|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: so listopad 03, 2007 11:08 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Adapa napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Piskle, nechapu ale jednu vec, kdyz manzel nemuze najit praci v USA tak jak ji najde v Kanade? Kdyz Kanada je daleko prisnejsi na nelegaly.....
Jste tu uz par let, si myslim ze jste meli neco resit uz daleko drive, nez ted Kanadu.
Bez urazky, Kanada je super, ale musis mit take papiry.
I kdyz viza zrusily tak stejne nebude easy se tam dostat...
ale kazdopadne hodne stesti, me je na Floride dobre a telpo....  |
Jak spravne pises, kdyz nekdo prijede do Kanady, tak potrebuje spravne papiry.
Dostat normalni praci na to potrebujes mit SIN. Social Insurance Number. Bez tohoto dokladu te nikdo nezamestna. Tady neexistuje, ze by te nejaka firma zamestnala na cerno. Mozna jeste tak nejaky Indove, ale ti plati ty nejnizsi platy  |
Tady je navod, jak se do Canady dostat legalne.
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp |
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/menu-advice.asp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so listopad 03, 2007 11:16 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | Adapa napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Piskle, nechapu ale jednu vec, kdyz manzel nemuze najit praci v USA tak jak ji najde v Kanade? Kdyz Kanada je daleko prisnejsi na nelegaly.....
Jste tu uz par let, si myslim ze jste meli neco resit uz daleko drive, nez ted Kanadu.
Jak spravne pises, kdyz nekdo prijede do Kanady, tak potrebuje spravne papiry.
Dostat normalni praci na to potrebujes mit SIN. Social Insurance Number. Bez tohoto dokladu te nikdo nezamestna. Tady neexistuje, ze by te nejaka firma zamestnala na cerno. Mozna jeste tak nejaky Indove, ale ti plati ty nejnizsi platy  |
Tady je navod, jak se do Canady dostat legalne.
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp |
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/menu-advice.asp |
Jeste jedna stranka
http://www.goingtocanada.gc.ca/Immigrating_and_Working_In_Canada-en.htm |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so listopad 03, 2007 2:55 pm Předmět: |
|
|
To je sice hezke z tech odkazu co posilas, ale dulezita vec je , ze musis mit immigracni viza z CR do Canady.
Si jako myslis ze prijde clovek z USA po 8 letech stravicich v US nelegalne, a ze hned dostanes permit? Obvykle to trva zhruba az 1 rok.
A pro piskle asi nebude jednoduche zacinat v Canade, kdyz jeji rodina je zvykla na teplo na Floride.
Mluvim z vlastnich skusenosti...
Kazdopadne jim to preji, ale at prmysleji, je to velky krok, a hlavne rodiny.
Jednomu clenu z rodiny se treba nebude chtit, kdyz jejich domov a kamaradi jsou na Floride....
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so listopad 03, 2007 6:37 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | To je sice hezke z tech odkazu co posilas, ale dulezita vec je , ze musis mit immigracni viza z CR do Canady.
Si jako myslis ze prijde clovek z USA po 8 letech stravicich v US nelegalne, a ze hned dostanes permit? Obvykle to trva zhruba az 1 rok.
A pro piskle asi nebude jednoduche zacinat v Canade, kdyz jeji rodina je zvykla na teplo na Floride.
Mluvim z vlastnich skusenosti...
Kazdopadne jim to preji, ale at prmysleji, je to velky krok, a hlavne rodiny.
Jednomu clenu z rodiny se treba nebude chtit, kdyz jejich domov a kamaradi jsou na Floride....
Zdar Bucky |
Neposilal jsem tyto stranku jen pro Piskle a jeji rodinu. Chtel jsem aby i ostatni lide vedeli, jak slozite je dostat se do Kanady.
Ja bych Piskleti radil zustat kde je. Na Floride je alespon teploucko.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: so listopad 03, 2007 9:34 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | Kanada slibila,ze po pulnoci zrusi viza pro obcany CR......na pobyty kratsi nez 3 mesice.Hm.
