Akvarijni rybicky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Akvarijni rybicky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2005 7:02 am    Předmět: Akvarijni rybicky Odpovědět s citátem

Nenasel by se tu nejaky fanda do akvaristiky? Zajima me, jestli by bylo realne individualne prodavat rybicky (napr. Glossolepis incisus) z Cech do USA. Tedy individualne ne jakoze rybicku po rybicce:-), ale ze od jednoho chovatele. Pokud by k tomu nekdo neco mel, vitam veskere prakticke info.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2005 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Importovat zvirata do USA je celkem dost problematicke a je to celkem dost papirovani. A konkretne u rybicek myslim ze jednotlive to je celkem nemozne, pac by to asi neprezili. Mozna ze by se nejaka cesta nasla, ale pri secteni vsech nakladu by se to rozhodne financne nevyplatilo obednat si 1 nebo 2 ryby.
kulishek
Moderator

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2005 3:28 pm    Předmět: Akvarijni rybicky Odpovědět s citátem

Ale jo, rybicky se normalne do USA dovazeji, a to i z Cech. Technicky to zcela urcite jde, akorat nevim, jestli by mohl prodej realne zorganizovat samotny chovatel bez zastity wholesalera v CR. A hlavne teda jestli by se mu ta transakce nakonec financne vyplatila.

Neni problem zjistit, ze rybicky se v USA nabizeji za x-nasobek ceny, za co je prodas v CR. Akorat to neresi, jestli je fakt za tu cenu taky nekdo kupuje. Protoze treba na aukcnich strankach je sice videt mnozstvi aktualnich drazeb, ale nak tam nikdo neprihazuje:-(

Jinak mi nejde o jednotlive rybky, ale o stovky az jeden tisic na objednavku.
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2005 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Kulishek.
Rybicky jak pises se hodne letecky dovazeji do USA z Asie,Amazonie,ale i z Evropy.Konkretne z Nemacka,Holandska (z velkoobchodu).
Samozrejmne i odjinud.Posilaji se v igel.pytlikach v polistirenovejch krabicich.Prevoz vydrzi normalne a financne se to urcite vyplati,ale kazdemu jinak a od jineho poctu a druhu rybek.
Abych se dostal k podstate tve otazky.Mam par kamaradu kteri se v tomto smeru pohybuji a je mozne ze mi budou moci rici neco konkretniho co by ti pomohlo,ale ja ted bohuzel na 17 dni odletam a tak pokud neco zjistim tak ti to tu napisu az priletim jo?
Zatim se mej a ahoj maxipes.
kulishek
Moderator

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maxipes>
Supr:-) Predem dekuju. A stastnou cestu!
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2005 4:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj kulishek.
Uz jsem se vratil a pisi jak jsem slibil.
Prisel mi e-mail od kamaradu a nikdo z nich konkretne nedovazi rybky do USA a ani s tim nemaji velkou zkusenost protoze to aba dva prodavaji primo do velkovykupen bud v Cesku nebo jinde v Evrope (Nemecko atd.....) a odtud to vetsinou posilaji sem do Statu letecky.
Ted jsem jim jeste napsal jestli by se nemohli poptat kamaradu na to co potrebujes vedet ty.Mrzi mne ze jsem ti zatim moc nepomohl,ale treba jeste neco zjistim.Kdybych neco zjistil tak ti hned napisi jo?
Zatim se mnej hezky a uzij si vikend.
Ahoj Maxipes.
kulishek
Moderator

PříspěvekZaslal: st červenec 06, 2005 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com