|
|
| Autor |
Zpráva |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 7:12 am Předmět: Ilegalove, tahnete domu! |
|
|
Ale jeste nez potahnete, uklidte nam tu Floridu!
P.S.Nevidela jsem jedineho bileho makat na vsech tech pracich po spousti, kterou po sobe zanechala Wilma. Mexici a Mexici a Mexici. Tisice ilegalu. Najednou jsou jim dobri?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Anonymní
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 8:56 am Předmět: |
|
|
| Jo,mas pravdu.Prece je nebudou posilat domu,kdyz tu praci nechteji delat i cerni.Jsou(americani) lini si po sobe i uklidit,natoz po nekom uklizet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 2:54 pm Předmět: |
|
|
Nechapu smysl tohoto prispevku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 4:21 pm Předmět: |
|
|
| Ja taky ne, Miro. To me jen tak napadlo, kdyz tady vidim ty stovky nelegalu uklizet ten sajrajt. Co by bez nich delali? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 4:43 pm Předmět: |
|
|
.gif" alt="" border="0" /> |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 485 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 5:47 pm Předmět: |
|
|
| kdysi jsem to slysel v cesku"jseme chudobni ale mame tady cisto" ja rikam jsem bohati a ti chudi nam to tady uklidi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 4:50 am Předmět: |
|
|
| OK, nechapal jsem ze ten nazev "Ilegalove, tahnete domu!" je myslen v uvozovkach. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 403
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 12:39 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | OK, nechapal jsem ze ten nazev "Ilegalove, tahnete domu!" je myslen v uvozovkach. |
Miro...ale urcite uz chapes,co tim ocean chtela "rict"
Kdyz si prectes par prispevku na http://www.ilw.com
tak pochopis(klikni na jakykoliv link vpravo...no skoro uprostred,sjed nize a cti..DEAR EDITOR...).
Nektere prispevky od americanu jsou na pobliti.
Sjed si dolu,pod bodem LETTERS se doctes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1393 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá říjen 28, 2005 5:19 pm Předmět: Re: Ilegalove, tahnete domu! |
|
|
| ocean* napsal: | | Ale jeste nez potahnete, uklidte nam tu Floridu!...Tisice ilegalu. Najednou jsou jim dobri? |
Pleteš si to. Není žádné "jim". Pro některé Američani ilegální pracovníci jsou dobří. Pro jiné to dobré není. Jestliže můžu si zaměstnat zedníka, kuchaře, nebo zahradníka za babku protože je zde ilegálně, tak ilegálové jsou mi dobří. Jestliže ale pracuji jako zedník, kuchař, nebo zahradník, a nemůžu si dovolit pracovat za tak nízkou mzdu kvůli ilegálům, tak jsou mi ilegálové špatní.
Jsou ilegálové dobří nebo ne? Těžko říct. Asi se na musíme se podívat z Parétova hlediska: co je dobré pro průměrného. Nebo co je dobré pro společnost. Připadá mi to dobré mít zde trochu ilegálů, protože budou dělat zde za babku, ale né tak moc aby to ničilo hospodářství. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 403
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 2:55 am Předmět: |
|
|
...ale ne tak moc,aby to nicilo hospodarstvi.
Pletes si to.Neni zadne "jim".  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 4:55 am Předmět: |
|
|
Ne, Podmlynku, nepletu si to. Mluvila jsem s temi Americany, kteri by ,,vsechnu tu svoloc" nejradeji poslali domu a to hned. Tak jsem se jich zeptala, KDO by jim tady ten bordel uklizel. No NIKDO! Cerni? Ha ha ha ha ha. Ti se budou doma radeji valet na podpore. Ale do tohodle by nesli.
Ceny? Za praci? Normalni konkurencni boj. Nepodelala jsem se z toho, ze ctu inzeraty na opravu PC za $20/hod. Moje cena je 5-6x vyssi a prace mame az az. Ne kazdy si necha PC zmatlat kdekym. A podnikum uctuji mirne pod cenou - a spokojenost je na obou stranach.
Mame i uklidovku, velkou uklidovku, uklizime ordinace a ohromny baraky na plazich a realitky atd.atd.atd. Loni jsem nasadila cenu $20/hod. Ani jeden zakaznik nam nevypovedel smlouvu, prestoze by mohli sehnat daleko ! levnejsi uklidy. Nerekli popel a nechali si nas. Ano, mame velkou vyhodu, ze uz jsme zajeti a znami. Zacatky byly horsi, samozrejme. Ale ver mi, ze dlouho netrvaly.
A premyslim jeste o dalsim podnikani a VIM, ze ho opet nebudeme dotovat ze zisku tech 2 firem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 1:16 pm Předmět: Re: Ilegalove, tahnete domu! |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Připadá mi to dobré mít zde trochu ilegálů, protože budou dělat zde za babku, ale né tak moc aby to ničilo hospodářství. |
A JAKEJ MAS PLAN TO REGULOVAT ?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 1:18 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | KDO by jim tady ten bordel uklizel. No NIKDO! Cerni? Ha ha ha ha ha. Ti se budou doma radeji valet na podpore. Ale do tohodle by nesli.
Ceny? Za praci? Normalni konkurencni boj. Nepodelala jsem se z toho, ze ctu inzeraty na opravu PC za $20/hod. Moje cena je 5-6x vyssi ...
Mame i uklidovku, velkou uklidovku, uklizime ordinace a ohromny baraky na plazich a realitky atd.atd.atd. Loni jsem nasadila cenu $20/hod. Ani jeden zakaznik nam nevypovedel smlouvu, prestoze by mohli sehnat daleko ! levnejsi uklidy. Nerekli popel a nechali si nas. Ano, mame velkou vyhodu, ze uz jsme zajeti a znami. |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 4:36 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | ...ale ne tak moc,aby to nicilo hospodarstvi.
|
Asi tak:
Představ si, že v pondělí by vláda USA řekla: "Už dlouhou dobu chce hodně jiných zemí aby jsme zrušili vísa. A tak od 1. Listopadu, nikdo kdo chce do US, nemusí mít žádné vísum. A vlastně ani pas. Z celého světa si sem může přijed kdo chce a zůstat si tu jak dlouho chce. A všechny zákony kolem zaměstnání legálních nebo nelegálních lidí budou zrušeny."
Co si myslíš že se stane s nezaměstnaností, s mzdou, s hospodářstvím, s cenou zboží, s cenou dolaru, s cenou nemovitostí, atd.? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: so říjen 29, 2005 4:41 pm Předmět: "oni" |
|
|
| Piskle napsal: | Neni zadne "jim".  |
Amerika, stejně jako každá jiná společnost, není žádný monolith, ale je v USA různých lidí s různými zájmy. Pro některé lidi zákon který omezí počet ilegálů je dobrý, a pro jiné je špatný. Zákon který zvýší počet ilegálů je dobrý pro jedny lid, a špatný pro jiné. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|