|
|
| Autor |
Zpráva |
JS Anonymní
|
Zaslal: čt duben 20, 2006 2:27 pm Předmět: JS - Co bude dal? .... |
|
|
Mozna nekdo poradi, mozna pro nekoho to bude duvod k zamysleni
- odjizdela jsem do USA s tim, ze uz se nevratim zpet do CR, to znamena zbavila jsem se vseho co jsem mela i bytu a odjela do zeme, kde jsem si prala spokojene dozit svuj zivot.
Splnila se mi vsechna ma celozivotni prani - byla jsem v USA, nasla si toho nejlepsiho partnera o kterem jsem snila cely zivot /cecha/, koupili jsme si dum a spokojene zili.
Pripadala jsem si jako v pohadce, zivot pro me mel ten pravy smysl, radovala se z kazdeho dne a z kazde malickosti. Svet mi najednou pripadal strasne krasny. Poprve v zivote jsem poznala tu pravou lasku a citila jsem se byt nejstastnejsim a nejbohatsim clovekem pod sluncem. Ale - jelikoz jsme oba dva pobyvali v USA nelegalne, dostali jsme se do rukou INS. K soudu, kam jsme se meli dostavit, jsme neprisli protoze: prijali jsme nabidku jednoho "dobreho cecha", ktery jiz ma obcanstvi, ktery umi perfektne anglicky a ktery nam nabidl, ze nam pomuze nas pobyt zlegalizovat /samozrejme ne zadarmo/. Podal za nas zadost /Live act 2000/ na zaklade cehoz mel nas pobyt byt zlegalizovan.
Poslal nam nejake lejstro, ktere melo byt urednim potvrzenim podane zadosti a sdelil nam, ze nyni uz musime jen cekat kdy na nas prijde rada, abychom sli na pohovor a pote ze dostaneme "zelenou kartu", k soudu pry nemusime, vse se vyresi na tom slyseni.
Jelikoz jsme neumeli poradne anglicky, verili jsme jeho slovum a o pravosti toho lejstra nas presvedcilo to, ze jsme se prokazovali timto dokumentem pri hledani zamestnani/a byli prijati/, pri vyrizovani na uradech a dokonce jsme dostali v bance uver na dum, kdyz jsme se timto dokumentem prokazali. Takze jsme nemeli opravdu duvod neverit, spis nas to utvrzovalo v tom, ze je vse na nejlepsi ceste k cili - zelene karte.
Vsechno krasne se ale jednim okamzikem zmenilo v peklo - zastavil me jednoho dne policista, ktery jel za mnou a pozadoval DL atd., vyzval me k vystoupeni z auta, nasadil me pouta a odvezl do vezeni, kde jsem se dozvedela ze je na me vydan zatykac, jelikoz jsem se nedostavila k soudu.
A najednou to "lejstro" nebylo nic platne, dokonce jsem se dozvedela, ze je to pouze zadost o pracovni povoleni, takze je mi k nicemu a putovala jsem do vezeni.
Presto ze muj pritel najal pravniky /2/, kteri mimo jine inkasovali slusnou castku, nebylo mi to nic platne a po trimesicnim pobytu ve vezeni jsem byla deportovana do CR a zakazem navratu na dobu 10 let.
Muzu vam rict, ze jsem psychicky totalne na dne, jeste ted se z toho nemuzu vzpamatovat, musim brat leky abych byla schopna prezit.
Ten pobyt ve vezeni me opravdu jaksepatri zdeptal, to za prve a dalsi vec, nemela jsem se kam vratit.
Takze nemam nic, zustalo me jen to co jsem mela na sobe /jeste navic me INS "ztratilo?" me veci - retizky, nausnice, prstynky atd./.
Tak jak jsem byla ten nejstastnejsi clovek pod sluncem tak jsem nyni tak nestastna, ze se to ani neda vyslovit. Zustala mi jen bolest a smutek v srdci a oci pro plac. Brecim denne, jiz devet mesicu a nevim jak dlouho tuto bolest jeste dokazu vydrzet.
Podala jsem si sice odvolani k General Attorny, ale nevim jestli mi vubec odpovi.
Omlouvam se vsem komu se me psani jakkoli nelibi, ale ja potrebuji tu bolestnou tihu aspon trochu ventilovat a vzkazuji vsem : davejte na sebe pozor aby jste se nedostali do stejne situace jako ja, nikomu bych to neprala prozit a pozor na "dobraky cechy" kteri vam nabizeji svou pomoc /za penize/!
No a nakonec ma prosba - dokaze mi nekdo pomoci nebo poradit co mam delat? Chci zpatky, zpatky domu za svym pritelem, do naseho domu, ta, kde me bylo krasne a kde jsem mela moznost zit dustojne opravdu jako clovek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 939 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt duben 20, 2006 3:59 pm Předmět: |
|
|
Hmmm...
