|
|
| Autor |
Zpráva |
Libor Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 6:38 am Předmět: odpoved |
|
|
| bouncingczech napsal: | Podobny pripad jsem mel ja a vim pomerne hodne jak to pracuje. Jedna z nejdulezitesjich veci je ze nesmic NIKOMU dat vedet ze sem letis se vdat. V takove situaci by jste meli zacit cely process v Praze a cekat az papiry jsou hotove. Ale, "intent" se tady vdat staci aby te poslali zpatky. Kdyz se popzdeji rozhodnete, nejak impulsivne, se brat to nikoho nebude zajimat.
V kazdym pripade budes potrebovat par fotek ze svatby ale to je az na ten pohovor a potom uz budete mit poradnou svatbu za sebou. Stejne, vemte si par fotek ze svatby jakkoliv jednoducha je na tom nezalezi.
Jak dlouho to trva zalezi velice na tom kde zi budes zadat. Tady v jizni Californii, to muze klidne trvat 3-6 mesicu nez dostanes povoleni k praci a vice nez rok dostat provizorni zelenou kartu. Zalezi na tvym visu, jestli behem te doby muzes cestovat do zahranici. Po dvou letech od svatby si muzes pozadat o poradnou zelenou karu, nebo aby podminky ktera ma provizorni karta byly zrusene. Coz je to sama vec. Krome toho dopurucuju aby jsi si najmula aspon "para-legal", coz je takovy polo-pravnik aby ti pomohli s e vsema dokumentama a formularema. Neni to jednoduche a lehce se udela chyba ktera te muze stat cas nebo penize.
Paralegal ktery se v tomhlke specializuje, bude stat $500 mozna vice nebo mene. Poplatky jdou nahoru, nevim presne kdy to ma zacit.
Preju stesti |
Vsechno co tady nekdo pise to je pravda.
opravdu stupidni otazky to je podle toho jak se jim zdate nebo nebo ne.muzete tam bejt 10minut ale i hodinu.kdyz jste spolu dlouho a znate se neni problem.kdyz kratce tak se hodne ptaji.ted se davaji karty vod 1roku-do dvou let.pak muzes zadat a kartu na 10let.hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 470 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 9:53 am Předmět: |
|
|
Moment, nejak jsem to poradne nepostrehnul.
Ty jsi stale v CR a pojedes do USA na B2 a tam se vezmete? Nebo se budete brat v CR a pk budes vyrizovat papiry v CR.
1. Byla jsi v USA?
2. Prekrocila jsi pobyt nebo ne?
3. Ma tvuj pritel nebo uz manzel danne v poradku za tri roky?
4. Vydelava vice nez 30 000 USD za rok?
5. Nemas zaznam v restriku trestu?
6. Jsi zdrava? Nemas tuberkulozu ci AIDS?
Jestli splnujete vsechny tyto kryteria tak neni problem obdrzet jak snoubenecka tak i immigracni visa v CR na ambasade...
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 129 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 1:51 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Moment, nejak jsem to poradne nepostrehnul.
Ty jsi stale v CR a pojedes do USA na B2 a tam se vezmete? Nebo se budete brat v CR a pk budes vyrizovat papiry v CR.
1. Byla jsi v USA?
2. Prekrocila jsi pobyt nebo ne?
3. Ma tvuj pritel nebo uz manzel danne v poradku za tri roky?
4. Vydelava vice nez 30 000 USD za rok?
5. Nemas zaznam v restriku trestu?
6. Jsi zdrava? Nemas tuberkulozu ci AIDS?
Jestli splnujete vsechny tyto kryteria tak neni problem obdrzet jak snoubenecka tak i immigracni visa v CR na ambasade...
