|
|
| Autor |
Zpráva |
Klara
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 78
|
Zaslal: po červen 12, 2006 7:06 pm Předmět: Hawai? |
|
|
Ahojky,mam dotaz planuju dovcu na Hawaii.Nemate nekdo zkusenosti z letiste?nemam us ID.Normalne vsude litam na cesky pas,bude to ok i na Hawai?Diky moc za rady.Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po červen 12, 2006 9:11 pm Předmět: |
|
|
| Nerozumím. Je to vnitrozemský let. Je to docela stejné jako když letíš z Chicága, New Yorku, nebo Los Angeles. Jediná věc co je jiná (možná se to změnilo, nevím) že lety mezi ostrovy jsou vice informální -- když zmeškáš letadlo, tak to nic, leť dalším. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 939 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út červen 13, 2006 1:49 am Předmět: |
|
|
| Normalne tam imigracka nekontroluje, ale cas od casu delaji zatahy a vsechny proveri. Asi pred 4ma mesicema jsem mluvil s clovekem ktereho vyhmatli ve vnitrostatnim letu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: út červen 13, 2006 8:26 am Předmět: |
|
|
Diky.Vyzkousim a uvidim... Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 138
|
Zaslal: út červen 13, 2006 12:59 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Klaro.
Nikdy jsem na Hawaii nemel zadnou jinou kontrolu nez pri jakemkoliv jinem vnitrostatnim letu.
Pouze kdyz jsme tam letel poprve,tak me trosku zaskocil dotaznik,kde se ptali na me jmeno,jestli letim na Hawaii poprve,duvod cesty,v jakem hotelu budu bydlet,kolik noci,na jakych ostrovech se budu pohybovat,jestli neprevazim nejake druhy rostlin atd.....
Jinak ja nemam problem s papirama,ale nikdy jsem jim vic nez US DL neukazoval.
Aby jsem se dostal ke konkretni odpovedi na tvou otazku tak na cesky PLATNY PAS nebudes mit problem.
Zazil jsem tam jednou malinko vetsi kontrolu nez pro me bylo bezne na jinych US letistich,ale v podstate slo jen o to,ze to same se opakovalo vickrat a poprve jsem byl take prekvapenej velkou kontrolou pouze co se tyce preletu z jednoho ostrova na druhy.
Letam pomerne casto a musim konstatovat,ze jsem zatim pri zadnem vnitrostatnim letu nezazil zadnou specialni kontrolu namirenou proti lidem co tu jsou nelegalne a ani nic podobneho.Pouze beznou kontrolu,ktera se tyka identifikace atd.
Zatim se mej fain a cago maxipes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martena Anonymní
|
Zaslal: ne červen 18, 2006 2:38 pm Předmět: letani v usa |
|
|
Ahoj Klaro
ja se zase chystam letet poprve na Miami....jsem tady 6 let a vzdycky jsme jezdili autem,protoze taky nemam ID ani ridicak.Na Hawaii jsme byli,ale to jsem mela jeste platne vizum a bylo to pred N.Y.Nevim,hodne se potom zmenilo a tak jsem si uz nikdy letet netroufla...ale autem cestovat je umorny a clovek ztrati hodne casu....tak bych to taky chtela risknout letadlem.....napis prosim te,jestli poletis svoje zkusenosti...na Hawaje bych se jeste jednou taky moc rada podivala.Preju krasnou dovolenou.
Kdo ma zkusenosti s letanim na pas....uvitam kazdou radu....diky moc m  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: ne červen 18, 2006 3:17 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Martena,ja normalne litem v USa na cesky pas.NIkdy jsem nemela problem,vzycky jim ukazu tu zadni stranu pasu,,kde mam foto atd...(ne viza)a je to.Akorad jsem nevedela ,jestli to je stejny i pro Hawai(nekdo mi tvrdil,ze tam musim mit platny viza...)Tak doufam,ze vse bude Ok,protoze se tak jedu vdavat,coz by byla docela smula,kdyby me vyhmatli pred tim Ale jedu tam asi az na podzim,tak pak dam urcite vedet.Tak se zatim mejte pa Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 13, 2006 8:34 pm Předmět: |
|
|
| ahoj lidi...nemate nekdo zkusenost,jak to chodi na letisti kdyz chci letet jen na pas?Nemam ID ani DL.Planuji Miami,ale ted co se stalo ve V.Britanii mam obavy,nevim jestli radsi nejet autem.Poradte nekdo....letel jste nekdo posledni dobou????diky M |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 4:20 am Předmět: |
|
|
| martina napsal: | | ahoj lidi...nemate nekdo zkusenost,jak to chodi na letisti kdyz chci letet jen na pas?Nemam ID ani DL.Planuji Miami,ale ted co se stalo ve V.Britanii mam obavy,nevim jestli radsi nejet autem.Poradte nekdo....letel jste nekdo posledni dobou????diky M |
Ahoj Martino.
