jine misto bydliste - PROBLEM????

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

jine misto bydliste - PROBLEM????

Autor Zpráva
janney

Registrace: 26. 10. 2008

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2008 4:14 am    Předmět: jine misto bydliste - PROBLEM???? Odpovědět s citátem

Moc prosim o rady.
Jsem stale v Cechach i s malou 10mesicni dcerkou.Jsme v procesu snoubeneckych viz, ktere bych "mela" dostat na pohovoru, ktery probehne v prosinci.Dcerka ma americky pas.
Zajima me toto.Muj nastavajici se bude muset z pracovnich duvodu prestehovat do jineho statu USA.Nicmene vsude na visa aplication je uvedeno jeho misto bydliste i prace v San Franciscu.
Je nutne abychom tomuto mistu bydliste dostali a ja musim letet tam? Kontroluje nejak napriklad imigracni urednik, jestli mam letenku opravdu do mista, kde ma muj snoubenec zit?
Jak je to potom se svatbou? Je jedno kdyz se vezmeme a dokoncime tak proces v jinem state, nez jsme zadost o viza pred pul rokem podavali?
Pokud ano , bylo by pak asi lepsi pockat a priletet do SF.Pokud se ale vezmeme tam a pak se prestehujem nekam, kde to uz nespada pod ambasadu v LA - prevedou me jinam, nebo budu muset litat pres celou Ameriku kvuli papirovani?
Doufam,ze to neni moc zmatene,ale proste bych rada znala odpoved na to, jestli tim, kde jsme podali zadost jsme vazani k tomu mistu, ze tam MUSIM priletet, MUSIME se tam vzit a pak tam dal musi,e zarizovat veskere papirovani??????
jsem z toho nejak vedle - nepocitala jsem,ze se bude jeste pred mym prijezdem, nebo tesne po mem prijezdu stehovat,ale financni krize je hold mrcha a bez penez byt nemuzeme ze?!
Diky moc za jakykolio nazor, radu ci zkusenost.
Jana
hsi

Registrace: 23. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2008 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja o tom moc nevim, tak to ber s rezervou.

Ale myslim ze kde se v usa vezmete je stopro uplne sumafuk, a kam priletis snad taky. Stehovat se je preci uplne normalni, na to mate pravo.

Asi by jim manzel mel dat vedet ze ma jinou adresu, ale slysela jsem ze se tim proces muze protahnout (ale to mohl byt blabol, nevim). Kazdopadne kdyz jim to nerekne, tak at si da pozor, aby mu nekdo spolehlivy pravidelne vybiral schranku. A taky, pokud vas pozvou abyste se kvuli necemu osobne dostavili (ja nevim jak to mas - budes mit treba pohovor?), tak to bude blizko toho mista, kde si mysli ze bydlite.

Ale lepsi odpovedi asi najdes na nejakem foru co se specializuje na imigraci, treba
http://www.immihelp.com/forum/
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2008 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takhle: ja se v procesu udelovani GC stehovala. Existuje na to formular AR-11, ktery se ma poslat na udanou adresu. Ale to obvykle nestaci, je lepsi jim jeste zavolat na ten jejich telefon (obvykle 2 hodiny cekani) a ujistit se, ze Tvoji adresu v systemu zmenili. Protoze me to neudelali; zmena nastala, az pote, co jsem jim zavolala. A nebo si mozna sjednat InfoPass appointment? To by mozna bylo rychlejsi.

