|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so červenec 19, 2008 10:48 pm Předmět: |
|
|
No mlynku, co bych doporucoval je to co funguje v Evrope a v kazde jine civilizovane zemi. I kdyz v Cechach se to meni a blbci politici se snazi kopirovat U.S. i v jejim velice nelidskem zdravotnim systemem.
Madarska vlada to skusila pred par mesici a auta horela v Budapesti.Me hadani s pojistovnama v U.S. me stala urcite tak 5 roku meho zivota.
Doctor me rika ze se nemam rozcilovat. A ja mu reknu ze duvod meho rozcilovani a high blood pressure jsou navstevy u lekare a potom jednani s pojistovnama. Je to bordel.
Bouncy a jak jsi jednal s tim doctorem a nemocnici? Dali to do collection agency?
Ja jak blb jsem si vydrel credit score ktery ma 5% Amiku,ale proc?
Pojistovny Ti znici tvoji reputaci do par mesicu. Pak jsem se bavil s par lidma pres padesat a oni rikaj: "na co potrebujes dobry credit score"?Potrebujes pujcit na auto,barak apod? Ja rikam ze ne. Tak se na ne vyser a nenech se vydirat. Platis sve mesicni poplatky? Ano.
Tak je posli do prdele.
Zacinam to vsechno zvazovat.Hodne se to meni a nemyslim ze to bude lepsi. Aspon ze si nemuzu stezovat na sveho zubare. Ale tam je trochu jiny system...ale to zase priste.AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
verunka
Registrace: 26. 03. 2008 Příspěvky: 8 Bydliště: FL
|
Zaslal: po červenec 21, 2008 7:32 am Předmět: |
|
|
| Ahoj! Tak ja tky patrim do te rizikove skupiny s nalezem a to i presto, ze jsem chodila na gyndu pravidelne kazdy 1/2 rok. Po operaci jsem musela chodit kazde 3 mesice, skoro 2 roky, moje gynda to tak chtela, ze me bude hlidat, bo je mi 29 a jeste nemam deti a v brzke dobe ani neplanuju, a ta mi rekla, ze uz je nejvyssi cas....no pak jsem se octnula tady v USA, na floride, s odbornym prekladem co mi bylo a ze potrebuju kontroly...sem tu sla na gyndu, no teda, pece a servis uplne super, neda se to srovnat s ceskem, a jako immigrant jsem samozrejme musela platit vse cash. Prohlidka nejakych $150 a cytologie bud $30 nebo $60. A vysledek byl ok. Problem je ten ze ani jako immigrant nemuzu mit normal usa pojisteni, coz moc lidi nevi. Nekdo mi tady ve foru doporucoval neco pres online, hledali sme nekolik tydnu, i jeden znamy co prodava health ins, ale nic, vsude nam rekli, ze tu musim byt myslim minimalne rok, aby se na me to pojisteni vztahovalo. Hm, docela problem. Manzel ma Blue Cross od zamestnavatele, to mi poslal ty jejich term & conditions jeste nez jsem prijela, a taky tam bylo, ze tu musim byt myslim ten 1 rok. No, oni by platili jen emergency, ale tady ty preventivni prohlidky ani nahodou. A chteli 100$ tydne za me. Takze asi vitr...stejne bych musela platit cash. No, a pak mi kolegyne doporucila sveho gynekologa, slovak, s ceskou manzelkou, co sem emigrovali. No a nemohla jsem potkat zlatejsiho cloveka!!!! Dal mi to nejlepsi vysetreni co jsem mohla dostat, dokonce i se slovenskou setsrickou, vysetreni by stalo myslim neco kolem 270$, uz si to nepamatuju, i se sonem /utrasound/, ale bez cytologie, rikal, ze ted nemusim tak casto, a vysvetil mi co a jak a pomohl mi si uvedomit, ze porad mam temer 100% sanci mit deti a nemam se ceho bat. No a aby story zkoncila jeste lip...tak mi jeho zena po porade s nim nabidli praci u nich v kancelari jako admin. Neuveritelne! Bo uz jsem ztracela nadeji na normalni praci a normalni zivot. Jo, a to nejdulezitejsi, ptal se me hned jake mam insurance, tak jsem mu rekla, ze mam jen neco jako na emergency, ze platim cash, a mela jsem to s sebou pripravena platit, ale nechtel nic, jelikoz mi rikal v jake byl situaci on pred lety a je mi jasne ze pro ne to bylo jeste horsi. No na oplatku mu manzel opravil auto. Jsem rada, ze jsou tady porad lidi se srdcem, fakt! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Halle Anonymní
|
Zaslal: po červenec 21, 2008 7:50 am Předmět: Chicago hospital |
|
|
Ahoj,
tady je nejaka odpoved, co me ted napada. Co se tyce nemocnice a jeji pece: pravda, je to zadarmo, pro lidi, kteri na to nemaji, musi se tam dlouho cekat, nekolik hodin (treba 7h atd.) ma to smysl, kdyz chces neco zadarmo, tak si pockej. To plati i kdyz mas objednavku k lekari, cekas 2 az 3 hodiny. Pece je dobra, delaji tam medici, kteri maji nad sebou odborny dozor, uci se tam (maji praxi). Lekari, co na ne dohlizi jsou profesori. Jen zarizeni je trochu zastarale (horsi nez v CR), ale funguje to. Delaji mi testy kazde 3 mesice, mela jsem tam delany 2x zakrok, stale me kontroluji. Co se tyce jineho gynekologa, tak tam jsem celkove platila tech 350 dolaru (prohlidka + testy) pak take dalsi navsteva na vysledky to bylo $70.
