|
|
| Autor |
Zpráva |
petr Anonymní
|
Zaslal: út červenec 03, 2007 10:38 pm Předmět: |
|
|
| Myslim,ze je to Kundera,co rika,ze aby jsi se mohl vratit ,musel by jsi zahodit,vsecko ,co jsi se za tu dobu naucil.To ty jsi se zmenil(a) ne Cechy,tam je to porad stejne,jen se vratis a bude to"no jo American,ten Nam tady bude radit,sami vime jak na to nejlip".Vzdit jo,sedte si dal v hospode a nadavejte,jak to nejde,nechodte k volbam.Taky jsem uz nekolikrat byl na dne,ale vzdycky jsem se zvednul a sel dal.Kamaradi mi chybej,rodice taky,ale tak na dovolenou a rychle pryc.Myslim,ze by vsichni meli povine vyrazit na zkusenou a vyzkouset si jak se to dela jinde.Amerika je muj domov. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 482 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st červenec 04, 2007 12:01 am Předmět: |
|
|
Kundera nejsem,ale musim rict ze se Cechy za poslednich 30 let hodne zmenily,ne ve vsem ale hodne.Co je zajimave ze moji znami a rodina zase rika ze ja jsem se vubec nezmenil. Ja jsme se tak nepozoroval,ale rozhodne jiz nemam ty vlasy co jsem mel pred lety. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: st červenec 04, 2007 7:47 am Předmět: |
|
|
Tak vlasy zatim teda mam.
Ja nevim, co delat... platime tady dane, ale na SS samozrejme narok nemame. Jet TAM se nam ale vubec nechce. Vubec. Mne se po nicem krome me rodiny nestyska. Oba rodice mi zemreli par mesicu pote, co jsem prijela sem. A zbytek rodiny by mohl laskave prijet. Ceska jsem si fakt uzila 42 let. A mam ho plny zuby nafurt. Nemluvim o krasach vlasti ceske, ale o lidech, o zivote tam, o bordelu tam, proste ne... NE. Jednou jsem rekla, ze radeji umru tady, nez bych se vratila. A porad mam byt v Praze, o tom to neni... Ale pobyt tady mi pripada jako velky nasili. Uz neverim v zadny zazraky, amnestie, v nic. Spis cekam, ze nam zacnou rusit ucty a jinak zneprijemnovat pobyt. Maji na to plne pravo.
Naposledy upravil ocean* dne st červenec 04, 2007 7:48 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 04, 2007 1:42 pm Předmět: no nevím |
|
|
| Já to beru tak, že doma jsem tam, kde jsem se narodil a vyrůstal, jinde bych doma být nemohl. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 482 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 12:33 am Předmět: |
|
|
Anonyme,ja s tebou souhlasim akorat se za to nestydim.
AZpete znamena ,ze jsem Petr ktery zije v Arizone jiz dvacet roku.To neznamena ze se zde citim doma.To znamena,ze je to misto pro ktere jsem se rozhodnul travit svuj zivot nez se jednou vratim domu...je to exil.
Domov podle me ani neni kde jsem se narodil.
Ale kde jsem byl vychovany a vyrustal. Asi to take zalezi na tom jak jsem byl stastny jako dite.Rozhodne jsem byl daleko vic stastnejsi za komousu v CSSR nez jsou moje deti v U.S. Ale myslim si ze je to systemem. Deti v Cechach jsou dnes rozezrale stejne jako tady.Svoboda je nesvoboda. AzPete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 1:11 am Předmět: Doma |
|
|
| Nevim jak pro vas ale ja se snazim vsude zit tak aby to bylo doma a casem jsem doma. Byla jsem doma v CR a ted jsem doma v CA. Podle mne domov je pocit ne misto a muze byt kdekoli. Ti co v USA bydli vic nez 5 let uz podle mne vidi ten "domov" v CR pekne zkreslene a pohadkove. CR se hodne zmenila a lidi taky. Hodne Cechu v USA vzpominaji na domov (tj.CR), na ty dobre veci a ty spatne nejak zapomneli, sni sen ktery neexistuje, meli by se vzbudit a zacit zit tady a zacit tu byt stastni protoze kdyz nebudou ted a tu nebou asi nikde. Nekterych nelegalita je problem, ale hej vzdyt jste to vedeli kdyz jste zustavali nelegalne. Bohuzel pravidla hry jste znali a prijali je a ze Americane je nechteji zmenit , na to maji pravo. Nemam rada ty kecy ale vzdyt platim dane, nekradu, nezabijim...a? v CR jste snad neplatili dane, kradli...ne byli jste slusni jako tady ale jen to bohuzel neopravnuje lidi z Zelene Karte. Kazdopadne vam preji vsem najit domov kde jste stastni... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 389
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 5:16 pm Předmět: |
|
|
AzPETE...o manzelovi nemluvim.Ale mam ho.Jiz 22 let.Jenze tato tezka chvile(zadny immigr.bill,malo prace a tak dale nas brzy rozdeli.Manzel zacal situaci resit trosku divnym zpusobem a ja,ja utikam z domu.Do prirody.Do obchodu-jen na cumendu.K vode.Proste pryc od vsech starosti,na ktere jsem sama).
