|
|
| Autor |
Zpráva |
nero3
Registrace: 11. 03. 2008 Příspěvky: 13
|
Zaslal: út březen 11, 2008 10:02 am Předmět: Strach z kriminality v USA? |
|
|
| Porad ctu, jak je bezne kazdodenni brutalni ozbrojene prepadeni, vrazdy na kazdodenim poradku v USA, na beznych mistech jako ulice, krizovatky, benzinky, supermarkety, univerzity, obchody... Mate s tim zkusenosti, je to duvod proc uvazujete se vratit do Evropy? Sli by jste kvuli tomu znovu do USA? Zijete kvuli tomu ve strachu v USA? Dekuji za odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: CA
|
Zaslal: út březen 11, 2008 12:58 pm Předmět: Re: Strach z kriminality v USA? |
|
|
| nero3 napsal: | | Porad ctu, jak je bezne kazdodenni brutalni ozbrojene prepadeni, vrazdy na kazdodenim poradku v USA, na beznych mistech jako ulice, krizovatky, benzinky, supermarkety, univerzity, obchody... Mate s tim zkusenosti, je to duvod proc uvazujete se vratit do Evropy? Sli by jste kvuli tomu znovu do USA? Zijete kvuli tomu ve strachu v USA? Dekuji za odpoved. |
Nemyslim, ze by tohle nekdo az tak prozival, ze by se bal zde zit. Jiste, je toho az az, ale neni mozne se pernamentne strachovat, ze bys nemohl vystrcit ani nos na ulici, to urcite ne. Ono se tu sice strili jak na divokem zapade, ale Amerika je proste obrovska a pokud se nestrili ve tvem okoli, tak to proste jen registrujes.
Nevim zda je to cynicke, ale nemuze clovek proste se tim az tak zabyvat, to aby se pak bal vyjit ven beze zbrane a aspon ja neznam nikoho kdo by zbran mel, ci si ji jen hodlal poridit.
Ostatne i v Evrope kriminalita dost roste, ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 129 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út březen 11, 2008 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Ziju v Americe uz skoro 20 let. Hlavne v Jizni Californii, ale taky jsem zil v Arizone a v Las Vegas. Behem tech let jsem nikdy nemel zadne problemy. Nikdo po mne nestrilel a nikdo mne nenapadnul. Dulezita vec je vedet KAM se muze jit a kam ne A taky kdy. Do nekterych casti velkomest jako Phoenix, Las Vegas a Los Angeles bych nesel v noci. Ale davam si pozor v Evrope kde mi pred lety 3x vykradli kancelar a dvakrat ukradli auto (ve Svedsku). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
nero3
|
Zaslal: st březen 12, 2008 1:50 am Předmět: Re: Strach z kriminality v USA? |
|
|
Nemyslim, ze by tohle nekdo az tak prozival, ze by se bal zde zit. Jiste, je toho az az, ale neni mozne se pernamentne strachovat, ze bys nemohl vystrcit ani nos na ulici, to urcite ne. Ono se tu sice strili jak na divokem zapade, ale Amerika je proste obrovska a pokud se nestrili ve tvem okoli, tak to proste jen registrujes.
Nevim zda je to cynicke, ale nemuze clovek proste se tim az tak zabyvat, to aby se pak bal vyjit ven beze zbrane a aspon ja neznam nikoho kdo by zbran mel, ci si ji jen hodlal poridit.
