Belize

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Belize
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 8:35 am    Předmět: Belize Odpovědět s citátem

Chtel bych pristi rok zaletet do Belize. Zna to tam nekdo? Jak se tam da zaletet z USA, jak je tam draho a podobne. Diky vsem za informace.
Tady prikladam jednu stranku pro nekoho o Belize jeste nevi. http://www.travelbelize.org/
Stranky vypadaji zajimave.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 7:55 pm    Předmět: Belize Odpovědět s citátem

Nechtěl bych říct že to tam znám, ale byl jsem tam na dovolené, a tak mám své názory.

Odpovědi na začáteční otázky jako jak se tam dostat, jak je tam draho, atd. si můžeš najít v jakékoliv guidebook, nebo na internetu během 30 vteřin. Nelepší turistické knihy pro Centrální Ameriku co používám jsou od Lonely Planet, nebo od Moon Publications.

Jinak, ta stránka travelbelize.com je fajn, ale pro mě připadá že je psaná trochu pro tourons, než travelers. Jestliže rád cestuješ, a umíš cestovat (i.e., můžeš klidně žít jako zdejší lidi, a nepotřebuješ jíst jen v McDonalds a nepotřebuješ aby všechno bylo prepackaged), tak si najdi lepší zdroje.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau.
Belize je zeme, ktera mne laka uz dlouho. Pred dvema lety jsem uz byl na hranicich, ale v roce 2005 jsme jako CR meli s Belize a Guatemalou jeste vizovou povinnost a obe viza by me tenkrat kvuli asi 3 dnum, ktere jsem tam chtel stravit prisla asi na 300$ Sad
Podle mne je nejlepsi zpusob dopravy jeden z mnoha velmi levnych letu do Cancun a do Belize se presunout odtud. Primy let do Belize City je temer vzdy mnohem drazsi a neni dostupny ze vsech mist v USA, cimz se samozrejme prodrazuje. Ja letel z Chicaga charterovym letem za celkem smesnych 250$. V Cancun jsem narentoval VW Jetta (asi 250$/tyden) a vyjel jsem na jih. Silnice podel pobrezi je uplne prazdna a ve velmi dobrem stavu. Na hranice (idealni je prechazet v Calderon) se da dojet uplne v pohode za 3 hodiny, az do Belize City dalsi hodka. Rozhodne bych vsak doporucil vyclenit aspon jeden den a noc na to, co se da prosvistet za ty 3 hodiny. Presto (nebo prave proto), ze se turisticky demon rozleza po svete neuveritelnym tempem a nici nadherna autenticka mista po desitlkach rocne, prave na Riviera maya se daji najit jeste zapomenuta mista, ktera jsou relativne velmi lehce dostupna a pritom neztratila nic ze sve puvodni krasy a kouzla. Tyden jsem prespaval v houpacich sitich na nekonecnych liduprazdnych plazich, popijel s domorodci tequilu a mexicka piva, snorchloval cele hodiny v druhem nejvetsim koralovem rifu sveta, kde neni pisecny zralok, rejnok, nebo barakuda zadnou senzaci. Na ceste do Belize stoji za to zastavit na potapeni v Puerto Morelos, kde se da kazdy majitel lodi, vyvazejici turisty k utesu ukecat za 5-10$ (Americane, kteri sem zabloudi z nekterych z resortu nebo z Cancun plati 45$) i s povinnou znamkou za vstup do narodniho parku, ktery tu vznikl na ochranu alespon casti tohoto unikatniho koraloveho utesu. Doporucuji se vyhnout velkym obloukem Playa del Carmen. ferry na Cosumel, McDonalds, obchody jako na 5th Avenue v NYC! Co dodat? Jako priprava na Belize poslouzi skvele relax v mych zamilovanych mistech, kam chapadla turistickych magnatu zatim nedosahla: Tulum, Majahual a Xcalak. Z posledne jmenovaneho uz by se dalo do Belize jednoduseji preplavat, nez jet autem Smile
