|
|
| Jaky byste zvolili anglicky nazev pro CR? |
| Czechia |
|
0% |
[ 0 ] |
| Czecho |
|
0% |
[ 0 ] |
| Czech |
|
22% |
[ 2 ] |
| The Czechlands |
|
0% |
[ 0 ] |
| Bohemia |
|
44% |
[ 4 ] |
| ponechal bych Czech Republic |
|
11% |
[ 1 ] |
| jiny |
|
22% |
[ 2 ] |
|
| Celkem hlasů : 9 |
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1043 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt únor 16, 2006 2:39 pm Předmět: Anglicky nazev CR |
|
|
Dneska vysel zajimavy clanek na iDNES o tom, ze CR jako snad jedina zeme OSN nema svuj oficialni zkraceny nazev v anglictine a jinych jazycich.
Kdyz se predstavujete v USA odkud jste, jak rikate svy zemi? Maji podle vas Amici problem zapamatovat si nazev Czech Republic?
Me se napr. hodne stavalo, ze mi rikali, ze jsem "from Czechoslovakia". O tom, ze jsme se pred 13 lety rozdelili nema vetsina ani paru. Ani se neni co divit, pri jejich urovni High School
http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A060215_202831_domaci_ad |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: čt únor 16, 2006 3:46 pm Předmět: |
|
|
Ja vsem tvrdim ze jsem z Lichnstejnska, ktere lezi mezi Mexikem, Chinou a Italii, a oni jenom pokyvujou hlavou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: čt únor 16, 2006 3:58 pm Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | Ja vsem tvrdim ze jsem z Lichnstejnska, ktere lezi mezi Mexikem, Chinou a Italii, a oni jenom pokyvujou hlavou  |
To Mob
To Czolgos:
Já bych navrhoval název "Alenčina říše divů", to by Amíci měli taky pochopit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt únor 16, 2006 6:12 pm Předmět: Re: Anglicky nazev CR |
|
|
| czolgos napsal: | Kdyz se predstavujete v USA odkud jste, jak rikate svy zemi? Maji podle vas Amici problem zapamatovat si nazev Czech Republic?
Me se napr. hodne stavalo, ze mi rikali, ze jsem "from Czechoslovakia". O tom, ze jsme se pred 13 lety rozdelili nema vetsina ani paru. Ani se neni co divit, pri jejich urovni High School
|
Je to dost velké egocetrismu aby lidé v USA věděli jestli to je Czechoslovakia nebo The Czech Republic. Není v tom moc rozdíl. Jó, pro Čechy a Slováky ano, ale svět se netočí kolem této části západní Euroásie.
Uvědom si že rozdíl mezi Londýnem, Římem a Moskvou je pro průměrného Američana asi podobný jako je rozdíl mezi Beijingem, Honk Kongem, a Šanghájem pro průměrného Čecha: docela malý.
Jestli si myslíš že Američani mají vědět rozdíl mezi Českem, Rakouskem a Maďarskem, tak se zeptej průměrného Čecha jaký je rozdíl mezi Anhui, Hubei a Henan. Jó, a každý z těchto provincí má kolem 60 M lidí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
|
Zaslal: čt únor 16, 2006 11:38 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Jestli si myslíš že Američani mají vědět rozdíl mezi Českem, Rakouskem a Maďarskem, tak se zeptej průměrného Čecha jaký je rozdíl mezi Anhui, Hubei a Henan. Jó, a každý z těchto provincí má kolem 60 M lidí. |
Tuhle jsem hral game of pool na yahoo.com s nejakou Nemkou 23 let. tak jsem ji rekl ze jsem Czech Republic a ona ze to zna, tak se ptam jestli zna Prague a ona ze samozrejme ano, ze je to capital city of Austria
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ShaQuan
Registrace: 15. 05. 2006 Příspěvky: 340 Bydliště: Böhmen
|
Zaslal: út květen 16, 2006 5:54 am Předmět: |
|
|
me se libi Bohemia, je to daleko starsi nazev nez Czech republic, a me se vil libi, takze by se mi libilo kdyby nas v zahranici(nejen v USA) znali pod timhle nazvem, navic si pod Czech Rep. vetsina cizincu vybavi Czechoslovakia coz je matouci |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út květen 16, 2006 6:58 am Předmět: |
|
|
| ShaQuan napsal: | | me se libi Bohemia, je to daleko starsi nazev nez Czech republic, |
Bohemia = Čechy
Czech republic = Česká Republika
Není to stejné. (Alespoň než se my Moraváci odtrhneme.) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ShaQuan
Registrace: 15. 05. 2006 Příspěvky: 340 Bydliště: Böhmen
|
Zaslal: út květen 16, 2006 7:44 am Předmět: |
|
|
no prave, Bohemia je uz od stredoveku znamej nazev krajiny kde sou jak cechy tak i morava, a mozna i neco navic
me se to holt libi vic, je to takovy Exkluzivnejsi, ale stejne budem furt CR tak je to fu(c)k
mozna nam to Jirka Paroubeck zaridi, kdo vi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
|
Zaslal: út květen 16, 2006 1:29 pm Předmět: |
|
|
Uz aby se tak stalo cim driv tim lip
| pdmlynek napsal: | | ShaQuan napsal: | | me se libi Bohemia, je to daleko starsi nazev nez Czech republic, |
Bohemia = Čechy
Czech republic = Česká Republika
Není to stejné. (Alespoň než se my Moraváci odtrhneme.) |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|