|
|
| Autor |
Zpráva |
Ala
Registrace: 08. 02. 2007 Příspěvky: 28 Bydliště: PA
|
Zaslal: ne leden 04, 2009 8:22 pm Předmět: Karlovarske oplatky |
|
|
Nevite prosim nekdo, jestli mohu v USA sehat Karlovarske oplatky Kolonada??Ci objednat online??
Moje tchyne je zboznuje a udelala bych ji tim velkou radost.
diky moc!
Ala |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 510 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 606 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne leden 04, 2009 8:37 pm Předmět: |
|
|
| Pamatuji si, ze oplatky jsme do USA 1-2x rocne vyvazeli (4 roky jsem byla export production planner v Cokoladovnach). Jestli se vyvazi i ted, nevim; po rozdeleni Cokoladoven (na Nestle a Danone) Danone fabriky dost posramotila (a hlavne omezila export na minimum). Podivam se na netu a pokud neco najdu, dam vedet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po leden 05, 2009 8:03 pm Předmět: |
|
|
Cech se *S*P*A*M* ceskym jmenem Jirka Knedlik vyrabi karlovarske oplatky v Sacramentu. Lyzoval jsem s nim vloni a privez jich par na ochutnavku a jsou opravdu presne jako Karlovarske. Tady je prodava jako "wine wafer"
Podivej se na
http://www.wafercookie.com/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala
Registrace: 08. 02. 2007 Příspěvky: 28 Bydliště: PA
|
Zaslal: po leden 05, 2009 9:54 pm Předmět: |
|
|
super!diky vsem za odpovedi.
Zkusim objednat ty z Californie. Tchyne bude mit radost..uplne je zboznuje a ja se na ne taky tesim.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1446 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út leden 06, 2009 12:23 am Předmět: |
|
|
| No, já jsem ty Karlařské oplatky pár krát jedl, ale nechápu proč jsou lidi z oplatek tak vzrušení. Nechci oplatky napadat, jen chci porozumět o co jde. Jíst opatky jako jídlo moc nejde -- oplatky nenasytí. Jíst to jako svačinu nebo občestvení taky moc nejde -- oplatky nejsou osvěžující, ani sladké, ani slané. Jsou oplatky jen jako zákusky ke chlastu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 292 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út leden 06, 2009 10:26 am Předmět: |
|
|
| No osobne ze bych ty oplatky nejak vyhledaval to taky ne ale maji pro mne takovou sentimentalni vec ze se na ne pamatuji z meho mladi kdy vyber cukrovi byl pomerne omezeny. Tyhle oplatky mne prekvapily tim ze byly sladke, ale ne moc a myslim ze mel ruzne "flavors". Byly krupave a kdyz jsem jednu zacal tak jsem ji musel dokoncit. Knedlik je ale prodava jako neco co se pridava k vinu. To jsem taky zkusil ale priznam se ze to moc neslo. K vychutnani dobreho vine neni potreba nic. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 06, 2009 11:52 am Předmět: |
|
|
Tak ja je obcas kupuju v TJ Maxx Vazne - vyrobeno v CR .Maji tam 3 druhy -cokoladovy ,vanilkovy a karamelovy. Stoji tam asi 7 $ . Jsou to takova chuchovka ke kave ;-)Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 1044 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt leden 08, 2009 9:53 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: |
K vychutnani dobreho vine neni potreba nic.
|
Nas profa z vinka by rekl, ze je k tomu nutna dobra spolecnost, pokud mozno nekoho, kdo vinu rozumi, protoze vino je napoj pro vsech 5 smyslu.
Ale je pravda, ze oplatky by vinu tlacil do hlavy jen american ... byt karlovarske. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|