A jeste neco: je dobre si od AR-11 nechat kopie, protoze az budes zadat o permanent GC, tak ze Te na to budou ptat (na vsechny bydliste v USA).
janney

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2008 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oboum vam diky. V prvnim pripade mrknu na ten link - jsou tam opravdu zajimave info. Ale muzu ti bohuzel za zkusenosti rici, ze ne, neechaj nas delat si co chcem - mnohdy to bylo nelogicke az hruza,ale je to holt birokracie ( ostatne v Cesku taky)

Jinak k druhe odpovedi.
Jde mi o to,ze ja v USA nejsem, tudiz spise resim, jestli by se nekdo nedivil,ze celou dobu ve vsech papirech figuruje adresa v SF a ja pak budu mit letenku nekam jinam. Problem take je,ze to jeste neni jisty kam.
Ale mas pravdu - on se stehoval behem processu jenom v ramci San francisca a adresu menil.Jednou mu to poslali uz na tu novou a pak to zas zblbli a poslali to na tu starou, z te se jim to vratilo a pak az poslali na novou.Takze v tom maj brajgl a nam to o 2 tydny protahlo cekani.
V letadle proste nevim co vyplnit do toho papiru - puvodne udanou adresu, nebo pripadne novou - v jinem state?
A stale nevim zda se musime vzit v tech statech co spadaj pod californskou pobocku pro podani fiance petice.Ale nejak si myslim,ze jo - bohuzel
Dana_MI

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2008 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Janney, vzit se muzete KDEKOLIV na uzemi USA. Pokud vstoupis do USA za ucelem snatku na fiance visa, mas 90 dni na to, aby jsi se vdala (ale nesmis USA opustit). A imigracnimu urednikovu na letisti proste reknes, ze letis jinam nez do SF, protoze se proste chcete vzit v New Yorku, Tvuj pritel ma rodinu na Floride a chce mit snatek tam a nebo buhvico. Urcite tedy pravdu. Vazne, to, kde se vezmete, je uplne fuk - ovsem na uzemi USA.

Jedine, co nesmis udelat, je opustit USA nez podate vsechny Ty papiry po svatbe (existuje par stories, kdy par jel hned po svatbe na honeymoon Bahamy a oni tu holku pak nepustili zpatky). A ty zadosti uz samozrejme posles s tou novou adresu na prislusne USCIS stredisko.

Klidne (az pujdes na konzulat USA v Praze) se tech holek zeptej, jak to s tou svatbou a trvalym bydlistem je.

Kdyz ja zadala o immigrant visa, tak mi na US konzulate rekli asi toto: "Vykaslete se na vsechny pravniky atd., to je vyhazovani penez. Proste si prectete poradne instrukce k podani vsech petici, podejte je a budete v pohode. A hlavne vsude rikejte pravdu." Jinymi slovy: ja si nemyslim, ze v USA je stejna byrokracie jako v CR, vubec ne. Naopak, po 4 letech v USA vim, ze bych do CR zpet uz nesla prave pro tamni prebujelou byrokracii ("obcan je povinnen a bla bla bla"; v USA jsi snad pouze povinna zemrit, ostatni je vse volitelne).

Osobne si myslim, ze pokud nejsi deportovna ci tak, tak selsky rozum na vyplneni vsech zadosti staci a pravnika nepotrebujes. To je muj nazor a vzdycky to pro me fungovalo OK. A i kdyz mi USCIS zkomolilo na GC prijmeni, tak jsem jim to proste poslala zpet a uspesne dnes a denne jezdim z a do Kanady na cesky pas ve kterem mam I-551 razitko (nahrazuje temp. GC), ktere jsem dostala na InfoPass appt. Sice se obcas US urednici ptaji, kde mam CG a jednou me dokonce poslali dovnitr do customs budovy za ucelem provereni meho statusu (nevedeli, ze to razitko je to same, jako GC), ja jim ale pokazde reknu to stejne a oni me vzdycky pusti zpet do USA. Ano, USICS jsou pomali a ja na opravenou GC cekam od kvetna (mam pocit, ze snad driv dostanu citizenship Twisted Evil ), ale takovi byrokrati jako v CR to opravdu nejsou. Vazne, na hranicich (v Buffalo, Port Huron, Detroit atd. jich uz znam desitky (USCIS i border patrol a vetsina z nich jsou docela prima lidi. Na rozdil od CR uredniku normalni).

