Mojo
Registrace: 17. 07. 2008 Příspěvky: 2
|
Zaslal: čt červenec 17, 2008 11:11 pm Předmět: Začátek v USA - papíry, peníze, práce, ubyt... |
|
|
Ahoj, už delší dobu mě to táhne do USA. Je mi devatenáct, rok pracuju v Londýně, momentálně jsem v Praze. Dělám grafiku, webdesign, PC maintenance a takový ty blbůstky okolo počítačů. Angličtinu mám bez problémů. Teď si chci zažádat o turistické vízum a jet se tam podívat, omrknout situaci. A tady se chci právě zeptat. Jde příp. prodloužit pobyt na delší dobu? Jde nějakou jednodušší cestou sehnat pracovní povolení? Četl jsem něco o tom, že zaměstnavatel v USA o něj může žádat za mě, s tím, že musí prokázat, že jsem pro něj důležitý. Práve proto bych si během těch tří měsíců chtěl najít nějakého zaměstnavatele na černo, přesvědčit ho o svých schopnostech, aby se mu opravdu vyplatilo za mě bojovat.
Nebo jak je nejlepší začít v USA s jen turistickým vízem, a je-li to vůbec možný.
Je mi jasný, že to není žádná sranda, ale jsem připravenej bojovat .
Jinak ještě pro ty, co by mi chtěli poradit, rád bych Californii, nevím jak moc se tyto věci liší stát od státu. Budu rád za každou radu .
Díky, Michal |
|