|
|
| Autor |
Zpráva |
simiCZECH
Registrace: 10. 04. 2006 Příspěvky: 5 Bydliště: Ostrava - Lhotka
|
Zaslal: po duben 10, 2006 7:28 am Předmět: Chicago - vylet do USA |
|
|
Zdravicko
Chystam se s prateli na pracovni vylet do USA.
Rad bych si vydelal nejake penizky, naucil se neco vice z anglictiny a hlavne HODNE CESTOVAL!
Moje prvni zastavka pred praci ve Fishcreeku (WI) bude v CHICAGU.
Procetl jsem si spousty cestovatelskych deniku, for a jinych webu, ale pres to bych rad par informaci od lidi, kteri tam ziji...
Proto - pokud budete mit par minutek - napiste mi sve postrehy z tohoto mesta, kam si zajit, co si vyfotit, kde se dobre najist (hlavne pro ceskeho studenta...) kde se solidne ubytovat...
Jak rikam, nejake informace mam, ale rad bych si to jeste utribil s praxi...
Predem dekuji za odpovedi
Jakub Simicek |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po duben 10, 2006 11:30 am Předmět: Door County!! |
|
|
No, Fishcreek WI je velice pěkné místo, jako celá Door County (hlavně ta severní polovina na sever od Sturgeon Bay). Door County je velice populární rekreační místo pro lidi ze severního midwestu, hlavně z Chicága. Ale lidi z Wisconsinu, a hlavně z Door County, se dívají na turisty z Chicága asi tak jako lidi z Lipna nebo z Krkonoš na turisty z Vídně nebo Prahy: mají rádi jejich peníze, ale mají z jich plné zuby. Wisconsinovani mají pro turisty z Chicága i zkratku: FIB (Fucking Illinois Bastard).
Mňo, co vidět v Chicágu Ti pomůžou jiní co ho znají lepší než já. I když mám rád Chicágo, Door County je pro mě daleko lepší cíl než Chicágo. Asi před měsícem jsme letéli z East Coast na West Coast a přelétávali jsem přes Green Bay; žena mi pak řekla že jsem měl zlzy v očích když jsem zíral z okna na mojí oblíbenou Door County pod náma.
Stanoval jsem mnohokrát na Peninsula State Parku, což je pár kiláků na západ od Fishcreeku. Pořid si kolo až tam budeš, a projeď si celou severní Door County, od Sturgeon Bay do Washington Island. Je to nádhera. Severní Door County je asi 60 km dlouhá, s Fishcreek docela v centru, takže na kolo je to ideální.
Při západu slunka si vylez na Eagle Tower. Jestliže plaveš, zaplav si na Horseshoe Island. Vypuč si člun nebo kajak a zajeď si na menší ostrůvku na západ od PSP. Zajeď si na Rock Island (jeď do Gill’s Rock, což je na konci Door County, vem si loď na Washington Island, pak jeď asi 5 km na druhou stranu Washington Islandu, a pak si vem loďku do Rock Island; stojí to za to). No, když jsem vedl partu 50 spolužáků každé léto když jsem studoval v Madisonu, tak jsem sestavil list 100 věcí co dělat v Door County. Pokusím se to najít. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 11, 2006 8:58 am Předmět: |
|
|
moc dik!
tohle je presne jedna z odpovedi ktere potrebuji!!
pokud ten list najdes-budu ti vice nez vdecen...
v DC budu neco okolo 4 mesicu tak to snad vsechno stihnu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá duben 14, 2006 7:46 am Předmět: |
|
|
Pošli mi e-mail adresu kam Ti to mám poslat.
pdmlynek (at) seznam.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
simiCZECH
Registrace: 10. 04. 2006 Příspěvky: 5 Bydliště: Ostrava - Lhotka
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |