|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1036 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st listopad 09, 2005 4:34 am Předmět: Banky v USA |
|
|
Napiste jake mate zkusenosti s bankami. Kterou banku si vybrat a proc. Proste nejake zajimave info pro takove lamy, jako jsem ja, kteri se neorientuji  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: st listopad 09, 2005 11:59 am Předmět: |
|
|
NESNASIM SLOVO "LAMA" JINAK NA BANKY PRD DAVEJ SI TO JAK ZA STARYCH CASU DO PUNCOCHY  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: st listopad 09, 2005 5:04 pm Předmět: |
|
|
bankone.com
Bank One je vsude a nikdy nebyl problem; jsem u nich uz 5 let. Myslim ze to je nejvetsi banka v US, neco jako Ceska Sporitelna. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 484 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: st listopad 09, 2005 5:33 pm Předmět: |
|
|
bank of america patri taky k nejvetsim a poskytuje dobry sevis nebo 5/3 bank. ale v podstate vsechny banky jsou solidni a vlada garantuje tve penize do $100000.at se z bankou stane cokoliv.
Takove veci jako tunelovani bank to tady bylo uz v 70.letech a uz si udelali opatreni |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 403
|
Zaslal: st listopad 09, 2005 6:56 pm Předmět: |
|
|
Ja osobne davam hlas BANK OF AMERICA  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kukajda Anonymní
|
Zaslal: st listopad 09, 2005 9:36 pm Předmět: Banky |
|
|
| Ja osobne davam prednost Bank One, tedy vlastne Chase tedka uz, jelikoz tam uz 5 1/2 roku pracuji. Dobra company to work for. Jsem s nima spokojena, jak po bankovni strance tak i po pracovni...Kukajda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 1:41 am Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | Ja osobne davam hlas BANK OF AMERICA  |
ja taky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 3:18 am Předmět: |
|
|
Ja osobne mam taky na prvnim miste BANK OF AMERICA.A myslim ,ze by byla hloupost byt u nejake banky a nadavat na jeji sluzby nemyslite? Navic je tech bank tady tolik ze si clovek muze vybrat a tak velke rozdily tam nejsou.Je pravda,ze banky maji ted daleko vetsi naroky na zalozeni uctu a davani uveru nez kdykoliv predtim.Kdyz si vzpomenu, ze jsem 5 let posilal penize z banky do banky,myslim tim do ceska za 10$ tak se ted tomu muzu uz jen smat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 6:21 am Předmět: |
|
|
| Davam hlas Bank Of America. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 10:59 am Předmět: Banky |
|
|
Checking account: BOA kvuli siroke nabidce sluzeb
Savings account: Emigrant Savings Bank kvuli uroku a ING pro kombinaci uroku, nabidky produktu a uzivatelske "pritulnosti" online stranek
Credit card: Providian pro automaticky cashback with no strings attached, zpristupneni mesicne aktualizovanych dat z credit bureau a pulrocni automaticke navysovani limitu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 5:42 pm Předmět: |
|
|
National Commercial Bank Jamaica Limited, Cayman Islands Branch:
NCB (Cayman) Limited
P.O. Box 31120 SMB
Grand Cayman
Cayman Islands, BWI |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: pá listopad 11, 2005 12:59 pm Předmět: Re: Banky |
|
|
| kulishek napsal: | Checking account: BOA kvuli siroke nabidce sluzeb
Savings account: Emigrant Savings Bank kvuli uroku a ING pro kombinaci uroku, nabidky produktu a uzivatelske "pritulnosti" online stranek
Credit card: Providian pro automaticky cashback with no strings attached, zpristupneni mesicne aktualizovanych dat z credit bureau a pulrocni automaticke navysovani limitu |
Credit card:Providian(myslis nyni WASHINGTON MUTUAL).Jestli ano,tak my mame Providian.Byla to nase prvni credit card.Ale na rozdil od Tebe,my jsme s touto cc nespokojeni.Vyplatila jsem ji a radeji na ni nesaham.Zvysuji kazdych pul roku credit line?Mozna ano,ale nesnizuji na ni uroky.NIKDY!
