manzel po svatbe v Iraku

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

manzel po svatbe v Iraku

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
HankaV

Registrace: 17. 11. 2008

PříspěvekZaslal: po listopad 17, 2008 2:43 pm    Předmět: manzel po svatbe v Iraku Odpovědět s citátem

Ahojky, vsem velke podekovani za podeleni se o zkusenosti a za rady. Zabrousila jsem sem poprve loni, kdyz jsme se rozmysleli jestli se vzit v CR a nebo v USA. Nakonec jsme se vzali v USA ed v srpnu, odeslala jsem papiry na USCIS ted v polovne listopadu a uz jen ctu kdo jste na co jak dlouho cekal a jsem zvedava, jak to budeme mit my. Takze urcite sem taky pak prihodim nejakou zksenost. Ikdy jsem precetla vsechno co tu je, stejne mam otazku. Co vsechno muzeme udelat pro to aby jsme prosli pohovorem, kdyz my manzel odjel mesic po svatbe do Iraku a mel by se vratit az za rok? Jsme ted vlastne cely rok od sebe? Pravnik rekl, ze by to nemel byt problem. Pisem si emaily, smsky, dopisy, posilame si vzajemne fotky ale nebudeme mit spolcne fotky na pohovor. Ma s tim nekdo zkusenost?
A jeste jedna otazka, je tu nekdo Texasu? Diky.
verunka

Registrace: 26. 03. 2008

PříspěvekZaslal: po listopad 17, 2008 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. Tak ze sve zkusenosti muzu napsat, ze my jsme pohovor nemeli, tak jako asi 90% lidi co jeli pres fiance/e visa, bo uz byli predtim proklepnuti atd, budoci manzel/ka zaslali petici pro nastavajici, takze je to o necem jinem. Pokud jste meli K-1 vizum, teda ty, tak pohovor moc neocekavej pokud jste doted nemeli problemy, a pokud by prece jen neco, tak manzel je vojak a tam jsou ty procesy rychlejsi v pripade nouze nebo dle situace, ony mnazelky vojaku sou na tom lip bych rekla.
No a tedkom nevim jak s tim SS card. Mi doletela znama na K-1 a ji rekli, ze ji SS card nedaji, ze na to nema narok, me ji dali bo sem mela prac povoleni pres JFK na 3 mesice, no a ja te pani rikala, ze ona je tu na K-1, ze potrebuje SS card na ridicak a do banky na otevreni uctu a pani ze ne a vytahla tam jakesi lejstra a paragrafy za jakym ucelem se vydava SSc a ze to rozhodne neni nutnost pro otevreni uctu nebo ridicak. No takze jedine tak to zkusit pres banku, ze ti SS card nedaji, ze to pry neni potreba. Me ucet otevreli i bez SS #, hned 2. den po priletu, manzel sel se mnou. A po case sem jim donesla SS card a se divili, ze mi otevreli ucet bez cisla, takze fakt nevim.
Tak good luck, ono to pujde! Bud tak nebo tak.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po listopad 17, 2008 4:59 pm    Předmět: Re: manzel po svatbe v Iraku Odpovědět s citátem

HankaV napsal:
...Pravnik rekl, ze by to nemel byt problem. ....

Kdo se domnivas ze zna Tvoji situaci z legalniho pohledu lepsi? Pravnik ktery se na toto specializuje, zna zakony a Tvoji situaci, nebo anonymove na internetu kteri neznaji Tvoji situaci a nic o zakonech nevi? Jestli neveris svemu pravnikovy, tak se porad s jinym.
HankaV

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2008 8:06 pm    Předmět: Re: manzel po svatbe v Iraku Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
HankaV napsal:
...Pravnik rekl, ze by to nemel byt problem. ....

Kdo se domnivas ze zna Tvoji situaci z legalniho pohledu lepsi? Pravnik ktery se na toto specializuje, zna zakony a Tvoji situaci, nebo anonymove na internetu kteri neznaji Tvoji situaci a nic o zakonech nevi? Jestli neveris svemu pravnikovy, tak se porad s jinym.

jo to je fakt ze to rekl pravnik, ale vsude se pise jak je dulezite dolozit ze spolu po svatbe bydlite a ze jste svatbu jen nefingovli no a me prijde ze by mi mohli rict, ze jsme to fingovali, protoze mi manzel hned po svabe odjel a vrati se az za rok. Asi mas pravu, mela bych to nechat byt. Ale ja z jednou musla od manzela - tenkrat jeste pritele odjed a nikomu nepreju tu beznadej, kdyz jste od sebe pres ocean a nemuzete se k sobe dostat a nevite ani kdy se k sobe zase dostanete. Ted zase musel odjet manzel a ja nechci aby az on se vrati me zase poslali do CR protoze neprokazem ze chceme byt opravdu spolu a ze se milujem. Tak proto na to porad myslim. Embarassed Embarassed ale pravnik rekl co rekl tak ja to zkusim pustit z hlavy. Rolling Eyes
HankaV

