|
|
| Autor |
Zpráva |
Katja Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 7:56 am Předmět: svatba s americanem |
|
|
ahojek lidicky,
tak si to tady procitam a reknu vam ze jsem cela posrana stracy.
Mam pritele americana, ale ja jsem tady v CR a byla jsem v USA jen jednou.
On jezdi tady za mnou. Ted se tam mam vydat a zit, no a prvne jsem zkousela dostat pracovni povoleni a vzit si ho az pozdeji...vite, tak nejak v klidu naplanovat svatbu..mit pekne saty atd...
No ale ziskat pracovni povoleni je silene...praci jsem uz mela domluvenou, ale ten proces...to driv asi umru.
Tak jsme se rozhodli se vzit az prijedu a podat vsechny ty forms ktere jsou potrebne.
Pry to trva tak nejak 2-4mesice a pak clovek muze i pracovat atd.
No ale cetla jsem si ty otazky u toho examinera..co tam nekdo vlozil...fakt huste.
No a tak se chci zeptat....ma tady nekdo podobny pripad jako ja???a hlavne...mate nejake tips jak u toho projit...vetsinu veci o sobe vime a zname se dobre ale vite jak..je to neco co vas muze prekvapit a oni se tam moc s lidma neserou, protoze se tam jich spoustu bere jen tak.
Ja mam jen strach i z toho, ze budeme delat jen malou svatbu, jen kvuli tem papirum...asi az tak za rok chceme mit velkou, kde budou vsicni znami a pribuzni atd...proste svatbu jak ma byt....no a tak nevim, jestli jim to tam rict nebo ne...
Prosim poradte..dekuji moc a at se vam vsem dari .
Katka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 8:51 am Předmět: |
|
|
Jestli se berete opravdu a budete spolu, tak nemusis mit vubec obavy..  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 10:05 am Předmět: |
|
|
opravdu se bereme, a spolu taky chceme byt...
ja jen ze ted to bude svatba jen kvuli papiru at se da vse do procesu a ja tam muzu pracovat legalne atd...
tak jsem chtela jen vedet jestli u tech pohovoru bych mela rict, ze budeme mit pak jeste svatbu jednou..tu ´´normalni´´ ne jen kvuli tech papiru.
Mi muj pritel rikal , ze to asi neni dobry rikat, at nemaj pocit, ze se berem, jen kvuli toho at mam povoleni zustat atd..
No a ja nevim...vis, nechci lhat...ale rict pravdu, ze to bzla svatba jen at se mi vyridi papiry a ze pak budeme mit jeste jednu a poradnou..to asi taky neni pravy orechovy.
No ale i tak vam dekuji..dam pak vedet jak to dopadlo...odletam na konci srpna ....
Drzte se tady a jestli nekoho neco napadne nebo se dozvi..tak prosim dejte vedet..
papa..a dekuji moc ze mate tak pryma stranku...fakt se tady clovek hodne dozvi.
My s pritelem si dnes na skypu budem delat ty otazky z pohovoru ....proste trenovat
papa Katka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 10:07 am Předmět: |
|
|
jo a nemusim mit to snoubenecke vizum k-1 ze ne???Ja cetla ze je nutne jen v pripade kdyz clovek nema zadne vizum..no a ja mam B2 - turisticke na 10let...je to v pohode???
dikes jste fakt zlata |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 11:33 am Předmět: |
|
|
Anonymni,
Dont worry, jakekoliv viza muzes mit. Koukaji na to jestli jsi priletela do USA legalni cestou pres hranice.
Hodne stesti pri vyrizovani
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 159 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 1:33 pm Předmět: |
|
|
Podobny pripad jsem mel ja a vim pomerne hodne jak to pracuje. Jedna z nejdulezitesjich veci je ze nesmic NIKOMU dat vedet ze sem letis se vdat. V takove situaci by jste meli zacit cely process v Praze a cekat az papiry jsou hotove. Ale, "intent" se tady vdat staci aby te poslali zpatky. Kdyz se popzdeji rozhodnete, nejak impulsivne, se brat to nikoho nebude zajimat.
V kazdym pripade budes potrebovat par fotek ze svatby ale to je az na ten pohovor a potom uz budete mit poradnou svatbu za sebou. Stejne, vemte si par fotek ze svatby jakkoliv jednoducha je na tom nezalezi.
Jak dlouho to trva zalezi velice na tom kde zi budes zadat. Tady v jizni Californii, to muze klidne trvat 3-6 mesicu nez dostanes povoleni k praci a vice nez rok dostat provizorni zelenou kartu. Zalezi na tvym visu, jestli behem te doby muzes cestovat do zahranici. Po dvou letech od svatby si muzes pozadat o poradnou zelenou karu, nebo aby podminky ktera ma provizorni karta byly zrusene. Coz je to sama vec. Krome toho dopurucuju aby jsi si najmula aspon "para-legal", coz je takovy polo-pravnik aby ti pomohli s e vsema dokumentama a formularema. Neni to jednoduche a lehce se udela chyba ktera te muze stat cas nebo penize.