O Belize jsem mluvil s mistnimi lidmi hodne. Dali mi spoustu uzitecnych rad a informaci. Pote, co jsem si svuj umysl na hranici rozmyslel, jsem alespon nabral jednoho Nemce, ktery se z Belize po tydnu vracel. Ten mi behem asi hodinove jizdy rekl snad vsechno, co se neda vycist v zadnem z pruvodcu.
Penize nehraji v Belize temer zadnou roli. Podobne jako v jinych castech tohoto regionu se ceny za bezne sluzby, potraviny, ubytovani nebo alkohol nedaji s USA porovnavat. Nakonec mym stylem neni spavat v hotelech a stravovat se v McDonalds. Vyspat se da temer vsude a zadarmo. V Belize je podle vseho, co jsem slysel bezpecno. nezanedbatelnou vyhodou je to, ze je to jedina anglicky mluvici zeme v latinske americe, takze se da spousta veci vyjednat. Pokud clovek prijede vyfiknuty jako typicky gringo-turista, musi pocitat s tim, ze ho chce oskubat kdekdo, ale v triku, sandalech, cargo kratasech a neholeny clovek rychle splyne s mistnim obyvatelstvem. V Belize neni mnoho k videni. Vnitrozemi je uplne o nicem, zrovna tak, jako hlavni mesto. Ovsem cele karibske pobrezi je pry naprosto uzasne a hlavne "nezkazene". Belize je vyhlasenym rajem potapecu. Dohodnou si denne trip na zajimava mista vcetne piti a jidla je otazka cca 30-40$. V Belize neplati temer zadna pravidla. V obchodech a ani na uradech prakticky neexistuje presna oteviraci doba. Nikdo se nad tim nepozastavuje, nikdo si nestezuje. Zivot tece pohodovym linym tempem a v hlavnim meste je vlastne cekanim na vecer, kdy se zaplni stovky baru a tanciren, ze vsech koutu na vas dorazi reggae, vsudypritomni rastamani s bujnymi dredy, kourici jointa velikosti nejvetsiho kubanskeho doutniku se usmivaji nekonecnym zasnenym usmevem a THC snad i poti Smile To jsem slysel ja o Belize.
Autem se da na zpatecni ceste navic zajet do Guatemaly na svetozname mayske mesto Tikal, ukryte hluboko v dzungli. Pokud si vsak chce clovek tuto zajizdku odpustit, na seznameni s mayskou kulturou bohate postaci velice podobne ruiny v mexicke Coba nebo Chechen Itza, za kterymi se zajizdi z hlavni trasy jen nepatrne.
Nakonec ja se osobne chystam na par dni do Belize uz pomerne brzo. Belize je momentalne hodne zhave misto na zalozeni offshore spolecnosti, nebo jen bankovnich uctu. Sluzby s tim spojene jsou dnes dokonale jako u jinych tradicnich zemi (Bahamy, Seychelly apod.), ale mnohem levnejsi a take pristupnost z USA je (alespon pro mne) idealni. Vsechno se da pomerne rychle a jednoduse vyridit online, ale primo na miste clovek usetri a navic spoji prijemne s uzitecnym Wink
Rad predam vsechny nabyte zkusenosti.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 11:28 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Nechtěl bych říct že to tam znám, ale byl jsem tam na dovolené, a tak mám své názory.

Odpovědi na začáteční otázky jako jak se tam dostat, jak je tam draho, atd. si můžeš najít v jakékoliv guidebook, nebo na internetu během 30 vteřin. Nelepší turistické knihy pro Centrální Ameriku co používám jsou od Lonely Planet, nebo od Moon Publications.

Jinak, ta stránka travelbelize.com je fajn, ale pro mě připadá že je psaná trochu pro tourons, než travelers. Jestliže rád cestuješ, a umíš cestovat (i.e., můžeš klidně žít jako zdejší lidi, a nepotřebuješ jíst jen v McDonalds a nepotřebuješ aby všechno bylo prepackaged), tak si najdi lepší zdroje.

Diky za tvoji odpoved, i kdyz byla trochu jizliva. Jestli tedy vubec vis co to znamena Wink
S tvych prispevku jsem ale vycetl, ze o Cesich(tedy myslim tech pravych) moc nevis. Zrejme zijes v USA moc dlouho Sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Cau.
Belize je zeme, ktera mne laka uz dlouho. Pred dvema lety jsem uz byl na hranicich, ale v roce 2005 jsme jako CR meli s Belize a Guatemalou jeste vizovou povinnost a obe viza by me tenkrat kvuli asi 3 dnum, ktere jsem tam chtel stravit prisla asi na 300$ Sad
Podle mne je nejlepsi zpusob dopravy jeden z mnoha velmi levnych letu do Cancun a do Belize se presunout odtud. Primy let do Belize City je temer vzdy mnohem drazsi a neni dostupny ze vsech mist v USA, cimz se samozrejme prodrazuje. Ja letel z Chicaga charterovym letem za celkem smesnych 250$. V Cancun jsem narentoval VW Jetta (asi 250$/tyden) a vyjel jsem na jih. Silnice podel pobrezi je uplne prazdna a ve velmi dobrem stavu. Na hranice (idealni je prechazet v Calderon) se da dojet uplne v pohode za 3 hodiny, az do Belize City dalsi hodka. Rozhodne bych vsak doporucil vyclenit aspon jeden den a noc na to, co se da prosvistet za ty 3 hodiny. Presto (nebo prave proto), ze se turisticky demon rozleza po svete neuveritelnym tempem a nici nadherna autenticka mista po desitlkach rocne, prave na Riviera maya se daji najit jeste zapomenuta mista, ktera jsou relativne velmi lehce dostupna a pritom neztratila nic ze sve puvodni krasy a kouzla. Tyden jsem prespaval v houpacich sitich na nekonecnych liduprazdnych plazich, popijel s domorodci tequilu a mexicka piva, snorchloval cele hodiny v druhem nejvetsim koralovem rifu sveta, kde neni pisecny zralok, rejnok, nebo barakuda zadnou senzaci. Na ceste do Belize stoji za to zastavit na potapeni v Puerto Morelos, kde se da kazdy majitel lodi, vyvazejici turisty k utesu ukecat za 5-10$ (Americane, kteri sem zabloudi z nekterych z resortu nebo z Cancun plati 45$) i s povinnou znamkou za vstup do narodniho parku, ktery tu vznikl na ochranu alespon casti tohoto unikatniho koraloveho utesu. Doporucuji se vyhnout velkym obloukem Playa del Carmen. ferry na Cosumel, McDonalds, obchody jako na 5th Avenue v NYC! Co dodat? Jako priprava na Belize poslouzi skvele relax v mych zamilovanych mistech, kam chapadla turistickych magnatu zatim nedosahla: Tulum, Majahual a Xcalak. Z posledne jmenovaneho uz by se dalo do Belize jednoduseji preplavat, nez jet autem Smile
O Belize jsem mluvil s mistnimi lidmi hodne. Dali mi spoustu uzitecnych rad a informaci. Pote, co jsem si svuj umysl na hranici rozmyslel, jsem alespon nabral jednoho Nemce, ktery se z Belize po tydnu vracel. Ten mi behem asi hodinove jizdy rekl snad vsechno, co se neda vycist v zadnem z pruvodcu.
Penize nehraji v Belize temer zadnou roli. Podobne jako v jinych castech tohoto regionu se ceny za bezne sluzby, potraviny, ubytovani nebo alkohol nedaji s USA porovnavat. Nakonec mym stylem neni spavat v hotelech a stravovat se v McDonalds. Vyspat se da temer vsude a zadarmo. V Belize je podle vseho, co jsem slysel bezpecno. nezanedbatelnou vyhodou je to, ze je to jedina anglicky mluvici zeme v latinske americe, takze se da spousta veci vyjednat. Pokud clovek prijede vyfiknuty jako typicky gringo-turista, musi pocitat s tim, ze ho chce oskubat kdekdo, ale v triku, sandalech, cargo kratasech a neholeny clovek rychle splyne s mistnim obyvatelstvem. V Belize neni mnoho k videni. Vnitrozemi je uplne o nicem, zrovna tak, jako hlavni mesto. Ovsem cele karibske pobrezi je pry naprosto uzasne a hlavne "nezkazene". Belize je vyhlasenym rajem potapecu. Dohodnou si denne trip na zajimava mista vcetne piti a jidla je otazka cca 30-40$. V Belize neplati temer zadna pravidla. V obchodech a ani na uradech prakticky neexistuje presna oteviraci doba. Nikdo se nad tim nepozastavuje, nikdo si nestezuje. Zivot tece pohodovym linym tempem a v hlavnim meste je vlastne cekanim na vecer, kdy se zaplni stovky baru a tanciren, ze vsech koutu na vas dorazi reggae, vsudypritomni rastamani s bujnymi dredy, kourici jointa velikosti nejvetsiho kubanskeho doutniku se usmivaji nekonecnym zasnenym usmevem a THC snad i poti Smile To jsem slysel ja o Belize.
Autem se da na zpatecni ceste navic zajet do Guatemaly na svetozname mayske mesto Tikal, ukryte hluboko v dzungli. Pokud si vsak chce clovek tuto zajizdku odpustit, na seznameni s mayskou kulturou bohate postaci velice podobne ruiny v mexicke Coba nebo Chechen Itza, za kterymi se zajizdi z hlavni trasy jen nepatrne.
Nakonec ja se osobne chystam na par dni do Belize uz pomerne brzo. Belize je momentalne hodne zhave misto na zalozeni offshore spolecnosti, nebo jen bankovnich uctu. Sluzby s tim spojene jsou dnes dokonale jako u jinych tradicnich zemi (Bahamy, Seychelly apod.), ale mnohem levnejsi a take pristupnost z USA je (alespon pro mne) idealni. Vsechno se da pomerne rychle a jednoduse vyridit online, ale primo na miste clovek usetri a navic spoji prijemne s uzitecnym Wink
Rad predam vsechny nabyte zkusenosti.