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2008 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

verunka napsal:
Ahoj. Tak ze sve zkusenosti muzu napsat, ze my jsme pohovor nemeli, tak jako asi 90% lidi co jeli pres fiance/e visa, bo uz byli predtim proklepnuti atd, budoci manzel/ka zaslali petici pro nastavajici, takze je to o necem jinem. Pokud jste meli K-1 vizum, teda ty, tak pohovor moc neocekavej pokud jste doted nemeli problemy, a pokud by prece jen neco, tak manzel je vojak a tam jsou ty procesy rychlejsi v pripade nouze nebo dle situace, ony mnazelky vojaku sou na tom lip bych rekla.
No a tedkom nevim jak s tim SS card. Mi doletela znama na K-1 a ji rekli, ze ji SS card nedaji, ze na to nema narok, me ji dali bo sem mela prac povoleni pres JFK na 3 mesice, no a ja te pani rikala, ze ona je tu na K-1, ze potrebuje SS card na ridicak a do banky na otevreni uctu a pani ze ne a vytahla tam jakesi lejstra a paragrafy za jakym ucelem se vydava SSc a ze to rozhodne neni nutnost pro otevreni uctu nebo ridicak. No takze jedine tak to zkusit pres banku, ze ti SS card nedaji, ze to pry neni potreba. Me ucet otevreli i bez SS #, hned 2. den po priletu, manzel sel se mnou. A po case sem jim donesla SS card a se divili, ze mi otevreli ucet bez cisla, takze fakt nevim.
Tak good luck, ono to pujde! Bud tak nebo tak.

No ja jsem se nakonec vdavala na turisticke vizum a manzel uz vojak neni, ted ale pracuje ve firme, ktera vyrabi techniku pro vojaky - takze je ted sice s armadou v Iraku ale az se vrati, pro urady bude civil. Tak to bude stejna rychlost jako u ostatnich, ale o rychlost vrizeni mi nejde. Hlavne aby nam uznali manzelstvi.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 10:46 am    Předmět: Hanko Odpovědět s citátem

V tve situaci nemuzes predkladat prakticky nic ze spolu bydlite, pac manzel je mimo a imigracni nejsou takove stoury ani padli na hlavu ze by to nechapali....
Prvni GC dostanes na dva roky a pravdepodobne mozna budete jeden z paru ktere si pak pozvou na dalsi pohovor pri zadosti na jeji prodlouzeni.....pak uz budes mit tech dokladu jak vase souziti dolozit vice, nejen fotky, ale i taxy, korenspodenci kde mas sve jmeno a adresu vaseho spolecneho bydliste apod...treba i letenky ci hotelove ucty z dovolenky apod...

U pohovoru bud sva, manzel te podpori, zodpovis par jednoduchych otazek, cilso telefonu, manzelovo narozeni, jmeno jeho maminky apod.....a ver pravnikovi ze ma zkusenosti se stejnymi pripady ruznych zadatelu.

Hodne stesti.....
co muzes uz udelat ted, pokud budes zadat o Zapis manzelstvi do Zvlastni matriky v Brne o uznani manzelstvi i v CR....nech si dat Apostillu na Vas originalni americky oddaci list, at to mas pripravene a vypln dalsi dokumenty co muzes ktere zadost obsahuje.

Info k tomu ti da tvuj nejblizsi konzulat CR v USA, sanci kdyz tak pisnes email a oni ti poslou obalku na tvou adresu. Zapis manzelstvi v Brne, totiz predchazi mimojine i vydani Tveho noveho pasu.
HankaV

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2008 12:04 am    Předmět: Re: Hanko Odpovědět s citátem

MW napsal:
V tve situaci nemuzes predkladat prakticky nic ze spolu bydlite, pac manzel je mimo a imigracni nejsou takove stoury ani padli na hlavu ze by to nechapali....
Prvni GC dostanes na dva roky a pravdepodobne mozna budete jeden z paru ktere si pak pozvou na dalsi pohovor pri zadosti na jeji prodlouzeni.....pak uz budes mit tech dokladu jak vase souziti dolozit vice, nejen fotky, ale i taxy, korenspodenci kde mas sve jmeno a adresu vaseho spolecneho bydliste apod...treba i letenky ci hotelove ucty z dovolenky apod...

U pohovoru bud sva, manzel te podpori, zodpovis par jednoduchych otazek, cilso telefonu, manzelovo narozeni, jmeno jeho maminky apod.....a ver pravnikovi ze ma zkusenosti se stejnymi pripady ruznych zadatelu.

Hodne stesti.....
co muzes uz udelat ted, pokud budes zadat o Zapis manzelstvi do Zvlastni matriky v Brne o uznani manzelstvi i v CR....nech si dat Apostillu na Vas originalni americky oddaci list, at to mas pripravene a vypln dalsi dokumenty co muzes ktere zadost obsahuje.

Info k tomu ti da tvuj nejblizsi konzulat CR v USA, sanci kdyz tak pisnes email a oni ti poslou obalku na tvou adresu. Zapis manzelstvi v Brne, totiz predchazi mimojine i vydani Tveho noveho pasu.

Tak jo, tak ja uz to resit nebudu. Je fakt, ze ostatni veci ucet v bance, adresa dane - to bude vsecno v poho. Proste se mi musi jen vratit domu a pak uz jsme uplne normalni rodinka Very Happy

Na zapisu na matriku v Brne uz pracuju. Diky za podporu Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com