JAK DO USA??? zoufalá žádost o radu

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

JAK DO USA??? zoufalá žádost o radu
Jdi na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
chatica

Registrace: 22. 01. 2008

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 3:19 pm    Předmět: JAK DO USA??? zoufalá žádost o radu Odpovědět s citátem

Hezký den! Zdravím všechny účastníky tohoto skvělého fóra, který mi přinesl mnoho důležitých informací. Za ty opravdu díky... Teď k věci:

Jsem 19-letá studentka střední školy, doufám že brzy úspěšně přijata na VŠ. Nikdy jsem do USA necestovala, nemám žádné problémy s úřady. Při škole jsem už nějakou praxi vykonávala. Mnoho peněz nemám, zato odhodlání ano. Bohužel ani nemám žádné známosti a lidi, co by mně poradili...
Dostala jsem nabídku od tamějšího studenta na studium na universitě v New Mexico-Albuquerque. A teď jsem v koncích. Všecko si budu muset zařizovat sama, američan mi kdyžtak pomůže vyřídit jen nějaké věci na americké straně. Proto bych potřebovala několik rad a moc Vás prosím o jejich zodpovězení, jste jediní, kdo mi může poradit Crying or Very sad

1)Zjistila jsem si věci okolo studia. Jazykové zkoušky jsem už dělala,čekám na výsledky. Máte někdo zkušenosti s takovýmto vyřizováním studia z ČR? Věci ohledně překladu vysvědčení-zajištění soc. a zdr. pojištění-financování studia-vyřizování v ČR-jak na vízum a jak dlouho trvá+úspěšnost získání atd. apod.

2)Pokud by mi nevyšlo studium,měla bych asi zajištěnou práci v USA na cca 3 měsíce. Ubytování a práci bych tedy měla z krku. Ale co ostatní?
Pracovní vízum zřejmě není pro mě, turistické je prý obtížné a nejde na něj pracovat, "WAT" je pro studenty VŠ a já budu v nejlepším případě zatím jen přijata, a dál mě nic nenapadá Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
I pro mého budoucího zaměstnavatele by to asi bylo hodně složité,že? Práce by to byla zřejmě recepční ve firmě nebo něco pomocného v kanceláři. Vůbec nevím co a jak, co vyřidít tady a co vyřidít tam. Jaké mám tedy zvolit vízum+jaké podklady k němu? Máte někdo zkušenosti s vyřizováním tohoto?
Hodně jsem tady četla o nelegální práci, ale z toho mám opravdu strach. A myslím si, že můj potenciální zaměstnavatel a ani americký přítel, by s tím nechtěli mít nic společného.
Tudíž, prosím poraďte mi, co a jak a kde vyřídit. Popř. Vaše vlastní rady a zkušenosti. + co můžu očekávat na velvyslanectví při pohovoru a jaká je úspěšnost získání víza a jak dlouho trvá vyřízení? Mohla bych mít i zvací dopis od toho Američana,tak snad by to pomohlo.
Mohla bych i tam vybírat peníze v bankomatu z mého českého účtu? Jak to probíhá na Imigračním na letišti po příletu?
Myslíte, že je tohle všcko možné stihnout do června?

Předem děkuji moc za vše, co mi jakkoli pomůže a posune mě o krůček blíž ke splnění mého celoživotního snu! Wink
Přeji úspěšné dny a snad se někdy (brzo) potkáme v USA!
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stačí to napsat jednou a ne třikrát. Dva příspěvky jsem ti smazal.
weapon1

Registrace: 21. 06. 2008

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2008 1:52 am    Předmět: ahoj Odpovědět s citátem

ahoj můžete mi pls poradit jak dostat americké občanství předem dekuji za všechny odpovědi
munchen boy

Registrace: 04. 05. 2008

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2008 4:35 am    Předmět: Re: ahoj Odpovědět s citátem

weapon1 napsal:
ahoj můžete mi pls poradit jak dostat americké občanství předem dekuji za všechny odpovědi

jedině se svatbou s američanem -tak získáš povolení k pobytu a můžeš zde žít jak chceš Very Happy
weapon1

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2008 10:38 pm    Předmět: ahoj Odpovědět s citátem

Můžu se stát americkým policistou když mám zelenou kartu?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 12:54 am    Předmět: Re: ahoj Odpovědět s citátem

weapon1 napsal:
Můžu se stát americkým policistou když mám zelenou kartu?

