|
|
| Autor |
Zpráva |
petred23 Anonymní
|
Zaslal: so únor 10, 2007 6:40 am Předmět: apostila rodneho listu |
|
|
dobry den,
chtela bych se zeptat, jestli nekdo nevite, co potrebuji vsechno za "lejstra" kdyz se chystam na ambasadu do Prahy kvuli apostile rodneho listu meho syna (8mesicu).
Jde o to ze se chceme legalne prestehovat do Nemecka za otcem ditete, ale nejdrive musime zajistit tu apostilu.
Nemate nekdo s necim takovym zkusenosti?
diky za pripadne odpovedi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 606 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: so únor 10, 2007 11:14 am Předmět: |
|
|
Ahojky Petro: sice si nejsem 100% jista, jestli tohle je pripad pro Tebe ... chapu spravne, ze Tvuj syn je Cech a nebo dual a potrebujes jeho cesky RL a na nej apostilu? Pokud ano, uz jsem psala postup - podivej se na http://www.chicago-cz.com/forum/viewpost-11815.html#11815
... je to tam napsano v nekolika prispevcich.
Zacnes tim, ze mas RL v A4 (mezinarodnim) formatu, pak jdes overit podpis matrikarky a pak na apostilu (na MZV) a pak na preklad ...
That is all folks!
Snad Ti to pomuze  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alena Anonymní
|
Zaslal: ne září 14, 2008 8:37 am Předmět: Apostile z Cech do USA |
|
|
Ahoj, byla jsem pro apostile=superlegalizaci svemu kamaradovi do USA. Jsou 2 typy dokumentu- prvni je vydany soudem (napr rozsudek o rozvodu) a druhý je napriklad rodny list. U prvniho musis jit pro apostile (razitko +100Kc kolek- ktery musis koupit na poste!)na ministerstvo spravedlnosti na odbor pro listiny vydane justicnimi organy, sídlí Na děkance 3, Praha2. Musis mit ORIGINAL dokumentu.Ja jsem tam nesla druhopis rozsudku o rozvodu. Tento dokument potrebuje clovek, ktery byl zenaty v CR za cecha pro to, aby mu byl uznan snatek s Americanem!Bez apostile je to jako by byl porad zenaty s ceskou .Apostile jsou pak jeste pro staty Evropske unie a tam se dava kolek 30Kc.Razitko=apostile=overeni ze je dokument pravy, pak dava zenska na urade. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|