Americke svatby-co vy na to?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americke svatby-co vy na to?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
Lenka P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2005 7:29 am    Předmět: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

Zajimalo by mne, jaky mate nazor na americke svatby. Myslim tim ty pripady, kdy se svatebni den stava tim nejstastnejsim dnem nevestina zivota (zavrseni usilovneho hledani toho nejkrasnejsiho a nejbohatsiho chlapa, kteryho ji musi vsechny kamaradky zavidet), kdy si zenich bere pujcky, aby vsechen ten prepych zaplatil a aby se videlo, ze na to maji, kdy hostu musi byt od 150ti nahoru a musis samozrejme pozvat i sveho sefa (ktereho sice nenavidis), ale bylo by to "inappropriate"atd atd atd.Zasnubni prstynky nechavam stranou, to je kapitola sama pro sebe. Byla jsem na takove svatbe tuhle sobotu. Nerikam, skvele jsem se bavila, ale jen jako host. Pri predstave, ze by tahle svatba byla moje, me polevalo horko a zaroven takovy podivne prijemny pocit z toho, ze ja takovouhle svatbu v zadny pripade mit nebudu.
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2005 7:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kazdemu dle jeho gusta se rika... Ale jinak bych to prirovnal,ze je to stejne jako kdyz si kupujes pivo a daji ti ho do sacku. Na venek abstinent doma alkoholik. A co se tyce Americanu tak ten si vezme pujcku na cokoliv jen aby se predvedl a soused mu to zavidel... Cool Ono celkove je tech ceremonii v zivote americanu hodne Very Happy
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2005 6:23 pm    Předmět: Re: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

Lenka P. napsal:
...(zavrseni usilovneho hledani toho nejkrasnejsiho a nejbohatsiho chlapa, kteryho ji musi vsechny kamaradky zavidet), ...

No, myslím si že se na to díváš dosti cynicky. Very Happy
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2005 6:34 pm    Předmět: Re: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

Lenka P. napsal:

...kdy si zenich bere pujcky, aby vsechen ten prepych zaplatil a aby se videlo, ze na to maji, kdy hostu musi byt od 150ti nahoru ....

Sice někteří lidi se takhle vytahují, ale vesměz to dělají pro sebe. Jo, je to velká položka, ale nedělají to aby oslnili.

My jsme měli docela malou svatbu (kolem 80 lidí) protože oba jsme se vzali mimo domov, tak tam přijeli jen ti nejbližší; kdyby jsem bylu u ní nebo u mě tak by to se samozřejmě vytáhlo na víc.

Protože náklady se utráceli asi přes rok před svatbou, tak to nebylo tak hrozné.

Jinak podle Americké tradice, ženich za to neplatí. Platí za to otec nevěsty. (mám 2 dcery, tak uvidíme jestli mi to vyleze do peněz) Surprised
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2005 6:47 pm    Předmět: Re: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

Lenka P. napsal:
....a musis samozrejme pozvat i sveho sefa (ktereho sice nenavidis), ale bylo by to "inappropriate"atd atd atd.....

No, koho pozvat je sice dosti těžké. Nechceš pozvat ani moc (aby to nevylezlo moc do peněz, dejme tomu $150/osobu) ani málo (aby to nebylo inappropriate). Z práce jsem oba dva si pozvali všechny lidi z naších pracovních skupin (asi 8 spolupracovníků každá skupina a jejich “guest”), a žádné jiné spolupracovníky. Nechtěli jsme si vybírat lidi z jiných skupin i když jsme některé měli radči než některé spolupracovníky v naších skupinách.

Jinak šéfa je dobé pozvat. Šéfové dávají nejlepší dárky. Very Happy Very Happy
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2005 6:50 pm    Předmět: Re: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

Lenka P. napsal:
...Zasnubni prstynky nechavam stranou, to je kapitola sama pro sebe....

No, už jsem o tom párkrát psal. Už je to nějakých pár let, ale myslím že to ještě někde najdeš. Nagooglu si mé příjmení (Mlynek) a "diamond".
Lenka P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 11, 2005 6:52 am    Předmět: Re: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Lenka P. napsal:
...(zavrseni usilovneho hledani toho nejkrasnejsiho a nejbohatsiho chlapa, kteryho ji musi vsechny kamaradky zavidet), ...

Mas pravdu. Muj prehnanej cynismus byl zpusoben touhle konkretni svatbou, kdy nevesta(o ktere mimochodem vsichni vcetne novomanzela vedi, ze ho podvadela kde mohla)si v pozdnich hodinach a jiz notne posilnena alkoholem stezovala, ze jeji prstynek nema ani dva karaty, a ze se ji vlastne ani nikdy nelibil... Bylo mi z ni na b...

Jo, a abych to trochu zlehcila, tak neni docela tak pravda, ze ja takovou svatbu NIKDY! mit nebudu Smile - muj pritel je American! Ale aspon jsem vybojovala dohodu - v Praze jedna podle me a tady dalsi podle nej Smile Nastesti mame jeste doooost casu.
Lenka P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 11, 2005 6:53 am    Předmět: Re: Americke svatby-co vy na to? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Lenka P. napsal:

Mas pravdu. Muj prehnanej cynismus byl zpusoben touhle konkretni svatbou, kdy nevesta(o ktere mimochodem vsichni vcetne novomanzela vedi, ze ho podvadela kde mohla)si v pozdnich hodinach a jiz notne posilnena alkoholem stezovala, ze jeji prstynek nema ani dva karaty, a ze se ji vlastne ani nikdy nelibil... Bylo mi z ni na b...

Jo, a abych to trochu zlehcila, tak neni docela tak pravda, ze ja takovou svatbu NIKDY! mit nebudu Smile - muj pritel je American! Ale aspon jsem vybojovala dohodu - v Praze jedna podle me a tady dalsi podle nej Smile Nastesti mame jeste doooost casu.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út říjen 11, 2005 7:00 am    Předmět: Muj nazor Odpovědět s citátem

Pratele, na toto tema mam uz pomerne dlouho jasne vyprofilovany nazor. Svatba, at uz americka, ci jakakoliv jina, je ten nejvetsi spolecensky kyc a instituce manzelstvi je v tretim tisicileti prekonana zalezitost Wink
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: út říjen 11, 2005 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A proto ses zenatej? Laughing
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út říjen 11, 2005 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svatba to by melo byt jak ridicak obnovovat kazde 4 roky,kdyz neobnovis tak Marriage license propadne.
Ubylo by hodne problemu
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá říjen 14, 2005 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedokazu si dost dobre predstavit ze by jsem si pozval na svou svabu lidi co nemam rad nebo nejsou mi pratele jen proto ze se to tak dela nebo to nekdo ocekava.Proste si myslim ze na svabe by meli byt jen ti koho ma clovek rad.
Ani kdyby to mel byt Boss Bossu.Neberu tady tu pretvarku a slabost lidi.
Ne ze by jsem to nechapal,ale neberu to.
Nebo jestli je nejaka stara tradice kdo ma platit a kdo ne tak to uz vubec neberu,ale pokud se tim nekdo v dnesni dobe ridi tak je to jasne kazdeho vec.Pro mne je to prezitek z doby kamene.
Myslim ze v dnesni dobe pro spoustu lidi neznamena svatba to co pro lidi jeste pred par lety.Kdyz jsem se ve Vegas koukal jak rychle a bez nejakeho stresu, rok planovani dopredu a placeni svatby probyhaji tak se mi to docela zamlouvalo.

Zatim cago maxipes.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com