A I-94 v letadle podle me uz vyplnovat nebudes; a i kdyby, tak bych tam napsala novou adresu.
janney

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2008 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to: DANA MI
Haha, docela jsi me pobavila coz se ted uz nikomu moc nepodari, takhle diky.
ja mam na ty pravniky a vyhozene penize za to stejny nazor.
Kdyz si clovek fakt vsechno precte a da si majzla, zkontroluje si to mockrat po sobe tak by to pri urcite inteligenci mel dat dohromady.je to samozrejme stres a kdyz na to nekdo ty prachy ma, tak chapu,ze ma lepsi pocit, kdyz mu to nekdo odkejva( ze ma vse potrebne).
Nekdo me tady ale na jine diskuzi sparil pred par mesici, kdyz jsem rikala svou situaci a jaka je moznost ze mi nedaj viza. vsichni byli vybobeny a radili at si najdu na to pravnika, ze to prece za usetrene penize nestoji - no to jsem koukala jako cvok.Nemyslim si,ze pravnik ktery tomu tady v CR rozumi existuje a jak rikas - clovek to zvladne i sam a nemusi vyhazovat penize - ale nekdo me proste napadl,ze jsem skudla - ze mi asi na vizech nezalezi vic jak ne penezich Rolling Eyes
Ja ale ty penize nemam a spolecnymi silami jsme to s pritelem dali dohromady( kazdymu nam vzdycky neco uniklo a ten druhy to vynasel) a zatim nebyl zadny problem, tak se uvidi to pokracovani.
jen v tom letadle to asi vyplnovat budu muset - protoze fiance jsou nonimigrant a vyplnuju normalne to stejny DS 156 jako tenkrat na J-1 viza.

No uvidime, ted jsem s tim svym domluvila, tak treba tam dorazime jeste na jeho starou adresu a stehovat se budem az s nim.Pak teda asi svatba jinde a v nejhorsim se dvakrat potahnu na ambasadu, kde jak jsem cetla musim dorazit osobne kvuli novemu pasu. To bude zas vsechno papirovani nanovo po te svatbe - ufuf.
Jj, vim,ze odjet nemuzu a ani to riskovat nebudu - s malym mimcem to bude i jednou asi docela zahul.

Jinak asi mluvis ze sve zkusenosti o te birokracii - tak ti budu verit - ze musim jenom zemrit - to me fakt pobavilo.Jen na ambasade pracujou cesky - tak to bude asi tim. byli jsme tam s novorozenetem - tatka jako americky obcan si domluvil schuzku - myslel,ze s konzulem, nebot bylo potreba rad jak vyresit zapeklitou situaci.No a prisla ceska jen k okynku a odpovidala nam stylem - nooo, tak to jste v prd... Proste vazne - jak you fucked, you fucked.Nepomohla a vse jsme si museli zjistit.Vzdy jen reknou - kouknete se na webovky.

