Potřebuji se dostat do Chicaga - poradíte mi??

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Potřebuji se dostat do Chicaga - poradíte mi??
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Autor Zpráva
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marie napsal:
Tak se snažím na netu stahovat informace o městě kam mám na dalších pár let odletět a kde mám žít Smile Řeším problém jak se dostat do Chicaga, tak aby to nebylo našim i amer. uředníkům podezřelé....Jak jsem již psala - svobodná, bezdětná /bez zázemí/, OSVČ není zrovna ideálním turistou... Smile Řešením je zaplatit si dovolenou do NEW YORKU a od tamtud vlakem nebo autobusem do Chicaga.... Ale říkám si proč cpát 40tisíc cestovce a bloudit po USA, když neumím anglicky.... A dle toho, co jsem se dočetla o Chicagu, tak teoreticky by také mohli pochopit, že letím extra jako turista si toto město prohlédnout ne?? Vždyť spousta lidí létá jen do Chicaga na dovču nebo se pletu?? No a tak mě napadlo proč složitě přes cestovku, když můžu koupit zpáteční letenku do Chicaga, naučit se něco o tomto městě,abych dokázala říct úředníkům kam mám namířeno a to by mohlo projít ne?? Proč by samotná holka nemohla na dovču do Chicaga ne?? A nebo myslíte že radší zpáteční bez cestovky do NEW YORKU?? a pro jistotu absolvovat tu denní cestu do Chicaga?? Řekněte mi prosím Váš náhled.... Nebo nad tím moc přemýšlím?? Chci zažádat o vízum a potřebuji se naučit něco na pohovor, tak ať vím kam to nejlépe směřovat a co napsat do papírů, jestli si nechat rezervovat ten zájezd, apod.... tak budu ráda za každou radu od Vás... Díky. Very Happy

no budes muset stejne predlozit ambasade vypisy z uctu a oni i podle toho posoudi zda mas financni prostredky si dovcu sama zaplatit a ze pak budes mit jeste neco na konte az se vratis.....ze proste nejdes do USA za praci,coz by si v tvem pripade myslet i mohli...
Nevim zda v tvem pripade nebude lepsi pockat na zruseni vizove povinnosti,tam pak snad nebude nutne dokazovat tak jako na ambasade ted tve zazemi tady,financni prostredky apod...a budes mit aspon par mesicu na to se naucit trosku anglicky.
Ale jak uz tady psala Marcibrno,vyjet do USA na dovcu, za poznanim a tak je super, ale pokud chces za praci,mela bys to na necem postavit. A Nejlepe dnes je opravdu legalni cesta.
Helena
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Marus.
Zaplat si nekde v Cechach pres agenturu nejaky kurz anglictiny - treba v New Yorku a pak si myslim na 99% vizum dostanes. Nikdo se nebude divit, ze jedes sama na kurz anglictiny, ne? S tim mit na ambasade problem urcite nebudes. Otazky proc jedes studovat anglictinu a proc zrovna do NY se daji vzdycky lehce okecat, to uz neco vymyslis. Kamarad to takhle udelal a je tu. Sice te to neco bude stat, ale co je dneska zadarmo, ze.
Good luck. Wink
Helena.
Marie
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"MW" a "HELČO" děkuju. MW také jse si říkala, jestli by nebylo lepší počkat na zrušení vízové povinnosti /bude jen žádost přes net/, ale nevím nevím zda to do konce roku stihnou schválit... Je spousta věcí co já tady musím ukončit a vyřídit - jsem OSVČ a to vše musí klapnout s vízem a odletem...., a tak spoléhat se na úředníky... Smile No bylo by to asi nejjednoduší řešení... Co mi ale fakt zaujalo, je jazykový pobyt jak psala Helča - už jsem i koukala na net a je tam spousta společností, které to nabízejí...Je tam dokonce přímo do Chicaga... Smile a na druhou stranu, proč by jim mělo být divné, že jsem spojila dovolenou a studijní pobyt zrovna v Chicagu ne? Vždyť je tam spousty míst také k vidění. Nebo mám radši zůstat u toho New Yorku?? Nevím jak to dělali ostatní, aby bylo riziko co nejmenší... Smile Zatím nejlevnšjší jsem našla 14-ti denní kurz za 18.000Kč + letenka v říjnu cca 15.000Kč. Takže to vyjde na stejno jako jet s cestouvkou jakoby na dovolenou ale má to lepší obal na udělení víza pro naše úředníky a asi na to budou i jinak koukat tam po příletu ti emigrační ne?? Chtěla jsem se zeptat - když se přiletí třeba do Chicaga, tak tam po výstupu čekají na každého ti emigrační úředníci tedy.... a chtějí ukazovat i nějaké ty zaplacené třeba kurzy, dovolené atak? a chtějí jen slyšet kde budu bydlet, nebo i vidět rezervaci??? Jsem hrozný spisovatel že?? Já vím.... Very Happy Ale když já nechci, aby mě vrátili zpět... Sad Tak zatím ahoj
Helena
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marus - jak uz jsem psala - doporucuji ten kurz anglictiny! Pri zadosti o vizum ani emigracka pri priletu do USA se nebude divit, ze letis sama - proc bys nemohla letet na par tydnu studovat anglinu a ani nikomu nebude divny, ze nemluvis dobre anglicky -proto sem preci chces, ze jo. Laughing Takze ja byt tebou- jdu do toho. Mas to tisickrat jistejsi nez jakykoliv jiny "normalni" zajezd. To se muzou divit proc jedes sama a proc zrovna do USA, kdyz nemluvis atd...
Proc jedes studovat anglictinu? - protoze je to svetovy jazyk a ty se ho chces naucit, protoze to potrebujes pro budouci praci.
Proc chces zrovna do USA? - protoze byl vzdycky tvuj sen se sem podivat, tak chces spojit potrebne s uzitecny.... uplne jednoduchy! Wink
Na co se te bude ptat imigracka a co vsechno budou chtit videt - na to je tezky odpovedet. Pokazdy je to jine. Na nekom nechteji videt vubec nic, nekoho zase pekne provetraji a ptaji se na vsechno mozny. Pokud budes mit vsechny info o tom, ze jsi tu kvuli kurzu anglictiny a ukazes jim k tomu vsechny doklady od agentury + zpatecny letenku = nebude myslim nejmensi problem.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jestli Chicago nebo New York... Ja bych volila New York. Myslim, ze je to porad jistejsi. Cool
dadajel
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 24, 2008 2:15 pm    Předmět: Chicago Odpovědět s citátem