Zdar Bucky |
Jenom chci podotknout ze manzel nepotrebuje prijem $30,000 rocne ale $16,500 coz je 125% of "minumum poverty level - $13,200" . To plati pro vzechny 48 staty, Aljaska a Hawaii jsou trochu vyssi. Tohle plati pro 2 lidi, s jednim ditetem je to o $4,000 vice. Dane za 3 roky bude potrebovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 11:46 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
ja jsem stale v CR a poletim do USA v srpnu...
Jinak mam B2 na 10let a v USA jsem byla jen jednou za nim a to na 10dni....
Neprekrocila jsem povolene datum pobytu.
S temi danemi to nevim...v poradku je ma...ale nevim jaky prijem.Pozjistuji to.
Zaznam v rejstriku nemam ani ja ani on.
Zdrava jsem...ani TBC ani AIDS nebo jine svinstva.
Katka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 11:49 pm Předmět: |
|
|
promin nejak jsem prehledla jeste ten jeden tvuj dotaz hned na zacatku.
Budeme se brat v USA a vse vyrizovat tam....
Je to lepsi...nemohl by odjed na par mesicu jen tak z prace a cekat az se vse vyridi tady.
A bylo mi receno ze na to nepotrebuji snoubenecke vizum..ze tam muzu jet na B2.
Takze pro upresneni jeste jednou.
Jsem ted v CR...v srpnu letim do USA na B2 a tam se budeme brat a vyrizovat papiry a zit na par let.
Katka  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: CA
|
Zaslal: po červenec 30, 2007 11:37 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | promin nejak jsem prehledla jeste ten jeden tvuj dotaz hned na zacatku.
Budeme se brat v USA a vse vyrizovat tam....
Je to lepsi...nemohl by odjed na par mesicu jen tak z prace a cekat az se vse vyridi tady.
A bylo mi receno ze na to nepotrebuji snoubenecke vizum..ze tam muzu jet na B2.
Takze pro upresneni jeste jednou.
Jsem ted v CR...v srpnu letim do USA na B2 a tam se budeme brat a vyrizovat papiry a zit na par let.
Katka  |
Hlavne nerikej ze se jedes vdavat.....nemusi te taky do USA pustit......uz ti to tady nekdo psal....imigracni jsou obcas previti........
Jo a v nekolika statech te neoddaji bez SSC.....zjisti si jak je to ve state kde budes..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Danka Anonymní
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 1:24 am Předmět: snatek v USA - please poradte! |
|
|
Ahojte,
tiez mam tento isty problem...S priatelom - americanom spolu sme rok, a z toho polovicu zijeme spolu v nemecku... Mam turisticke viza do februara (unor)2008. Chceli by sme do USA odist niekedy koncom tohoto roka (listopad asi), a asi sa tam vziat... Mam otazku - jak dlouho pred vyprsenim mojich viz by sme sa mali vziat? Ziskam po svadbe nejaky papier, aby som mohla zostat dlhsie, ako po vyprsani mojich turistickych viz? (unor).
Tiez, ak viete, treba sa vratit na konci procesu do Prahy, na vyzdvihnutie samotnych imigracnich viz? Pocula som nieco take, ze vsetky viza sa nakoniec musia vyzdvihnut na ambasade vo vlastnej krajine (pre slovakov praha...).
