Kde pracujete?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Kde pracujete?
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 1:37 pm    Předmět: Kde pracujete? Odpovědět s citátem

Docela by me zajimalo na jakych pozicich pracujete (pracovali) vy, co jste v USA a Kanade legalne a jestli jste s praci spokojeni. Odpovedi typu Co ti je do toho, si nechte pro sebe Smile
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 12:10 am    Předmět: Re: Kde pracujete? Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Docela by me zajimalo na jakych pozicich pracujete (pracovali) vy, co jste v USA a Kanade legalne a jestli jste s praci spokojeni. Odpovedi typu Co ti je do toho, si nechte pro sebe Smile

Ja se na toto tema chystam dopsat moji jiz 5 cast. Trochu me "zarazil" Gejdos, kdyz si myslel ze se jen vychloubam.
No ale jak jsem cetl prispevek od Miro, tak snad ho chce zablokovat.
To by asi tak bylo nejlepsi. Stejne nepise k tematu a jen provokuje. Sad
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2008 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je skoda ze jsi nedostal moc odpovedi na tvoji otazku. Mne by to taky zajimalo co Cesi delaji v US. Muj pripad je trochu jiny protoze jsem zil 14 let ve Skotsku a v Anglii nez jsem priletel do Californie. Ano mel jsem porad "accent" ale byl vice britsky nez cesky protoze v te dobe jsem mel jenom minimalni moznosti mluvit cesky. Takhle psat cesky, i kdyz to pravdepodobne zni pro vas desne, v te dobe bylo uplne nemozne. Jeden z duvodu proc jsem pred lety emigroval z, v te dobe, Ceskoslovenska, bylo ze jsem chtel pracovat v oboru, nebo v oborech o ktere jsem mel zajem. Tak trochu to vyslo i kdyz porad zbyvaji dva nebo tri obory ktere bych se rad naucil a pracoval v nich. Je ale mozne ze se k tomu nedostanu. Ve Skotsku jsem byl "scenery and lighting designer" v divadlech a pozdeji jsem pracoval jako "architectural designer" a tak jsem byl pozvan do Ameriky. Krome 18 mesicu kdy jsem pracoval pro jednu firmu, jsem byl vzdycky "freelance" coz muze byt nekdy dost na nervy protoze jsem vice nez parkrat nevedel jestli dostanu zaplaceno od zakazniku vcas abych zaplatil cinzi. Nebo hur, jestli vubec mam nejake zakazniky! Pred osmi lety jsem zacal navrhovat webove stranky pro mensi podniky. Aspon kdyz udelam chybu tak se to da spravit. ne jako neco co je vybudovane z betonu. Trochu se to behem let rozrostlo a ted mame vlastni hosting servery. Krome toho porad delam trochu architektury - jenom jeden nebo dva "projects" rocne. Je mozne ze letos bude spravny cas se dat do neceho jineho, presne co to bude, nevim...
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2008 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bouncingczech napsal:

...Je mozne ze letos bude spravny cas se dat do neceho jineho, presne co to bude, nevim...

Je to výborné že žijeme v zemi a v času kde není problém jít do jiného oboru. Very Happy Very Happy
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2008 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bouncingczech napsal:
Mne by to taky zajimalo co Cesi delaji v US.

Asi jsou tu vsichni rentieri, kdyz nikdo nic nenapsal Smile
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2008 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
bouncingczech napsal:
Mne by to taky zajimalo co Cesi delaji v US.

Asi jsou tu vsichni rentieri, kdyz nikdo nic nenapsal Smile

Zrejme zde na Americkem continentu nezije moc Cechu, kderi tu zjiji "legalne". Wink
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2008 3:02 pm    Předmět: Re: Kde pracujete? Odpovědět s citátem

czolgos napsal:

Napisu to takhle:Tady v usa uz celkem nuda predtim jsem byl na mori pracoval na lodich od rybarskych,vyletnich ,ferry az po ty co neco pasujou.Bylo to krasne jezdit po Caribskych ostrovech,nekdy i dobrodruzne kdyz te vyhodili z lode(bez penez a papiru)Kdyz se usadis tak zacina nuda"prace a placeni pujcek"a k tve otazce na jake pozici?jsem "forman wood co. a mym hlavnim poslanim je aby zamestnanci "pozitivne mysleli a byli spokojeni"
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 1:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ne, ze bych se nechtela sverit s tim, co delam, jen jsem se k tomu jeste nedostala. Ale narceni, ze jsem rentier, odmitam Exclamation (i kdyz by to nemuselo byt az tak spatne Laughing ).

