|
|
| Autor |
Zpráva |
kamisek
Registrace: 24. 07. 2006 Příspěvky: 1
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 1:24 pm Předmět: internship |
|
|
Ahojky,
koukam, ze toho vite spoustu o moznostech prace v USA a tak jsem vas chtela poprosit jestli byste mi mohli pomoct. Taky hledam staz a zatim nic, tak si rikam, co delam spatne. Je dobry posilat s CV a cover letter i referenci?
A proste jak hledat? Na ruznejch vyhledavacich jako je yahoo je toho sice hodne, ale vetsinou se furt jenom registrujes do nejakejch databazi a nic.. A navic hledam neco jen v NYC, takze to taky zmensuje moznosti.
Prosim o radu, budu vam moc moc vdecna.
Diky Kami |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dominika Anonymní
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 4:41 pm Předmět: INTERNSHIP |
|
|
| Ahojky vsem, narazila jsem na tyto stranky, jsem prave ve Vailu v Coloradu, neni to prvni leto v usa, hledam uz pres dva mesice internship v oboru bankovnictvi a jako mazec vubec nic, mam perfektni zivotopis, rocni internship v cesku v ceske sporitelne supr cover leter, poslala jsem to asi do 25 bank a nic, vsude jak uz tu bylo receno same registrace, hruza kdyz jsem obesla banky tady v Denvru a v Rocky Mountains,tak jsem musela projit pohovorem,coz bylo dobre,ale pak jsem musela napsat test 40 otazek z matiky a mela jsem na to jen 12 min.,kde byly same priklady s jednotkami typu o.z. ci yards atd. tak jsem se uz dlouho nezapotila,a navic na me koukali jak na blbce,ze zadam v srpnu o praci a jsem schopna zacit pracovat az za 3 mesice, kvuli vizu a DS 2019, koukali na me jak na idiota, strasne!leto se krati a me konci viza a tak rada bych si nasla internship v mem oboru,co v cesku? je mi jedno kde ve statech, nevzdavam to posilam,koukala jsem na stranky,ktere jste tu uvedli,ale vidim to blede,treba studetagency se na webkach tvari jak easy je najit staz, bych je vyliskala vsechny! tady ve Vailu hledaji 10 stazistu na rok v oboru Hospitality, skipass na celej rok zadaco a spousy vyhod, v pristim zivote budu studovat hotelnictvi. kdyby jste neco vedeli muzete dat vedet? a myslite ze kdyz treba hledaj stazistu obor finance a ja mam bankovnictvi ze by mi eventualne proslo? nevim totiz jak priste presne kontroluji obory, moc diky hezkej den cauky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1393 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 7:42 am Předmět: Re: INTERNSHIP |
|
|
| Dominika napsal: | | Ahojky vsem, narazila jsem na tyto stranky, jsem prave ve Vailu v Coloradu, neni to prvni leto v usa, hledam uz pres dva mesice internship v oboru bankovnictvi a jako mazec vubec nic, mam perfektni zivotopis, rocni internship v cesku v ceske sporitelne supr cover leter, poslala jsem to asi do 25 bank a nic, vsude jak uz tu bylo receno same registrace, hruza kdyz jsem obesla banky tady v Denvru a v Rocky Mountains,tak jsem musela projit pohovorem,coz bylo dobre,ale pak jsem musela napsat test 40 otazek z matiky a mela jsem na to jen 12 min.,kde byly same priklady s jednotkami typu o.z. ci yards atd. tak jsem se uz dlouho nezapotila,a navic na me koukali jak na blbce,ze zadam v srpnu o praci a jsem schopna zacit pracovat az za 3 mesice, kvuli vizu a DS 2019, koukali na me jak na idiota, strasne!leto se krati a me konci viza a tak rada bych si nasla internship v mem oboru,co v cesku? je mi jedno kde ve statech, nevzdavam to posilam,koukala jsem na stranky,ktere jste tu uvedli,ale vidim to blede,treba studetagency se na webkach tvari jak easy je najit staz, bych je vyliskala vsechny! tady ve Vailu hledaji 10 stazistu na rok v oboru Hospitality, skipass na celej rok zadaco a spousy vyhod, v pristim zivote budu studovat hotelnictvi. kdyby jste neco vedeli muzete dat vedet? a myslite ze kdyz treba hledaj stazistu obor finance a ja mam bankovnictvi ze by mi eventualne proslo? nevim totiz jak priste presne kontroluji obory, moc diky hezkej den cauky |
Ahoj Dominiko. No, máš to těžké. Pár poznámek:
(1) Nemáš internship z “české” spořitelně, ale z “evropské” spořitelny. Nikdo neví kde ČR je; je to podobné jako kdyby někdo z Hefei by žádal v ČR a řekl by že měl intership v Anhui, místo aby řekl že měl intership v Číně. Navíc, když řekneš že jsi pracovala v evropské spořitelně tak to dáváš na úroveň Německých, Francouzských a Anglických spořtelen.
(2) Žádat o práci posíláním resumé a cover letter je na nic. Tím dostaneš jen mizernou práci kdo nikdo nechce. Prostuduj si banky které jsou nejlepší. Až budeš mít tak 10 vybraných, seznámej se s asi tucty lidí v každé. Budeš mít daleko lepší práci, daleko víc placenou. Ty přece nezačínáš, ale už máš praxi! Jo, taky jsem měl v bankovnictví intership jednou (mám MBA z jedné z nejlepších business schools v oboru Finance, Investments, and Banking), a tu jsem dostal tím že jsem znal presidenta banky.
(3) To že používají yardy nebo oz, nebo Ti dávají testy které Ti připadají nesmyslné, je zajímavé, ale musíš se přispůsobit. Nauč se yardy a ounce. Ty testy jsou nesmyslné protože jsou napsané HR lidmi kteří dostali úkol od právníků aby právníci mohly později dokázat že podnik nediskriminoval na základě rase, pohlaví, atd.
(4) V bankovnictví se platí velice dobře oproti v hospitality. Bankovnictví jak jistě víš je jedno z nejlépe placených úseků. Hospitality jedno z nejhorších. Doufám že jsis jen délala srandu že na tom lituješ.
(5) Jestli vážně chceš jít do jiného oboru, tak za tím jdi. Nepotřebuješ čekat na příští život. Já jsem změnil kariéru ve 40. Jsou lidi co změní kariéru v 50 nebo 60. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|