Nemas to lehke. Myslim, ze by se tvuj pritel mel vratit za tebou a meli by jste vymyslet zivot jinde. Treba v Irsku (mlada svoboda, demokracije a mluvi se tam anglicky)
Neni nic cenejsiho, nez kdyz to dvoum lidem dobre slape. Myslim, ze jste moc mentalne fixovani na US (Kanadan by rekl: Kanada je prece taky Amerika!). Jsou i jina mista kde se da slusne zit. Vim, ze je tezke zacinat znovu a urcite to nejakou dobu bude trvat, ale to je zivot. Klidne ale muzes byt vdecna, ze si vubec mohla poznat (i kdyz to bylo jen na kratkou dobu), co to je byt stastna a zit svuj sen, protoze toto se podari velice malo lidem. Dalsi vec je to, ze kdyby byl zivot porat jen bajecny, tak by si toho clovek za chvili prestal vazit.
No a jak dal?
Prestan jist prasky, protoze te to jen oblbuje a muzes na tom byt po case zavisla (neprestavej najednou, ten pred spanim, nebo na spani, si klidne jeste chvili ber). Co se tyka lidskeho mozku, mysli a ducha s tim ti doktor v bilem plasti nepomuze. Dobra je yoga, Tai Chi, (podpora tveho pritele), ale treba i prace, proste neco delat, (necumet doma do zdi).
Predevsim to chce cas. posli mi soukromou zpravu (ale to je jen pro registrovane) nebo mi posli email, rad s tebou pokecam. miroweb(zavinac)gmail.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 20, 2006 6:04 pm Předmět: |
|
|
To Miro: :  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 267
|
Zaslal: čt duben 20, 2006 6:04 pm Předmět: |
|
|
Tak to je hodne smutne a je mi to opravdu uprimne lito.
Vse napsal uz Miro,ja se pridam,zivot neni jen o americe,v jinem topicu se me nejaky sulinek ptal,co bych delal,kdybych byl deportovan..Nic,zivot jde dal a jak jsem zacinal on nuly v amosce,zacal bych zase nekde jinde..
Nenapsala jsi,co se deje s tvym pritelem?Jestli planujete nejakou spolecnou budoucnost,asi by mel vse prodat a jet za tebou ti pomoct z tohoto stavu ven..docela se divim,ze to jeste neudelal,ale to nam mozna jeste napises,proc..
Nakonec preju at se vse vyresi a ty se prestan trapit,zivot je na to moc kratky.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: pá duben 21, 2006 2:14 am Předmět: |
|
|
american chopper & Miro >> &  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jitkasa
Registrace: 20. 04. 2006 Příspěvky: 13
|
Zaslal: pá duben 21, 2006 8:50 am Předmět: JS |
|
|
Muj pritel se snazi prodat nas dum, je dost zajemcu, ale vsichni by jej chteli na splatky a my potrebujem cash, jinak tam dal pracuje a ted momentalne ceka jak se vivine situce, mozna bude amnestie, mozna ja dostanu milost, nikdo nevi co bude, ale ja stale verim, doufam a preji si jit zpatky DOMU.
Dekuji za odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 21, 2006 10:04 am Předmět: Re: JS |
|
|
| jitkasa napsal: | Muj pritel se snazi prodat nas dum, je dost zajemcu, ale vsichni by jej chteli na splatky a my potrebujem cash, jinak tam dal pracuje a ted momentalne ceka jak se vivine situce, mozna bude amnestie, mozna ja dostanu milost, nikdo nevi co bude, ale ja stale verim, doufam a preji si jit zpatky DOMU.
Dekuji za odpoved. |
TO: JS
Tohle to muze pomoct ohledne prodani tveho domu:
Tady je contact [REAL ESTATE/FINANCE]-(Tony Vetrisek 708-473-5035) kdo ti muze pro ty co chteji koupit tvuj dum, vyridit splatky a ty dostanes penize u prepisu na noveho majitele, trva to max tri tydny.
Ja sem pres neho koupi domu delal a fungovalo to perfect. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jitkasa
|
Zaslal: pá duben 21, 2006 11:12 am Předmět: JS |
|
|
| Dekuji za informace, samozrejme to zkusime,kazda rada dobra. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1167 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá duben 21, 2006 1:04 pm Předmět: Re: JS |
|
|
| jitkasa napsal: | | Muj pritel se snazi prodat nas dum, je dost zajemcu, ale vsichni by jej chteli na splatky a my potrebujem cash, ... |
No, nemáš to lehké, ale trochu Tě povzdudím. Asi.
Ty se domníváš že když prodáš dům že někdo Ti bude platit měsíční splátky protože nemá to v hotovosti? Ne. Jak to chodí je, že Ty dáš dům na prodej, podepíšeš smlouvu s kupujícím, pak on si ty prachy půčí od banky, dá Ti je, a Ty mu dáš dům. No, vlastně, co dostaneš je jenom zbytek toho co si odečte real estate agent, a banka které Ty dlužíš hypotéku.
Takže jestli to kupující si to kupuje na splátky nebo v hotovosti je Ti docela jedno, protože dostaneš prachy všechny když dům prodáš.