Jak jsme ale tu birokracii rozlouskli my ze zkusenosti? V USA musis vyplnit spousty papiru a cekat ale nakonec dojdes sveho cile. V Cechach muzes mit vse spravne vyplnene potvrzene, ale chytis babu se spatnou naladou a ona ti zmrvi zivot. Je to tu vic riskantni,ale cekat a papirovat se asi musi vsude.
No proste nemuzu se dockat az budu mit veskere papirovani za sebou.Spojeni techto dvou birokracii dohromady je totiz asi nejhorsi a jeste se to ted navzajem velmi casto vylucuje a popira ( myslim cesky zakon versus americky)
zatim pa a diky - zkusim hledat, pripadne se zeptam primo jic az mi to daj - snad jo.
akras
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 03, 2008 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s Danou,nic neni tak tezke jak se zda a pravnik dulezity taky neni,pokud ho opravdu nechces a nebo si ho muzes dozvolit! Pokud umis a domluvis se anglicky veskere odpovedi na jdes na www.uscis.gov a nebo si tam muzes zavolat,jo nekdy si pockas,oni tech zadosti taky zrovna malo nemaji,ale jeste jsem se nesetkala s nikym,kdo by mi nepomohl nebo byl neprijemny,kdyz jsem tam volala. Taky tvuj manzel(budouci) tam muze zavolat a zeptat se na vse potrebne.Jinak s tou svatbou a adresou,je jedno kde se vezmete,USA ma 50 statu,je ale dulezite,jak se zminila Dana si prehlasit adresu hned jak ji budete na 100% vedet,je velmi dulezity formular AR-11,ktery si muzes "vyprintovat" na uscis.gov strankach,jsou tam veskere formulare,ktere by jsi do budoucna mohla potrebovat!Dulezite take je,ze formular AR-11 by jsi si mela vyplnit i ty,jelikoz jsi v "rizeni o status"!! Je dobre si na uscis i zavolat a prehlasit adresu,je to takova pojistka,ale po odeslani AR-11 na uscis by vam od nich mel prijit "uredni papir" o vasi zmene adresy a ten je dulezity si uschovat!!Pokud by vam zhruba do mesice nic neprislo,je potreba tam zavolat a ujistit se,ze vase AR-11 dostali a o zmene adresy vedi!!Taky se ujistete,ze kazdy formular,ktery na uscis posilate,posilate na spravnou adresu,ne kazdy formular se posila na stejnou adresu!
Az dorazis zpet do USA a pokud uz budete prestehovani najdi si na internetu kde vsude ve state ve kde budete bydlet "pobocka" uscis,kde by jsi mela jit na pohovor,v zadnem pripade nemusis chodit(nebo litat) tam,kde jsi byla poprve a nebo kde jsi bydlela,ja se prestehovala z OH do WI a sla jsem na "uscis" v Milwaukee,kde bydlim a predtim jsem celou dobu chodila na "uscis" v OH!
Dalsi vec,veskere potrebne papirovani,ktere potrebujes vyridit v Cesku vyrid tam vse ostatni pokud muzes vyrizuj a ptej se na US ambasade nebo na uscis!!!
Nez odletis zpet do USA se ujisti,ze mas vse potrebne a ty spravne "papiry"(dokumenty)!
Jak uz se napsalo, myslim,ze s "immigration" se da v poho vyjit,jen se jim nesmi "zbytecne lhat" nebo si vymyslet nesmysly a mit ty spravne dokumenty!!
Pokud by jsi se chtela jeste na neco zeptat a ja budu znat odpoved,rada odpovim!
Mej se a GOOD LUCK!
janney

PříspěvekZaslal: st prosinec 10, 2008 3:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Akras
Diky moc za rady - pomohla jsi mi, uklidnila.
Byla jsem vybobena z toho vseho - nevedela jak jednaji.Vcera jsem ale byla na pohovoru a dostala snoubenecka viza!!!!
Huraaaa!
A temer bez jedine otazky, byli moc mili,usmevavi, opravdu asi nebylo az tak ceho se bat.Vzdyt mame malou dcerusku.Tak diky a zacnu zjistovat co musim mit za dokumenty z Cech.Uz mam nejake pripravene i s preklady Smile
Na vanoce se bohuzel jeste nedostanem - snad v lednu.Ale tak aspon bude mala s babi a dedou.
Jeste jednou moc diky a pripadne se rada zeptam
Pa Jana
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st prosinec 10, 2008 7:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

janney napsal:
Akras
Diky moc za rady - pomohla jsi mi, uklidnila.
Byla jsem vybobena z toho vseho - nevedela jak jednaji.Vcera jsem ale byla na pohovoru a dostala snoubenecka viza!!!!
Huraaaa!
A temer bez jedine otazky, byli moc mili,usmevavi, opravdu asi nebylo az tak ceho se bat.Vzdyt mame malou dcerusku.Tak diky a zacnu zjistovat co musim mit za dokumenty z Cech.Uz mam nejake pripravene i s preklady Smile
Na vanoce se bohuzel jeste nedostanem - snad v lednu.Ale tak aspon bude mala s babi a dedou.
Jeste jednou moc diky a pripadne se rada zeptam
Pa Jana

Janney, gratuluji! Skvela zprava.
Jinak ... ja byla pred "pohovorem" take nervoznil; to je asi normalni.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com