|
|
| Autor |
Zpráva |
Janina Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 4:55 pm Předmět: mezinar.ridicak |
|
|
| Tak by me zajimalo, proc v CR vydavaji mezinarodni ridickay do US kdyz pak vubec v US neplati? Tedy aspon tady kde jsem ja. Mam riskovat rizeni s mezinar.rid. a predstirat ze jsem naprosto tupa a nejake neplatnosti nic nevim? Co oni me muzou udelat kdybych mela nejaky lehky prestupek a prisli ze na to jezdim jen na mez.ridicak? Cetla jsem tu ve foru, ze tu nekdo zaplatil nejaky 260 dolaru u soudu a bylo to hotovo. Tak me zajima, setkal jste se jeste nekdo s necim horsim nez tohle? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st květen 23, 2007 5:47 pm Předmět: Re: mezinar.ridicak |
|
|
| Janina napsal: | | Tak by me zajimalo, proc v CR vydavaji mezinarodni ridickay do US kdyz pak vubec v US neplati? Tedy aspon tady kde jsem ja. Mam riskovat rizeni s mezinar.rid. a predstirat ze jsem naprosto tupa a nejake neplatnosti nic nevim? Co oni me muzou udelat kdybych mela nejaky lehky prestupek a prisli ze na to jezdim jen na mez.ridicak? Cetla jsem tu ve foru, ze tu nekdo zaplatil nejaky 260 dolaru u soudu a bylo to hotovo. Tak me zajima, setkal jste se jeste nekdo s necim horsim nez tohle? |
Se pletes, v USA platej, ale jakmile jsi v nejakym statu delsi dobu (nekde se to uz psalo, chtelo by to si to tu trochu precist ), tak si musis udelat ridicak toho statu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Janina Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:10 pm Předmět: |
|
|
| 2 roky jsem mela americky ridicak....ted uz jsem tu nelegalne a novy mezinarodni ridicak mi nasi poslali, tak jsem si najivne myslela, ze to tady projde, ale bohuzel...moznosti vystavit si us dl uz tedy nemam, tak me zajima jak na tom kdo je a co kdo ma za nejake prihody? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: st květen 23, 2007 8:29 pm Předmět: |
|
|
| Janina napsal: | | 2 roky jsem mela americky ridicak....ted uz jsem tu nelegalne a novy mezinarodni ridicak mi nasi poslali, tak jsem si najivne myslela, ze to tady projde, ale bohuzel...moznosti vystavit si us dl uz tedy nemam, tak me zajima jak na tom kdo je a co kdo ma za nejake prihody? |
No tak to je jasny, kdyz jsi mela americkej, tak uz nemuzes jezdit na mezinarodni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 902 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt květen 24, 2007 1:07 am Předmět: |
|
|
| Janina napsal: | | 2 roky jsem mela americky ridicak....ted uz jsem tu nelegalne a novy mezinarodni ridicak mi nasi poslali, tak jsem si najivne myslela, ze to tady projde, ale bohuzel...moznosti vystavit si us dl uz tedy nemam, tak me zajima jak na tom kdo je a co kdo ma za nejake prihody? |
Jak ti mohli rodice poslat mezinarodni ridicak, kdyz o nej musis zadat osobne na magistratu hl. mesta Prahy? Ze by se neco zmenilo a slo to na plnou moc? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 805 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt květen 24, 2007 9:03 am Předmět: |
|
|
Sorry to say this but - jsi celkem v pr... Pro toho kdo nikdy USDL nemel, je tu na turistak atd., se to jeste castokrat da u mensich prestupku ukecat a policajt jenom udela ty, ty, ty. Ale jakmile jsi uz jednou v database ... Firebird tady nekde v tomhle tematu dost dobre popsal, co se v takovem pripade stane.
Opet nezbyva nez doporucit Michigan dokud to jeste jde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Janina Anonymní
|
Zaslal: čt květen 24, 2007 11:19 am Předmět: |
|
|
Na ziskani mezinarodniho ridicaku se nic nezmenilo.... jednoduse mi to vyzvedl nekdo kdo vypadal jako ja. S tim Michiganem? Kdyz si tam tedy zajedu a budu zadat o us ridicak.... mam ssn, ale nemam vizum uz a taky nezjisti oni, ze jsem v uz us dl mela v jinem state a ze je neplatny protoze mi skoncil s platnosti viza. Dalsi vec je ze nevlastnim automobil a tudiz ani nemam zadne pojisteni, tak nevim jak si tam s timhle pochodim Lidicky poradte please!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 805 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt květen 24, 2007 12:39 pm Předmět: |
|
|
Doufam, ze jsi ten propadly DL nezahodila. On i kdyz je propadly, tak je to porad urcita forma identifikace. Ja uz si presne nepamatuju, jak ty formulare vypadaji, ale nekde je tam tusim kolonka ohledne DL z jinych statu, ktere zadatel mel behem zivota. Tam pak vypises ten svuj propadly a tim to hasne (pokud je skutecne jenom expired a ne suspended nebo jeste neco horsiho). Vystavenim noveho DL z jineho statu ten stary pozbyva platnosti. Treba ja, kdyz jsem se pred lety vratil z MI do OH, tak jsem pri obdrzeni sveho Ohio DL odevzdal ten Michigensky ridicak a babka za prepazkou ho rovnou rozstrihala. Nevim jestli se to odevzdava i u expired DL z jineho statu.