Jde se do Kanady...
P.S. mozna porad lepsi neco nez-li nic. |
Piskle do Kanady se nezen. Je tady zima a zacinat nekde od zacatku take nema cenu.
Tveho muze bohuzel stejne nikam bez papiru nevezmou.
Kdyby jste bydleli v Cechach, tak by to bylo jine.
Po tom zruseni viz pro Cechy, tam maji lidi sanci se dostat i na temporary work visa. Kdyz sezenou slusne placenou praci, tak si to i mohou prodlouzit.
Je to ale precijenom dalka z Evropy sem na Americky kontinent a tak lide davaji prednost Irsku a nebo ted nove Dansku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 9:21 am Předmět: |
|
|
| Jdine co vidim asi pozitivni je, ze spousta lidi, co nedostala viza do USA a chteji vermomoci do USA, tak maji ted sanci prejit nebo preplout lodkou z kanady do Michiganu, nebo nekde jinde zkusit stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 12:32 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | | Jdine co vidim asi pozitivni je, ze spousta lidi, co nedostala viza do USA a chteji vermomoci do USA, tak maji ted sanci prejit nebo preplout lodkou z kanady do Michiganu, nebo nekde jinde zkusit stesti. |
Preplujes lodkou do Kanady-a co tam asi tak budes delat bez papiru?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 12:38 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | | Jdine co vidim asi pozitivni je, ze spousta lidi, co nedostala viza do USA a chteji vermomoci do USA, tak maji ted sanci prejit nebo preplout lodkou z kanady do Michiganu, nebo nekde jinde zkusit stesti. |
Preplujes lodkou do Kanady-a co tam asi tak budes delat bez papiru?  |
Opps, spatne jsem cetl. Psal jsi preplout lodkou z Kanady do USA. Nejdriv se ale musej dostat do Kanady a to take neni tak snadne. Musej se zakoupit letenky atd... a potom ta plavba nemusi vyjit, chytnou te a jsi vyrizenej
Deporutujou te do Ceske Republiky a uz se nikdy nikam do zamori nepodivas.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 7:41 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Piskle, nechapu ale jednu vec, kdyz manzel nemuze najit praci v USA tak jak ji najde v Kanade? Kdyz Kanada je daleko prisnejsi na nelegaly.....
Hele,neco Ti reknu.Kdo tu pise,ze jdeme do Canady?A uz vubec jako nelegalove?
Boha,neni mi 20 a ani 30.Ja se postaram co a jak.
Story je uplne o necem jinem,ver mi
Pisk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 7:45 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Nezbyva nez doufat, ze si to lidi uvedomi (nebo nekde prectou ), nez se zacnou do te Kanady vrhat. Taky by se klidne mohlo stat, ze nam ty viza zase hodne rychle zavedou zpatky. Kazdopadne se mi zda hloupe jezdit na cerno, kdyz ziskat tam pracovni vizum neni zase az tak tezke, kdyz to daji i memu fotrovi - obzvlast pro zkuseneho svarece, ktery umi i trochu anglicky - treba zrovna do Alberty, kde je ted obrovsky boom energetickeho a tezebniho prumyslu. Mozna by stalo za to zeptat se na nektere z tech agentur, jestli jde vyridit vizum do Kanady i na dalku, tj. bez nutnoti osobne se dostavit na ambasadu v Praze a rizika opusteni U.S. S takovym vizem v kapse by tato debata o Kanade byla uz uplne o necem jinem. |
Bigu...to je rec.Ty vis,ze ja bych se bez pracovniho povoleni(papiru) nikdy v zivote uz nikam nehrnula.
Vubec o te Kanade neuvazuji(a nikdy jsem tom sem nenapsala,ze tam valim).Pracovni povoleni by manzelovi zaridili(z Kanady),ale me se uz vazne v mych letech mozna ani nechce zacinat znovu.
