|
|
| Autor |
Zpráva |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 3:37 am Předmět: prosím poraďte.. |
|
|
Doufám, že někdo poradí, protože už fakt nevim..
Moje přítelkyně je na rok v Denveru a já bych se za ní chtěl podívat, chvíli tam být a něco si někde i přivydělat. Jenže nevim jak je to s vízem a už vůbec nevím jak práci sehnat:( Na nějakých stránkách jsem viděl prac místa pro studenty s platným vízem J-1. Ale když tam pojedu na pozvání tak dostanu asi jiné vízum.. No fakt už v tom mám bordel:( |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 896 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út březen 14, 2006 4:19 am Předmět: |
|
|
Zalezi na tom, kdy tam chces jet a jestli jsi student VS nebo VOS. Jestli pojedes v lete, tak si muzes zaridit program Work and Travel. Rekni pritelkyni at ti pomuze v Denveru sehnat praci. Pak budes mit narok na J-1 vizum. Vice o WAT zde
http://www.chicagocz.com/prace-pro-studenty-work-and-travel/
Jestli pojedes mimo letni sezonu a nebo nejsi student, tak musis zazadat o turisticke vizum (B-1/B-2). Pokud ho dostanes, tak muzes odjet do USA a pobyvat zde max.6 mesicu. Pracovat legalne na toto vizum nejde
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 4:34 am Předmět: |
|
|
| Jo to sem zapomněl napsat- jsem student VŠ. Takže jestli tomu dobře rozumim, tak jelikož jsem student, tak můžu zažádat o vízum J-1? Nebo se to vízum vztahuje jen na program WAT? A potřebně formuláře k tomu dává agentura, která nabízí WAT nebo si je můžu opatřit sám? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út březen 14, 2006 4:50 am Předmět: |
|
|
| Honza napsal: | | Jo to sem zapomněl napsat- jsem student VŠ. Takže jestli tomu dobře rozumim, tak jelikož jsem student, tak můžu zažádat o vízum J-1? Nebo se to vízum vztahuje jen na program WAT? A potřebně formuláře k tomu dává agentura, která nabízí WAT nebo si je můžu opatřit sám? |
J-1 se vztahuje na WAT nebo Internship. Všechno se musi zarizovat pres agentury. Jestli chces na WAT tak mas nejvyssi cas si to ted zarizovat. Podrobnejsi info najdes na strankach agentur. Napr.
http://www.studentagency.cz
http://www.gtsint.cz
http://www.alfa-agency.cz
http://www.wat.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 5:16 am Předmět: |
|
|
| No já právě koukal na ty WAT a jsou to docela pálky navíc. Takže jediná možnost, jak získat J-1 vízum je jen přez agentury a na WAT nebo intership jo? jinak bych tam musel jet na turistický jo? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út březen 14, 2006 7:16 am Předmět: |
|
|
Jasne ze to jsou palky navic. Tyhle programy jsou po zastitou americke vlady a ty US agentury, ktere to zprostredkovavaji nejsou zadna charita. Navic se na to prizivuji zprostredkovatelske agentury v Cechach. Bud zaplatis nebo nemas narok na J-1 Zadny ochcavky na J-1 neexistují.
Kdyz cca 4 mesice pracujes, tak se ti to bohate vrati. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 7:46 am Předmět: |
|
|
| no právě- za 4 měsíce vrátí. Já tam chci jet na měsíc- max. na dva. Jinak by se mi to nevešlo do pázdnin. Proto pochybuju, že by se mi to vrátilo. Jedině nějak sehnat brigádu na turistický vízum... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út březen 14, 2006 8:53 am Předmět: |
|
|
| Honza napsal: | | no právě- za 4 měsíce vrátí. Já tam chci jet na měsíc- max. na dva. Jinak by se mi to nevešlo do pázdnin. Proto pochybuju, že by se mi to vrátilo. Jedině nějak sehnat brigádu na turistický vízum... |
Jsem to asi spatne napsal. Tim "bohate vrati" jsem myslel, ze si i neco privezes domu a vyzijes z toho do dalsiho leta . Vsechny naklady (vcetne letenky) se daji pokryt za 1-1,5 mesice. Zalezi kde pracujes a jestli mas i druhou praci.
Jsi vysokoskolak, tak mas snad delsi prazdniny nez 2 mesice ne? Neni snad problem jet treba cerven az zari. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 9:04 am Předmět: |
|
|
Mno právě ten problém by byl- v červnu máme do 30 zkoušky a v už září od 4. taky. A jelikož je 6 zkoušek tak pochybuju, že je všechny dám hned napoprvý a během 4 týdnů v červnu Takže se prázdniny zužují jen na dva měsíce (to ještě nepočítám šrocení na zkoušky v září). A co jsem tak koukal, tak jsem všude viděl WAT programy na tři měsíce a výš |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ludva Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 9:13 am Předmět: |
|
|
Hodne stesti v USA.Honzo,at se tu mas fajn.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 9:20 am Předmět: |
|
|
| Ludva napsal: | Hodne stesti v USA.Honzo,at se tu mas fajn.  |
Hm, pokud se dostanu.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út březen 14, 2006 9:35 am Předmět: |
|
|
CVUT je pohoda ne?
Zalezi taky v jakym jsi rocniku. Jestli teprve dokoncujes prvak, tak nez zazadas o J-1 musis mit rocnik uzavreny.
Hele, to uz zalezi na tobe, co chces. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Honza Anonymní
|
Zaslal: út březen 14, 2006 9:46 am Předmět: |
|
|
jj přesně ČVUT a jsem v prváku no. Asi určitě nestihnu dodělat všechny zkoušky už v červnu, takže se s J-1 můžu rozloučit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 802 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út březen 14, 2006 11:55 am Předmět: |
|
|
... a s turistakem taky. Silne pochybuju, ze ambasada da vizum studakovi, ktery nema ani vindru  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út březen 14, 2006 2:24 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | ... a s turistakem taky. Silne pochybuju, ze ambasada da vizum studakovi, ktery nema ani vindru  |
Big Rigu ty jsi tak zlej
Vzdyt nevis jaky u nej panujou financi pomery  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|