Ostatne i v Evrope kriminalita dost roste, ne?[/quote]
Jenze rozdil je v tom, ze kdyz uz nekdo v Cesku(potazmo v Evrope) "udela" benzinku, tak vyckava az je prazdna a prodavaci se taky nic nestane. V USA tam borec nabehne se samopalem pulku tam vystrili. Nebo aby tady nebo jinde v Evrope prepadli auto na krizovatce na cervene, to tu ani lidi nevi, ze neco takoveho existuje, tady muzes jezdit v nezamcenym aute s otevrenyma oknama jak se Ti zlibi a tak bych mohl pokracovat............................ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
nero3
|
Zaslal: st březen 12, 2008 1:56 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | | Ziju v Americe uz skoro 20 let. Hlavne v Jizni Californii, ale taky jsem zil v Arizone a v Las Vegas. Behem tech let jsem nikdy nemel zadne problemy. Nikdo po mne nestrilel a nikdo mne nenapadnul. Dulezita vec je vedet KAM se muze jit a kam ne A taky kdy. Do nekterych casti velkomest jako Phoenix, Las Vegas a Los Angeles bych nesel v noci. Ale davam si pozor v Evrope kde mi pred lety 3x vykradli kancelar a dvakrat ukradli auto (ve Svedsku). |
Vykrast kancelar, nebo ukrast auto se neda srovnat s vystrileni pulku tridy na univerzite, vystrilet lidi v supermarketu, ozbrojene prepadeni na krizovatce....... Kdyz znas tak dobre jizni CA (moje Dreamcountry) to se zeptam, jak je na tom St. Barbara, Anaheim a obecne mesta vesnice kolem 3000-30000 obyvatel v jizni CA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st březen 12, 2008 7:01 am Předmět: |
|
|
| nero3 napsal: | | bouncingczech napsal: | | Ziju v Americe uz skoro 20 let. Hlavne v Jizni Californii, ale taky jsem zil v Arizone a v Las Vegas. Behem tech let jsem nikdy nemel zadne problemy. Nikdo po mne nestrilel a nikdo mne nenapadnul. Dulezita vec je vedet KAM se muze jit a kam ne A taky kdy. Do nekterych casti velkomest jako Phoenix, Las Vegas a Los Angeles bych nesel v noci. Ale davam si pozor v Evrope kde mi pred lety 3x vykradli kancelar a dvakrat ukradli auto (ve Svedsku). |
Vykrast kancelar, nebo ukrast auto se neda srovnat s vystrileni pulku tridy na univerzite, vystrilet lidi v supermarketu, ozbrojene prepadeni na krizovatce....... Kdyz znas tak dobre jizni CA (moje Dreamcountry) to se zeptam, jak je na tom St. Barbara, Anaheim a obecne mesta vesnice kolem 3000-30000 obyvatel v jizni CA? |
Moje zena zila v Anaheimu 14 roku a za tu tobu nevidela jedine prepadeni nebo "strilecku".
Jestli se bojis ze te nekdo v USA zastreli, tak tam ani nejezdi
Mimochodem, zastrelit te muze kdejaky debil i v Evrope 
Naposledy upravil Rumburak dne st březen 12, 2008 2:48 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st březen 12, 2008 7:19 am Předmět: |
|
|
Nero, nevím jestli máš zájem se zajímat jaká je v USA kriminalita a vážně chceš se o tom víc dozvědět jak to v USA je, a nebo jestli chceš zde ukazovat jak je to v USA blbý že je kriminalita v USA tak vysoká. Ale jestliže chceš o tom trochu víc vědět, tak mám pár poznámek:
(1) USA je velice rozmanitá země. Jsou místa kde by jsi vážně nechtěl jít jak je kriminalita tak veliká. Ale na druhé jsou městečka kde lidi si nezamykají dveře, a nechávají si klíče na sedačce svého odemčeného auta na ulici před barákem přes noc aby klíče ráno nemuseli hledat. Samozřejmě že v novinách budou psát o těch místech kde kriminalita je; proč by někdo četl o místech kde se nic neděje?
(2) USA je velká země, takže vždy najdeš něco co kriminálních činu který se Ti bude zdát otřesný. Když čteš o nějakým otřesným kriminálním činu v Evropě, tak si řekneš: no, jo, je to hnus co se děje v Itálie/Německu/Portugalsku/Rusku/atd., no prostě né „zde“. Pro Čechy jiné země v Evropě jsou „jinde“. Pro Čechy, každý otřesný kriminální čin v USA se stane v USA a tím to zbarvuje pohled na USA, ale otřesný kriminální čin v Itálie nezbarvuje pohled na Evropu a tím pádem na Čechy, ale jen na Itálii. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st březen 12, 2008 10:03 am Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
Moje zena zila v Anaheimu 14 roku a za tu tobu nevidela jedine prepadeni nebo "strilecku".
