výdělky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

výdělky
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
milan

Registrace: 08. 12. 2005

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 1:07 am    Předmět: výdělky Odpovědět s citátem

Zajímalo by mě,kolik se ted dá vydělat na stavbách v Chicagu.Pracoval jsem na stucco,vrátil jsem se v roce 2004.Dolar šel hodně dolů,šly i platy u vás nahoru nebo je to pořád stejné?milan
Praha
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 23, 2007 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zalezi pro koho delas a jak umis pracovat. Platy jsou od mizernych $10/hod. Slusne zdatnej si vydelas $20-25/hod a kdyz zalozis firmu tak mnohem vic ale pokud vim construction jobs v Chicagu maji ted problemy, je desne malo prace a to je leto.
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: pá srpen 24, 2007 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dolar šel hodně dolů,šly i platy u vás nahoru nebo je to pořád stejné?

Rolling Eyes Vydelas si urcitou castku, kterou tady utratis. Chleba si porad koupis za stejny $.... Na CO se ptas?
milan

Registrace: 08. 12. 2005

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2007 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="ocean*"] Dolar šel hodně dolů,šly i platy u vás nahoru nebo je to pořád stejné?

Rolling Eyes Vydelas si urcitou castku, kterou tady utratis. Chleba si porad koupis za stejny $.... Na CO se ptas? [/quote]

Jdou platy u nás nahoru,ale také ceny,ted schválili reformu daní,zdraží se v podstatě vše.
Jde mi o to,že jsem se vracel v prosinci 2000 a dolar byl asi 40korun.Tak by mě zajímalo,jestli se za práci na stavbách v CHicagu platí více na hodinu,nebo je to v podstatě pořád stejné.Milan
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2007 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Milane, to že dolar je za 20 korun a né za 40 korun je sice pěkné, ale to neznamená že za dolar dostaneš dvakrát tak málo. Ty se domníváš, že vedoucí podniků se ráno vzdudí a řeknou si: “sakra, přes týden šel dolar vůči koruně -2%, tak musíme zvednout ceny o 2% aby hodnota našeho výrobku byla pořád v korunách stejná!”? Promiň, ale žádný kšeft v USA neurčuje ceny a mzdy podle toho kolik korun se dostane za dolar.

Ceny zboží jdou nahoru tak asi 3-4% za rok. Toto je inflace. Mzdy jdou nahoru podle ECI. Za posledních 6 let, prý se mzdy zvedly o 25%.

Jestliže vážně máš zájem, tabulky o statistice o mzdách si najdeš na website Úřadu Pracovních Statistik (Bureau of Labor Statistics) na www.bls.gov . Jsem si jistý že si tam najdeš jaké jsou výdělky na stavbách v Chicágu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2007 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim ze lidi nezajima to co si koupi za vydelany dolar v USA ale kolik budou mit az to prevedou na koruny. To je ale jejich problem a blby nahled. V kazdem pripade jde o to co si v zemi kde pracujes muzes dovolit za vyplatu. Takze pro ty co chteji vydelat a rychle zbohatnout po prevedeni dolaru na koruny; JIZ SE TO NEVYPLATI, tak se pekne zbalte a jedte do Cech. Pokud ches poznat jinou kulturu, krajinu anebo se priucit anglicky tak to je jina.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2007 10:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Myslim ze lidi nezajima to co si koupi za vydelany dolar v USA ale kolik budou mit az to prevedou na koruny. To je ale jejich problem a blby nahled. V kazdem pripade jde o to co si v zemi kde pracujes muzes dovolit za vyplatu. Takze pro ty co chteji vydelat a rychle zbohatnout po prevedeni dolaru na koruny; JIZ SE TO NEVYPLATI, tak se pekne zbalte a jedte do Cech. Pokud ches poznat jinou kulturu, krajinu anebo se priucit anglicky tak to je jina.

meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 7:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

milan napsal:
ocean* napsal:

Rolling Eyes Vydelas si urcitou castku, kterou tady utratis. Chleba si porad koupis za stejny $.... Na CO se ptas?