Scoute diky moc za tve velice obsirne imformace. Napsal jsi me toho opravdu hodne, ani jsem neocekaval, ze me muze nekdo takto pomoci.
Z tveho prispevku "cisi" znalost cele oblasti, za coz jsem moc vdecen.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 7:36 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Diky za tvoji odpoved, i kdyz byla trochu jizliva. Jestli tedy vubec vis co to znamena Wink
S tvych prispevku jsem ale vycetl, ze o Cesich(tedy myslim tech pravych) moc nevis. Zrejme zijes v USA moc dlouho Sad

Hele, asi tak: mám velice rád cestování, a bavit se o cestování. Hodně lidem už o tom píšu. Už asi 18 let, dřive než byl Netscape, Internet Explorer, atd., v dobách když to všechno bylo na list-servech, a na usenet, atd. I zde se podívej co jsem psal o Door County, o Chicágu, New Yorku, Washingtonu, Kalifornii, atd. Nadávat mi že nechci pomoc mi nikdo nemusí.

Problém je, ze když se někdo zaptá takové začáteční otázky jako jses ptal Ty, tak je to velice těžké mu pomoc. Mnohokrát jsem četl takové otázky jako: “Chci se na 4 dni prohlédnout Evropu. Kam by jste doporučovali jet?” Nebo “Víte kde je Praha?”, nebo “Kde je dobrá restaurace ve Francii?” atd.

Jsou vlastně dva problémy: zaprvé mám rád diskutovat o věcech co se ve knížkách nedočteš, a né o věcech co každý ví po 5 minutách prohlédnutím guidebook.

Zadruhé nevím s jakého hlediska člověk se na cestování dívá; jestliže je někdo student který nemá moc peněz ale má dosti času a chce se povalovat po hospodách tak mu dám jiné rady než rodičovi který hledá staré zámky aby ukázal svým 5-letým dětem kultůru, a to se liší od lidí kteří jsou v důchodu a jsou labužníci ale nechtějí moc šlapat po Malé Straně. Chápu že pro některé lidi cestování na cruise ships je výborné, ale pro jiné je to hnus; že pro některé platit víc než 10 USD je plýtvání penězmi, ale jiní nechtějí být v hotelu bez televise a mini-baru; že pro některé 6 měsíců na Prahu je moc málu času, ale pro jiné 5 dnů na Západní Evropu je až moc. Každý má jiný styl cestování, takže když nenapíšeš co hledáš, nebo aspoň co jsi zač, tak moje rady (i ostatních) Ti moc nepomůžou.

K závěru nechápu že když se ptáš na Belize, tak proč Tě zajímá jestli vím nebo nevím něco o Čechách.

Čus!
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:

Podle mne je nejlepsi zpusob dopravy jeden z mnoha velmi levnych letu do Cancun a do Belize se presunout odtud. Primy let do Belize City je temer vzdy mnohem drazsi a neni dostupny ze vsech mist v USA, cimz se samozrejme prodrazuje.