Vlastni zkusenosti jiz s cestovanim na PAS po Statech nemam,ale znam osobne nekolik lidi,kteri tak cestuji.Je to brane jako ID
(Identification Document).Jasne,ze doklad musi byt platny a i ostatni udaje souhlasit.
Zatim maxipes |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 267
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 9:47 am Předmět: |
|
|
Mju nazor na to je ten,ze bych ted absolutne neletel.Kdyz se clovek zamysli nad situaci,ktera ted je,ze kazdy cizinec je terorista,tak cestovat na cesky pas je docela riziko,aspon teda pro me..proc uz teda neletet na ceskou obcanku,taky ID,ne?
Mimochodem,dost nechapu,jak nekdo chce letet na dovolenou a povalovat se u more,kdyz nase americke vojsko umira na bitevnim poli..stydte se!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 1:01 pm Předmět: |
|
|
| american chopper napsal: | | proc uz teda neletet na ceskou obcanku,taky ID,ne? |
Jasne proc ne? Jsou lidi,kteri uz leteli na
ID from GYM,tak proc ne na "ceskou" obcanku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 864 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 1:25 pm Předmět: |
|
|
| Maxipes napsal: | | american chopper napsal: | | proc uz teda neletet na ceskou obcanku,taky ID,ne? |
Ja jsem si s obcankou dovolil tak maximalne do liqueur shopu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 2:58 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | Maxipes napsal: | | american chopper napsal: | | proc uz teda neletet na ceskou obcanku,taky ID,ne? |
Ja jsem si s obcankou dovolil tak maximalne do liqueur shopu  |
V NYC (a nejen zde) jsou nektere podniky kam te treba nepusti s ceskou (nejen ceskou) obcankou a ani ridicakem,i kdyz jsou to i ty nejnovejsi doklady,ktere odpovidaji...ja nevim cemu vsemu.Pouze US DL,ID or jakykoliv platny Pas.
Security to ma nekompromisne narizeno.
Obcas je to PARADOX  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 9:19 pm Předmět: |
|
|
| american chopper napsal: | ....cestovat na cesky pas je docela riziko,aspon teda pro me..proc uz teda neletet na ceskou obcanku,taky ID,ne?
|
Protože pas, z jakékoliv země je považovaný za důkaz totožnosti po celém světě. Ale občanka nebo řidičský průkaz je jen důkaz totožnosti jen pro vládu která tu občanku nebo řidičský průkaz vydala. Americká vláda české občance nerozumí, a tak je nemusí brat za platný důkaz totožnosti, stejně jako česká vláda nemusí brat americký řidičák jako důkaz totožnosti.
Mimochodem, pas je považovaný na letištích za lepší důkaz totožnosti než je řidičák. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st srpen 30, 2006 6:48 pm Předmět: |
|
|
| Klara napsal: | Ahoj Martena,ja normalne litem v USa na cesky pas.NIkdy jsem nemela problem,vzycky jim ukazu tu zadni stranu pasu,,kde mam foto atd...(ne viza)a je to.Akorad jsem nevedela ,jestli to je stejny i pro Hawai(nekdo mi tvrdil,ze tam musim mit platny viza...)Tak doufam,ze vse bude Ok,protoze se tak jedu vdavat,coz by byla docela smula,kdyby me vyhmatli pred tim Ale jedu tam asi az na podzim,tak pak dam urcite vedet.Tak se zatim mejte pa Klara |
klaro uz jsi letela?jak to probehlo napis mame letet za 2 tydny diky a nebo nekdo jiny at se ozve jestli byl nedavno na Havaji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|