|
|
| Autor |
Zpráva |
tiskarna
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 106 Bydliště: Memphis
|
Zaslal: ne listopad 11, 2007 10:41 am Předmět: POJISTENI ZE ZAKONA V CR ... |
|
|
| AHOJ VSEM PRITOMNYM TOHOTO FORA.MAM DOTAZ OHLEDNE MEHO KAMARADA JE TADY 10 LET A NIKDY SI NEPLATIL ZDRAVOTNI POJISTENI V CESKE REPUBLICE A SAMOZREJME ANI TADY V USA.PRISTI ROK BY RAD ODLETEL DOMU,ALE PO ZJISTENI NA ZDRAVOTNI POJISTOVNE V CR ZJISTIL ,ZE MA DOST VELIKY DLUH CCA 150.000KC .OTAZKA NA VAS VIM ,ZE V MINULOSTI NEKDO Z CHICAGA MEL MOZNOST ZAJISTIT DOKLAD O TOM ,ZE TEN DOTYCNY MEL POJISTENI TADY V USA...MA NEKDO TU MOZNOST ZARIDIT TENTO DOKUMENT??SAMOZREJME KAMARAD TO NECHCE ZADARMO!DEKUJI PREDEM ZA INFO....MILOS Z MEMPHISU |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 11, 2007 2:16 pm Předmět: |
|
|
Prokazat 10 let? to budes muset 10 insurance cards. Insurance tady , ikdyz delas pro stejnou firmu a mas stejnou pojistovnu, tak se vzdy vydava na jeden rok a pak si to mosis znovu obnovit pres zamastnavatele anebo pokud si platis sam pro sebe. Kazdororcni obnova je z duvodu zmen ceny anebo zmeny v insurance planu.
Tip; scanner a PC. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 11, 2007 7:37 pm Předmět: |
|
|
Tiskarno, ja sice nemam na nikoho konkretni kontakt, ale slysela jsem, ze to delaji Polaci napr. v Chicagu. Nevim, odkud jsi, ale chtelo by to asi zabrousit nekam na polske web stanky nebo do polskych novin.
Asi jsem ti moc nepomohla, kazdopadne se poptam a kdybych sehnala nejaky kontakt, urcite ti pisnu.
Hana. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marcibrn Anonymní
|
Zaslal: po listopad 12, 2007 1:06 pm Předmět: |
|
|
| to ma docela problem, protoze ceske pojistovny uz prisli na to co, ze Cesi neplati v zahranici pojisteni a kdyz jim tam nekdo dojde tak si ty doklady o pojisteni v zahranici overuji. Muzes si natisknout co chces ale ani tam budou chtit volat atd. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: po listopad 12, 2007 6:43 pm Předmět: |
|
|
AHOJ VSEM MY JSME V MEMPHISU A DO CHICAGA JEZDIME TAK TRIKRAT DO ROKA NA NAKUPY,ALE CO SE TYKA MEHO KAMARADA TAK JE TO MOMENTALNE VELIKY PROBLEM.VIM ,ZE V MINOLSTI TO NEKDO DELAL V CHICAGU PRO MEHO DRUHEHO KAMOSE A TEN DLUZIL DOMA TAKY ASI KOLEM 100.000 KACEK A DOSTAL JEDEN PAPIR OD NEKOHO POSLAL TO DOMU NA POJISTOVNU A NEMA DLUH.JE ME JASNE ,ZE DNESKA SITUACE JE UPLNE JINA,ALE I PRESTO VSEM MOC DEKUJI ZA ODPOVEDI.HANKO PROSIM TE POKUD BY JSI COKOLIV ZJISTILA DEJ MI URCITE VEDET.PRES TY POLAKY SNAD BY TO JESTE MOHLO JIT.JESTE JEDNOU MOC DIKY VSEM A PREJI HEZKY PRACOVNI TYDEN MILOS |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: po listopad 12, 2007 6:45 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Tiskarno, ja sice nemam na nikoho konkretni kontakt, ale slysela jsem, ze to delaji Polaci napr. v Chicagu. Nevim, odkud jsi, ale chtelo by to asi zabrousit nekam na polske web stanky nebo do polskych novin.
Asi jsem ti moc nepomohla, kazdopadne se poptam a kdybych sehnala nejaky kontakt, urcite ti pisnu.
