pojisteni - prosim pomoc

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

pojisteni - prosim pomoc

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
maruska
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 6:23 am    Předmět: pojisteni - prosim pomoc Odpovědět s citátem

Ahoj, vdala jsem se v USA. Zelenou kartu dostanu do dvou mesicu, takze ziji tady. V CR mi ale rekli ze i presto ze ziji v usa musim platit zdravotni pojisteni, coz cini asi 12 tisic korun rocne. Existuje vyjimka, ze kdyz v CR nezustanu dele nez mesic a prijedu vzdy az po pul roce, tak pojisteni platit nemusim, jen se pozastavi na dobu co budu v USA a pak jak prijedu do CR tak si ho opet obnovim a muzu chodit k doktorum.
Ja ale chci do CR jezdit casteji nez 2xrocne,to uz ale odporuje te podmince a musim platit pojisteni 12000KC rocne.
PROC SI MUSIM PLATIT ZDRAVOTNI POJISTENI V CR KDYZ ZIJI V USA??? JAK TO DELATE VY? PLATITE SI POJISTENI I V CR I V USA? KDYZ PORUSIM TU PODMINKU A PRIJEDU DRIVE NEZ ZA 6 MESICU A NENAVSTIVIM ZADNEHO DOKTORA, ZJISTI ZDRAVOTNI POJISTOVNA ZE JSEM NA UZEMI CR??
Snad jsem to dobre vysvetlila a nekdo mi dokaze poradit.

diky moc
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 6:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Marusko,
Pojisteni muzes pozastavit v CR, na jak dlouho chces, ale podminka je ze budes si paltit americke pojisteni.
Musis potom dolozit v CR ze jsi paltila pojisteni v americe.
Jestli nekde uz pracujes tady v USA a mas medical, tak to zasli rodicum z plnou moci do CR a at ti pozastavi pojisteni v CR.
Zdar Bucky
maruska
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 7:23 am    Předmět: pojisteni Odpovědět s citátem

ahoj, tady v usa uz pracuji a pojisteni mam taky.To ze mam pojisteni v USA jim mam ukazat jak prijedu opet do CR.Ale v CR mi rekli ze mi to pojisteni pozastavi jen kdyz neprijedu driv jak za pul roku.Ja jsem se k tomu upsala,ale chci to porusit protoze chci do CR jezdit casteji nez dvakrat do roka. Taky mi prijde divne ze musim platit zdravotni pojisteni tady v usa a taky v CR. TAkze myslis ze by na to prisli ze prijedu do CR driv nez za pul roku (k cemuz jsem se jim tam upsala)??

Snad to dava smysl...

diky moc
maruska
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 7:24 am    Předmět: pojisteni Odpovědět s citátem

ahoj, tady v usa uz pracuji a pojisteni mam taky.To ze mam pojisteni v USA jim mam ukazat jak prijedu opet do CR.Ale v CR mi rekli ze mi to pojisteni pozastavi jen kdyz neprijedu driv jak za pul roku.Ja jsem se k tomu upsala,ale chci to porusit protoze chci do CR jezdit casteji nez dvakrat do roka. Taky mi prijde divne ze musim platit zdravotni pojisteni tady v usa a taky v CR. TAkze myslis ze by na to prisli ze prijedu do CR driv nez za pul roku (k cemuz jsem se jim tam upsala)??

Snad to dava smysl...

diky moc
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nó, jestli budeš do ČR jezdit často, tak přece se Ti to vyplatí mít v ČR pojištění. Za pouhých 12.000 CZK se to snad vyplatí, ne? Co kdyby se Ti něco stalo v ČR když jseš tam na návštěvě? Zaplatí Ti, nebo nahradí Ti to pojišťovna v USA? Kolik máš deductible, co-pay, atd.?

