|
|
| Autor |
Zpráva |
Marie Anonymní
|
Zaslal: út červen 03, 2008 4:07 am Předmět: Potřebuji se dostat do Chicaga - poradíte mi?? |
|
|
Ahoj všichni Už nějaký ten týden řeším problém, jak se dostat za přítelem do Chicaga... Dnes jsem náhodou přišla na toto fórum. Dle toho co čtu, Vás tam spousta úspěšně žije a prosím Vás proto o radu, abych udělala co nejméně chyb a co nejméně minimalizovala zamítnutí víza nebo návrat z letiště v USA zpět do ČR.... Mám totiž obavy, že když pojede samotná holka na turistické vízum, tak jim to bude více méně podezřelé..ještě k tomu, když anglicky neumím a jsem svobodná... /učila jsem se němčinu/. Nějaké slovíčka se stihnu naučit, ale... Těžko uvěří, že třicítka si sama jede jen tak po parcích USA ne??Jsem OSVČ s přiznáním do mínusu - jako asi věšina OSVČ , byt vlastní nemám - jsem u rodičů, mám auto, tak nevím co pro mě bude plus při udělování víza Tak mě napadlo, že bych si rezervovala v cestovce pobyt někde v USA a a zažádala o vízum.... Doložila bych rezervaci a plán dovolené... a už bych věděla i co říkat na pohovoru....- že jedu na dovolenou..... Když bych vizum dostala, rezervaci dovolené bych zrušila a rezervovala bych si už skutečný let do Chicaga.... Teď je otázka, kterou já nevím... Je to propojené??? Ví potom úředníci v USA, že jsem měla jet tam a tam na dovolenou-třeba na Floridu a že nakonec mám úplně jinou letenku do Chicaga??? Nebo se to vůbec neřeší...?? Tam oni asi původní záměr cesty neví že?? a na něco se mi asi zeptají že?? Na co se tak ptají?? Potřebovala bych trošku dostat do obrazu, asi to vidím moc složitě že?? Prosím mohl by se mi někdo, kdo ví jak to chodí věnovat a pomoct mi?? Přítel je tam samozřejmě nelegálně a já nechci nic jiného, než být s ním.... Děkuju moc za rady... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: út červen 03, 2008 5:19 am Předmět: |
|
|
Ještě dodtatek... Vy co jste jednou byli na stejné pozici jako jsem teď já, tak jste žádali o turistické vízum a na pohovoru jste říkakli, že jedete do Chicaga?? A co jste jim tam říkali, že byste chtěli vidět v Chicagu?? Nebo jste zvolili také jakoby poznávací přes cestovní kancelář a potom jste si už letěli kam chtěli?? Také nevím, koli peněz je třeba mít zhruba na účtě a jestli je limit kolik mít sebou?? Každopádně děkuju za každou odpověď u uvedení mě drobet do obrazu, jakou cestu zvolit, abych něco nepokazila.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 214 Bydliště: CA
|
Zaslal: út červen 03, 2008 11:09 am Předmět: |
|
|
| Marie napsal: | Ještě dodtatek... Vy co jste jednou byli na stejné pozici jako jsem teď já, tak jste žádali o turistické vízum a na pohovoru jste říkakli, že jedete do Chicaga?? A co jste jim tam říkali, že byste chtěli vidět v Chicagu?? Nebo jste zvolili také jakoby poznávací přes cestovní kancelář a potom jste si už letěli kam chtěli?? Také nevím, koli peněz je třeba mít zhruba na účtě a jestli je limit kolik mít sebou?? Každopádně děkuju za každou odpověď u uvedení mě drobet do obrazu, jakou cestu zvolit, abych něco nepokazila.... |
Dost lidi si rezervuje zajezd,zaplati zalohu, s tim jdou na ambasadu a pak zajezd stornuji s nejakych duvodu,ono se obcas neco muze prihodit i tak,lidi proste zajezdy stornovavaji.....to neni nic mi mimoradneho. Takze bych nijaky problem v tom nevidela. A ani na letisti by pak urednik i kdyby jako ze nejaka infa mel, jak jsi prisla k vizu, ze pres rezervaci zajezdu, jako ze to nema, takze by to melo projit. V kazdem pripade ale budes potrebovat jemu na letisti pak prokazat ucel cesty,dodat kde budes a tak. A tady, kdyz jsou to cesty individualni, je to slozitejsi nez kdyz jedes pres cestovkou,oni ti urednici jsou dost naladovi.