Hana. |
Ahoj Hanko dekuji Ti moc ,ze se zeptas ,prosim Te cokoliv budes vedet dej mi zpravu nebo jestli muzes i zavolej email je milos727@hotmail.com a tel je 901-216-4217 opravdu diky moc  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lsuk
Registrace: 17. 01. 2007 Příspěvky: 23
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 5:23 pm Předmět: VZP jsem musel platit |
|
|
| Bohuzel musim potvrdit, ze to neni zadna sranda. Ja jsem tady v USA mel vzdycky pojisteni, takze kdyz jsem prijel na leto domu nebyl problem zajit na VZP prihlasit se na mesic a prokazat, ze jsem tu byl pojistenej. Dokonce jste VZP ani nic platit nemuseli pokud jste se prihlasovali pouze na jeden mesic. Samozrejme, ze kdyz jsem byl doma v lete 2004 jsem se prihlasil a pri navratu do USA se zapomnel odhlasit. VZP mi poslala pouze 2 upominky za jeden rok a to bohuzel jeste na starou adresu. Kdyz jsem za rok zase prijel za rodinou do Cech dostali jsme upominku, ze dluzim 22 000 Kc. Sel jsem na VZP a ukazoval jim doklad meho pojisteni v USA i v te dobe, kdy me oni pojistovali. Hadejte zda je to zajimalo. Uhodli jste. Ne. Sel jsem i za pravnikem a dozvedel se, ze pokud jsem pojisteni nezrusil musim vse zaplatit. Takze jsem nakonec musel tech 22 000 vyplaznout a pochopil jsem ze nektere zakon v CR jsou ne pro prospech obcanu ale pojistoven. No co nadelate. Stejne je to domov a lidi jsou u nas stejne nejlepsi. Timto ale chci rici, aby si na to kazdy dal pozor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 10:33 pm Předmět: |
|
|
HMM TAK TO JE ZAJIMAVE A MYSLIM,ZE TO VSE TOHLE VYRESILO.KAMARAD TO BUDE PRAVDEBODOBNE MUSET ZAPLATIT.NO ZA 10 LET TO NECO BUDE KOSTOVAT HMM DEKUJI VSEM ZA ODPOVEDI!! Milos |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Goodie Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 22, 2007 12:24 pm Předmět: |
|
|
| OK, tak ja se priznam. Po mem predeslem navratu domu jsem si potvrzeni o pojisteni za predesle 3-4 roky vyrobila sama; v Excelu dlouhy a podrobny formular - myslim 2-3 (jim jsem dala kopie) a karticky (taky kopie). Nikdo si nic neoveroval, nebot tomu stejne nerozumeli (ani jsem se s tim nemusela tak pracne delat), zalozili a bylo vyreseno. Nejsem zastancem toho typickeho ceskeho 'ojebavani', ale tenhle zakon jsem nikdy uplne nepochopila. Nevim, jaky je rozdil na okresnich mestech, jsem z Prahy, ale tam to opravdu nikdo neresi. Znam snad desitky Cechu co to takhle udelali po me (a delaji dodnes) a nikdo se doma po nicem nepidi. Stejne v tom uz takhle maji bordel. A zamestnanci casto sami moc nevi, o znalosti anglictiny a toho, jak to funguje v cizich zemich (pojisteni jen na rok apod.) nemluve. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: čt listopad 22, 2007 6:53 pm Předmět: |
|
|
| Goodie napsal: | | OK, tak ja se priznam. Po mem predeslem navratu domu jsem si potvrzeni o pojisteni za predesle 3-4 roky vyrobila sama; v Excelu dlouhy a podrobny formular - myslim 2-3 (jim jsem dala kopie) a karticky (taky kopie). Nikdo si nic neoveroval, nebot tomu stejne nerozumeli (ani jsem se s tim nemusela tak pracne delat), zalozili a bylo vyreseno. Nejsem zastancem toho typickeho ceskeho 'ojebavani', ale tenhle zakon jsem nikdy uplne nepochopila. Nevim, jaky je rozdil na okresnich mestech, jsem z Prahy, ale tam to opravdu nikdo neresi. Znam snad desitky Cechu co to takhle udelali po me (a delaji dodnes) a nikdo se doma po nicem nepidi. Stejne v tom uz takhle maji bordel. A zamestnanci casto sami moc nevi, o znalosti anglictiny a toho, jak to funguje v cizich zemich (pojisteni jen na rok apod.) nemluve. |
Vite ja MILUJI TY NASE CESKE HLAVY!!Ja taky ,kdyz musim tak pocitac a kopirka a je to ..No a s timhle jsem si teda nevedel rady.Ted jeste sehnat formular jak to asi vypada a atd...nemas nahodou jeste kopii..Kdyby ano tak JSI JEDNICKA!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá listopad 23, 2007 11:35 am Předmět: |
|
|
| tiskarna napsal: |
Vite ja MILUJI TY NASE CESKE HLAVY!!Ja taky ,kdyz musim tak pocitac a kopirka a je to ..No a s timhle jsem si teda nevedel rady.Ted jeste sehnat formular jak to asi vypada a atd...nemas nahodou jeste kopii..Kdyby ano tak JSI JEDNICKA!  |
Hmm, falšovat dokumenty. A ještě se o tom veřejně chlubit. Ách jo. To zase někdo dělá Čechům ve světě dobré jméno...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: pá listopad 23, 2007 4:56 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | tiskarna napsal: |
Hmm, falšovat dokumenty. A ještě se o tom veřejně chlubit. Ách jo. To zase někdo dělá Čechům ve světě dobré jméno...  |
No ,kdyz to jinak nejde tak bohuzel se to musi udelat takhle.Jedna vec ,ze neumis Pdmlynku cist jedna se o POJISTENI V CR.Tak ze nevim o cem TY tady pises.Ja jsem jenom chtel pomoci memu velmi dobremu kamaradovi ,ktery si nevi rady CO STIM vis??Samozrejme ,ze se mu neche platit 100.000-150.000 kc Tobe by se to chtelo platit???Nemyslim si!Kritizovat a natahovat ruku umi kazdy,ale horsi uz to je s pomoci....Misto toho by jsme meli MY CESI DRZET POHROMADE A POMAHAT SI JAK JEN TO JDE! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so listopad 24, 2007 8:44 am Předmět: for tiskarna |
|
|
Pro tiskarnu !!!!