Docela mne toto (a nejenom toto) téma fascinuje.
Všichni si tu radí jak:
- nelegálně (myslím s jiným umýslem, než je oficiální verze) proniknout do USA.
- obejít platné imigrační zákony,
- nelegálně si prodloužit pobyt v USA,
- vyhnout se pokud možno jakékoliv kontrole americkými úřady,
- nelegálně pracovat,
- tím pádem neodvádět příslušné daně a poplatky,
- minimálně porušit prohlášení při vstupu do země,
atd, atd, atd.
Jak potom my, korektní, máme bojovat za zrušení víz, když nám to kdejaká p.zda kazí.
Marie
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 24, 2008 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím Tě "dadajel" Smile) Ulevilo se ti alespoň?? Jsem ráda, že na toto fórum chodí minimum lidí, jako jseš ty... Myslíš si, že ti co tam odjeli, zůstali déle než je povoleno, pracují /nelegálně/, žijí tam,ať už z jakéhokoliv důvodu, tak že jsou o něco méně "KOREKTNÍ" než jak jsi se nazval TY???? Fakt si myslíš, že většina lidí, co si zde dopisuje, nic neporušili?? A když tě podobné debaty tak moc fascinují, můžu speciálně pro tebe ještě nějakou napsat, abys měl co číst a koho poučovat o korektnosti... Smile
munchen boy

Registrace: 04. 05. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 25, 2008 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no já si myslým že z fora žije legálně v usa tak 8% lidí,tak už to chodí
Jan
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červen 28, 2008 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DADAJEL tak to by me jako osobne zajimalo jak si tu mam legalne prodlouzit pobyt pokud jsem jiz dvakrat zadal a potreti mi bilou kartu neprodlouzi, jak mam platit dane pokud mi nikdo nevyda ssn ani tax number , jak mam legalne pracovat pokud nemam pracovni povoleni a ziskat ho z cech je prakticky nerealne a v neposledni rade by me osobne zajimalo jak ses nam tu ocitl ty podle toho jak to pises jsi jiste neprijel na turisticka ci jina viza a jiste jsi zde nevydelal ani dolar ze ktereho jsi neodvedl dane a v neposledni rade jsi tu urcite od prvni chvile od vystoupeni na letisti urednikum tvrdil ze sem jedes zit a pracovat ze ??? ale jo treba jsi vyhral zelenou v loterii a vse probehlo dle reguli a patris ezi tu hrstku lidi co se jim to povedlo ze ???
Pepan
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 09, 2008 2:11 pm    Předmět: USA legalne Odpovědět s citátem

