Jak se dostat a zit v USA kdyz jsem financne dobre zajisten

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak se dostat a zit v USA kdyz jsem financne dobre zajisten

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
Miky_

Registrace: 18. 03. 2007

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 8:32 am    Předmět: Jak se dostat do USA - značka "LEGÁLNĚ" Odpovědět s citátem

Zdravim
Uz nejakou dobu obchoduji na US financnich trzich(komodity,akcie...), timto zpusobem jsem si vydelal uz par milionu USD, ale uz nechci zit v CR a chci se natrvalo prestehovat do USA. Kdyz jsem zacal zjistovat jak to uskutecnit casto se docitam ze jedina moznost je zelena karta a zpusoby jak ji ziskat jsou nanic. Proto bych se rad zeptal jestli je jeste jina moznost jak se dostat a zit v USA kdyz jsem financne velmi dobre zajisteni a pro US ekonomiku bych byl jen prinosem ve forme nemalich dani, ktere bych radsi platil US vlade nez te ceske.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 11:57 am    Předmět: Re: Jak se dostat do USA - značka "LEGÁLNĚ" Odpovědět s citátem

Miky_ napsal:
Zdravim
Uz nejakou dobu obchoduji na US financnich trzich(komodity,akcie...), timto zpusobem jsem si vydelal uz par milionu USD, ale uz nechci zit v CR a chci se natrvalo prestehovat do USA. Kdyz jsem zacal zjistovat jak to uskutecnit casto se docitam ze jedina moznost je zelena karta a zpusoby jak ji ziskat jsou nanic. Proto bych se rad zeptal jestli je jeste jina moznost jak se dostat a zit v USA kdyz jsem financne velmi dobre zajisteni a pro US ekonomiku bych byl jen prinosem ve forme nemalich dani, ktere bych radsi platil US vlade nez te ceske.

Zaprvé grutuluji že se Ti to povedlo vydělat mnoho peněz na finančních instrumentách.

Zadruhé, nechápu proč si to řešíš. Jó, jsou speciální vísa pro lidi co chtějí v US kšeftovat a přivezou spolu nějaké peníze které by pomohly zaměstnat určitý počet Američanů. Ale to nech řešit svého právníka. Tvůj právník zná Tvojí situaci a zákon lepší než kdokoliv zde. Jistě těch pár tisíc dolarů co Tě to bude stát je mnohokrát menší částka než co si našetříš na daních aby jsis to udělal správně.
Miky_

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 8:45 am    Předmět: Jak se dostat do USA - značka "LEGÁLNĚ" Odpovědět s citátem

No tak jsem to chtěl okusit s tim právníkem, ale nenašel jsem v ČR žádného který by mi pomohl. Tak mě napadlo, když je mi zatím ještě 19let, že bych jel teď do USA na nějakou školu a během pobytu bych tam určitě nějakého právníka nebo nějakou instituci, která se tímto zabývá našel a vyřídil vše v usa, proto neznáte tam někoho, kdo by mi stím pomohl?
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

He he he. Very Happy
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak me napada, nevite nekdo ve kterem state jsou nejnizsi dane? Slysel jsem, ze v nekterych statech jsou temer danove prazdniny zvlast pro podnikajici pristehovalce.

Miky_> v US se velice dobre a snadno utraci. Taky zalezi kde chces zit, jsou treba mista kde lidi se jmenim nizsim nez $10 milionu jsou v pozici "nizsi chudina". Nekde jsem cetl ze kazdy 117 American je milionar.

Jo jeste jednu vec jsem ti chtel rict. Dej si pozor na lidi. Nikomu kdo te mozna bude kontaktovat zde na foru nedavej sve kontaktni informace. Mnoho Cechu prijelo do USA protoze v CZ na ne byl vydan zatykac za nejakou trestnou cinnost. Jsi moc otevreny az naivni. Jsou lidi kteri te dokazou ukecat ke vsemu i kdyz se to zda neuveritelne. Hlavne bacha na radoby kamarady.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miky: Podivej se na stranky WWW.USABOARD.SK
je tam hodne info ohledne WAT, trochu neprehledne a da se tam najit nebo popripade ziskat dobre info od uzivatelu toho fora pres email. GOOD LUCK.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 12:20 pm    Předmět: Re: Jak se dostat do USA - značka "LEGÁLNĚ" Odpovědět s citátem

Miky_ napsal:
No tak jsem to chtěl okusit s tim právníkem, ale nenašel jsem v ČR žádného který by mi pomohl. Tak mě napadlo, když je mi zatím ještě 19let, že bych jel teď do USA na nějakou školu a během pobytu bych tam určitě nějakého právníka nebo nějakou instituci, která se tímto zabývá našel a vyřídil vše v usa, proto neznáte tam někoho, kdo by mi stím pomohl?

