|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: út květen 23, 2006 10:49 am Předmět: Jsem rad, |
|
|
Ahoj vsem krajanum
ze jsem objevil toto forum protoze se tu clovek dozvi hrozne moc zajimavejch poznatku. Narozdil od vetsiny zde prispivajcich ziju v Cechach a nejspise ti navzdy zustanu ale urcite planuji vylet za prateli do statu :-] Tak sem si dovolil v tomto foru cist a sem tam i necim prizpet, je zajimave jak se lidi kdyz jsou daleko od domova meni, jejich hodnoty, zivotni zvyklosti atd.. Da se rici ze toto forum je uplnou studnici poznatku jak se nasinec meni. Krasne je to videt na lidech co v USA nasli druhy domov ziji tam leta maji deti atd.. Ja diky svemu malemu businessu se spise setkavam s potomky cechu kteri se odesli pred xy lety a nyni jejich deti hledaji ztracene ceske koreny, byt casto jiz neumi ani slovo cesky. A samozrejmne ja jim chci porozumet a pochopit proc maji ten zajem , proc hledaji ty koreny. A tu skutecne nalezam mnoho odpovedi, jeste jednou diky za toto forum :-] a omluvte me obcasne prizpevky jakozto cechacka co sem vlastne nepatri..
ps. jedna offtopic otazecka.. ctu tu v ruznych vlaknech ze ve statech je mnoho lidi ilegall a ma zazemi/barak,auto atd../ kdyz vas chyti polda treba za rychlost tak mate na krku ihned deportaci? co pak delate s majetkem? ihned prodavate? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 76 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: út květen 23, 2006 10:53 am Předmět: |
|
|
Nez sem to dopsal tak me to odhlasilo... takze predchozi prispevek byl odemne..  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út květen 23, 2006 2:34 pm Předmět: |
|
|
Ahoj! Ja jsem v USA illegal 4 roky. Polda me chytil zatim 2krat. Ukazu mu ridicak (americky nebo mezinarodni, podle toho, co mas) a jedna se mnou jako s kterymkoliv jinym americkym obcanem. Presto, ze moje anglictina ma k dokonalosti hodne daleko, domluvim se, bez problemu. Nikdo se me nikdy nezeptal na status, co tu delam, nechtel videt zadna viza atd. Policajt se mnou vzdy resi JEN to, za to me zastavil (napr.rychlost), nic jineho. NASTESTI!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 76 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: čt květen 25, 2006 1:27 am Předmět: |
|
|
| Aha,ikdyz zda se to neni tak krute, za pokutu od benga clovek nejede hned domu i tak mi to prijde jako risk budovat treba 10let firmu a pak kvuli "smule" o vse prijit ja jet domu a k tomu clanku o vzdelani mam to chapat tak ze donedavna illegal nemohl sve deti poslat do skoly? tak uz pak teda chapu proc v USA je mensi pocet lidi na sto obyvatel majici aspon zakladni vzdelani, nez v CZ. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1391 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt květen 25, 2006 4:34 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Ahoj! Ja jsem v USA illegal 4 roky. Polda me chytil zatim 2krat. Ukazu mu ridicak (americky nebo mezinarodni, podle toho, co mas) a jedna se mnou jako s kterymkoliv jinym americkym obcanem. Presto, ze moje anglictina ma k dokonalosti hodne daleko, domluvim se, bez problemu. Nikdo se me nikdy nezeptal na status, co tu delam, nechtel videt zadna viza atd. Policajt se mnou vzdy resi JEN to, za to me zastavil (napr.rychlost), nic jineho. NASTESTI!  |
Asi tak: policajt se Ti na to klidně může vyptávat, i zatknout Tě, ale většinou se to nestává protože policajt co zastavuje auta za dopravní přestupky je vždy buď místní (local police) nebo státní (state police). Ale imigrační zákony a přestupky těch zákonů jsou věc federální vlády. Místní policati nemají zájem aby ztráceli čas vyšetřovat federální přestupky, protože to je jurisdikce federálních jednotek. Z technického hlediska jde o rozdělení práv a moci mezi státní vládou a federální vládou, a z praktického hlediska jde o prachy. Federální vláda nemá právo nutit zdejší policajty aby zatýkali za přestupky nebo zločiny vůči federálním zákonům, aniž by jim za to platili z federálního rozpočtu. Nemůžeš očekávat že místním politikům to bude dělat dobře kdyby Washington nařizoval státním policajtům co mají dělat, když jsou placeny ze státního nebo městského rozpočtu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
feelda303
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 12 Bydliště: FL
|
Zaslal: so květen 27, 2006 6:12 pm Předmět: |
|
|
Rada: nejlepe je chovat se tak, aby policie nemela duvod te zastavit...
I kdyz...
Ziju na Key Westu a zhruba pred mesicem zde byl hon na nelegaly, ktery poradal miamisky svaz myslivcu a imigracnich officeru a jedna babka povidala, ze prej mistni policie byla vyzvana ke spolupraci a na Truman Av. zastavovala projizdejici automobily a kontrolovali totoznost vyjevenych ridicu a v pripade pozitivniho nalezu dotycneho ci dotycnou ihned odstavili na bok a zavreli do klece... Samozrejme muj popis je trochu s nadsazkou. Ale... Jak na tomto prikladu vidime, policie zastavovala projizdejici ucastniky silnicniho provozu "jen tak"... A dokonce druha babka povidala, ze officeri postavali po nakupnich strediscich a zamerovali se na neanglicky hovorici osoby, od kterych si nechavali predlozit dokumenty totoznosti. Nevim, do jake miry je toto pravdive, prece jen to jsou reci typu "kamos rikal..., znama slysela...), kazdopadne zatah na nelegaly tady byl, coz mi dosvedcil i clanek v mistnim tisku.
Me nechytli, za coz jsem uprimne rad, a doufam, ze od nich budeme mit zase na nejakou dobu pokoj.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|