|
|
| Autor |
Zpráva |
kurin
Registrace: 06. 03. 2010 Příspěvky: 34
|
Zaslal: so březen 06, 2010 12:20 pm Předmět: Rezervace letenek pres rezervacni servery (Orbitz atp.) |
|
|
Ahoj,
chceme v cervenci letet do USA. Nejspíše z Warsavy do Los Angeles. Letenky hledám pres Kayak. Nasel jsme si tam letenky (odlet 1.7. návrat 26.7) s BA. Cena cca. 19k/osoba. Kdyz to zkusim rezervovat primo pres web BA tak konecna cena je cca. 50k, ale pres Orbitz/Cheaptickets.com je to tech 38k. Cim to muze byt? Maji ti prodejci nejake specialni ceny? Rezervovali jste si nekdo letenky pres tyto servery? Ja mam zkusenosti jen s Ryanairem a cestami po EU (check in online pres web, zadne "papirove" letenky). Je to stejne i pri letech do USA? Staci jez zarezervovat letenku a pak prijet na letiste s pasem a baglem? Treba jsou to blbe dotazy, ale prece jenom neni to Evropa no . Diky za odpovedi.
Naposledy upravil kurin dne so březen 06, 2010 1:35 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 570 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: so březen 06, 2010 1:09 pm Předmět: |
|
|
Letenka ze stredni Evropy to Los Angeles ( a zpatky) za 19,000 (asi tak $1,000) neni spatna. Proc to stoji vice na BA site nez na kayaku je zahada kterou asi nikdy nevylustis. Jako obvykle BA dela ceny letenek uplne jinak nez jine aerolinky a neni mozne se v to poradne vyznat. Nejlepsi je kdyz najdes letenku ktera se ti zda OK tak ji kup. Osobne si myslim ze je trochu brzy si kupovat letenku na cervenec zacatkem brezna.
Prumerne to vypada ze LOT je trochu levnejsi nez ty hlavni aerolinkya le jedna se jenom o $100-150
Jinak nikdo nepouziva papirove letenky, muzes si je objednat jestli chces ale bude te to stat par dollaru. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kurin
|
Zaslal: so březen 06, 2010 2:13 pm Předmět: |
|
|
No ja si prave rikam ze 3-4mesice predem by ceny mohly byt celkem ok, abych treba pozdeji nebyl nasrany, ze jsem nekoupil drive .... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2651 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so březen 06, 2010 9:47 pm Předmět: Re: Rezervace letenek pres rezervacni servery (Orbitz atp.) |
|
|
| kurin napsal: | ...
chceme v cervenci letet do USA. Nejspíše z Warsavy do Los Angeles. Letenky hledám pres Kayak. Nasel jsme si tam letenky (odlet 1.7. návrat 26.7) s BA. Cena cca. 19k/osoba. Kdyz to zkusim rezervovat primo pres web BA tak konecna cena je cca. 50k, ale pres Orbitz/Cheaptickets.com je to tech 38k. Cim to muze byt? Maji ti prodejci nejake specialni ceny? ... |
No, toto se mi stává často taky. Připadá mi to že stránky jako kayak.com, travelocity, atd., jsou ochotnější najít levnější letenky než letečné společnosti. Já občas najdu nejlepší cenu na kayak, a pak si to koupím za stejnou cenu od letecké společnosti, ale často to stránkách letecké společnosti nenajdu tak levně tak to koupím od kayak. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 2126 Bydliště: Kanada (ostrov Vancouver)
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 12:56 am Předmět: Re: Rezervace letenek pres rezervacni servery (Orbitz atp.) |
|
|
| pdmlynek napsal: | | kurin napsal: | ...
chceme v cervenci letet do USA. Nejspíše z Warsavy do Los Angeles. Letenky hledám pres Kayak. Nasel jsme si tam letenky (odlet 1.7. návrat 26.7) s BA. Cena cca. 19k/osoba. Kdyz to zkusim rezervovat primo pres web BA tak konecna cena je cca. 50k, ale pres Orbitz/Cheaptickets.com je to tech 38k. Cim to muze byt? Maji ti prodejci nejake specialni ceny? ... |
No, toto se mi stává často taky. Připadá mi to že stránky jako kayak.com, travelocity, atd., jsou ochotnější najít levnější letenky než letečné společnosti. Já občas najdu nejlepší cenu na kayak, a pak si to koupím za stejnou cenu od letecké společnosti, ale často to stránkách letecké společnosti nenajdu tak levně tak to koupím od kayak. |
Ja to delam tak, ze si najdu nejlevnejsi cenu pres tuto stranku: https://www.flightnetwork.com/
Pak zavolam do nasi cestovni agentury http://www.flightcentre.ca/
a zeptam se jich na jejich ceny letenek.