Vis,o cem mluvim,ze? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | tam jde ale mozna o to ze musis zazadat z CR pres Canada embasy. takze be museli tady vsechno prodat, odjet do chech (tam pravdepodobne namaji kde bydlet) a zazadat od zacatku a to jim pripada jako slozita cesta anovy zacatek kdyz uz tady v USA si neco vybudovali. Rekl bych je to jedno kazda zmena a stehovani at do jine zeme nebo jenom mesta je novy zacatek, ale lidi jsou pohodlni a nechce se jim do toho. |
Kdyz mi bude 30,tak nebudu vahat,ale ....
Ja nevim,ze par jedincu tady dela z lidi line blbce!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 7:55 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Big_Rig napsal: | Nezbyva nez doufat, ze si to lidi uvedomi (nebo nekde prectou ), nez se zacnou do te Kanady vrhat. Taky by se klidne mohlo stat, ze nam ty viza zase hodne rychle zavedou zpatky. Kazdopadne se mi zda hloupe jezdit na cerno, kdyz ziskat tam pracovni vizum neni zase az tak tezke, kdyz to daji i memu fotrovi - obzvlast pro zkuseneho svarece, ktery umi i trochu anglicky - treba zrovna do Alberty, kde je ted obrovsky boom energetickeho a tezebniho prumyslu. Mozna by stalo za to zeptat se na nektere z tech agentur, jestli jde vyridit vizum do Kanady i na dalku, tj. bez nutnoti osobne se dostavit na ambasadu v Praze a rizika opusteni U.S. S takovym vizem v kapse by tato debata o Kanade byla uz uplne o necem jinem. |
Bigu...to je rec.Ty vis,ze ja bych se bez pracovniho povoleni(papiru) nikdy v zivote uz nikam nehrnula.
Vubec o te Kanade neuvazuji(a nikdy jsem tom sem nenapsala,ze tam valim).Pracovni povoleni by manzelovi zaridili(z Kanady),ale me se uz vazne v mych letech mozna ani nechce zacinat znovu.
Vis,o cem mluvim,ze? |
Psala jsem nekde...:Jde se do Canady"...ale je tam laughing face.Tak snad chapete,ze jsem si delala srandu.
Kdyz napisi,ze jdu do Canady,tak mi radite NECHOD TAM.Kdyz napisu,ze zustavam na Floride,napisete "Co tam,kdyz neni prace a papiry nemas".Tak co mi vlastne poradite?
"ROZHODNI SE SAMA"....Jo,to uznavam.
Tak dobrou...
Pisk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:48 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | Big_Rig napsal: | Nezbyva nez doufat, ze si to lidi uvedomi (nebo nekde prectou ), nez se zacnou do te Kanady vrhat. Taky by se klidne mohlo stat, ze nam ty viza zase hodne rychle zavedou zpatky. Kazdopadne se mi zda hloupe jezdit na cerno, kdyz ziskat tam pracovni vizum neni zase az tak tezke, kdyz to daji i memu fotrovi - obzvlast pro zkuseneho svarece, ktery umi i trochu anglicky - treba zrovna do Alberty, kde je ted obrovsky boom energetickeho a tezebniho prumyslu. Mozna by stalo za to zeptat se na nektere z tech agentur, jestli jde vyridit vizum do Kanady i na dalku, tj. bez nutnoti osobne se dostavit na ambasadu v Praze a rizika opusteni U.S. S takovym vizem v kapse by tato debata o Kanade byla uz uplne o necem jinem. |
Vis,o cem mluvim,ze? |
Psala jsem nekde...:Jde se do Canady"...ale je tam laughing face.Tak snad chapete,ze jsem si delala srandu.
Pisk. |
No ale skoro kazdy si myslel, ze uz mas toho zivota v USA plny zuby a tak kdyz se ted naskyta moznost jit do Kanady, tak ti to nekteri rozmlouvali. Nekteri zase rikali, zustan doma.
Co si ale o tom mame myslet? Vubec nevime, co se odehrava v tvem soukromem zivote.
Mimochodem, mozna ze jsem blbej, ale ten smailik za vetou "Jede se do Kanady" me pripadal, ze se tam tesis.
