|
|
| Autor |
Zpráva |
munchen boy Anonymní
|
Zaslal: so květen 03, 2008 3:45 pm Předmět: munchen boy-německo |
|
|
ahoj
tak protože jsem už nějakou chvilku píšu a ještě jsem nic o sobě nenapsal tak se budu snažit něco říct o sobě
nežiju v usa nebo v kanadě ,ale v německu
ahoj jsem tomáš a je mě 26 let
když jsem ukončil středoškolské vzdělání na obchodní akademii -šel jsem pracovat do jedný kanceláře na praze 4-práce ok,plat nebyl zlej ,ale co z toho-pro mě to byl
stereotyp,už mě to začalo nudit,pořád ty samý lidi a řeči a jednoho dne jsem prostě dal výpověd a rozhodl jsem se že odjedu někam pryč z čr-samozřejmě mě napadly i usa ,austrálie,ale přišlo mě to moc složitý poprve jít pracovat někam tisíce kilometrů pryč od rodiny ,do neznámýho prostředí atd ,tak jsem zvolit německo-nejel jsem tam kvůli penězum ,nebo snad z politickejch důvodu ,chtěl sjem to prostě zkusit jinak ,snil jsme prostě o lepším životu -sednul jsem na autobus a prostě odjel-pamatuju když jsem ráno přijížděl do mnichova na nádraží(které je mimichodem snad horší než na florenci což mě udivilo)a nevěděl co vůbec bud dělat,peněz jsem sebou moc neměl ,jazyk jsem taky moc neuměl -šel jsem do levnýho hostelu -kde jsou snad všechny národnosti světa-což jsem z Prahy neznal,seznámil jsem se tam s dvěma slovákama ,který mě řekli at jdu makat do mcdonalds že chtěj nový lidi a že mě to zařiděj a tak jsem šel -fakt je že jsem si to představoval horší -šéf němec v klídku
vzal mě něco mě vysvětlil-já mu rozumněl asi každ 7slovo ale v poho-plat 900 euro měsíčně což neni zlý na začátek,pracovní povolení sehnaný,byt i když malý také ,akorát ten jazyk to bylo horší no tak jsem slíbil že se ho naučím a chodil jsem na kurzy intenzivní a makal ,peníze přibývaly,jazyk už taky trošku zlepšení ,ale práce už mě přestalo bavit-já obdivuju lidi co dělaj stejnou práci třeba 20let v kuse ,z toho bych se zbláznil a šel jsem pomáhat jednomu chorovathovi do kanceláře ,je výhoda že pokud máte pracovní povolení a jste schopni se dorozumnět německy ,tak práce tu neni zlá -plat se mě zlepšil všechno bylo v poho,nepil jsem moc,nekouřil,drogy žádný ,ale našel jsem jednou večer takovou českou hospodu Praha se jmenovala obrovská hospoda narvaná čechy v mnichově -co víc si člověk může přát
většinou emigranti z roku 1968 nebo i starší a tak jsem se s nima dal do řeči,že prej jim bolševici zničili život a že my mladý že můžem všechno ,já jsem nepochopil proč se češi můžou tak urážet a pomlouvat pořád a už jsem se s čechy přestal stýkat ty pomluvěj každýho od A až do Z,MYSLÝM ŽE V ROCE 2003(kdy jsem přijel)je to už zbytečný řečit takovýhle věci -v německu jsem poznal spoustu národností ,ale tolik křivdy jsem snad poznal jenomm u čechů ,poznal jsem tu i slušné čechy ze sokola a docela mě překvapilo že i po takový době uměj perfektně česky
a vyptávali se co novýho v československu-někteří lidé zde nevědí,ani že jsme se rozdělili,už nemají s bývalou zemí ,nic společnýho cejtí se němci i když je před 60 let nesnášely a vyhnali,to je tady hodně ožehavé téma -protože tady v mnichově je většina němců sudetská a tak znajíi trošku té češtiny
je velká škoda že už tady neni rádio svobodná evropa
a spousta organizací se rozpustilo-že už to prej neni potřeba -já myslým že takovýhle organizace jsou potřeba všude,v každý zemi
dělam pořád kancelářskou práci ,občas jsem i vypomáhal na stavbě když je potřeba ,pomáhám v restauracích -všechno co se dá -člověk se tu nenudí
a já musím říct že neni pravda co se o němcích říká ,
nař v čr-myslým že jsou více přátelký a komunikativní pokud je poznáte než většina čechů-v čechách jsem tak 2 do roka a stačímě to
tak to je mů krátký příběh-omluvte moje hrubky -psal jsem to trochu na rychlo
kdyžtak se ptejte jestli chcete-rumburak a další  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 5:15 am Předmět: |
|
|
| A proč se tu na Foru nezaregistrujes? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy
Registrace: 04. 05. 2008 Příspěvky: 49
|
Zaslal: po květen 05, 2008 7:11 am Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | A proč se tu na Foru nezaregistrujes? |
už se stalo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy
|
Zaslal: út květen 27, 2008 1:54 pm Předmět: |
|
|
tedka se chystátm do PERTHU austrálie na 2 měsíce ,tak jsem zvědavej -všichni co tam byli říkali že je to tam bezva ,třeba si to tam zamiluju a zůstanu jestli bude možnost
byl někdo nějaký rady ?
nebojte budu sem psát příhody nějaký  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy
|
Zaslal: so květen 31, 2008 4:28 am Předmět: |
|
|
jo tak to je super no že tam můžeš pracovat normálně
v tomhle počasí v létě chci jet někam do teplých krajin a austrálie je myslým dobrá volba 22.června letím-super |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 634 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so květen 31, 2008 11:37 pm Předmět: |
|
|
Ano.Australie ma momentalne zimu,je na jizni polokouli. Pokud nekdo jede treba do Queensland tak to muze byt docela dobra dovolena,ale do Perthu kvuli pocasi?AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy
|
Zaslal: ne červen 01, 2008 5:07 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Ano.Australie ma momentalne zimu,je na jizni polokouli. Pokud nekdo jede treba do Queensland tak to muze byt docela dobra dovolena,ale do Perthu kvuli pocasi?AzP.  |
no tak je tam určitě lepší počasí než v německu,tady jsou tedka menší bouře ,občas krupobití
uvidím jak to tam vypadá -jsem sám zvědavej |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|