vopred DAKUJEM MOC MOC MOC za odpovede! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 6:36 am Předmět: |
|
|
| Pokud odjedes do USA a vezmete se tady tak si papiry vyrizuj v USA a budes tu muset zustat nez dostanes asponprac povoleni a pak cestovni dokument. To znamena asi tak 6 mesicu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gaaby Anonymní
|
Zaslal: po srpen 20, 2007 7:11 am Předmět: |
|
|
Rada bych prosim vedela co vse chteji videt za dokumenty pro svatbu v Cali.A potom na pohovoru pro GC a obcanstvi.Vim ze v kazdem state je to jinak , proto bych rada vedela konkretne.Pozaduji tam napriklad zdravotni testy a kdyz jsem rozvedena budou chtit videt rozv.list
Dekuji moc za informations  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: po srpen 20, 2007 10:32 am Předmět: |
|
|
| Co takhle se poohlidnout v sekci Marriage - Wedding? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 129 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po srpen 20, 2007 2:04 pm Předmět: |
|
|
| gaaby napsal: | Rada bych prosim vedela co vse chteji videt za dokumenty pro svatbu v Cali.A potom na pohovoru pro GC a obcanstvi.Vim ze v kazdem state je to jinak , proto bych rada vedela konkretne.Pozaduji tam napriklad zdravotni testy a kdyz jsem rozvedena budou chtit videt rozv.list
Dekuji moc za informations  |
Tohle jsou dve otazky ktere nemaji nic spolecneho. Jake podminky na svatbu zalezi na county nebo city. Kazdy ma jine, ohledne povinne doby bydleni v county/city, zdravotni testy atd. Napis kde se chystas vdavat a pak se to nejak najde. Minimalne budes potrebovat pas nebo jinou formu ID a kdyz to neni prvni manzelstvi, tak prukaz o rozvodu - prelozeny do anglictiny. Mistni urady nezajima jestli mas vizum nabo zelenou kartu.
Doklady ktere budes potrebovat na zadost o zelenou kartu budou napsana na formulari. Zalezi na tom jak si zadas i.e. jestli jsi tady ilegalne je to jiny process nez kdyz se vdas v dobe kdy jsi tady legalne. Prvni budou pravdepodobne zadosti o "Adjustment of Status" a "Employment Authorization (EA)" . V Californii budes cekat 2-3 mesice na EA a prumerne rok na pohovor. Krome dokladu ktere jsou na formulari, budes potrebovat prukaz o tom ze tvoje manzelstvi je prave a ze spolu zijete. To jsou veci jako "bank account" ve vasim jmene, ucty na vas oba, zdravotni pojisteni pro oba, "rental agreement" nebo prukaz o tom ze vlastnite spolu nemovitosti. Fotky ze svatby se take nekdy potrebuji. Normalne kopie vseho staci ale na pohovor si prines originaly.
Za dva roky potom (presneji behem 90 dnu pred 2 lete vyroci) co dostanes zelenou katru si muzes zazadat o "Removal of Conditions". Casto je to bez druheho pohovoru ale je mozne ze te pozvaji na pohovor. 3 roky od doby co jsi dostala zelenou kartu a kdyz jsi porad vdana, si muzes zazadat o obcanstvi. Zase, dokumenty ktere potrebujes jsou na formulari. Pohovor na obcanstvi je hlavno o tom ze vis ruzne veci of Americke historii, vlade atd. Prumerne se te zeptaji 4-6 otazek jako kolik congressmen je v House of Representatives. Prukaz o tom ze jsi porad vdana budes taky potrebovat.
Behem celeho procesu jdes taky na zdravotni prohlidku (pred prvnim pohovorem) , a na otisky prstu. Ruzbe povoleni plati jenom na rok a je mozne ze si to musis nechat prodlouzit, jako treba EA.
Doporucuji aby jsi si nasla "paralegal" takovy polovicni pravnik ktery by pomohl s formularem. Je to komplikovane a jedna chyba muzne znamenat ze stratis mesice i roky casu a mozna i pekne penize za poplatky. Par stovek za "paralegal" se vyplati.
Hlavni vec je trpelivost. Ze zacatku az do konce to klidne muze trvat 3-5 let, hlavne v Californii.
To je vsechno. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
beruka
Registrace: 01. 09. 2007 Příspěvky: 1
|
Zaslal: so září 01, 2007 4:12 pm Předmět: |
|
|
| chtěla bych se jen zeptat, jestli když si někdo vezme za manžela občana USA, za několik let získá US občanství, pracuje, platí daně a všechno možný, tak jestli když se za několik let rozvede, zůstane jí občanství USA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 5:28 pm Předmět: |
|
|
| Zustane. |
|
| Návrat nahoru |