Uz fakt nevim co vlastne chces  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: út listopad 06, 2007 10:55 am Předmět: |
|
|
Piskle,
Tak ted te nechapu:(
Myslim si, ze jsme meli tady s tebou vaznou konverzaci o vasich problemech. Jsem ja, a spousta lidi tady co jsou registrovani nejakou dobu, a myslim si ze my muzeme mluvit otevrene. Psala si a uvazovala o Kanade a tak jak jsi potom psala jedem do Kanady, tak si kazdy mysli ze to myslis vazne.
Nikdo nerika ze jsi blbec a ani ze ti neni 20!!!
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st listopad 07, 2007 5:45 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: |
Vis,o cem mluvim,ze? |
Kdyz napisi,ze jdu do Canady,tak mi radite NECHOD TAM.Kdyz napisu,ze zustavam na Floride,napisete "Co tam,kdyz neni prace a papiry nemas".Tak co mi vlastne poradite?
"ROZHODNI SE SAMA"....Jo,to uznavam.
Tak dobrou...
Pisk. |
No worries, darlin', I'm catchin' your drift ! Nejsi ale jedina, kdo takhle zacal jasat, ze zruseni viz znamena "free for all", jako si mysleli nasi snedi spoluobcane, kdyz se tam pred lety masove hrnuli. Po pravde receno, ja jsem toho nazoru, ze ruseni viz jak do Kanady tak do US je spatny krok - Cesi na to jeste nejsou pripraveni a z dlouhodobeho hlediska by nam to spis mohlo uskodit nez pomoct.
Come on!!! Zase az tak stara byt nemuzes a kdyz se do Kanady chysta prestehovat (citizenship being his ultimate goal ) i muj fotr, ktery anglicky neumi a jeho pobyt v US byl vicemene neco jako hoooodne dlouhe prazdniny se sem tam nejakym jobem, aby se nenudil, tak bys ten novy zacatek mela zvladnout levou zadni. Az na ten "novy zacatek" bych Ti asi (sam za sebe) tu Kanadu poradil. Jistota prace, legalita pobytu, sance na ziskani permanent residency nebo citizenship, sporeni na duchod, zdravotni a socialni pojisteni ... nemuset se zelenat strachy pokazde, kdyz kolem jede policejni auto, protoze te za to, ze jsi nezastavila na stopce muzou soupnout do krimu a deportovat s nicim vic nez trickem a kratasama, ve kterych Te zastavili ... just trying to scare you, belated happy Halloween .
Do Kanady ano (a to same plati i pro US a kteroukoli jinou zemi), ale poradne se na to pripravit - do your homework, people, it takes much more than just reading a few web forums, y'all know who I'm talkin' to - zvazit rizika, myslet dal nez je momentalni kurz dolaru a chladne pocasi, do niceho se nevrhat po hlave, ale taky necekat na posledni chvili nebo az uz je pozde ... a byt pak odkazany na "pomoc" ruznych velmi ochotnych individui z Michiganu atp.
Nechcete aspon zkusit zazadat na dalku o to pracovni vizum pres nekterou z agentur? Nestoji to zase az tak moc penez a byla by to skvela zadni vratka, kdyz by bylo nejhur a uz jste na Floride, nedej Boze, nemohli dal zustat . Zrovna dneska jsem si na vas zase vzpomnel - byl jsem po nejakem case v Express Personel office a opet tam meli velkyma, cervenyma pismenama napsano: "WELDERS NEEDED A.S.A.P.!!!" Echt mi nejde do hlavy, jaktoze ma manzel takovy problem sehnat praci, kdyz tady berou kazdeho, papiry nepapiry. Do prd..., ja bych ho zfleku zamestnal (i s ubytovanim) jako helfra, kdyby mel aspon nejakou formu US I.D. SSN ma, anglicky taky trochu umi, v kriminale tady snad nikdy nebyl, drogy nebere, blbej asi taky nebude ... kvalifikaci silne prevysuje kazdeho amika, ktery se mi zatim prihlasil .
Hodne stesti a obcas se klidne ozvi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|