Kdyz je jejich cena vyssi, nez jsem nasel na Flightnetwork, tak jim to reknu a oni me vzdy sezenou letenku jeste levnejsi(i kdyby to melo byt jen o 50$), aby si udrzeli staleho zakaznika  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kurin
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 2:46 am Předmět: |
|
|
no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zuzi63
Registrace: 28. 02. 2010 Příspěvky: 389 Bydliště: Passau,BRD
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 3:56 am Předmět: reservace letenek |
|
|
Ahoj,diky moc za tu informaci- kayak-,takhle ma forum fungovat!
Zuzka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 745 Bydliště: u more
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 1:07 pm Předmět: |
|
|
| kurin napsal: | no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
Muzes najit dobre ceny pres kterehokoliv prodejce, jen musis hledat. Spolecnosti furt hybou s cenami, kdyz jsem letela loni do CR, mela jsem letenku se vsim vsudy za 8 000Kc, ma sousedka za 25 000Kc....rozdil v datu rezervace a prodejce. Ja objednavam pres Letusku. Litam z Los Angeles do Prahy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 1:13 pm Předmět: |
|
|
| MW napsal: | | kurin napsal: | no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
Muzes najit dobre ceny pres kterehokoliv prodejce, jen musis hledat. Spolecnosti furt hybou s cenami, kdyz jsem letela loni do CR, mela jsem letenku se vsim vsudy za 8 000Kc, ma sousedka za 25 000Kc....rozdil v datu rezervace a prodejce. Ja objednavam pres Letusku. Litam z Los Angeles do Prahy. |
Je ten let z Los Angeles do Prahy primy let, nebo je nekde mezipristani?
Tady od nas nejsou zadne prime lety
Jo jsou, ale jen z Toronta, kam se musim take nejak prepravit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 1:18 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: | | MW napsal: | | kurin napsal: | no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
Jedno mezipristani, bud na uzemi Ameriky nebo v Evrope. Posledne LOS Angeles-Atlanta-Praha. Dlouhy let....stastni ti, co to maji jen par hodin na East Coast. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 1:47 pm Předmět: |
|
|
| MW napsal: | | Rumburak napsal: | | MW napsal: | | kurin napsal: | no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
Jedno mezipristani, bud na uzemi Ameriky nebo v Evrope. Posledne LOS Angeles-Atlanta-Praha. Dlouhy let....stastni ti, co to maji jen par hodin na East Coast. |
Jak dlouho let trva?
Ja kdyz letim z Vancouveru do Frankfurtu tak let trva 9 hodin a 45 minut.
Pak uz jen let z Frankfuru do Prahy, coz se proti letu pres ocean 'mzik'  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 1:50 pm Předmět: |
|
|
| MW napsal: | | kurin napsal: | no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
no pres letusku se mi zatim nepodarilo najit zadnou slusnou letenku, ten server uz skoro nepouzivam, ve srovnani s jinymi mi to vzdy haze velmi zajimave (o dost vyssi) ceny  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 2:32 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | MW napsal: | | kurin napsal: | no jestli najdu letenku za stejnou cenu na oficialnich strankach dopravce tak ji tam koupim, jinak to taky koupim nekde jinde...nenecham se prece oskubat , jen mi to na oficialnich strankach pripada takove jakoby bezpecnejsi, ale je to asi jen muj pocit.... |
no pres letusku se mi zatim nepodarilo najit zadnou slusnou letenku, ten server uz skoro nepouzivam, ve srovnani s jinymi mi to vzdy haze velmi zajimave (o dost vyssi) ceny  |
Nj, mam jine zkusenosti a mozna i stesti ze zrovna kliknu ve spravnou chvili.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 1415 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: ne březen 07, 2010 10:53 pm Předmět: |
|
|
Ja mam take jine zkusenosti z letuskama. Uz je to davno ale chodil..a letal jsem z jednou letuskou v 80 letech.
Byla to fajn holka ale moc pila..hodne letusek pije ale tehda jsem dostal dve letenky do Evropy gratis a to byl jeste servis.
Nevim jestli to funguje dnes.
Tehda to nebylo tak kontrolovane a vsechny letenky byly papirove a letusky byly krev a mleko.Nova doba a too much pain in the ear...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kurin
|
Zaslal: po březen 08, 2010 2:09 pm Předmět: |
|
|
| ještě bych mel jeden dotaz. poznam nekde, jak kupuju letenku pres Orbitz nebo jiny server, jestli kupuju jednu letenku (jeden prestup v Londyne, zatim to dle ceny vypada na BA) nebo to je rozdeleno na 2 samostatne letenky. Jde mi o to, aby treba pri zpozdeni 1. spoje neuletelo letadlo do USA a mi zbyly jen oci pro plac. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|