|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 864 Bydliště: Praha
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne říjen 08, 2006 12:22 pm Předmět: |
|
|
Cau vsichni. Smeruji sem dotaz na ty z vas, kdo v minulosti v loterii uspeli, vyrizovali GC v CR a nakonec se i stehovali do USA.
Dostal jsem od znamych par dotazu z Ceska, kolik by byly v pripade vyhry celkove naklady. Jeste ze stareho fora jsem si pamatoval nejake castky, ale nechtel byc tvrdit nece nepodlozeneho nebo neaktualniho.
Myslim, ze je spravne byt na tuto eventualitu pripraveny, protoze pro pripadnem vylosovani neni jeste zdaleka vyhrano a clovek by se mohl jen diky vysokym financnim nakladum dostat do casove prodlevy, ktera by mohla byt osudna.
Vsem letosnim zadatelum preji hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: 33131
|
Zaslal: po říjen 09, 2006 4:12 pm Předmět: |
|
|
Podle udaju na state.travel.gov vychazeji ted DV poplatky na $755. Ve srovnani s tim budou uz vsechny ostatni naklady jen drobnost.
Min. naklady pro 1 osobu v DV-2003:
13.050,- DV poplatky ($435,-)
50,- vypis z Rejstriku trestu
150,- lekarska zprava
4.900,- zdravotni prohlidka (nejdrazsi, ale nejflexibilnejsi Health Center)
920,- bankovni reference (KB)
+ cestovni naklady
+ poplatky za individualne dokladane dokumenty
+ fotky, kopie |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: po říjen 09, 2006 4:23 pm Předmět: |
|
|
| kulishek napsal: | 150,- lekarska zprava
4.900,- zdravotni prohlidka (nejdrazsi, ale nejflexibilnejsi Health Center)
920,- bankovni reference (KB)
|
Nevis, ceho presne se tykaji bankovni reference? A proc se plati zvlast za lekarskou zpravu a zdravotni prohlidku, kdyz by to melo spolu souviset? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: po říjen 09, 2006 4:31 pm Předmět: |
|
|
Nejvetsi problemy byvaji tradicne s tim, jak spravne zhotovit fotografii. Nevim jestli to bylo i minuly rok, ale letos jsou na strankach Photo Validatoru uvedeny i priklady fotek, jak by mela spravne vypadat a jak naopak ne.
http://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx
Akorat by me zajimalo, jestli validator je schopen toto ohlidat nebo kontroluje jen spravne rozmery snimku a velikost v bytech. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: 33131
|
Zaslal: po říjen 09, 2006 4:39 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | Nevis, ceho presne se tykaji bankovni reference? A proc se plati zvlast za lekarskou zpravu a zdravotni prohlidku, kdyz by to melo spolu souviset? |
Bankovni reference byla jednou z moznosti pro dolozeni Evidence of Support. Banka mela v tomhle pripade potvrdit existenci uctu, datum jeho zalozeni, celkovou castku a pocet vkladovych a vyberovych operaci za posledni rok a prumerny zustatek za posledni rok.
