Lze se nejak uchytit i v Kanade??

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Lze se nejak uchytit i v Kanade??
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde a jak vydelat $
Autor Zpráva
Winston

Registrace: 10. 01. 2007

PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 8:18 am    Předmět: Lze se nejak uchytit i v Kanade?? Odpovědět s citátem

Da se tam pracovat taky nacerno?Doufam ze ano,predpokladam ze i tam je spousta ceskych nebo polskych firem.Nevim jak to vyresit jestli tam napred zaletet a zjistit co a jak.Do USA bych to asi neriskl , byl jsem tam prescas (skoro 6 let)a navic me skoncila platnost pasu.Nevim nakolik je tam silna komunita cechu,polaku.Nebo jestli to zkusit pres nejakou agenturu legalne - skutecne nevim.Chtelo by to nejaky kontakt.Nemuzu na internetu nic najit.Tohle forum ,je teda dost dobra vec .Diky R Shocked
Bukacek
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 3:50 pm    Předmět: Re: Lze se nejak uchytit i v Kanade?? Odpovědět s citátem

Winston napsal:
Da se tam pracovat taky nacerno?Doufam ze ano,predpokladam ze i tam je spousta ceskych nebo polskych firem.Nevim jak to vyresit jestli tam napred zaletet a zjistit co a jak.Do USA bych to asi neriskl , byl jsem tam prescas (skoro 6 let)a navic me skoncila platnost pasu.Nevim nakolik je tam silna komunita cechu,polaku.Nebo jestli to zkusit pres nejakou agenturu legalne - skutecne nevim.Chtelo by to nejaky kontakt.Nemuzu na internetu nic najit.Tohle forum ,je teda dost dobra vec .Diky R Shocked

Prace v Evrope a jinde.
http://www.jobset.eu/
kolda

Registrace: 23. 10. 2007

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 3:27 pm    Předmět: prace v Kanade Odpovědět s citátem

taky by me zajimalo, jak je to vlastne s praci v Kanade. Myslim, ze nacerno asi nic moc, ze je dulezite nejak ziskat pracovni vizum. A to asi jedine nejak ofic. cestou, nejlepe pres agenturu, ktera by sehnala alespon prvni praci. Jen nevim, jetsli s timhle ma nekdo zkusenosti, ze by treba poradil konkretni agenturu, napsal sve zazitky
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 9:07 pm    Předmět: Re: prace v Kanade Odpovědět s citátem

kolda napsal:
taky by me zajimalo, jak je to vlastne s praci v Kanade. Myslim, ze nacerno asi nic moc, ze je dulezite nejak ziskat pracovni vizum. A to asi jedine nejak ofic. cestou, nejlepe pres agenturu, ktera by sehnala alespon prvni praci. Jen nevim, jetsli s timhle ma nekdo zkusenosti, ze by treba poradil konkretni agenturu, napsal sve zazitky

Musim te zklamat, ale tady zadne agentury neexistuji. Mozna ze jo, ale ja jsem jeste o zadne neslysel. Je to ale zrejme tim, ze jsem jiz "postarsi" clovek Wink
V Kanade se na cerno nedela. No mozna tak jeste pro pribuzny a nebo znamy.
Kanada neni USA Twisted Evil
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2007 1:56 pm    Předmět: Re: prace v Kanade Odpovědět s citátem

kolda napsal:

Tady je jedna stranka, na ktere hledaji zametnance v oborech REMESLA. Jestli umis obstojne anglicky, tak je muzes kontaktovat a zeptat se jich, jak by ti mohli pomoci.
http://workingvancouverjobs.canada.com/js.php?qInd=canwestcategorytrades&lookid=vancouver&qCity=Vancouver&qState=BC&qMiles=100
kolda

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2007 4:04 pm    Předmět: work in Canada Odpovědět s citátem

Diky za odpoved, Rumburaku. Ja jsem momentalne doma, v Cechach, a tady nejake agentury nabizi praci v Kanade. I s vyrizenim prac. viza, jak uvadeji. Tak me zajimalo, jestli neni nekdo, komu se uz takhle podarilo "odcestovat". Nemam sice moc zapotrebi vyrazet specialne za praci, chtel bych se do Kandy podivat kvuli prirode a tak, ale kdyby se pripadne neco naskytlo, nejaka prace, nebyl bych proti. Proto jsem se ptal. Ale jak jsem psal, i tak dekuji za imformaci!!!
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2007 12:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dival jsem se na ty pracovni nabidky a co me zarazilo ze skoro nikdo se nevyjadri kolik vlastne plati.Take nevim jak v Kanade pracuje danovy system. Kolik vlastne dostanes sveho platu "cisteho".
Asi to bude min nez v U.S. ale jak vsichni vime U.S.$ jde do prdele.AzPete. Wink
Bukacek
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2007 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Dival jsem se na ty pracovni nabidky a co me zarazilo ze skoro nikdo se nevyjadri kolik vlastne plati.Take nevim jak v Kanade pracuje danovy system. Kolik vlastne dostanes sveho platu "cisteho".
Asi to bude min nez v U.S. ale jak vsichni vime U.S.$ jde do prdele.AzPete. Wink

