|
|
| Autor |
Zpráva |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 2:44 pm Předmět: Cestovni seky |
|
|
Zacinam mit cestovni 'horecku', tak se poptam lidi, kteri ted v nedavne dobe byli v Cechach.
Vyplati se jeste vubec brat si do Cech cestovni seky?
Kdyz jsem tam byl pred 2 lety, tak jsem je sice mel, ale zjistil jsem, ze si normalne muzu vybrat z moji banky penize pres INTERAC.
Ono to je ale asi stejny, protoze za kazde vybrani uctujou polpatky. Kolik procent si ted strhavaj?
Pred 2 lety to byli 2 procenta z kazde sumy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
leng
Registrace: 10. 12. 2007 Příspěvky: 7 Bydliště: Massachusetts
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 6:39 pm Předmět: cestovni seky |
|
|
| Ja si vetsinou beru cash. Ale zjistil jsem, ze ma banka me bude uctovat za pouziti v ATM v cesku 3%, coz uctuji i credit card za nakup a $2 za pouziti ciziho ATM. Nekde jsem cetl, ze je to nejlevnejsi zpusob jak si menit penize. American Express uctuje 2% za nakupy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 9:32 pm Předmět: |
|
|
Já se Traveler’s Checks vyhýbám. Je to drahé a nepraktické. Jestli někam jedu, a chci si něco koupit v civilizaci, tak vše platím kreditní kartou; na drobné věci si beru buď USD, nebo si vyberu místní peníze z místního bankautomatu. TCs v civilizovanýmmístech je dost na nic.
Jestliže jedu někam kde neexistuje měnová infrastruktůra, kde moc bankautomaty nebo kreditní karty neletí, tak si beru hotovost. Jestliže není infrastrktůra na ATM nebo CC, tak není infrastuktůra na TC, a TCs jsou na nic. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|