|
|
| Autor |
Zpráva |
Jana Anonymní
|
Zaslal: út září 06, 2005 8:51 am Předmět: jaka je sance na ziskani turist viza po 2 letech s J1? |
|
|
| Ahoj vsichni, moc bych si vazila toho, kdyby mi nekdo mohl poradit jakou mam sanci na ziskani turistickeho viza, kdyz jsem posledni 2 roky byla na J1 vizu jako aupair. Momentalne jsem jeste porad v USA, vizum mi konci za 2 mesice a vracim se domu. Jelikoz jsem tu potkala hodne kamaradu a moje hostfamily je vyborna, chtela bych se sem po novym roce vratit a vic cestovat. Jenze se bojim, ze nedostanu turist. viza, jelikoz nebudu mit v Cechach praci (na dva mesice to nema smysl, stejne bych byla ve zkusebni dobe, ze?). Prosim, prosim, neporadi mi nekdo zkuseny? Dekuju predem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 902 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 06, 2005 11:33 am Předmět: |
|
|
Beznadejny to neni. Pokud jsi tu nebyla prescas nebo nepracovala nelegalne, tak sanci urcite mas. Ja jsem dostal turisticky vizum 3,5 mesice po ukonceni skoly a 14 dni po skonceni zkusebni doby v praci. Predtim jsem taky byl v USA jen na J-1 dvakrat.
Byt tebou, tak uz se zacnu pomalu pripravovat. Zacni si posilat na ucet pravidelne castky, ktere by odpovidaly tve mesicni mzde. Zacni si shanet praci, aby jsi co nejdrive po navratu do CR zacala pracovat. Zajisti si od rodiny zvaci dopis. Pokud tam chces jet dele nez na mesic, tak to na amabasade nerikej. Oni dobre vedi, kolik tydnu je v CR zakonna pracovni dovolena. Dalsi info hledej na Foru, je toho tady popsane dost. Good luck. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jana Anonymní
|
Zaslal: st září 07, 2005 6:44 am Předmět: |
|
|
Diky moc  |
|
| Návrat nahoru |