|
|
| Autor |
Zpráva |
tetagaba
Registrace: 02. 03. 2006 Příspěvky: 5 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt březen 02, 2006 3:31 pm Předmět: Pekarna na chleba |
|
|
| Ahoj lidicky, mate nekdo zkusenosti s domaci pekarnou na chleba? Nejak se po pristehovani do usa nemuzu smirit s mistnimi "buchtami", ktere tady bezhe povazuji za chleba. Vim ze v CR jsou pekarny, ktere sami uhnetou, vykynou a upecou, staci do nich nahazet jen ingredience. Nevim totiz, jestli bread maker mashin koupeny v USA nebude umet pec zase jen ty "buchty", proto se ptam, protoze me napada koupit tuto masinku primo v CR. Poradite mi? diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 935 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt březen 02, 2006 4:00 pm Předmět: |
|
|
| tak az budes vybirat ceskou masinku, tak se podivej jestli pracuje v rozmezi 100-240V a 50-60Hz. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt březen 02, 2006 10:14 pm Předmět: |
|
|
Mne by zase zajimalo (pred stehovanim do NV), jestli je uz sortiment peciva v ruznych statech USA stejny. Protoze tak skvelej chleba, jaky se da koupit v kazdem Jewel nebo Dominick's v Chicagu, bych v Cesku urcite nesehnal  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 974 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá březen 03, 2006 1:56 am Předmět: |
|
|
| Jo Dominick's maj nektere vinikajici chleby. Jde o to nebat se a zkouset dokud se nenajde ten co chutna. Ale je fakt, ze v mensich mestech nemaj moc na vyber. Jinak na udelani chleba nemusi byt bread maker. Znam jednu babicku v Taxasu co umi udelat vinikajici chleba pouze za pomoci el trouby. Jednou jsem videl jak to dela a neni to nic sloziteho ani casove narocneho. Zkus se mrknout nekde na netu jak se dela chleba. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 854 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá březen 03, 2006 3:08 pm Předmět: |
|
|
Aaah, the state of Taxas, home of the IRS ...
Ten recept, co sem napsal jaksemenuje, je fajn, ale zbytecne se s tim pipla. Kdyz nemas cas nebo se Ti nechce, tak to staci odmerit od oka, dulezite je aby testo bylo polotekute a poradne promichane/provzdusnene. Ocet a cukr nepouzivam vubec, pac se mi zda, ze tam nejak nechybi, na kynuti pouzivam instant dry yeast z GFS a nechavam to kynout rovnou ve vysokych formach na chleba vystrikanych no-stick baking spray. Hodina na lednicce (z nejakeho duvodu to nejlip kyne tam - teply suchy vzduch?) na nakynuti uplne staci. Pecu to tak dlouho, az se mi zda, ze je upeceny ... pak ho vytahnu z formy, otocim a spodni stranu jeste lehce ogriluju. Vajickem ho taky nepotiram, protoze mi vyhovuje vic lehce popraskany. Muzes do testa i leccos pridat - osmahnutou cibulku, nastrouhanou varenou bramboru, nejake to koreni nebo, coz je uplne nejlepsi, pomlete skvarky.
Neni nad chleba cerstve vytazeny z trouby ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|