Anglicky nazev CR

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Anglicky nazev CR

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema

Jaky byste zvolili anglicky nazev pro CR?
Czechia
0%
 0%  [ 0 ]
Czecho
0%
 0%  [ 0 ]
Czech
22%
 22%  [ 2 ]
The Czechlands
0%
 0%  [ 0 ]
Bohemia
44%
 44%  [ 4 ]
ponechal bych Czech Republic
11%
 11%  [ 1 ]
jiny
22%
 22%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 9

Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 2:39 pm    Předmět: Anglicky nazev CR Odpovědět s citátem

Dneska vysel zajimavy clanek na iDNES o tom, ze CR jako snad jedina zeme OSN nema svuj oficialni zkraceny nazev v anglictine a jinych jazycich.
Kdyz se predstavujete v USA odkud jste, jak rikate svy zemi? Maji podle vas Amici problem zapamatovat si nazev Czech Republic?
Me se napr. hodne stavalo, ze mi rikali, ze jsem "from Czechoslovakia". O tom, ze jsme se pred 13 lety rozdelili nema vetsina ani paru. Ani se neni co divit, pri jejich urovni High School Smile

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A060215_202831_domaci_ad
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja vsem tvrdim ze jsem z Lichnstejnska, ktere lezi mezi Mexikem, Chinou a Italii, a oni jenom pokyvujou hlavou Laughing
excellentmentaldefect

Registrace: 17. 11. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
Ja vsem tvrdim ze jsem z Lichnstejnska, ktere lezi mezi Mexikem, Chinou a Italii, a oni jenom pokyvujou hlavou Laughing

To Mob
Very Happy Very Happy

To Czolgos:
Já bych navrhoval název "Alenčina říše divů", to by Amíci měli taky pochopit Very Happy
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 6:12 pm    Předmět: Re: Anglicky nazev CR Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Kdyz se predstavujete v USA odkud jste, jak rikate svy zemi? Maji podle vas Amici problem zapamatovat si nazev Czech Republic?
Me se napr. hodne stavalo, ze mi rikali, ze jsem "from Czechoslovakia". O tom, ze jsme se pred 13 lety rozdelili nema vetsina ani paru. Ani se neni co divit, pri jejich urovni High School Smile

Je to dost velké egocetrismu aby lidé v USA věděli jestli to je Czechoslovakia nebo The Czech Republic. Není v tom moc rozdíl. Jó, pro Čechy a Slováky ano, ale svět se netočí kolem této části západní Euroásie.

Uvědom si že rozdíl mezi Londýnem, Římem a Moskvou je pro průměrného Američana asi podobný jako je rozdíl mezi Beijingem, Honk Kongem, a Šanghájem pro průměrného Čecha: docela malý.

Jestli si myslíš že Američani mají vědět rozdíl mezi Českem, Rakouskem a Maďarskem, tak se zeptej průměrného Čecha jaký je rozdíl mezi Anhui, Hubei a Henan. Jó, a každý z těchto provincí má kolem 60 M lidí.
Mob

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 11:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jestli si myslíš že Američani mají vědět rozdíl mezi Českem, Rakouskem a Maďarskem, tak se zeptej průměrného Čecha jaký je rozdíl mezi Anhui, Hubei a Henan. Jó, a každý z těchto provincí má kolem 60 M lidí.

Tuhle jsem hral game of pool na yahoo.com s nejakou Nemkou 23 let. tak jsem ji rekl ze jsem Czech Republic a ona ze to zna, tak se ptam jestli zna Prague a ona ze samozrejme ano, ze je to capital city of Austria Shocked
Rolling Eyes
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 16, 2006 5:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

me se libi Bohemia, je to daleko starsi nazev nez Czech republic, a me se vil libi, takze by se mi libilo kdyby nas v zahranici(nejen v USA) znali pod timhle nazvem, navic si pod Czech Rep. vetsina cizincu vybavi Czechoslovakia Confused coz je matouci
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 16, 2006 6:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ShaQuan napsal:
me se libi Bohemia, je to daleko starsi nazev nez Czech republic,

Bohemia = Čechy
Czech republic = Česká Republika

Není to stejné. (Alespoň než se my Moraváci odtrhneme.)
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 16, 2006 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no prave, Bohemia je uz od stredoveku znamej nazev krajiny kde sou jak cechy tak i morava, a mozna i neco navic Cool

me se to holt libi vic, je to takovy Exkluzivnejsi, ale stejne budem furt CR tak je to fu(c)k Laughing

mozna nam to Jirka Paroubeck zaridi, kdo vi Laughing Laughing
Mob

PříspěvekZaslal: út květen 16, 2006 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz aby se tak stalo Laughing Laughing cim driv tim lip Razz

pdmlynek napsal:
ShaQuan napsal:
me se libi Bohemia, je to daleko starsi nazev nez Czech republic,

Bohemia = Čechy
Czech republic = Česká Republika

Není to stejné. (Alespoň než se my Moraváci odtrhneme.)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com