Nebo to vem prece jen pres cestovku...nestoji to tak moc a mozna je to ta nejjednodussi cesta nakonec. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 510 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: út červen 03, 2008 3:04 pm Předmět: |
|
|
| Kup si zajezd do Chicaga |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: út červen 03, 2008 3:26 pm Předmět: |
|
|
Ahoj a děkuju za odpověď. To je právě ono o co mi jde....Jestli vůbec mám šanci individuálně. Oní jinak přemýšlí u toho, kdo má kořeny v ČR /vdaná, děti/ než u svobodné holky.... Právě proto by mě zajímalo, jak jeli druzí, co říkali na pohovoru a co na letišti..... To že bych si rezervovala zájezd a pak ho z jakéhokoliv důvodu zrušila, to by problém nebyl a pomohlo by mě to k získání víza....., ale otázka je, co bych říkala právě v tom Chicagu těm úředníkům.... Je tam něco tak mimořádného, že by tam jezdily turisti???? A nebo mě napadlo letět jinam do USA, do místa které je navštěvováno turisty a od tamtud letět až do Chicaga.... To už potom nehlídají, když lítáš po USA, že ne??? No a tou další variantou, kterou jsi psala i ty je letět přes cestovku... To znamená zaplatit si zájezd, což je tak nejlevnější 30tisíc třeba do NEW YORKU na 4dni..../do Chicaga zajezdy nejsou / Kde jim tam ale uteču??? Vůbec si to nedovedu představit... Tam asi hned po příletu proběhne transfer na hotel a že by z toho hotelu?? No já už si teď připadám jak lupič ..... Co si budeme povídat, nejlepší by bylo sehnat někoho, kdo mi napíše zvací dopis...... Ach jo.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: út červen 03, 2008 3:39 pm Předmět: Plán cesty - Chicago |
|
|
Ahoj Chci odletět do Chicaga, ale nevím, co napsat do papírů - žádost o vízum..... Účel cesty, pobyt...... Když se mi zeptají proč zrovna Chicago, co jim řeknu??? Na co se vůbec ptají při pohovoru o vízum a na co se ptají úředníci v USA??? Co tam nejvíce láká turisty??? Jaký jste uváděli plán cesty Vy, když jste chtěli jet do USA - Chicaga??Co jste chtěli jako navštívit?? Lěli jste přímo? ČR s přestupem do Chicaga?? Podělte se se mnou se svými zkušenostmi prosím.... Čím více info, tím lépe.. Děkuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: út červen 03, 2008 3:42 pm Předmět: |
|
|
Jenže zájezdy do Chicaga nejsou - tvrdili mi to v ČEDOKU. To mě totiž napadlo už taky.... Proto musím nějak jinak... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 510 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: út červen 03, 2008 3:53 pm Předmět: |
|
|
| Tak da New Yorku jed na par dni z cestovkou podivas se na New york a pak odjedes do chicaga.treba autobusem za asi $ 65. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: út červen 03, 2008 5:21 pm Předmět: chicago |
|
|
Zaplat si nejaky zajezd do USA, treba do toho New Yorku jako dovolenou a normalne let do New Yorku a na otazky odpovidej jako bys jela na dovolenou a nakupy. V NYC si koupis listek na vlak nebo autobus do Chicaga ( je to asi den cesty).
Jednu vec si ale poradne promysli jestli tu budes chtit zustat dele nez mas vizum - nebudes mit zadny americky doklad ani na nej narok tj. ridicak a SSN - neco jako rodne cislo, ktere musis ukazovat vsude. Tj. budes muset jezdit na mezinarodni cesky ridicak ktery za rok propadne, praci dostanes jen podradnou, protoze bez SSN te nikdo nebude chtit zamestnat atd. Budes v jine situaci nez tvuj nelegalni pritel, pokud je tam uz dlouho, tyto doklady mnel moznost ziskat ale ta moznost uz neni. Chicago uz neni to co byvalo a mnoho Cechu uz odjelo domu do CR, protoze si vydelaji vice v EU a legalne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: st červen 04, 2008 2:40 am Předmět: chicago |
|
|