Paralegal ktery se v tomhlke specializuje, bude stat $500 mozna vice nebo mene. Poplatky jdou nahoru, nevim presne kdy to ma zacit.
Preju stesti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 4:07 pm Předmět: |
|
|
Ahoj ...
muzu se jen zeptat co potrebujes ukazat kdyz mas dostat marriage license? Staci mi pas nebo musim mit i rodný list???
Jo a ohledně tech fotek...ja tam poletim ted a ta svatba pořádná má být až v květnu příštího roku...tak nevím jestli nebudeme mít nejaký pohovor už dříve???
Nějak jsem to nepochopila, ten pohovor později..
Dekuji moc
Katka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 4:51 pm Předmět: |
|
|
Na marriage license staci pas, rodny list je nebude zajimat. Jestli jsi rozvedena tak taky chteji prukaz ze rozvod je hotovy. Taky zalezi na tom v kterym state se to vsechno deje, kazdy stat ma jine zakony.
Process na zelenou kartu je desne pomaly. Tady v Californii to trva prumerne rok nez dostanes povolani k pohovoru. Behem toho pohovoru se rozhodne jestli dostanes zelenou kartu nebo ne. Hlavne chteji vedet ze manzelstvi je opravdove. Kdyby jsi dala celou zadost rekneme v zari, pohovor se pravdepodobne nestane az ke konci pristiho roku. Teoreticky by ale melo by mozne dostat povoleni na praci, a tim padem, Social Security Number, v prosinci/lednu. Opet, v jinych statech to muze byt rychlejsi. Kam se vlastne chystas? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 4:57 pm Předmět: |
|
|
Zapomnel jsem na neco. Nektere staty vyzaduji zdravotni potvrzeni - ze nemas nejakou chorobu - a taky nekde se potrebuje prukaz ze jsi bydlela ve tom statu nekolik tydnu. To je pro marriage license. Jeden z mist ktere nic takoveho nepozaduje je Las Vegas a proto tam lidi jezdej se brat. Na nic tam nemusi cekat.
Jina vec. Never nicem co ti Americane reknou ohledne imigrace. Vseobecne o tom vubec nic nevedi, jenom ti kteri s tim pracujou rozumnej jak to jde. Moje manzelka nemela poneti co se vschno musi delat dostat tu zelenou kartu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 5:24 pm Předmět: |
|
|
Ja jedu do Massachusetts, do Westfieldu.
No a brat se chceme asi tak v září, říjen...
A s tou kartou o bydlení někde pár týdnů , to myslíš jako v ČR nebo USA?
No jinak můj přítel je velice aktivní a obvolává všecny a ptá se...dokonce ma i kamaráda, který dělá pro Department of homeland security...takže nám celkém pomáhá co dělat.
Abych byla upřímná, tak jsem nejvíc posraná z toho pohovoru...jaké to bylo a jak dlouho to trvalo???
Mam strach, že něco řeknu špatně nebo tak něco.
S přítelem se známe víc jak 3 roky ale kamaradili jsme se jen...no a nejak se do sebe zamilovali až před Vanocemi...takže spolu nějak extrémně dlouho nejsme..ale to prostě cítíš, když je to ten pravý.
No, prvně jsme zvažovali , že on přijede tady, ale má firmu a dům a bylo by víc náročné to prodat atd...a ja tady žadné hotely nemam..takže celkem jednodušší cesta pro mě jít tam...no ale jakmile jsme zjistili co vše je nutné udělat, tak ti řeknu , že lepší noční můru jsem neměla.
A tak už vlasně ani nevim, zda tam do US chci...prostě ho moc miluju, chci být s ním a mít normální svatbu jako moje kamosky.No ale realita je jina.
Na jednu stranu ty Amiky chapu, museji to nejak kontrolovat...ale je to fakt hnus..když někoho opravdu miluješ a myslíš to važne a oni se na tebe koukaj, že ne, že se je asi snažíš podvézt.
No a taky jen dotaz...kontrolují tě i doma??? Slyšela jsem že prý můžou přijít i na náhodnou kontrolu.
A po jaké době ti uvěří a dají pokoj???
Mi ta kontrola si vadit nebude...a vím že s ním chci být po zbytek mého života..ale i tak...prostě chces mít klid a normálně žít.
No my s přítelem zvažujem se po tak 5-8 letech vrátit do ČR zpet..a mít děti tady.
Jo a jen tak ze zvědavosti, nemyslíš že je přece jen jednodušší se vzít v ČR???
Díkes...přeju hodně úspechů i s manželkou a ať vám to vydrží.