Souhlasím 100%. Přímí let do CUN, a pak pryč. Cancún je zajímavé pro lidi kteří se chtějí party, opít se, nebo se valet půl dne na pláži a druhý půl dne na pokoji hotelu. Když jsem se zeptal v restauraci v Cancun o “Pok čuk”, což je jedno z májských jídel které miluji, tak se mi Mexičani chechtali že to je “basúra”. (Jo, zdejší lidé (t.j. Májové) považují Mexičany za kolonisty, a moc nevidí mezi Mexičany a Američany rozdíl). Chápu že některé Američany kteří nikdy nikde nebyli a těžce pracují 50 týdnů v roku ve fabrice to Cancun láká. Mě ne.

scout66 napsal:

V Cancun jsem narentoval VW Jetta (asi 250$/tyden) a vyjel jsem na jih. Silnice podel pobrezi je uplne prazdna a ve velmi dobrem stavu.

Been there, done that! Smile Jenže to byla VW Beetle; když jsem vyjížděl z parkoviště, ukazovalo nám to práznou nádrž; zavolal jsem chlápka, on zaťukal prstem na palivoměr a vylezlo to na plnou nádrž.

Jinak, když jsem tam byl, tak bylo to těžké je autobusem na jih (letiště je na jih od města). Autobusové nádraží je ve městě, takže musíš zaplatit autobus nebo taxík do města, což je asi 10-krát tak drahé než autobus do Belize. Ale na spáteční cestě to je fajn: Z Playa del Carmen (PdC) a ostatních míst na jihu, si sedneš na autobus na Cancun, a řekneš řídičovy aby Tě vysadil jak jede kolem letiště, a ten km na letiště pohodlně dojdeš; když sedneš vedle řidiče, a uvidíš přes silnici nájezd, tak víš že jsi u letiště.

scout66 napsal:
... Tyden jsem prespaval v houpacich sitich na nekonecnych liduprazdnych plazich, ...

Houpací sítě jsou pro Evropany a Američany úplně neznámé, ale v těchto místech jsou velice důležité. Je to umění se naučit vybírat sítě, spát v nich, chovat se o ně, znát různé druhy, atd. (asi jako perské koberce v Blízkém Východě). Jestliže budeš spát tam pár nocích, tak bych doporučil si koupit síť typu matramonia nebo familia. Většina hotelích z cesty mají na sítě v každým pokoji háky kam si je cestovatel pověsí. Vřele doporučuji se naučit o houpacích sítí když tam budeš.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Belize ma jednu zvlastnost ziji tam jenom HADI kteri vyhubili ostatni zver a ptaky.Dostali se tam pri nataceni filmu TARZAN" kolem roku 1935
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:

Doporucuji se vyhnout velkym obloukem Playa del Carmen. ferry na Cosumel, McDonalds, obchody jako na 5th Avenue v NYC! Co dodat?

No některé lidi to víta, Scoute. Nevíš. Mě to neláká. PdC v 90-tých letech ještě nebylo tak hrozné. Většina turistů v PdC bylo v té době z Evropy.

scout66 napsal:

Jako priprava na Belize poslouzi skvele relax v mych zamilovanych mistech, kam chapadla turistickych magnatu zatim nedosahla: Tulum, Majahual a Xcalak. Z posledne jmenovaneho uz by se dalo do Belize jednoduseji preplavat, nez jet autem

Víš, né tak úplně. Je OBROVSKY rozdíl mezi Jukatánem a Belize. Úplně jiná kultůra, jiní lidé, jiný phled na svět, všechno. I když spolu mají hranice, je to jiné. Asi jako dejme tomu ČR a Německo, nebo Švýcarsko a Itálie.

scout66 napsal:

Penize nehraji v Belize temer zadnou roli. Podobne jako v jinych castech tohoto regionu se ceny za bezne sluzby, potraviny, ubytovani nebo alkohol nedaji s USA porovnavat.

Podle toho co chceš. Jo, najdeš lidi co si stěžují že už za hotel musíš platit 5 USD a né 3 jak bývalo, ale jsou taky lidé co v Belizu platí 500 USD za noc. Pro každého je to něco jiného.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:

V Belize je podle vseho, co jsem slysel bezpecno.