|
Otec zil tri tydny v Newarku a za tu dobu se navzajem postrileli skoro vsichni jeho "sousede". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 129 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: st březen 12, 2008 11:51 am Předmět: |
|
|
| nero3 napsal: | | bouncingczech napsal: | | Ziju v Americe uz skoro 20 let. Hlavne v Jizni Californii, ale taky jsem zil v Arizone a v Las Vegas. Behem tech let jsem nikdy nemel zadne problemy. Nikdo po mne nestrilel a nikdo mne nenapadnul. Dulezita vec je vedet KAM se muze jit a kam ne A taky kdy. Do nekterych casti velkomest jako Phoenix, Las Vegas a Los Angeles bych nesel v noci. Ale davam si pozor v Evrope kde mi pred lety 3x vykradli kancelar a dvakrat ukradli auto (ve Svedsku). |
Anaheim je OK ale jsou tam casti ktere nejsou, jak bych rek, nejlepsi. Nezapomen na to ze Anaheim je ve stredu severni Orange County a okolo jsou mesta jako Fullerton, Orange, Buena Park a rozdily mezi nime nejsou tak velke. Santa Ana, na jih od Anaheimu je hodne mexicka, Garden Grove a Westminster ma hodne Vietnamcu. Costa Mesa a Huntington Beach jsou taku OK, ale trochu drazsi protoze jsou bliz more. Santa Barbara je zvlastni tim ze tam uz vice nez 20 let maji mistni zakaz budovani novych domu a budov. Nechteji aby mesto moc rostlo a tim padem je to tam drahe zit, jako koupit dum nebo platit cinzi. Je to ale krasne mesto. Ventura, na jih od SB je taky OK ale zase to same, cim bliz k mori, tim je to drazsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st březen 12, 2008 8:33 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | Rumburak napsal: |
|
Otec zil tri tydny v Newarku a za tu dobu se navzajem postrileli skoro vsichni jeho "sousede". |
Asi se nemeli "radi"
Musely v tom byt naky drogy a nebo neco jineho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 447 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st březen 12, 2008 9:16 pm Předmět: |
|
|
Diky Babo,za ty statistiky.
Podle nich na tom U.S. je O.K.
Ja jsem v U.S. byl prepaden 2x. Mel jsem par sramu ale ja jsem se nedal a nakonec (kurvy) utekli. Jednou to byla tlupa cernych pubertaku v S.F. a jednou to byl ozraly Mexicanec V Tucsonu.To je za 30 roku v U.S.
V roce 2004 jsem byl napadeny v Praze v restauraci na zachode nejakym ozralym Rusem anebo Ukrajincem,nybyl jsem si jisty protoze mluvil dost divne Cesky.
Tenhle hajzl na me vytahl dinner knife. Jeho kamosi,ne tak ozrali, ho uklidnili a moji kamosi kdyz jsem chtel podat trestni oznameni u Ceske policije tak rekli at na to zapomenu,ze stejne nic neudelaji a bylo to den pred odletem zpet do U.S. Kdybych tam byl dele tak bych urcite podal oznameni.
Spis mam strach z neschopnosti mistni policije,jak v U.S. tak v Cechach.
Takova je moje skusenost.AZP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
nero3
|
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:45 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | Nero, nevím jestli máš zájem se zajímat jaká je v USA kriminalita a vážně chceš se o tom víc dozvědět jak to v USA je, a nebo jestli chceš zde ukazovat jak je to v USA blbý že je kriminalita v USA tak vysoká. Ale jestliže chceš o tom trochu víc vědět, tak mám pár poznámek:
(1) USA je velice rozmanitá země. Jsou místa kde by jsi vážně nechtěl jít jak je kriminalita tak veliká. Ale na druhé jsou městečka kde lidi si nezamykají dveře, a nechávají si klíče na sedačce svého odemčeného auta na ulici před barákem přes noc aby klíče ráno nemuseli hledat. Samozřejmě že v novinách budou psát o těch místech kde kriminalita je; proč by někdo četl o místech kde se nic neděje?
(2) USA je velká země, takže vždy najdeš něco co kriminálních činu který se Ti bude zdát otřesný. Když čteš o nějakým otřesným kriminálním činu v Evropě, tak si řekneš: no, jo, je to hnus co se děje v Itálie/Německu/Portugalsku/Rusku/atd., no prostě né „zde“. Pro Čechy jiné země v Evropě jsou „jinde“. Pro Čechy, každý otřesný kriminální čin v USA se stane v USA a tím to zbarvuje pohled na USA, ale otřesný kriminální čin v Itálie nezbarvuje pohled na Evropu a tím pádem na Čechy, ale jen na Itálii. |
Máš pravdu, díky za upřímné info. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
nero3
|
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:52 am Předmět: |
|
|
@bouncingczech
Diky moc za info, jeste Palm Springs je to jen rekreacni stredisko pro prachaty nebo se tam da normalne zit a pracovat? Jak jsou na tom prosim Te obecne mesta vesnice kolem 3000-30000 obyvatel v jizni CA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
nero3
|
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:55 am Předmět: |
|
|
| Dekuji vsem uprimne za to ze jste reagovali, za Vas cas, za vycerpavajici odpovedi. Diky moc. Jakekoliv zkusenosti z praxe ze zivota v CA jsou vitany. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|