Cesta do USA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Cesta do USA

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
Diki91

Registrace: 15. 11. 2007

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2007 2:31 pm    Předmět: Cesta do USA Odpovědět s citátem

ahoj..je mi 16 a bydlim v ostrave,odjakziva si preji zit v USA..bohuzel tam nemam rodinu a le par pratel a rodinych pratel. Ve 26 letech mam v planu se tam natrvalo odstehovat ale nevim kde by se mi nejvice libilo a nejlepe zilo.Tak byste mi mohli poradit,no. Ale proc tu vubec pisu..Moje matka si kdysi rikala ze do 31 let se pojede podivat do New Yorku ale nepodrilo se ji to, protoze jsem si pral kone a toho jsem taky dostal(aspon tenmi prijel z ameriky) ale jaksik uz nevysli penize na cestu.. ted mam moznost v roce 2009 podivat se na tyden do New Yorku a beru sebou i sveho kamarada i matku...uz se hodne tesim ale je mi lito ze jedu pouze na tyden a pouze na zajezd s naplanovanym programem po pamatkach..ale treba se mi to ve 26 letech splni ze tam uz zustanu..kazdopadne uz se tesim....

Joa a tak me ted jeste napadlo jestli by nebylo lepsise vypravit na vlastni pest nez s cestovkou...
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2007 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prvni si skus vyridit viza.
Diki91

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2007 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja to myslel jako kdybych ho mel....co by bylo lepsi...
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2007 12:02 pm    Předmět: Re: Cesta do USA Odpovědět s citátem

Diki91 napsal:
ahoj..je mi 16 a bydlim v ostrave,odjakziva si preji zit v USA..bohuzel tam nemam rodinu a le par pratel a rodinych pratel. Ve 26 letech mam v planu se tam natrvalo odstehovat ale nevim kde by se mi nejvice libilo a nejlepe zilo.

Ty plánuješ co budeš dělat a kde budeš žít za 10 let? Navíc rozdíl mezi tím co se líbí 16-ti letému a 26-ti letému je obrovský -- jen si vzpomeň jak jses díval na svět když Ti bylo 6 let. Jak víš že se Ti bude chtít do USA za 3 měsíce, natož za 10 let? Navíc tak kde se dnes žije dobře za 10 let bude třeba špatně, a tam kde se žije dnes špatně se třeba bude žít dobře.

Ale jestli máš zájem se nějak připravit do USA ve velice vzdálené budoucnosti,’91, tak bych doporučil asi toto:

(1) Nauč se dobře anglicky.

(2) Vyber si studii a řemeslo po kterém je v USA (nebo vlastně kdekoliv) poptávka, a které Ti vydělá fůru peněz.

(3) Zajisti si vísa.

Kde budeš žít je už vedlejší. Kanceláře, fabriky nebo jiné pracoviště jsou po celých USA stejné. Ohledně životního prostředí v každém velkoměstě nebo státě najdeš pěkné oblasti a škaredé oblasti. Všude najdeš čvrtě kde bydlejí jen bohatí, a čtvrtě kde bydlejí jen chudí. Jestli se Ti někde líbí nebo nelíbí je spíš Tvůj přístup k životu než jak to tam vypadá.

A nakonec, jestli se Ti v nějaké části USA nelíbí, tak otázka přemístění se do jiné části USA je jen otázka týdnu: najdeš si práci v nové části, dáš výpověď v nynější práci, najdeš si nový byt, a přestěhuješ se -- žádná věda to není.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2007 12:09 pm    Předmět: Re: Cesta do USA Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Diki91 napsal:
ahoj..je mi 16 a bydlim v ostrave,odjakziva si preji zit v USA..bohuzel tam nemam rodinu a le par pratel a rodinych pratel. Ve 26 letech mam v planu se tam natrvalo odstehovat ale nevim kde by se mi nejvice libilo a nejlepe zilo.

Ty plánuješ co budeš dělat a kde budeš žít za 10 let? Navíc rozdíl mezi tím co se líbí 16-ti letému a 26-ti letému je obrovský -- jen si vzpomeň jak jses díval na svět když Ti bylo 6 let. Jak víš že se Ti bude chtít do USA za 3 měsíce, natož za 10 let? Navíc tak kde se dnes žije dobře za 10 let bude třeba špatně, a tam kde se žije dnes špatně se třeba bude žít dobře.

Ale jestli máš zájem se nějak připravit do USA ve velice vzdálené budoucnosti,’91, tak bych doporučil asi toto:

(1) Nauč se dobře anglicky.

(2) Vyber si studii a řemeslo po kterém je v USA (nebo vlastně kdekoliv) poptávka, a které Ti vydělá fůru peněz.

(3) Zajisti si vísa.

Kde budeš žít je už vedlejší. Kanceláře, fabriky nebo jiné pracoviště jsou po celých USA stejné. Ohledně životního prostředí v každém velkoměstě nebo státě najdeš pěkné oblasti a škaredé oblasti. Všude najdeš čvrtě kde bydlejí jen bohatí, a čtvrtě kde bydlejí jen chudí. Jestli se Ti někde líbí nebo nelíbí je spíš Tvůj přístup k životu než jak to tam vypadá.

A nakonec, jestli se Ti v nějaké části USA nelíbí, tak otázka přemístění se do jiné části USA je jen otázka týdnu: najdeš si práci v nové části, dáš výpověď v nynější práci, najdeš si nový byt, a přestěhuješ se -- žádná věda to není.

Jo palec nahoru jsem tam dal. Ono to ale tak snadne neni, jak se tady pise.
Tomu klukovi je jenom 16 roku. Urcite nevi co bude delat za rok, natoz za 10 let.
Kdo vi, kde my vsichni budeme za 10 let.
V tomto svetovem ekonomickem chaosu muzeme byt vsichni "v prdeli".

Naposledy upravil Rumburak dne ne listopad 18, 2007 11:40 pm, celkově upraveno 1 krát
Diki91

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2007 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ohledne volby povolani..jsem na dopravni skole takze budu moct delat vse okolo autodopravy, prodeje aut, opravy aut a taky vedouci autoservisu,...a taky bych chtel jit na vysku..ale ja bych chtel konstruovat monstertrucky...
a ohledne anglictiny..mam z ni ve skole lepsi znamky nez z cestiny..ale praxe je praxe Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2007 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diki91 napsal:
ohledne volby povolani..jsem na dopravni skole takze budu moct delat vse okolo autodopravy, prodeje aut, opravy aut a taky vedouci autoservisu,...:

Jak rikas praxe je praxe a nejenom pro anglictinu. Az se tam (do zivota) dostanes tak se zasmejes nad ti cos tu napsal.
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne listopad 18, 2007 2:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PDmlynku,
Zapomel jsi ale na jedu vec, jak to ten hoch vse dokaze bez papiru. Je to pradepodobne ci 100 procentni ze asi tonebude jednoduche.
Radeji bych mu poradil at zustane nekde v Evrope, kde momentalne se da delat legalne.
Situace uz je jina nez v 90 letech v USA.
Sorry, that's the reality.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne listopad 18, 2007 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
PDmlynku,
Zapomel jsi ale na jedu vec, jak to ten hoch vse dokaze bez papiru.

Proč se domníváš že to chce dělat bez papírů? Myslíš si že není schopný se o to postarat?
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: ne listopad 18, 2007 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JO? Tak jestli vi jak na to, tak at tady lidem teda poradi jak se zlegalizovat..... Exclamation
Mlynku napis nekdy realitu tem lidem co tu jeste nikdy nebyli, a ne jak je to vse tady easy.
Diki91

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zlegalizovat se muzes kdyz se tam provdas nebo ozenis,ne??? nebo i tak jsi ilegal?
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasne, a jak Ti mistni resident optimisti potvrdi - zenske se o ilegalni imigranty z Ostravy s holym zadkem a bez prace jenom perou.

Bez na vysku. Prijed nejdriv na WAT, i vicekrat pokud to jeste dneska jde, pak si tu vysky dodelej - pokud mozno nejaky engineering masters, dopravka je ti tady platna jako hadovi kecky a tohle je rada od nekoho, kdo se tady v transportation industry pohybuje uz more let - pak se snaz nejak se dostat na vysku tady na nejaky postgrad nebo mozna udelat bakalare doma a tady dodelat masters, coz je o chlup rychlejsi a rekl bych i lehci, nasledne na internship, ktere je daleko lehci ziskat a solidni cesta jak presvedcit zamestnavatele, aby te eventuelne sponzoroval a pak teprve se pokus o nejake to H1nebojaksetotedjmenuje viza ... pak se provdej.

S turistakem sem jed jenom na dovolenou a supem zpatky.
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diki,
No to vi asi kazdej, ze po svatbe dostanes papiry, ale najit tu pravou, nebo jen na papiry je tezke.

Rig to spravne napsal, bez angliny, penez papiru si te asi vezme bud looser a nebo 200 kilova Donaldk

Ja mel hovno, a vzal jsem si hezkou zenskou, ale zase jsem umel dobre anglicky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com