Stoprocentne stojim za tvym nazorem Tiskarno!!! A napisu co si o vsem myslim, vyjde-li mi cas a chut a jestli me dovoli jeste pristup moderator PDMLYNEK. Co tak delat moderatora pro MATERIDOUSKU PDMLYNKU???
Desperate Housewife |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so listopad 24, 2007 11:21 am Předmět: |
|
|
Jedna vec ,ze neumis Pdmlynku cist jedna se o POJISTENI V CR.Tak ze nevim o cem TY tady pises.
|
Promiň, ale nechápu. Falšování dokladů v USA je špatné, ale v ČR je v pořádku?
Ja jsem jenom chtel pomoci memu velmi dobremu kamaradovi ,ktery si nevi rady CO STIM vis??Samozrejme ,ze se mu neche platit 100.000-150.000 kc Tobe by se to chtelo platit???Nemyslim si!
|
Nechápu o co jde. Stejně jako jiní občané ČR, on měl platit pojištění. On se na to vykašlal. Neplatil. V USA taky neplatil pojištění. Prostě jemu se nechtělo platit.
Úplně to chápu že se mu nechce platit pojistka. Mě se taky nechce platit pojistka. Taky si myslím že pojišťovny jsou jedny z nejhorších služeb, kterým by se mělo platit co nemíň. Ale platím pojistku (mnohokrát víc než těch 10.000 - 15.000 Kč za rok co má platit Tvůj kámoš), protože chci aby jsem byl pojištěný. Kdyby se mi něco stalo, tak vím že se na ně můžu obrátit.
Co se domníváš že by se mu stalo kdyby měl vážnou nemoc nebo se dostal do havárie a musel by být v nemocni měsíce? Kdo by platil ty x00,000 dolarové (milióny korun) účty které by nemohl zaplatit ze své kapsy? Možná by ty účty zaplatila pojišťovna v ČR (z peněz lidí kteří pojistku české pojišťovně platí), možná nemocnice by to musela udělat zadarmo (z peněz lidí kteří pojistky americkým pojišťovnám platí). On ne. Zdá se Ti to normální že ostatní lidé musí za lidi jako je on platit vyšší poplatky jen protože se mu nechce platit?
Kritizovat a natahovat ruku umi kazdy,ale horsi uz to je s pomoci....
|
Hele, já velice rád pomáhám lidem. Ani nevíš jak. Dělá mi to dobře když někomu pomůžu. Ale pomáhat falšovat papíry aby někdo mohl neplatit své dluhy? To ne. To máš pravdu. To se mi moc nechce.
Misto toho by jsme meli MY CESI DRZET POHROMADE A POMAHAT SI JAK JEN TO JDE! |
Jo, souhlas. Měli by jsme držet pohromadě a neokrádat jeden druhého. Myslíš si že okrádání spoluobčanů neplacením svých účtů by se mohlo považovat za “držení pohromadě”? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: so listopad 24, 2007 4:43 pm Předmět: |
|
|
Pdmlynku, vec se ma takhle. Ze zakona mas povinnost si platit zdravotni pojisteni, at jiz v podobne zdaneni - do statni VZP pojistovny a nebo do tebou vybrane soukrome pojistovny.
Jakmile ovsem odjedes zit do zahranici, tak pokud neprokazes, ze si tam platis zdravotni [Coz by mela byt tva osobni volba a ne vec dana zakonem, nehlede k tomu, ze se zdrzujes mimo uzemi CR a presto se mas stale ridit jejimy zakony] mas nadale povinnost v Cechach si pojisteni platit. I kdyz v zahranici je ti platne jak mrvemu zimnik. Soukrome pojistovny nedelaji problem, jina vec je to vsak s tou statni. Chova se v CR jako Buh a nikdo na ni nemuze. Kazdou chvili z jejiho vedeni kvuli nejakym pruserum nekoho odvolavaji. A vse zaplati samozrejme danovy poplatnik.
Samozrejme, ze zakony se maji lide ridit, dokonce i temy spatnymi a ze jich v Cechach mame! Ale, kdyz se nekdo jeden ten spatny pokusi obejit, tak bych ho za to hnedka nekrizovala :]
V podstate to v cem ty vidis podvod je vlastne takovy boj proti systemu, za ktery zaplati kazdy pracujici clovek v CR. Kterymz ten navratilec snad taky brzy bude, takze vlastne i on bude soucasti solution :]]]]]]]]] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|