|
|
| Autor |
Zpráva |
VVNY
Registrace: 28. 07. 2007 Příspěvky: 26
|
Zaslal: út duben 01, 2008 5:57 pm Předmět: Novy cesky pas s novym prijmenim |
|
|
Prosim o radu:
Potrebuju si vyridit novy cesky pas. Jsem prodvana za USC a ted mi uz jen zbyva ten pas. Jestli to dobre chapu,tak mam cesky pas poslat na ceskou ambasadu v USA a oni mi vystavi novy pas(s novym prijmenim) a poslou potrebne info na Matriku v Brne? Nebo je to jinak? Na webu amabasay jsem nasla tento link http://www.mzv.cz/wwwo/default.asp?ParentIDO=7328&ido=13713&amb=114&idj=1
ale nejsem si jista,jestli se to stahuje i na cesko-americke manzelstvi.Dekuju za rady. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 01, 2008 7:17 pm Předmět: |
|
|
Je to jinak. Neni to tak jednoduchy.
Zavolej si na ceskou ambasadu v USA a tam ti radi poradi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
verunka
Registrace: 26. 03. 2008 Příspěvky: 6 Bydliště: FL
|
Zaslal: st duben 02, 2008 7:09 am Předmět: |
|
|
To VVNY.
Taky jsem provdana za USC, taky chci novy pas...ale je to na dlouho + osobni navsteva velvyslanectvi, 2x!!!
JJ, podrobny navod maji na stranchach MZV, ja patrim pod washington, pani Maresova. Potrebujes usa ML s apostillou, + preklad pro obe 2 (ja mam preklad pro FL ML v krasnem provedeni, ale nejak to tu nemuzu umistit, je to cele v excelu, muzu ti to poslat na mail), posles to tam i s originalem rodnym listem z ceska...no zaplatis, + jeste jakesi overeni a ona to pak posle na matriku do Brna (v lejstrech bylo ze to trva 3 mesice....), pak ti to z ambasady poslou na tvou adresu, a tady s tim ceskym oddacim listem pujdes zadat o novy cesky pass s novym prijmenim, dostavit se musime osobne, bohuzel....kvuli fotce atd, posilaj to elektronicky do ceska, no a na vyzvednuti taktez osobne....coz teda pro me znamena 2x letet do Wash...a ja se bojim litat, hm, asi bude prodlouzeny vikend a projedeme se a nekde zastavime. No takze nanovy pas se muzes tesit od podani zadosti tak za 5 mesicu.... uf! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VVNY
Registrace: 28. 07. 2007 Příspěvky: 26