Podle toho kde. Řekl bych že jsem se cítil více bezpečný na Jukatánu než v Belize. V Jukatánu jsem měl 2 příběhy: jednou kolem Mediry jsem položil a zapoměl u cesty dalekohled aniž bych se toho všimnul; ušmudlaná holka, pro kterou dalekohled byl asi roční příjem mi ho s úsměvem podala. Jindy v Xpuhilu jsem koupil lístek na autobus, vlezl jsem na autobus, a než autobus vyjel, tak mě hledal prodavač; prý jsem platil 50 000 pesovou bankovkou a né 500 jak jsem myslel (starý pesa). Bohužel, nemůžu říct že bych očekával že něco podobného by se cestovateli stalo v USA nebo v ČR.

scout66 napsal:

V Belize neni mnoho k videni.

Blbost! Promiň, ale je to vážně nádherná země kde je hodně na vidění. Pláže, místní kultůra, Májské vykopávky, atd.

scout66 napsal:

V Belize neplati temer zadna pravidla. V obchodech a ani na uradech prakticky neexistuje presna oteviraci doba. Nikdo se nad tim nepozastavuje, nikdo si nestezuje. Zivot tece pohodovym linym tempem

Very Happy Very Happy No, z pohledu Němce co Ti to vyprávěl máš pravdu. Když jedeš do světa mimo Západní civilizaci, není to zase tak zvláštní.

scout66 napsal:

Promiň, ale ne. Tikal, Coba, Chichén Itza jsou úplně rozdílné místa. Z jiné doby, jiný styly architektůry, jinak zachované, i turisticky je to rozdílné. Porovnávat tyto místa, je asi jako porovnávat Benátky, Athénský Parthanon, a Hradčany. Doporučovat vynechat Tikal protože je to podobné jako CI a Coba, je jako říct Američanovy aby vynechal Prahu, protože na seznámení s Evropskou kultůrou stačí vidět Paříž a Řím.

Z turistického hlediska nejlepší z třech je Tikal; potřebuješ na to asi 2 dny si to prohlénout dobře. CI je ale více po ruce (na hlavní cestě mezi Cancúnem a Meridou), a tak je tam dosti přelidněno; asi na 6 hodin. Cobá je pěkná, ale dosti zarostlá, takže z těchto 3 nejprimitivnější a také nejroztáhnutá. Tulúm je tak na hodinku.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 10:11 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

[quote="pdmlynek"]
Anonymous napsal:

K závěru nechápu že když se ptáš na Belize, tak proč Tě zajímá jestli vím nebo nevím něco o Čechách.

Čus!

To je presne, co jsem si o tobe myslel. Zijes moc dlouho v USA a cesky uz moc neumis.
Nepsal jsem nic o Cechach(jako stat), ale o Cesich(jako lidech).

Mimochodem urcite jsi precetl Scoutuv prideavek k me otazce o Belize. Napasal me toho opravdu hodne a nikde se nezminil, ze se "hloupe" ptam.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 10:48 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
... a cesky uz moc neumis.

Ten by ji mohl prednaset na college ty trdlo Wink

citace:
....a nikde se nezminil, ze se "hloupe" ptam.

You need to sack up instead of crying about your pussy hurting Embarassed
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 11:07 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

Mob napsal:
Anonymous napsal:
... a cesky uz moc neumis.

Ten by ji mohl prednaset na college ty trdlo Wink

citace:
....a nikde se nezminil, ze se "hloupe" ptam.

You need to sack up instead of crying about your pussy hurting Embarassed

Nevim proc se do toho motas ty. Psal jsem Mlynkovi.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 11:13 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
pdmlynek napsal:

To je presne, co jsem si o tobe myslel. Zijes moc dlouho v USA a cesky uz moc neumis.

Ách, jo. Hele, jestli chceš si popovídat o Belize, nebo o Hawaii, nebo i třeba o Vancouveru, tak fajn. Rád pomůžu jestli můžu, rád se poučím. Není přeci potřeba mi tak zbytečně nadávat, nemyslíš?

BTW, máš pravdu sice moje čeština je mizerná, ale ja jsem nepsal o lidech ale o zemi. Ty jses neptal o občanech Belize, ale o zemi Belize; proto jsem psal o ČR.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 11:40 pm    Předmět: Re: Belize Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
BTW, máš pravdu sice moje čeština je mizerná ...
Mlynku, Tvoje cestina mizerna vubec neni; sice obcas udelas nejaky ten prehmat, ale jinak To musim rict, ze smekam klobouk Exclamation. Jinak Tvoje cestina je urcite lepsi, nez moje anglictina Wink.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com