Nelehké rozhodnutí

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Nelehké rozhodnutí

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu?
Autor Zpráva
Nola

Registrace: 17. 11. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 2:10 am    Předmět: Nelehké rozhodnutí Odpovědět s citátem

Zustat nebo jet domu? Tuhle otazku resim uz od prvnich mesicu v USA.

Jsem tady legalne, je mi 29, jsem vdana a zatim bez deti. Prijela jsem do USA v zari 2006 a to konkretne do New Orleans. V prosinci 2007 jsme se hlavne kvuli bezpecnosti odstehovali do Pensacoly. Pcola je sice bezpecne mesto,ale chcip tu pes. Vojenske zakladny, duchodci a rednecks.... Zname tu mam, ale vetsinou jsou to manzelky kamaradu meho manzela, ktere maji kupu deti a zkratka jine priority nez si jit v patek vecer zaparit Laughing
S manzelem (Americanem) uz delsi dobu premyslime o navratu do Prahy. On pracuje pro mezinarodni spolecnost a mel by moznost dostat praci, kde bÿ 6 tydnu delal v Africe a 6 tydnu by mel volno. To by nam vyhovovalo. On vi, ze tu nejsem stastna.
No moje dilema je spis toho druhu, ze v USA mi zivot pripada jednodussi (mame auto, nabytek,predelavame dum a zahradu) v Praze je zivot ponekud drazsi a museli bychom zacit od zacatku - nove auto, byt, nabytek, prace atd.
Tak nevim,na jedne strane vim, ze bych v CR byla stastnejsi na druhe strane mam obavu z nakladu a necekanych komplikaci.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 10:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak s timhle se setkavam tady dost casto u zen ci divek z Evropy......Amerika jim pripada nudna,nemaji zde kamaradky,najednou nevi co s tim.....
Jednak teda ses tu kratce a pak co sama delas ty proto, abys tak zahy neresila dilema, vratit se ci zustat? Prepokladam ze ses ve veku kdyz muzes studovat a vrhnout se na karieru a uvidis ze pak se nebudes nudit ani trochu,ziskas okruh lidi a pratel a nebudes sedet doma a hloubat co dal.....vetsinu ze svych problemu jsme si zavinili sami, vetsinu ze svych narku a stiznosti ale dokazeme vyresit trochou vlastni snahy. Je treba si uvedomit ze zde nejsme proto ze nam spadne neco samo do klina ci vetsinu z aktivit prenechame manzelovi, pak to dopada, jak dopada. Cekame co bude, jsme nespokojene.
Dalsi z moznosti co mas je zmenit prostredi,bliz k NYC, LA, San Diegu, ale i zde muzes narazit na totez, vse se stavi na tom, ze nebudes cekat az se neco stane.....ty sama musis zacit zit jinak.
Je zrejme ze dum, zahrada a prace okolo, nebude to co ma te nejak naplnit, je treba jit teda nekam kde je zivot co hledas, jen nepocitej s tim, ze se zmeni neco jen slehnutim proutku.
Nola

Registrace: 17. 11. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MW:
Na tvuj dotaz, co delam. Jsem full time student na college. Pristi rok bych mela dostat A.A. a pak bych si jeste chtela dodelat bachelor degree.
Zmenit prostredi nelze, protoze je manzel pracovne vazany na Mexicky zaliv (dela pro ropne spolecnosti).
Ja ti jen muzu rict, ze jsem uz zila nekolik let v Australii a v Anglii, pokazde byla na zacatku krize a pak se to nejak vyresilo a byla jsem tam stastna. Ja jen, ze mi tu ta krize v USA trva nejak dele a nevim, jak dal.
Pokazde, kdyz jedu domu do Prahy, tak je mi lito, ze jsem tam nechala svuj corporate job a odstehovala se do USA. To neni nic proti Americe, zkratka mi to asi vyhovuje v CR vic.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, máš to těžké holka. Pomoc Ti moc nemůžu, ale jen bych chtěl dodat pár poznámek.

(1) Musíš se rozhodnout co chceš. Jak si asi představuješ svůj ideální život. A pak za tím jdi.

Jak čtu Tvůj příspěvek, tak mi to připadá že se na svůj život díváš jako divák v divadle, místo jako herec. Tvůj život se Ti asi děje, místo aby se řídil tak jak ho chceš.

Napiš si co chceš ze života (děti? Kariéru? Zakotvení nebo časté stěhování? Atd.), a pak za tím jdi. Jestli máš auto nebo nábytek, je vážně docela nepodstatné; auto je otázka pár týdnů práce, a nábytek pár dní práce.

(2) Jdi za něčím co leží v budoucnosti, a né v minulosti. Česko které znáš ze svého dřívějšího života už neexistuje. Už je to jiné -- Ty nejsi jediná co se rozvíjí; ČR a lidé v ČR už jsou jiní. Jó, Tvojí kámoši Tě přivítají s otevřenou náručí jako když navštívíš, ale jak odejdeš domů z “Vítej Spátky Doma” party, tak co pak?

Možná že je to lepší v ČR možná že v Austrálii, možná že v Africe, možná v USA. Jestliže se rozhodnete jít do ČR, nejděte ale “naspátek” do ČR, ale “kupředu” do ČR.

(3) Potřebuješ si najít ostatní lidi kolem. Jestli Tvoje kamarádky mají děcka, a Tebe to nezajímá, ale zajímá Tě se chodit večer si zapařit, tak si naázej jiné kontakty. Jestliže chodíš na vysokou, tak bych se divil že by jsi nemohla si najít kamarády a kamarádky tam.

Good luck!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com