Zil jsem nejakou dobu v Kanade(uz tedy ne), odesel jsem vlastne z duvodu ze tam maj vysoke dane.
Kdyz napriklad nekdo vydela mesicne 3000$ "hrubyho", tak z toho je tam okolo 35% dan. Cili dostanes jenom neco okolo 1900$ "cistyho".
Minimalni mzda je tam ale jenom 7,5$ na hodinu. To maji lide, kteri nemaji zadne skoly a nebo zacinajici hned po skole. Z toho se tam ale vyzit vubec neda.
Remeslnici vydelavaji mezi 20-30$ na hodinu, podle toho kolik maji experience.
Vsechno je ale velice drahe. Mnohem drazsi nez v USA.
Take je tam jeste spotrebni dan. Kdyz si napriklad koupis nove auto za 30 tisic dolaru, tak ti k tomu pripocitaji 13% az 14%, coz je dalsich 3900$ az 4200$.
Federalni dan je 6% a potom se jeste plati provincni dan a ta je podle provicii(mezi 7-8%). Pouze provincie Alberta zadnou dan nema. Je to jedina provincie v Kanade, ktera nema vuci Kanade dluh.
Diky jejich loziskach oleje, jsou na tom velice dobre. Smile
Adapa
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2007 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:

http://jb-ge.hrdc-drhc.gc.ca/JobResult_en.aspx?ProvId=09&Keyword=carpenter&Sources=JobBank,Government&Student=No
Adapa
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2007 3:49 pm    Předmět: Re: prace v Kanade Odpovědět s citátem

kolda napsal:

http://www.czechembassy.org/wwwo/default.asp?id=51591&ido=9761&idj=2&amb=58&ParentIDO=9761
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po říjen 29, 2007 7:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fotr ma odjizdet s jednou z tech agentur na jare. Mel puvodne jet uz na podzim, ale zalek se snehu Mr. Green Pomahal jsem mu s vyplnovanim nejakych tech formularu a s prekladanim - takhle na dalku se toho moc udelat neda - agentura se zatim zda solidni a s vyrizenim pracovniho viza by nemel byt problem ... ale v ruce ho jeste nema, tak uvidime. Se sehnanim prace ani s vyskou platu jsem nevidel problem, spis s jeho anglictinou.
Bukacek
Anonymní

PříspěvekZaslal: po říjen 29, 2007 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Fotr ma odjizdet s jednou z tech agentur na jare. Mel puvodne jet uz na podzim, ale zalek se snehu Mr. Green Pomahal jsem mu s vyplnovanim nejakych tech formularu a s prekladanim - takhle na dalku se toho moc udelat neda - agentura se zatim zda solidni a s vyrizenim pracovniho viza by nemel byt problem ... ale v ruce ho jeste nema, tak uvidime. Se sehnanim prace ani s vyskou platu jsem nevidel problem, spis s jeho anglictinou.

No s anglictinou je to v Kanade asi takhle. Kdyz zijes ve vetsim meste, jako Toronto, Vancouver, Calgary atd..., tak to neni az tak velky problem. Kdyz ale zijes a pracujes v nejakem "prdelove", tak s blbou anglictinou na tebe koukaj jak na "idiota". Wink
V mensich mestech moc emigrantu nezije(neni tam moc prace), proto mistni obyvatele nejsou zvykli na prizvuk(emigrantskej).
Bud fakt nerozumej, nebo to jsou ignoranti a rozumet nechtej. Kdyz tam prace neni a prijde tam nejaky "cizinec", ktery chce a nebo umi makat, tak ho mezi sebe vzit nechtej.
Delal jsem v jednom malym mestecku(asi 700 obyvatel). Byla tam na urade vyhlaska, kdo by mel zajem v zime odklizet snih. Nikdo se nehlasil, protoze platili jen 10 $ na hodinu. Ja jsem se prihlasil a hned ten den se po mestecku rozkriklo ze nakej "privandrovalec" nam prej bere praci Sad

No ale co jsem slysel, tak uz i v Cechach to zacina byt podobny. Mam tam kamose a ten me rikal, ze se nekde u nich na vesnici budoval privod vody a kanalisace. Na radnici pry byla hlaska, ze prijmou kopace(moc ale neplatili). Po par dnech se prihlasilo 5 Ukrajincu a za par "babek" tu praci udelali. I tam se hned vsude zacalo rikat, ze do Cech jezdej cizinci a berou mistnim praci.
No ale mistni sedej v hospode, pijou pivo a narikaj si, ze nemuzou najit praci Sad
kolda

PříspěvekZaslal: po říjen 29, 2007 2:01 pm    Předmět: work in Canada Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

no, zacinaji se tu mnozit prispevky, to je dobre. Aspon si udelam obrazek. Sam jsem si myslel, podle toho, co jsem se docetl na netu a podle par informaci od z doslechu, ze pres agenturu to bude jistejsi, pokud je to teda solidni firma. Alespon sezenou prvni job, potom uz se pripadne muzu po necem poohlednout sam, kdyz se domluvim Rolling Eyes
kolda

PříspěvekZaslal: po říjen 29, 2007 2:04 pm    Předmět: work in Canada Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

jeste dotaz - ta agentura je ceska, nebo kanadska?
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po říjen 29, 2007 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz jsem se teda dival tak ty platy tak se me zdaji asi o 10% vysi nez v U.S. Ale dane jsou rozhodne nizsi v U.S. Kdybych byl Cech ktery ma zajem si jen vydelat tak si myslim ze po placeni tech dani je U.S. porad lepsi.AzPete. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde a jak vydelat $ Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com