Kazdopadne radim, turisticke pojisteni, pokud planujes zustat ve Statech dyl, samozrejme odhlasit pojisteni v CR (nema smysl platit).
Drzim palecky, pokud neco zeptej se. Jo a ta nemocnice je myslim u down town na Damen a Paulina. Je to Cook county hospital. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 256 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po červenec 21, 2008 10:03 am Předmět: |
|
|
AZPete, ne na colection to nedoslo, pojistovna nakonec neco zaplatila a tim to koncilo. Byla to ale bitva. Jako ty ja am taky vyjimecne dobre credit rating a taky si na to davam pozor to nejak hloupe nestratit. Na rozdil od tebe j nemam dobre zkusenosti s zubarema tady. Ten posledni se mi pokazdy snazil prodat nejakou kravinu ze jsem se citil jako u time share sales pitch. Manzelka ho taky moc nesnasela od te doby co se ji snazil prodat nejakou kosmetiku za par tisic dollaru. Pred dvema lety jsem cet knizku "Naked Tourist" od Lawrence Osborne a tam popisoval zdravotni peci v Thajsku. Tak jsme tam jeli na takovou zdravotni dovolenou. A vsechno bylo uplne super. U zubare v Bangkoku bylo vsechno moderni, nikdy jsem necekali vic nez 10 minut. Chodili tam jenom Americani a Australanci. To co jse, usetrili za zubare nam zaplatilo celou dovolenou - tri tydny v dobrym apartment hotelu a letenky takovou polo-business class. Manzelka potrebovala MRI a sli jsem do Bumrungrad Hospital rano v 11, ve dve byla na prohlidce, ve ctyri sla na MRI a rano jsm meli hotovy vysledek. A to bylo uplne bez appointment. Nemocnice vypadala vicemene jako Hilton Hotel, meli tam 5 restauraci a dokonce vedle byl hotel jenom pro pacienty. Vsechno klapalo nadherne. Dal jsem se tam do reci s nejakym administratorem a ten mi rek ze kazdy den dostavaji 400 emails jenom s Ameriky od lidi kteri neco potrebuji a tady to neni mozne.
Samozrejmne, nema to cenu letet do Bangkoku na jednu plombu ale mne tam udelali 2 root kanaly a dve korunky a par jinych veci a to se vyplatilo. Nekteri lidi jezdi do Bangkoku kvuli mistnim holkam, ja jsem tam byl na root canal! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po červenec 21, 2008 10:27 am Předmět: Re: Chicago hospital |
|
|
| Halle napsal: |
Kazdopadne radim, turisticke pojisteni, pokud planujes zustat ve Statech dyl, samozrejme odhlasit pojisteni v CR (nema smysl platit).
|
Ja teda nevim, jak to je dneska, ale mne tady bylo "turisticke" nebo "urazove pojisteni na cesty a pobyt" celkem na prd. Clovek vsechno stejne musi doktorovi/nemocnici platit cash a pak to od te pojstovny zpetne vymahat - coz je na dalku velky problem - a samozrejme takovych veci jako jsou prohlidky/preventivni pece atd se to naprosto netyka.
S tim odhlasovanim ceskeho zdrav. pojisteni to taky neni tak uplne samozrejme (viz prispevek o jedno vlakno vedle) - je nutne mit nejdrive americke zdravotni pojisteni, pak je teprve mozne odhlasit ceske, jinak se uctuji zpetne nedoplatky+penaly. Jeden kamos takhle doma malem prisel o barak.