Poplatek za lekarskou zpravu se platil obvodnimu lekari za vypis ze zdravotni dokumentace, ktery se mel prinest na prohlidku do jednoho ze zdravotnickych zarizeni autorizovanych ambasadou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 7:01 am Předmět: |
|
|
Taky to nechavate na posledni chvili? Doufam, ze poradi prijeti prihlasky do loterie nema vliv na pripadne poradi, kdyz vas vylosuji To bych byl v prd... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
caryfuck79 Anonymní
|
Zaslal: st březen 07, 2007 3:42 am Předmět: prescas |
|
|
hele lidi, mam prescas asi 4 roky v usa a hraju o zelenku.uz jsem cechach 2 roky. v pripade ze me vylosujou budu mit problemy? budou se me ptat na predesle pobyty? da se to nejak zakecat? setkali ste se s tim nekdo v realu? moc moc dekuju za odpoved. danny |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jerry Anonymní
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 5:26 pm Předmět: Re: Visa Loterry - DV - 2008 |
|
|
| Momentalne jsem v USA, platnost viz mam do konce cervna, 10.kvetna jsem obdrzel packet, ze jsem zarazen do lotterie o zelenou kartu. Prislo mi to na mou ceskou adresu. Vse uz je na ceste na mou us adresu, chtel jsem se zeptat jesli ma vliv za jak dlouho odepisu, moje dokumenty obdrzi zhruba tak na konci kvetna(cca 3 tydny). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 9:26 pm Předmět: Re: Visa Loterry - DV - 2008 |
|
|
| Jerry napsal: | | Momentalne jsem v USA, platnost viz mam do konce cervna, 10.kvetna jsem obdrzel packet, ze jsem zarazen do lotterie o zelenou kartu. Prislo mi to na mou ceskou adresu. Vse uz je na ceste na mou us adresu, chtel jsem se zeptat jesli ma vliv za jak dlouho odepisu, moje dokumenty obdrzi zhruba tak na konci kvetna(cca 3 tydny). |
zto bys mel byt v pohode. Ale cim driv tim lepsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 9:27 pm Předmět: Re: prescas |
|
|
| caryfuck79 napsal: | hele lidi, mam prescas asi 4 roky v usa a hraju o zelenku.uz jsem cechach 2 roky. v pripade ze me vylosujou budu mit problemy? budou se me ptat na predesle pobyty? da se to nejak zakecat? setkali ste se s tim nekdo v realu? moc moc dekuju za odpoved. danny |
Pokud jsi pretahl, ze jsi byl ilegalni, tak podle pravidel nemas na GC narok. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jerry Anonymní
|
Zaslal: po květen 21, 2007 9:14 pm Předmět: Re: prescas |
|
|
| Nepretahnul, stale mam platna viza. Nemate nekdo zkusenost s vyplnovanim forem na green card, s prvnim packetem. Co vse chteji, a tak? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po květen 21, 2007 9:29 pm Předmět: Re: Visa Loterry - DV - 2008 |
|
|
| Jerry napsal: | | Momentalne jsem v USA, platnost viz mam do konce cervna, 10.kvetna jsem obdrzel packet, ze jsem zarazen do lotterie o zelenou kartu. Prislo mi to na mou ceskou adresu. Vse uz je na ceste na mou us adresu, chtel jsem se zeptat jesli ma vliv za jak dlouho odepisu, moje dokumenty obdrzi zhruba tak na konci kvetna(cca 3 tydny). |
Ja to nechapu, jak "zarazen"???
Kazdej kdo to vyplnil je zarazen ne???
Tys to delal pres nejakou ceskou "agenturu" co nabizi za penize ze ti vyplni prihlasku??????
Nejak mi to nedocvaka co znamena "zarazen" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út květen 22, 2007 4:56 am Předmět: Re: Visa Loterry - DV - 2008 |
|
|
| XxX napsal: | | Nejak mi to nedocvaka co znamena "zarazen" |
To bude asi to, ze ne vsichni, kterym poslou vyrozumeni o vyhre, muzou vyhrat. Vzdycky vybiraji vice lidi, protoze nekteri si to rozmysli, nebo nesplnuji pozadavky.
Cim drive odpovi, tim bude vetsi sance ji ziskat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út květen 22, 2007 9:59 am Předmět: Re: Visa Loterry - DV - 2008 |
|
|
| czolgos napsal: | | XxX napsal: | | Nejak mi to nedocvaka co znamena "zarazen" |
To bude asi to, ze ne vsichni, kterym poslou vyrozumeni o vyhre, muzou vyhrat. Vzdycky vybiraji vice lidi, protoze nekteri si to rozmysli, nebo nesplnuji pozadavky.
Cim drive odpovi, tim bude vetsi sance ji ziskat. |
aha, takze to znamena ze tu GC jeste nedostal??
Ne ze by mi do toho neco bylo, ale trochu me zajima jak to v praxi funguje. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|