Možná že se Ti vyplatí chodit na prohlídky v ČR než v USA. A chodit na elective procedures v ČR také.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Marusko,

souhlasim s Mlynkem - myslim, ze se Ti vyplati si to pojisteni v CR udrzet (pokud tedy tam budes pobyvat casteji, nez 2x do roka). Sice nevim, jake mas pojisteni v US, ale u rady pojisteni stejne platis "doctor visit" (coz se pry ma uz v CR take zavest), ale urcite to nebude takova palka jako v US.

Jinak na Tvuj dotaz, proc musis platit zdravotni pojisteni, i kdyz zijes mimo republiku: "ze zakona kazdy obcan CR musi mit zdravotni pojisteni" a jak jsi spravne psala, existuje jen ta vyjimka 6 & vice mesicu pobytu mimo CR a zaroven zdravotni pojisteni v zahranici.

Chapu, ze Te to stve (me taky - i kdyz ja ho pozastavene mam), podle me by tam melo byt spis rozhodujici misto trvaleho pobytu (tedy mimo CR), ale zatim je to tak.

Ale jinak pozor, jen jako doplneni: pozastavit pojisteni v CR muzes, ale nesmis byt bez zdravotniho pojisteni (t.j. v cizine) ani jeden kalendarni den, jinak u ceske zdravky doplacis celou sumu od data preruseni pojisteni. At zije ceska byrokracie!

Kazdopadne tech 12 tis. CZK neni zas az tak moc, takze osobne take doporucuji si pojisteni v CR udrzet.

P.S. na druhou stranu zdravotni pojistovna tezko sama zjisti, kolikrat jsi v CR za rok byla ...
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 10:54 am    Předmět: Re: pojisteni Odpovědět s citátem

maruska napsal:
ahoj, .............Taky mi prijde divne ze musim platit zdravotni pojisteni tady v usa a taky v CR. ....................

diky moc

V USA nemusis zdravotni pojisteni platit, nikdo te k tomu nemuze donutit je to dobrovolne.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 10:56 am    Předmět: Re: pojisteni Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
maruska napsal:
ahoj, .............Taky mi prijde divne ze musim platit zdravotni pojisteni tady v usa a taky v CR. ....................

diky moc

V USA nemusis zdravotni pojisteni platit, nikdo te k tomu nemuze donutit je to dobrovolne.
No to jo, ale az se Ti neco stane, tak pak treba muzes platit dluhy do konce zivota ... podle vyse uctu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 12:07 pm    Předmět: Re: pojisteni Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Anonymous napsal:
maruska napsal:

diky moc

No to jo, ale az se Ti neco stane, tak pak treba muzes platit dluhy do konce zivota ... podle vyse uctu.

Anebo delky zivota.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 12:09 pm    Předmět: Re: pojisteni Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Anonymous napsal:
maruska napsal:

diky moc

No to jo, ale az se Ti neco stane, ..................................

To jo ale na to se neptala, jenom si stezovala ze musi platit. Coz nemusi.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ahoj Marusko,
Pojisteni muzes pozastavit v CR, na jak dlouho chces, ale podminka je ze budes si paltit americke pojisteni.
Musis potom dolozit v CR ze jsi paltila pojisteni v americe.
Jestli nekde uz pracujes tady v USA a mas medical, tak to zasli rodicum z plnou moci do CR a at ti pozastavi pojisteni v CR.
Zdar Bucky

Bucky ma pravdu. Kdyz mas pojisteni tady ve Statech, tak kdykoliv jedes do CR, tak si vezmi vsechny vypisy a potvrzeni abys jim to tam mohla ukazat, a v CR uz nic doplacet nebudes.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 5:18 pm    Předmět: Re: pojisteni Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:
Anonymous napsal:
maruska napsal:

diky moc

No to jo, ale az se Ti neco stane, ..................................

To jo ale na to se neptala, jenom si stezovala ze musi platit. Coz nemusi.
No, to tu ale snad vi skoro kazdy, ne?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com