|
|
| Zvitezi PRAVDA A LASKA nad LZI A NENAVISTI? |
| Ano! Je to nezvratne. |
|
11% |
[ 1 ] |
| Ne! Az na nekolik svetlych vyjimek, ktere potvrzuji pravidlo. |
|
0% |
[ 0 ] |
| Dnes jeste ne. Mozna nekdy v budoucnu, az lidstvo vic vyspeje. |
|
44% |
[ 4 ] |
| Nikdy. Jednou nas to spatne v nas samotnych dozene do civilizacni zahuby. |
|
44% |
[ 4 ] |
|
| Celkem hlasů : 9 |
|
| Autor |
Zpráva |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út říjen 04, 2005 2:04 pm Předmět: Anketa "Kdo podle vas zvitezi?" |
|
|
Mira mne vyzval k vytvoreni nejake ankety a noveho hlasovani.
Myslim, ze ani nemusim anketu vysvetlovat. Otazce porozumel urcite kazdy.
Ja jsem si za svuj zivot prosel od velkeho revolucionare a neochvejneho bojovnika za pravdu, lasku, lidska prava a bojovnika proti lidske tuposti, zaslepenosti, ignorantsvi a nelogicnosti az do dnesniho stadia. Ctvrt stoleti dospelce v lidske spolecnosti, cestovani, naslouchani, studium a hlavne poznavani lidi jako homo sapiens sapiens v kazdodennim zivote ze mne udelalo umirneneho, daleko vice skeptickeho, mnohem vice neduveriveho a pochybovacneho cloveka, ktery zacina pomalu hledat klid a dusevni pohodu pro zbytek zivota.
Moje odpoved tedy zni:
Ano, urcite! Pravda a laska vzdycky zvitezi nad lzi a nenavisti, ale to v pripade, ze PRAVDA bude i nadale to, co rika a co si mysli vetsina (popripade co rikaji v TV), LASKA jen ta k moci a penezum, LEZ sama sobe o nas a nasem svete bez schopnosti videt a priznat si realitu sveta a NENAVIST ne ta vuci prizemnosti, blbosti, rase, jinemu nabozenstvi, jinemu narodu nebo treba jeho prezidentovi ale ta vuci uspesnejsim, zdravejsim, spokojenejsim, veselejsim, vzdelanejsim...
Lidi jsou totiz porad jen polovicni zvirata, ktera se strasne rychle vysvihla na vyssi inteligencni stupen a neumi se od svych zkrocenych zlych pudu a spatnych vlastnosti oprostit. Zruste zakony, policii, statni aparat, armady a zacne takova hruza, ze je do par let po lidske civilizaci  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 980 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út říjen 04, 2005 3:20 pm Předmět: |
|
|
| Ono kazdy ma svou pravdu. Kdyby se dalo kouknoutse ocima toho kdo si mysli ze ji ma, asi by nikdo nepochyboval o tom ze to je pravda. Nemluvim o tom kdyz se Franta hada s Lojzou kolik mel vcera piv. Mluvim o tom co je dobre a co spatne, jako spravedlnost a krivda. Ani ten nejsensitivnejsi clovek se nedokaze vzit do druheho tak aby videl veci jeho ocima, proto si myslim ze kdyz clovek timto zpusobem soudi jineho cloveka, dela chybu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: st říjen 05, 2005 4:56 pm Předmět: |
|
|
| NEMUZE KAZDY PRAVDU VIDET,ALE KAZDY MUZE BYT PRAVDA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út říjen 11, 2005 7:07 am Předmět: hezke :) |
|
|
Uryvek z rozhovoru
Plzák: Pravda a láska? Nesmysl
www.ezpravy.cz/zajimavosti/clanek.phtml?id=405968
LN Dnešní lidé se dost často také bojí seznamovat. Nedávno vyšla v Česku knižní podoba Sexu ve městě. Proti vtipnému seriálu jde o přehlídku egoistických neurotiků, kteří se mají tak dobře, že se bojí, aby je náhodou něco nezabolelo.
To je pochopitelné. Jakmile začnete bohatnout, objeví se u vás hypochondrický strach. Zažil jsem to u mnoha umělců, i za komunistů. Několik jsem jich kurýroval poté, co s penězi přišly i panické ataky. Tito lidé se musí naučit žít na všech třech úrovních - prací, partnerstvím a koníčky. Potřebují něco dělat, aby se unavili. Protože únava zbavuje úzkosti. Znáte snad nějakého bolestínského horolezce?
LN Oni nejen nevydrží, ale do vztahů ani nevstupují...
Je pravda, že láska je bolavá. Ale dost často si lidé za to tak nějak mohou sami. Chtějí život jako z romantických příběhů. Láska, která může vést k řekněme spokojenému manželství, není dech beroucí. Jak již dlouho říkám - závisí na třech S -stesku, soucitu a starosti o toho druhého. Vyznání manželské lásky nezní - "tak moc tě miluji", ale "to jsem holka rád, že jsem zase doma".
LN Vy jste vlastně bojovník proti lásce?
Já říkám, přestaňte konečně hlásat lásku a pravdu. Nechci, aby mě sousedi milovali. To bych je musel milovat taky. Jen soucit a slušnost mohou zachránit lidstvo. Když mám hlad a soused mi dá najíst, jde o soucit. A až bude mít někdo hlad, tak jsem mu povinovanný soucitem zase já. A souhlasím s tím, že lež je skutečné provinění. Ale říkat vždycky pravdu? Nemůžu říct manželce, ty ale stárneš. Většina pravdy je nezdvořilá. Z prosazování pravdy a lásky, bráno do důsledku, je nakonec je neštěstí a válka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|