"Marcibrno" a "Henek" děkuju. Pravda je to,že by jim bylo podrzřelé,kdybych jela sólo žena a mohli by zamítnout.... Proto jak říkáte Vy, opravdu si zaplatit radši ten zájezd bude naprosto tou nejbezpečnější a nakonec i nejjednoduší cestou...Proto se radši poradím s lidmi, kteří už mají mnohé za sebou a ví o čem mluví, než abych udělala chybu.... Myslíte tedy NEW YORK?? Ten je zhruba nejbližším k Chicagu turisticky navšť. místem?? Den cesty to zvládnu, jen budu mít problém domluvit se... Jak najít nějakou aut. centrálu, na jaké místo mi to vůbec odveze do Chicaga, abych dala vědět příteli, kam pro mě má přijet atak..., protože anglicky neumím... Jak jsem psala,učila jsem se němčinu a ta mi tam bude asi k.... Anglicky se už učím, ale nevím nevím, zda to stihnu na takovou úroveň, abych se tak domluvila... No dyžtak požádám někoho ze zájezdu-tam určitě někdo anglicky bude umět... To zase já nejsem typ, co by se stratil... Chtěla jsem se zeptat na ten doklad - rodné číslo. To přítel má... Já ho tedy nemám šanci dostat v žádném případě??? Ani to nejde nějak udělat, obejít, připlatit si.....??? Už ho nikdo nedostává?? Takže vlastně bez toho jako kdybych neexistovala že?? Co ošetření u lékaře?? Je k tomu třeba?? Zeptám se, za to nic nedám.... "Marcibrno" nemáš třeba skype, že bysme popovídali přes něj?? Pokud by ti to samozřejmě nevadilo.... Jinak budu ráda samozřejmě i za tyto řádky... Zatím děkuju |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1072 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st červen 04, 2008 10:07 am Předmět: Re: chicago |
|
|
| Marie napsal: | | Chtěla jsem se zeptat na ten doklad - rodné číslo. To přítel má... Já ho tedy nemám šanci dostat v žádném případě??? Ani to nejde nějak udělat, obejít, připlatit si.....??? Už ho nikdo nedostává?? Takže vlastně bez toho jako kdybych neexistovala že?? |
Není to rodné číslo, ale Social Security Number (SSN). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: st červen 04, 2008 1:16 pm Předmět: |
|
|
Jasně - chtěla jsem napsat něco jako rodné číslo... Rodné číslo mám a budu mít jen jedno - Chápu ale správně, že je to číslo, pod kterým je vedena moje osoba v USA a pod které se mi zapisují veškeré restíky apod.... nebo je úplně čísté - což by bylo v mém případě...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: st červen 04, 2008 3:29 pm Předmět: cesta do USA |
|
|
SSN je mozne legalne dostat jako cizinec pouze v urcitych pripadech jako pracovni povoleni, studentske vizum a vymenny student jako aupair (ale pak je na karticce napsano neplati pro praci) atd. Da se ziskat nelegalne, ale to vizaduje nezvy, hodne penez a risk ze jednou budes mit moznost ziskat trvaly pobyt a kvuli tomuto podvodu ho nedostanes. SSN je potreba prevazne k praci, dostani ridicskeho prukazu, pujcek atd. Neni k zivotu nutne ale zivot zjednodusuje a cizinec ktery ho ma je mene "napadny" autoritam jako policii atd.
Co se tyce anglictiny a tveho strachu - proc te ten tvuj pritel nevyzvedne v New Yorku? Jinak se aspon nauc veci jako autobusove nadrazi atd. V new Yorku neni tezke se orientovat na rozdil od EU mest jsou ulice a jejich nazvy velice organizovane.
Napis mi tvuj email a ozvu se ti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: st červen 04, 2008 3:42 pm Předmět: |
|
|
Tak se snažím na netu stahovat informace o městě kam mám na dalších pár let odletět a kde mám žít Řeším problém jak se dostat do Chicaga, tak aby to nebylo našim i amer. uředníkům podezřelé....Jak jsem již psala - svobodná, bezdětná /bez zázemí/, OSVČ není zrovna ideálním turistou... Řešením je zaplatit si dovolenou do NEW YORKU a od tamtud vlakem nebo autobusem do Chicaga.... Ale říkám si proč cpát 40tisíc cestovce a bloudit po USA, když neumím anglicky.... A dle toho, co jsem se dočetla o Chicagu, tak teoreticky by také mohli pochopit, že letím extra jako turista si toto město prohlédnout ne?? Vždyť spousta lidí létá jen do Chicaga na dovču nebo se pletu?? No a tak mě napadlo proč složitě přes cestovku, když můžu koupit zpáteční letenku do Chicaga, naučit se něco o tomto městě,abych dokázala říct úředníkům kam mám namířeno a to by mohlo projít ne?? Proč by samotná holka nemohla na dovču do Chicaga ne?? A nebo myslíte že radší zpáteční bez cestovky do NEW YORKU?? a pro jistotu absolvovat tu denní cestu do Chicaga?? Řekněte mi prosím Váš náhled.... Nebo nad tím moc přemýšlím?? Chci zažádat o vízum a potřebuji se naučit něco na pohovor, tak ať vím kam to nejlépe směřovat a co napsat do papírů, jestli si nechat rezervovat ten zájezd, apod.... tak budu ráda za každou radu od Vás... Díky.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marie Anonymní
|
Zaslal: st červen 04, 2008 3:45 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Marcibrno Je to 4popcorn(zavinAC)seznam.cz |
|
| Návrat nahoru |