To by ale nemel byt problem. Auto k prakticke zkousce si vzdycky muzes za par babek pujcit u nejakeho car rentalu, cimz je vyreseno jak pojisteni, tak i to, jak se do Michiganu dostat. Pokud si ale dobre vzpominam, me se pred jizdama na pojisteni nikdo neptal.
Platne vizum tusim taky neni nutne - mel by stacit pas a SSN + nejaky ten proof of MI residency.
Jen tak na okraj - pokud jezdite na mezinarodni ridicak, tak policajty spis zajima ten nas normalni cesky nez ta papirova knizecka, ktera je vlastne k ceskemu ridicaku jenom doplnkem nebo "prekladem" a sama o sobe je neplatna. Myslim, ze to tam je nekde i vyslovene napsane. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Janina Anonymní
|
Zaslal: čt květen 24, 2007 2:39 pm Předmět: |
|
|
| Tak dekuju za rady. Takze Michigan je jediny misto, kde se jeste vydavaji ridicaky i pokud nemas vizum? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červen 13, 2007 9:26 pm Předmět: |
|
|
Nazdar vsem.
Nekdo tu pise, ze pokud uz jsem jednou US ridicak mel a ted uz nemam (a novy si udelat nemuzu),nemuzu jezdit na mezinarodni. PROC? Copak proste nemuzu rict, ze jsem tu jako turista a proto mam mezinarodni ridicak? I kdyz zjisti, ze jsem mel nekdy US.. tak jsem pak odletel zpatky do Cech a ted sem se vratil a pouzivam mezinarodni... NO NE??  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: st červen 13, 2007 9:35 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Nazdar vsem.
Nekdo tu pise, ze pokud uz jsem jednou US ridicak mel a ted uz nemam (a novy si udelat nemuzu),nemuzu jezdit na mezinarodni. PROC? Copak proste nemuzu rict, ze jsem tu jako turista a proto mam mezinarodni ridicak? I kdyz zjisti, ze jsem mel nekdy US.. tak jsem pak odletel zpatky do Cech a ted sem se vratil a pouzivam mezinarodni... NO NE??  |
NO JO!
Tak jim to rekni az te zastavej, a pak napis co oni na to  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt červen 14, 2007 12:03 am Předmět: |
|
|
| Mezinarodni je jen na rok, ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 14, 2007 7:48 am Předmět: |
|
|
Ja mam mezinarodni cesky i mezinarodni US. Sice se pry na ten mezinarodni US v USA jezdit nesmi, ale slysela jsem od vice lidi, ze ti to policajt, kdyz te zastavi, uzna spis, nez ten cesky, ktery je vlastne jen kus papiru. Navic na tom ceskym nikde neni poradne videt, ze je jen na 1 rok, takze to by policajt taky nezjistil.
Vazne by me zajimalo, co by to byl za problem. Copak policajt jako takovy, co by me nekde zastavil je hned napojeny na imigracku a zjisti, ze jsem vubec nevycestoval atd..? To se mi nejak nezda....
Mate-li nekdo jinou zkusenost - sem s ni! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 902 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt červen 14, 2007 11:02 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Mezinarodni je jen na rok, ne? |
Delaji i na 3 roky, plastovy. Ja kdyz jsem byl poprve v roce 2003 v USA, tak jsem mel papirovy na rok a kamaradky na me vytasily plastovy s platnosti 3 roky.
Je to zrejme ten podle vzoru Viden 1968. Papirovy je podle Zeneva 1949. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 9:09 am Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | miro napsal: | | Mezinarodni je jen na rok, ne? |
Delaji i na 3 roky, plastovy. Ja kdyz jsem byl poprve v roce 2003 v USA, tak jsem mel papirovy na rok a kamaradky na me vytasily plastovy s platnosti 3 roky.
Je to zrejme ten podle vzoru Viden 1968. Papirovy je podle Zeneva 1949. |
Ale v US plati jen Zeneva 1949. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|