Driving School

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Driving School

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses
Autor Zpráva
Sváťa

Registrace: 01. 08. 2007

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 6:15 am    Předmět: Driving School Odpovědět s citátem

Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost jako já s US řidičákem. Chtějí po mně jít nejdřív do autoškoly a pak mi teprve povolí přijít na test.Mám veškeré papíry co chtěli SSN, permanent resident card a spoustu jinejch dokumentů a když jsem to vše přinesla tak přišli s tím, že musím jít nejdříve do autoškoly a pak můžu jít dělat testy. Řekli mi, že českej řidičák jim nic neříká a ten mezinárodní taky ne Smile takže mi nemůžou věřit, že jsem už řidičák měla.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím. Divil bych se že by jsi musela jít na autoškolu jako 15-letá holka co za volantem nikdy neseděla.

Na to co Ti řeknout úředníci (ať na DMV nebo jinde) se ale moc nespoléhej. Oni jsou hodnocení podle toho jak rychle procesují lidi. Je to pro ně velice jednoduší říct “Yes. Approved. Next!” nebo “No. Denied. Next!” než aby si rozbírali speciální případy. Né že by to bylo správné; jen píšu jak to vidím já.

Čím to uděláš pro úředníky jednoduší, tím to půjde pro Tebe lepší. Měla by jsis prostudovat jestli máš právo na řidičák bez místní autoškoly nebo ne. Toto je velice jednoduchá otázka si najít odpověď. Pak přijdeš k okýnku, řekneš něco jako: “Já chci řidičák. Podle odstavce § 123, mám právo požád o řidičák aniž bych měla autoškolu. Podle §123 potřebuji doklady A, B, C. Zde jsou moje doklady A, B, C.”

Nemůžeš se spoléhat že oni znají nějaký §123. Jo, měli by. Možná že úředník za pultem je blbý, možná nový, možná se akorát změnil zákon. A vůbec se nespoléhej že oni budou znát co je to český řidičák a že to je dokument B. Musíš jim říct že toto je dokument B který on potřebuje podle §123(b). Používej názvy které najdeš v zákonu. Jestli podle zákonu nazývají řidičák “driver’s license” tak používej “driver’s license” a né “driving license” nebo “driver license”.

Jinak, nezlob se že český řidičák jim moc neříká. Kdyby někdo přišel na úřad v ČR že si chce udělat řidičák, tak by jim řidičák v perštině nebo laoštině taky moc neříkal. Jo, v ČR klidně třeba uznají francouzký, italský, nebo polský řidičák, podobně jako v Tvém státu by uznali řidičák z jiného státu USA, ale doklady z druhé strany světa moc neznají.

Prostuduj si zákony a pravidla jestli máš právo to dělat bez autoškoly. Jestli to nenajdeš, napiš.

A samozřejmě, ne-existuje žádný “Americký” řidičák. Řidičáky vydává státní vláda a né federální.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 1:16 pm    Předmět: Re: Driving School Odpovědět s citátem

Sváťa napsal:
Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost jako já s US řidičákem. Chtějí po mně jít nejdřív do autoškoly a pak mi teprve povolí přijít na test.Mám veškeré papíry co chtěli SSN, permanent resident card a spoustu jinejch dokumentů a když jsem to vše přinesla tak přišli s tím, že musím jít nejdříve do autoškoly a pak můžu jít dělat testy. Řekli mi, že českej řidičák jim nic neříká a ten mezinárodní taky ne Smile takže mi nemůžou věřit, že jsem už řidičák měla.

V jakym jsi statu? V CA jsem jen prinesla vsechny dokumenty, napsala si test, odridila jizdu mestem a to bylo vse.
Sváťa

Registrace: 01. 08. 2007

PříspěvekZaslal: čt srpen 02, 2007 5:41 am    Předmět: Autoškola Odpovědět s citátem

Jsem v Louisianě Smile a tady mají asi jiná pravidla.
Zkoušela jsem kvuli té autoškole volat i centra DMV v Baton Rouge a tam taky neznali odpověd. Jestli mi někdo můžete poradit, kde bych našla ten správný paragraf budu moc ráda.
Dekuju !!!
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: čt srpen 02, 2007 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svato,
Mrkni se sem.
http://www.dmv.org/la-louisiana/apply-license.php#First-Time_Applicants
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com