Musíš se podívat na místní zákony a předpisy. Prohlédni si Webstránky policejních jednotek kde chceš pracovat.

V USA, jestliže máš právo na práci (např. zelená karta), tak máš na právo stejně jako občané --zaměstnavatel ani nesmí diskriminovat podle toho jestli máš nebo nemáš občanství.

Ale jsou vyjímky. Vláda má právo omezovat přístup k pracovišti neobčanům jestliže jde o místa které jsou nutné k základům demokracie. Jen 2 druhy zaměstnání jsou tak považované: policajti a učitelé. Shocked

Jinak, jestliže nemáš kontakty, tak je to prý velice těžké dělat policistu; je mnohem víc lidí než pracovních míst. Crying or Very sad
marcibrn
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 2:11 am    Předmět: policie Odpovědět s citátem

ne na to sestat policajtem musi byt clovek obcan USA, nevim jak tam u vas ale tady v jizni Kalifornii prijimaji policajty porad, maj velkej nedostatek
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 5:17 am    Předmět: Re: policie Odpovědět s citátem

marcibrn napsal:
ne na to sestat policajtem musi byt clovek obcan USA, nevim jak tam u vas ale tady v jizni Kalifornii prijimaji policajty porad, maj velkej nedostatek

Na to stat se policajtem nemusis byt obcanem.Staci GC !!!
weapon1

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 8:01 am    Předmět: ahoj Odpovědět s citátem

Ahoj mám otázku co kdybych se v USA oženil a pak zase rozvedl měl bych americké občanství?
weapon1

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 8:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj mám otázku co kdybych se v USA oženil a pak zase rozvedl měl bych americké občanství? jak bych dlouho musel být ženatý abych to občanství měl
weapon1

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám otázku co je GC
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 8:24 am    Předmět: Re: policie Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
marcibrn napsal:

Ja kdyz jsem se hlasil k policii tak jsem musel prokazat ze sem obcan, to byla jedna z prijimacich podminek.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

weapon1 napsal:
Mám otázku co je GC

Proc si to nenajdes ve vyhledavaci? Rolling Eyes Idea
http://en.wikipedia.org/wiki/Green_card
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 11:03 am    Předmět: Re: policie Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
marcibrn napsal:

Ja kdyz jsem se hlasil k policii tak jsem musel prokazat ze sem obcan, to byla jedna z prijimacich podminek.

Jak jsem psal dříve, toto je velice častá otázka. Odpověď: záleží na místních zákonech.

V některých státech na občanství nezáleží, v jiných policajt občanství potřebuje. V některých městech na občanství nezáleží, v jiných je to potřeba. Např., v San Francisku, Californii, je to prý potřeba. (Zdroj: http://www.sfgov.org/site/police_index.asp?id=53247 ). V Los Angeles, Californii, to potřeba není. (zdroj: http://www.lacity.org/PER/recruit1.htm#citizenship ).

Podle http://www.policelink.com/benefits/17253-becoming-a-cop---frequently-asked-questions-faqs :

"Q: I am not a United States citizen, can I still become a police officer?
A: Laws and hiring policies differ from state to state and agency to agency regarding citizenship requirements. Generally, most agencies require you to be either a U.S. citizen or a permanent resident alien. If you have more specific questions regarding citizenship requirements, you should contact a law enforcement recruiter at an agency in your area."

(BTW, toto je docela zajímavá otázka z pohledu Ústavního práva -- jde o omezování moci vlády 14. Dodatekem. Pro policajti občanství kdysi to nutné bylo, ale dnes (po rozhodnutí Nejvyššího Soudu ve SUGARMAN v. DOUGALL, 413 U.S. 634 (1973)) už záleží jen na místních zákonech. Víc zde: http://www.law.cornell.edu/anncon/html/amdt14hfrag1_user.html )
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 23, 2008 3:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

weapon1 napsal:
Ahoj mám otázku co kdybych se v USA oženil a pak zase rozvedl měl bych americké občanství? jak bych dlouho musel být ženatý abych to občanství měl

weapon1: Otazky co jsi tady zatim polozil si muzes vyhledat na zde na Foru v jinych tematech. Uz se to tu nekolikrat probiralo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com