Zaver: celkovy nazor z me strany .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: pá listopad 11, 2005 2:04 pm Předmět: Re: Banky |
|
|
| Piskle napsal: | Credit card:Providian(myslis nyni WASHINGTON MUTUAL).Jestli ano,tak my mame Providian.Byla to nase prvni credit card.Ale na rozdil od Tebe,my jsme s touto cc nespokojeni.Vyplatila jsem ji a radeji na ni nesaham.Zvysuji kazdych pul roku credit line?Mozna ano,ale nesnizuji na ni uroky.NIKDY!
Zaver: celkovy nazor z me strany .gif) |
Jo presne tu mam na mysli. Prave mi konci 0% APR, co davaji na prvni rok, a pak bude nejaky asi dvouciferny urok. Kolik presne uz si nepamatuju, protoze uprimne receno me vyse APR az tak nezajima. Akceptuju pouzivani kreditni karty jako nutnost, kterou mi vynahradi souvisejici vyhody; jinak ale nehodlam opustit moto, ze na dluh se nezije, a tudiz se cela balance splaci naraz a automaticky k tomu. Me tedy Providian vyhovuje a krome preshrsle posty, co mi ted chodi kvuli jejich propojeni s Washington Mutual, jim nemam absolutne co vytknout. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: pá listopad 11, 2005 4:45 pm Předmět: |
|
|
kulishek...jeste jedna otazecka.Jak dlouho mas tuto credit card?
Asi prvni rok,pokud dobre chapu,ze Ti konci 0%(potom je to opravdu kolem 19% pri purchase a pri vyberu cash je to dokonce kolem 24%! ).
Vis,ale ne vsichni si mohou dovolit splatit balance naraz.
Kdyz mas dite s nemoci,ktere nema narok na health insurance,protoze ma pre-exis.condition a musis cvakat leky,vysetreni a tak dale,tak se nekdy credit card hodi.Ja se priznavam,ze ne vzdy mam hodne penez pro 4clennou rodinu s deckama ve veku 19 a 13 ,abych si mohla dovolit treba Providian card vyplatit naraz.
P.S. nekupuji kravoviny,ktere mit nemusim za kazdou cenu,jako nekteri lide.
Ja hlavne koukam na credit card s nizkym urokem a bez annual fee.
Ale je dobre se tu podelit se zkusenostma ohledne cc.
Jo a jeste neco.Zatim nejvetsi SHIT(pardon) je cc od FIRST PREMIER BANK.Ti nabizi sice urok kolem 10%,ale nez tuto kartu dostanete,strhnou Vam z credit limitu asi 4 fee.One time setup fee..asi $99,annual fee $72 a co ja vim co jeste.Takze Vam daji $500 credit line a strhnou neco kolem $350!CERT JE VEM  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: so listopad 12, 2005 12:55 am Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | kulishek...jeste jedna otazecka.Jak dlouho mas tuto credit card?
Asi prvni rok,pokud dobre chapu,ze Ti konci 0%(potom je to opravdu kolem 19% pri purchase a pri vyberu cash je to dokonce kolem 24%! ).
Vis,ale ne vsichni si mohou dovolit splatit balance naraz... |
Jo mam ji zhruba rok. Standardni APR by melo byt pod 16%, protoze to mela moje prvni cc a pak uz to slo dolu. Ale ono je to stejne jedno, protoze kazdy kontrakt na cc ma tu uzasnou klauzuli o tom, jak si banka vyhrazuje pravo cokoli kdykoli zmenit. Samozrejme netvrdim, ze kazdy musi nutne vsechno platit naraz, a tudiz mu APR muze byt sumafuk. Akorat si myslim, ze pro toho, kdo to tak dela, je tohle celkem dobra karta. Me se teda hlavne libi, ze cashback se uctuje automaticky v pulrocnich intervalech; nic se neprepocitava, na zadne minimum se neceka a nakonec neni nutne nikam volat a doprosovat se seku.
Kazdy mame samozrejme jine hledisko vyberu, no a me proste vysly ty banky, co vyhovuji me. Pripoustim, ze krome bezneho porovnavani mam v tomhle taky trochu nelogicke zasady. Treba o tom, ze cc od BOA si uz z principu nevemu, at mi pochlebujou do velevazenych klientu, jak chteji, protoze pokud ja vim, tak na konte tocim ten samy zustatek, co kdysi, kdyz mi jeste zadnou cc dat nechteli. A taky si treba neotevru sporici ucet u HSBC, byt nabizi vyssi %, protoze mi proste jejich system nevyhovuje, zatimco ING jo. Strucne receno, vsechno je vzdycky tak nejak individualni:-) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|