Jdou platy u nás nahoru,ale také ceny,ted schválili reformu daní,zdraží se v podstatě vše.
Jde mi o to,že jsem se vracel v prosinci 2000 a dolar byl asi 40korun.Tak by mě zajímalo,jestli se za práci na stavbách v CHicagu platí více na hodinu,nebo je to v podstatě pořád stejné.Milan

No sice v CZ pujde vse nahoru to je pravda, ale pokud mas slusnej prijem ( coz pokud mas dobrou AJ a jsi svetem protrelej )tak mas i nejspise dobrou praci a tudiz usetris na danich a konecne!!!! ( jsme posledni zem evropy co to zavadi ) i na socialnim a zdravotnim pac se zavadi strop.

Takze pokud se pri pohledu na CZ odmysli nemovitostni bublina nikdy tu nebylo lip. Slusne platy, bohatnouci zeme, klesajci dolar a euro, takze si neni problem udelat 2-3 rocnne nekde dovcu a porad zlepsujci se podminky na podnikani.

meppovic
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 12:52 pm    Předmět: 2-3 x rocne dovolena v CR? Odpovědět s citátem

to bych teda chtela videt ja normalni pracujici obcan CR si leti 2-3 do roka na dovolenou...Ze jsem tam zadny nepotkala co ji zaleti do NYC ci Afriky jen tak...Mozna podle tebe v CR se lip nezilo jak ted ale co si predstavujes pod slovem dobre jest otazkou ze. At se na to divam jak divam porad si z platu v US ci "zapadni" Evrope muzu dovolit nekolikrat vice nez z platu z CR.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

meppovic napsal:
milan napsal:
ocean* napsal:

No sice v CZ pujde vse nahoru to je pravda, ale pokud mas slusnej prijem ( coz pokud mas dobrou AJ a jsi svetem protrelej )tak mas i nejspise dobrou praci a tudiz usetris na danich a konecne!!!! ( jsme posledni zem evropy co to zavadi ) i na socialnim a zdravotnim pac se zavadi strop.

Takze pokud se pri pohledu na CZ odmysli nemovitostni bublina nikdy tu nebylo lip. Slusne platy, bohatnouci zeme, klesajci dolar a euro, takze si neni problem udelat 2-3 rocnne nekde dovcu a porad zlepsujci se podminky na podnikani.

meppovic

Clovece, kde to v Cechach bydlis?
Neznam v Cechach nikoho, kdo by nenadaval. Platy jsou nizky, najmy vyskoky, tak jak nekdo muze vydelat "poradny" prachy.
Mam v Cechach bratrance, kterej dela ve fabrice na 3 smeny a vydela si jen 8000 Kc cistyho.
Rad bych mu poradil, kdybych vedel, kde se daji vydelat ty "slusny prachy" Rolling Eyes
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 11:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

meppovic napsal:
milan napsal:
ocean* napsal:

meppovic

Opravdu bys mel svuj pohled rozsirit......ne vsichni ziji a pracuji v Praze......a pokud vim je stale prumerny mesicni prijem v CR neco kolem 15 tis., coz me neprijde na zadne vyskakovani.......
A asi proto lidi tam furt remcaj.......
a bude hur.......
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 6:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To Marci a ost.

Samozrejmne z US pohledu se tu bere pakatel. A i za prumerny plat toho tam koupis vice. Nicmene ja to bral z pohledu Ceskeho. Ano, lidi tu maji ruzne platy dle kraju. Nicmene nikdo nema nakazano , ze musi zit tam a tam. Desitky tisic lidi kraju se pouseji delat karieru v Praze a stejne tak stovky lidi z Prahy jsou treba v Brne, neb tam je nejvetsi technologicky park v CZ. Proste nikde neni dano, ze clovek musi zit tam a tam. Samozrejmne hure se stehuje pokud ma clovek ditka skolou povinna atd.. Lidi v CZ jsou hrozni pesimisti. Ano remcaji, ale predevsim v hospode ci doma u poledni tv debaty. Minimum lidi je ochotna na sobe makat. Po praci v nocich se ucit ( nemusi to byt do skol, skola ti penize nezaruci ) muzou to byt jazyky, programovani nebo treba dokonecna trenovat na demech komoditni trhy. Proste cokoliv jen na vse nerezignovat a doma se jen svalit k televizi. Po par letech a neuspesich se vysledek dostavi. At uz ve forme dobreho mista nebo treba zivnosti. Ano je zivot v CZ tezky, jako vsude na svete, ale kdyz srovnam podminky pred 10 lety a dnes je to uplne o necem jinem.