Ty nesmysli ze se do USA neda dostat legalne si nechte - DA ale vyzaduje to praci, odhodlani a penize. Ja jsem hledal rok sponzora do USA abych sem mohl jet legalne a po dvou letech mi zamestnavatel pozadal o trvaly pobyt a dost znamych kolem mne sem prijelo na prac.povoleni - od zdrav sestry po IT.
Vtip je v tom ze mnoho Cechu co tu ted a byli jsou nelegalne si mysli ze kdyz chteji do USA ( ci jinam) tak se proste zeberou a jedou. Nechteji cekat, nechteji se neco nejdrive naucit, nechteji dat penize a cas na viza a povoleni a hledani oficialni cesty - je mnohem jednodussi proste dostat tur.vizum a pak si tu zustat a pracovat na cerno, vyuzit "nedokonaleho systemu USA" ze je nepodchyti a ted kdyz zacalo prituhovat tak nadavaji ze jim nikdo nechce dat SS a prodlouzit ridicak atd... ze nedostali "sanci" . Nemyslim ze "sanci" si zaslouzi ti co porusili zakony v prvni rade. Ze se vam tu libi a zacali jste tu svuj pohodlny zivot ? A ? Bylo to na zaklade podvodu uz od zacatku, je to jako zlodejina - lupice nemrzi ze kradl ale ze ho chytli.
Mozna vam to zni tvrde,ale kdyz dojede Ukrajinec do CR na cerno, neplati dane, zdarma ho osetri, bere Cechum praci protoze je ochoten delat za min a 7 dni v tydnu Cesi budou nastvani to tez plati tady. Ja legal a Americani jsou nastvani protoze nelegalove berou legalum praci - delaji za min a dyl , neplati dane, snizuji zivotni styl ostatnim ( kteri stravili desetileti bojem za lepsi prac.podminky, mzdy pod kterou nepujdou, protoze za ty penize se slusne zit neda ne proto ze by tu praci nechteli delat) atd.
Ja jsem pro aby se lidi legalizovali ale at prvne jedou domu odkud prijeli, pockaj az na ne prijde rada s vizem, zaplati dane co neplatili a pak se uvidi...
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 09, 2008 3:25 pm    Předmět: Re: USA legalne Odpovědět s citátem

Pepan napsal:
Ty nesmysli ze se do USA neda dostat legalne si nechte - DA ale vyzaduje to praci, odhodlani a penize. Ja jsem hledal rok sponzora do USA abych sem mohl jet legalne a po dvou letech mi zamestnavatel pozadal o trvaly pobyt a dost znamych kolem mne sem prijelo na prac.povoleni - od zdrav sestry po IT.
Vtip je v tom ze mnoho Cechu co tu ted a byli jsou nelegalne si mysli ze kdyz chteji do USA ( ci jinam) tak se proste zeberou a jedou. Nechteji cekat, nechteji se neco nejdrive naucit, nechteji dat penize a cas na viza a povoleni a hledani oficialni cesty - je mnohem jednodussi proste dostat tur.vizum a pak si tu zustat a pracovat na cerno, vyuzit "nedokonaleho systemu USA" ze je nepodchyti a ted kdyz zacalo prituhovat tak nadavaji ze jim nikdo nechce dat SS a prodlouzit ridicak atd... ze nedostali "sanci" . Nemyslim ze "sanci" si zaslouzi ti co porusili zakony v prvni rade. Ze se vam tu libi a zacali jste tu svuj pohodlny zivot ? A ? Bylo to na zaklade podvodu uz od zacatku, je to jako zlodejina - lupice nemrzi ze kradl ale ze ho chytli.
Mozna vam to zni tvrde,ale kdyz dojede Ukrajinec do CR na cerno, neplati dane, zdarma ho osetri, bere Cechum praci protoze je ochoten delat za min a 7 dni v tydnu Cesi budou nastvani to tez plati tady. Ja legal a Americani jsou nastvani protoze nelegalove berou legalum praci - delaji za min a dyl , neplati dane, snizuji zivotni styl ostatnim ( kteri stravili desetileti bojem za lepsi prac.podminky, mzdy pod kterou nepujdou, protoze za ty penize se slusne zit neda ne proto ze by tu praci nechteli delat) atd.
Ja jsem pro aby se lidi legalizovali ale at prvne jedou domu odkud prijeli, pockaj az na ne prijde rada s vizem, zaplati dane co neplatili a pak se uvidi...

To je ten paradox.

Cesi (ale to plati i pro jine narody) se pohorsuji ze Ukrajinci delaji na cerno, porusuji zakony a proto by meli jit spatky do jejich zeme a nedostat povoleni k pobytu a k praci pokud nesplnuji podminky; coz poruseni zakonu je.

Ale kdyz to same chce udelat Amerika tak to je nespravedlnost.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 10, 2008 2:07 pm    Předmět: Re: USA legalne Odpovědět s citátem

Pepan napsal:

Coz takhle se podelit o sve zkusenosti, hodit sem nejaky ten navod? Skoro kazdy den je tady dotaz na tema: "Jak se legalne dostat do USA?" Spousta lidi by sem chtela a nevi jak na to. Kde jsou Tvoje prispevky k temto dotazum. Porad, pouc, naved lidi na spravnou cestu, jenom tak zabranis tomu, co se Ti tak nehorazne hnusi.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 11, 2008 11:34 am    Předmět: Pepan Odpovědět s citátem

Hele, kdy to bylo?

Mam dost znamych, zdravotni sestry a ti se dostali tak akorat do Evropy....pred lety by to asi jeste slo....ale ted i kdyz zkouseji sponzory a kontaktovat nemocnice, tak ne....tak porad. Je fakt ze ted ve zdravotnictvi zde delaji mexikanky,filipinky a neni duvod sponzorovat zajemkyne z Cech....
Hele trosku o tom vim, delam v tomhle oboru.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com