Takze pokud jde o me, v podstate profesne znovu zacinam. Sice sama na sebe uz delam nejake PC konzultace (v CR jsem hlavne delala business analyzy a navrhy pocitacovych systemu), tak jsem porad ve stadiu, kdy si teprve vytvarim basic kontakty - coz je beh na dlouho trat. A v noci delam technical support - hlavne, abych vypadla z baraku. Je to fajn, okolo mam prima lidi a hlavne si cvicim jazyky, protoze tahle spolecnost nema "normalni, anglicky mluvici" zakazniky - btw neverili byste, kolik emmigrantu i po 30 letech zivota v anglicky mluvicim prostredi anglicky nemluvi.

No a ted cekam na odpoved od Riga, jestli by me vyhledove vzal k sobe do truckingu Laughing ... i kdyz tedy truck nemam, nic snad neni az tak nemozne Confused. Rigu, neboj, zadna mekkota nejsem Wink.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten 300 lbs former HS linebacker taky nebyl zadna mekkota ... a kdyz jsem mu pri couvani prejel (omylem) nohu, tak fnukal jak mala holka. A to sem ho prejel jenom dvakrat.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2008 11:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rigu, dotaz: fnukal nebo nadaval Laughing ?
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá únor 08, 2008 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oh a jen "just by the way" Rigu, v tomhle http://www.youtube.com/watch?v=uMkswfYQQHQ nahodou nejedes (jen zertuji)?

Cely zaznam je na http://www.youtube.com/watch?v=HiA3uhqUFuU

Jenom me zajima, jestli ten ridic trucku prisel o CDL nebo ne.
Big_Rig

PříspěvekZaslal: pá únor 08, 2008 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli ses na to video dobre podivala, tak je to zaznam z on-board cam police cruiseru. Pokud je to ta nehoda, kterou uz pred par lety davali v TV, tak v tom pick-upu byli dva teenageri, kteri ukradli sekacku na travu a utikali pred policajtama. Ridici nakladaku se celkem nic nestalo, o ridicak samozrejme neprisel - nebyl duvod, byl naprosto bez viny - a ti zlodejicci oba zarvali.

Yup and I'm an idiot who should have watched the second clip, too, before writing this. Je to vsechno v tom druhem videu, ale ani to neni kompletni - oni tam jeste ukazovali toho ridice a co zbylo z toho pick-upu.

Ne nebyl jsem to ja. Ja jsem v tom clipu, kde jezdim s ukradenym A1 Abramsem po meste a policajti cekaji az mi dojde palivo.

Tak co, uz mas CDL??? Mam pro tebe nachystany dedicated run Detroit - Louisville Wink.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá únor 08, 2008 11:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Ten 300 lbs former HS linebacker taky nebyl zadna mekkota ... a kdyz jsem mu pri couvani prejel (omylem) nohu, tak fnukal jak mala holka. A to sem ho prejel jenom dvakrat.
Rigu, to video jsem sem dala spis z legrace jako reakci na Tvuj prispevek s prejetou nohou Wink .

Na CDL se zacina pracovat; nic neni overnight. Jinak Ty jsi prece psal, ze Tvoje CDL trvala 1/2 roku ... Crying or Very sad.

Detroit - Louisville zni prima, uz jsem (skoro) tuhle trasu absolvovala. Sice to nebyl semi, ale ten nejdelsi U-haul s privesem, ale aspon byla sranda. Stehovali jsme znameho z Tennessee do Michiganu, a protoze manzeluv kamarad ma suspended licence, tak zbylo rizeni na me. Jellico Mountain v noci za bourky a mlhy bylo vynikajici, moc libilo Very Happy. Prosim jeste Exclamation
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2008 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jezdit truckem, tak bych se casem nekde vyboural, nedokazi sedet za volanten dlouho, mam Mazdu MPV a kdyz jedu dele nez dve hodiny tak se mi chce spat...
Ja bych si rad tady otevrel bordel kdyby to slo:)
To by se prachy hrnuly a bez namahy Very Happy
Big_Rig

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2008 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Na CDL se zacina pracovat; nic neni overnight. Jinak Ty jsi prece psal, ze Tvoje CDL trvala 1/2 roku ... Crying or Very sad.

Mne trval ridicak pul roku, pac jsem prejel chalapovi nohu ... shorel mi v polovine skoly apartman i s veskeryma vecma ... INS napsalo autoskole, ze fake GC ... dolsi mi penize na jidlo ... a tehdy Tri-State mel nejkratsi CDL - training program na tri mesice, dneska maji nejkratsi na tri tydny.

Ty si vazne delas CDL??? Neni skoda vzdat se sveho jobu, ktery aspon an papire zni dobre, kvuli jednomu z nejtezsich povolani (a zivotnich stylu) v Americe. Mzdy truck drivers jsou vykoupene velkym stresem a dlouhyma hodinama
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com