Drive/dnes

Zalozit si firmu ci zivnost- strasnej opruz ze strany uradu. Dnes podstatme jednodusi

Jit pracovat do svetove fa? - mala sance minimum firem a velka nezamestnanost. Dnes podstatne jednodusi v kazdem kraji je minimalne jedna prumyslova zona.

Jit neco studovat? Fakt problem , minimum skol mizerna vyuka. Dnes se neni problem dostat na vetsinu skol diky mnozstvi skol je podstatne vetsi vyber a i kvalita sla nahoru.

Pujcky a Hypoteky - prvni za nekrestanske uroky a minimalni sanci ziskat slusnou castku . Druhe temer nebylo. Desitky tisic lidi dnes bydli jen diky tomu , ze banky neco jako hypoteku umoznuji.

Internet - Pro mnohe nejenom zdroj poznani, ale dnes i prace.

A dovolena 2-3 rocne? Tim nemyslim si odjet na 1 mesic do jizni afriky, ale mistne. V lete na 14 dni po cechach ci do chorvatska a pres zimu o jarnich prazdninach na tyden na lyze.

Ano je tezke se mit dobre, ale da se to. Chce pro to neco jen udelat a ne jen kritizovat jak je ten zivot spatnej.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 7:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to v ČR vážně tak špatné? Kdykoliv do ČR jedu, tak lidi jsou docela příjemní, pracovití, a positivní. Smile Smile
Petr Gejdoš

Registrace: 25. 08. 2007

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 10:56 am    Předmět: No, statistika je sviňa ! Odpovědět s citátem

Dneska zrovna "jakýsi ouřad" vyhlásil, že průměrná mzda v ČR zaměstnanců od pometačů po generální ředitele (si myslím, že to tak bude) činí 21 600 kč, tedy při zhruba kurzu 20 kč/1 US dolar to činí cca 1080 USD.

Má to ale jedno ALE !! Poněvadž je tam dozajista v té statistice i generální ředitel kupříkladu ČEZ s platem dobře k milionu/měsíc, potom takový jeden soudruh ředitel Smile s asi 50 pometači vytvoří grupu s průměrným příjmem oněch 21600 kč !!

Je to asi jako když já sním grilované kuře a kdokoliv z vás bude hladem - statistik pak vyhlásí, že jsme snědli v průměru každý půlku kuřete ! To jde, ne ?

Výpočet kurzu koruny vůči USD podle tzv. "parity" dává kurz cca 10 kč/1 USD - tedy když už tedy vemem těch 20600 kč jakože skutečně poctivě stanovený průměr, potom si tedy tady v ČR vydělají lidi ekvivalent cca 2000 USD/měsíc.

Tedy - jak se žije člověku v USA za 2000 dolarů/měsíc ? Protože v přepočtu na benzín zaručeně dobře, ale u jiných potřeb je to jak ?
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 11:11 am    Předmět: Re: No, statistika je sviňa ! Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš napsal:

Výpočet kurzu koruny vůči USD podle tzv. "parity" dává kurz cca 10 kč/1 USD - tedy když už tedy vemem těch 20600 kč jakože skutečně poctivě stanovený průměr, potom si tedy tady v ČR vydělají lidi ekvivalent cca 2000 USD/měsíc.

Jo, a když si vymyslíš nějaký kurz 1 CZK / 1 USD, tak v ČR lidi vydlávají 20,600 dolarů za měsíc, a kyž si vymyslíš kurz 1000 CZK / 1 USD, tak v ČR lidi vydělávají 20.6 dolarů. Rolling Eyes

Chápeš vůbec co “parity” znamená?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com