Katka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
|
Zaslal: st červenec 25, 2007 12:28 pm Předmět: |
|
|
OK, mam pro tebe dobre zpravy. Massachusetts nema zadne zvlastni pominky na marriage license. Blood test neni potreba od minuleho roku. Cekani na license je jenom 3 dny. Nemusite byt "residents ve state nejakou dobu. Vice informaci tady:
http://www.weddingvendors.com/marriage-license-laws/united-states/massachusetts/
Tvoje zelena karta prijde od "Vermont Processing Center". Momentalne dpba cekani neni spatna. Na pracovni povoleni - dne zpracovavaji "application" datovana Duben 28 2007 - to je tedy tri mesice. To je forma I-765. Na "Change of Status", form I-130, dnes zpracovavaji "application dated December 17 2006, to je 8 mesicu, asi tak. Tady je vice informaci.
https://egov.uscis.gov/cris/jsps/Processtimes.jsp?SeviceCenter=VSC
Tim padem je mozne kdyz se vdas v rijnu 07, pracovni povoleni dostanes v lednu/unoru 08 a pohovor tak nekdy v cervenci 08.
O pohovor nemej obavy. Jenom kdyz existuje nejaky duvod proc USCIS urednik si mysli ze snatek neni opravdovy, tak budes mit problemy. Budou se pravdepodobne ptat takove otazky jako, kde a kdy jste se setkali, kdy byla svatba, kdo byl na svatbe, jestli manzel ma sourozence a takove veci. Muj pohovor trval 10-15 minut. Vetsina pripadu je takova. Sbirej vsechny doklady ktere potvrdej ze spolu zijete, bankovni konta, ucty na vas oba, pojisteni, atd. Dulezita vec je nelhat o nicem. Prekvapilo mne kolik toho o mne USCIS vedela.
Pro ne existuje jenom jedna svatba, cokoliv udelate potom jako slavnost je nezajima. Kontroly doma jsou velice neobvykle. Jenom v extremnich pripadech by se to mozna stalo. Pro USCIS bude jednodussi svatba v US. Kdyby jste se vzali v CR, pak by jset meli si zazadat skrz US ambasadu. Nevim presne jak to pracuje a jak dlouho to trva. Behem toho casu by jsi ale musela zustat v CR.
Ja jsem mel pravnika ktery to vsechno dal doromady a prisel se mnou na pohovor. Stalo to asi tak $2,500, to je ale pred lety, ted to bude vice.
S manzelkou jsem uz skoro 11 let tak to vypada ze to chvilku bude pokracovat. Momentalne se peru z ceskyma uradama jestli jsem porad Cech nebo ne. Taky pekne komplikovany. V Massachusetts se ti bude libit. Westfield je male mestecko, osobne to tam neznam, jenom Boston. V lete je horko a zimy muzou byt krute. Pomerne dobry lyzovani ma byt v Vermontu.
jestli mas vice otazek, rad ti odpovim kdyz muzu. Napis na karel-zavinac-bouncingczech.com
Hasta! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: st červenec 25, 2007 1:16 pm Předmět: |
|
|
bouncingczech>>  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: st červenec 25, 2007 1:19 pm Předmět: |
|
|
Katka>>
Nemuzes jim rict, ze se berete jen pro papiry a pak se budete brat opravdove. Tohle fakt nerikej.
Nebudes lhat, proste se berete, protoze to je jedina moznost jak muzete zustat spolu a to je cele... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: CA
|
Zaslal: st červenec 25, 2007 10:45 pm Předmět: |
|
|
K tomu pohovoru, po odeslani papiru......jak teda kde.....ale je dost bezne ze jdes k pohovoru uz za par tydnu, kartu muzes mit i dost rychle po svatbe.....je ale fakt....ze v tomhle procesu ma svu vyznam pravnik......imigracni tak nejak zadosti podporene pravniky berou vazneji......co znam zkusenosti lidi, dele cekaji ti co do toho investuji jen to minimum na poplatky.......
Ale je to kazdeho vec......na druhou stranu, jak jsem se tu docetla tak Maxi mela mela GC za par tydnu po odeslani papiru na imigr....bez parvnika a jeste s prekrocenym pobytem, kdy ji bylo zamitnuto prodl viza.....takze je to semo tamo loterie...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 12:29 am Předmět: |
|
|
Ahojek ,
Kajo a Miro....jste uplne zlaticka..ted to vse v praci procitam...dekuji moc za odkazy..moc si toho vazim a az to vse budu mit za sebou tak rozhodne dam vedet....no budu davat vedet i v prubehu.
Jinak preju ti moc a moc zdaru u toho dohadovani = ze jsi Cech...ale nejak nechapu...prece Cechem jsi a vzdy budes...jo jo urady
Jinak zadal si uz nekdo z vas o Americke obcanstvi?
Predpokladam ze ty Kajo urco, kdyz jsi tam uz tak dlouho
Ja jen koukam...ze ti neni smutno...asi je tam lepsi zivot...no a taky zenske jsou vetsi citlivky
Tak to vic to odlouceni prozivaji
Jeste jednou vam za vse dekuji...jste vazne pusinky.
Budu prubezne informovat a jestli me jeste neco napadne....zadne obavy budu ''OTRAVOVAT'' otazkami
Zatim pa
Katka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|