Damen and Paulina - Chicago medical dstrict ... a UP Global 1, cili jedno z mych pracovist hned naproti. Aspon mam blizko doktory az na me spadne kontejner.
Chcete dobre zdravotni pojsteni pro celou rodinu? Vyreste to jako Dana_MI - stante se truckery ... a vy jste ji to vsichni rozmlouvali |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
Registrace: 09. 04. 2008 Příspěvky: 30 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po červenec 21, 2008 10:35 am Předmět: pojisteni |
|
|
Co ja si pamatuju, tak kdyz jsem si kupovala to turisticke, tak nebyl problem odhlasit si normalni pojisteni, protoze bylo jasne, ze doma v tu dobu nebudu. Dnes uz ho nemam, platim si jedno tady. Poslala jsem domu vyrozumeni a kopii pojistky tady, tak me tam odhlasili na delsi dobu bez problemu.
Mam tady kamosku, ktera je tu uz 5 let, ma stale turisticke pojisteni a nema problem. Mela tu zlomenou ruku, taky nejaky zubarsky prace, prohlidky a jedno siti rany, na vse ji dali ucet, platila to tady hotove, ale jeji mamka to pak doma sla vyridit a vzdy ji to bez problemu proplatili. Nejlepsi bude se tam v CR zeptat primo, co a jak a je. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 28, 2008 12:57 pm Předmět: |
|
|
Děkuju Vám vše za info a Halle moc jsi mi pomohla... Ulevilo se mi, že v případě jakékoliv nouze, se nebudu muset sebrat a odjet zpět do ČR... Co jste psali ohledně odhlášení pojištění v ČR, tak ano, to samozřejně udělám a ptala jsem se konkrétně na VZP, tak pojištění mi odhlásí na požádání od data, které jim řeknu, bez dokládání čehokoliv, jen je třeba uvést důvod - např. odjezd do ciziny. V tomto případě prý po příjezdu a znovupřihlášení k VZP - musím doložit potvrzení z pojišťovny v zahraničí, kde jsem byla pojištěná...a bude vše o.k. Připadá mi to zvláštní, co jim je teoreticky do toho, když nejsem v ČR a jsem od nich odhlášení? Proč vůbec chtějí potvrzení, že jsem někde byla pojištěná, když jsem od nich odhlášená?? Zvláštní... Tak ještě jednou děkuju a mějte se hezky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 200 Bydliště: CA
|
Zaslal: po červenec 28, 2008 1:06 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Děkuju Vám vše za info a Halle moc jsi mi pomohla... Ulevilo se mi, že v případě jakékoliv nouze, se nebudu muset sebrat a odjet zpět do ČR... Co jste psali ohledně odhlášení pojištění v ČR, tak ano, to samozřejně udělám a ptala jsem se konkrétně na VZP, tak pojištění mi odhlásí na požádání od data, které jim řeknu, bez dokládání čehokoliv, jen je třeba uvést důvod - např. odjezd do ciziny. V tomto případě prý po příjezdu a znovupřihlášení k VZP - musím doložit potvrzení z pojišťovny v zahraničí, kde jsem byla pojištěná...a bude vše o.k. Připadá mi to zvláštní, co jim je teoreticky do toho, když nejsem v ČR a jsem od nich odhlášení? Proč vůbec chtějí potvrzení, že jsem někde byla pojištěná, když jsem od nich odhlášená?? Zvláštní... Tak ještě jednou děkuju a mějte se hezky. |
Pze ses obcan CR..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 29, 2008 2:29 am Předmět: |
|
|
Ano "MW" vyplývá to ze zákona, máš pravdu... Kdybyste měl někdo dotaz týkající se pojišťění a chtěli byste to zjistit přímo na pobočce /budete se chtít třeba vracet /, tak se Vám osobně na oplátku dojdu zeptat.Klidně napište, budu zde v ČR do konce října 2008. V listopadu jedu za Vámi Ahojky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Halle Anonymní
|
Zaslal: út červenec 29, 2008 8:25 am Předmět: neni zac |
|
|
Ahoj,
jsem rada, ze jsem ti trosku pomohla. Moc se mi libi tohle forum, protoze si lidi snazi pomahat a to je super! Jen tak dale.
PS: drzim palecky na ceste do zeme neomezenych moznosti! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|