Zaprvé, nenašel jsi žádného pravníka v ČR který by Ti s tím pomohl, protože v ČR jsou především Čeští právníci, a né Američtí. Nemůžeš očekávat že Čeští právníci znají Americké právo. Vlastně podle ethických předpisů ti právník nesmí radit o zákonech a Tvých právech v určitým státu jestliže není členem komory toho státu. Např., právník z Kalifornii Ti nemůže poradit o právu v New Yorku.

Zadruhé, protože emigrační právo je věc federální vlády, a né státní, ono ani nezáleží na tom z kterého státu v USA právník je. To znamená že Ti může poradit jak Floridský právník tak Texaský právník tak New Yorkský. Ale spíš bych doporučil si najít právníka ve státě kde se chceš usídlit, protože on Ti pak může pomoc s věcmi které jsou jen státní (např. inkorporace, koupení nemovitostí, atd.) a né federální jurisdikce.

Zatřetí, moc té druhé větě nerozumím. Ty se chceš přestěhovat do USA, chodit do školy, atd. jen aby jsis našel právníka? Proč by jsi to dělal? Ono to není tak těžké si najít právníka v USA který by s tím mohl pomoc. Jestliže máš českého právníka, tak se ho zeptej, a on určitě zná pár právníků v USA kteří Ti s tím můžou pomoc.

Jestliže si chceš najít právníka v USA sám, tak si ho najdi přes internet. Nelepší veřejný zdroj který můžeš použít bezplatně je Martindale Hubbell. www.Martindale.com . Můžeš si tam najít valnou většinu právníků (i když né všechny) podle praxe, státu, školy, řeči, atd. Je tam jen odstavec o každém právníkovy, ale jestli pak máš jména pár právníků, tak můžeš si přečíst více o nich na jejich web stránkách.

Good luck!
Miky_

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 1:44 pm    Předmět: Jak se dostat a zit v USA kdyz jsem financne dobre zajisten Odpovědět s citátem

Tak všem díky za odpovědi
miro: já tam nepřijel utrácet to můžu i v Evropě, chci tam žít, konkrétně v LA. Jinak žádné daně se neplatí v Nevadě. Před 2roky jsem začal něco, co je v USA běžná věc a dá se na tom velmi rychle zbohatnout. Obchodovaní na burze je mnohem snadnější než většina lidí myslí a může to dělat každý viz. třeba http://www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/milionarkou-v-16-letech.html nebo http://www.financnik.cz/komodity/fin_obchod/da-zanger.html jinak na těch stránkách se můžete naučit obchodovat na burze taky.

podmlynek: dal jsem na tvou radu, a protože žádného právníka nemám, tak jsem hledal, měl jsi napsat rovnou že se od českého právníka nic nedozvím. Do školy chci hlavně kvůli angličtině, a když už tam budu, tak ten pobyt tam využít pro vyřizení všech věcí okolo trvalého pobytu.
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 1:45 pm    Předmět: Re: Jak se dostat do USA - značka "LEGÁLNĚ" Odpovědět s citátem

Miky_ napsal:

Zkus pravni kancelar Becker & Poliakoff. Delaji i Immigration Law, maji pobocku v Praze a hl. kancelar ve Ft. Lauderdale je mj. Honorarni generalni konzulat CR.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zkus to treba pres Immigration through Investment.

Pokud investujes v USA urcitou sumu (od 500tis do 1mil USD), tak mas sanci na GC

Immigration through Investment
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.immigrationvisausa.com/Czech/indexCZ.html

S timto pravnikem muzes komunikovat ve vice jazycich, tedy i v cestine. Mas tam cesky vypsany moznosti viz atd., muzes ho kontaktovat pres email.

Ja fakt nevim, jestli je dnes dobrej napad sem jet na studijni vizum a pak ,,to nejak udelat".
Hodne stesti.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja znam jednu holku, ktera tady byla asi 3 roky na business visa, ktere si neustale prodluzovala. Delala tady jakoze zastupkyni a vyhradni distributorku sve malinkate ceske firmy. Nemuzu si uz vzpomenout, co vlastne dovazela, ale jeji obrat byl jenom par tisic dolaru mesicne a sotva ji to uzivilo. Nicmene posledne, co jsem od ni slysel, tak prijali jeji zadost na GC bez problemu a nemusela si nokoho brat. Rekl bych, ze pokud ma nekdo skutecne "miliony dolaru", tak by ani v dnesni dobe snad nemel mit s imigraci problem. Mozna by spis stalo za to jit na ambasadu a dat rec ohledne investic primo s nekterym attache.
Miky_

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2007 4:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem za pomoc, vaše odkazy na různé stránky se hodily a na všech jsem se něco dozvěděl a mám koho kontaktovat, zdá se že to až takový problém nebude. Dám vědět až se zase dostanu dál.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com