Good luck! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: pá duben 21, 2006 2:41 pm Předmět: |
|
|
Je to tezka situace to je pravda,ale mam pocit ze s jednou veci te nepotesim a to s amenstii..zadna nebude! Meli by se udelit nejake pracovni povoleni nebo neco takoveho ,coz se dozvime 24. Ale amnestie urcite nebude http://www.whitehouse.gov/infocus/immigration/
Jinak co se tyce konkretne tve situace tak tady zadna rada myslim neexistuje. Protoze mas bolest v osbe a na srdcia ta se lecit neda jediny ,kdo ti v tom muze pomoci je Tvuj pritel. Samozrejme je fajn ze jsi tady napsala a mluvis o tom je potreba vic o tom mluvit a zacit to ventilovat.Dostat se mezi lidi tak jak ti to psali kluci predemnou. Musis se zapojit do bezneho normalniho zivota zacit zit vsimat si lidi kolem sebe a veci a zacit resit jine veci a jine starosti a uplne ze vseho nejlepsi je mit moznost nekomu pomahat nebo snazit se pomoc uplne cizimu cloveku a resit jeho problem samozrejme svych moznosti...Protoze tohle je jeden z osvedcenych leku. Clovek pri reseni jinych a cizich problemu na ty svoje trochu zapomina... Vim ze takovech rad co tady vsichni pisem tady bude jeste spousta ,protoze tady chodi chodi spousta lidi,ale nikdo se do tve situace nevzije pokud ji sam nezazil.. Ale i tak drzim palce a pokud budes neco potrebovat a bude to v mych silach rad ti pomuzu. Hodne stesti.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: so duben 22, 2006 12:12 am Předmět: |
|
|
To Pepino73: tak tak, správně povídáš  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mapleleaf Anonymní
|
Zaslal: so duben 22, 2006 10:46 am Předmět: zkus to jeste jednou |
|
|
Ja bych to mozna zkusil jeste jednou...
Pokud mne vykopnou dverma, vlezu zpatky oknem. Treba prez Mexiko. Ale i z Kanady se da prejit tajne. Moc uz toho ztratit nemas. Na legalitu v dohledne dobe neni sance. Ja kdysi davno jel do Kanady jako refugee a kdyz mne to sametovka posrala, po 4 letech vyrizovani mi rekli musis jit domu. Jako ilegal jsem si ale svuj budouci zivot nepredstavoval. To aby se clovek porad bal co bude. Ja bych to dokazal, ale ne ma zena. Po sedmi letech jsme jeli zpatky do Kanady na trvalo, ale uz legalne kdyz jsme dokazali projit sytem immigracnich formalit (independent applicant).
Ja myslim, ze vic nez o US se jedna o tvuj vztah s tvym partnerem. Pokud tak moc chcete zit prave v US, zkus to jeste jednou, lae dej si napriste pozor a nikomu never, znam lidi co tam zijou prez 10 let bez papiru a v zadnem pripade to neni vyjimka. Pokud se to nepovede, jedte oba nekam jinam. Preju stesti... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jitkasa
|
Zaslal: so duben 22, 2006 7:40 pm Předmět: JS |
|
|
| Chtela bych vam vsem podekovat za povzbuzujici slova, ani si nedovedete predstavit jak me potesila a hlavne to, ze porad jsou jeste solidni a slusni lide, kteri nejsou lhostejni k problemu druhych. Ja sama jsem se snazila pomoci kazdemu a to aniz by si rekl a vetsinou me oplaceli zlem, ale ja presto verim v dobro a pomaham nadale, protoze jak se rika - dnes ja tobe, zitra mozna ty me - jste vsichni moc prima a ja vam jeste jednou opravdu z celeho srdce dekuji a preji aby se vam v zivote vse darilo a aby jste byli stastni a nemuseli zkusit to co ja nyni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: so duben 22, 2006 9:39 pm Předmět: |
|
|
Jitko, nic mi do toho neni, ale zajimalo by me, jaktoze kdyz jste se meli dostavit k soudu oba dva, tak deportovali jen tebe???
I kdyz pises ze te zastavil policajt, jasne, ale na tveho pritele teda asi taky byl vydan zatykac, a pritel porad bydli na stejne adrese jak to tak chapu...
Jak je to mozny??
Pak jen takova otazka k zamysleni. Jsi opravdu holka jeho snu, kdyz ty jsi uz rok v cechach, on porad tady, sance pro tebe se dostat zpet temer nulova (kdyz teda nepriplujes na voru jak navrhuje bucket)a on uz rok "prodava" barak?? To mi nejak nesedi, ale mozna je to jen muj pocit a mozna jsem tvou situaci spatne pochopila.
Kazdopadne hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: so duben 22, 2006 11:16 pm Předmět: |
|
|
Jitko, preji ti aby se vse v dobre obratilo a ty se vratila k priteli or pritel prijel za tebou a spolu nasli "domov" nekde jinde.
Jedno si ale neodpustim, Kurva prdel jedu do statu tak se naucim alespon zblebnout anglicky!! Umet anglicky nemusela by jsi se dostat do takovych problemu ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|