Deti tu vyrostly.Ano.Synovi bylo 6 a dceri 12,kdyz jsme se sem do USA zatoulali.Syn neumi bohuzel ani cist,ani psat a ani pocitat cesky.Dcera jakztakz cte a pise cesky,ale je to hruza.Mluvit umi oba.Ale v anglictine jsou dobri.
Nikdy jsem nechtela zit v CR,bohuzel.A vratit se tam tez nechci.
Ano,deti maji tu moznost se tu vdat,ozenit.Dcery pritel si ji chce vzit,protoze mu nejde pod kuzi,jak tu zijeme(bez papiru).Ale ono mu je teprve 18!!!!!(par dni).
Nema zadnou pracovni,danovou minulost,aby se za ni zarucil.
Syn by chtel pristi rok zacit ridit.Vi,jak jsme tu.Chape to,ale jak dlouho mu to mohu rikat?
Ja vazne nechci zpet do CR.Tu je muj domov,ale zit tu vlastne jako ve vezeni se neda.
Prace tu zacina byt velmi malo(Florida).
Vim,ze asi ztratime vse,co mame.Nejsou penize,nejsou papiry,neni DL(propadle).Pas manzelovi ukradl nejaky "DOBRY" amik a tak dale.
Co dal?Neptam se Vas,vim,ze je to jen moje chyba,ze jsme sem prisli s detmi.Sami.Bez niceho.
Je mi jiz 41.Jit zpet do CR?Syn by musel jit asi zpet nekam do 1.tridy,dcera se svoji cestinou a nemoci by se tam nechytla.Vim to.Kvuli jeji nemoci jsme odesli.Ne za penezmi.Ne za bohatstvim.Ne za majetkem.Za lepsim zivotem dcery.Verte nebo ne.
Dcery nemoc se zlepsila.I ji dovolili si udelat DL,ale jak?Nevim.Jsem zoufala.Cela rodina se hrouti.Ja nechci ztratit to,co jsme si tu vybudovali.Nechci,aby se stalo to nejhorsi.Kam jit?
Uz uvazuji i o tom,ze se pujdu udat.Na imigr.
Cloveka napadaji v zoufalstvi vazne hruzostrasne veci.
Nic me netesi.Drive jsem mela radost i z malickosti.Treba z nove palmicky,kterou jsem si zasadila u baraku.Dneska?Nic.Zadna radost.
Asi mi poradite to tu zabalit a padat domu.Mame tu 2 psy.Par kocinek.Jsou to clenove nasi rodiny.Byvali bezdomovci.Dala jsem jim domov a ted ho asi vsichni ztratime.
Ja nepotrebuji k zivotu bohatstvi,slavu,penize.Jsem skromna.Byla jsem tak vychovana a dost tvrdym rezimem me maminky-ucitelky.Jinak bych tu asi neprezila.Ale tato doba je pro me asi OVERHEAD.
Manzel me psychicky nepodporuje.Nema moc prace,da se rici jiz mesic nic.Ma svuj business,ale tu nic neni.Lide zde nemaji penize.Prestalo se tu stavet.Domy,obchody atd.Jak se nestavi,neni prace pro contractory,neni prace pro meho muze.
Jiz jsem uvazovala odejit do jineho statu,ale bez papiru?Nemuzeme se hnout ani tam ani tam.Jsme ve vezeni.Zatim ne v opravdovem,ale co neni muze byt.Je to jen otazka casu.
Co dal?Stale stejna otazka,na kterou nemam odpoved.Nemohu ji najit.
Nechci nikoho zatezovat,asi jsem se moc rozkecala.
Takze koncim.Je toho na srdci vic,ale toto neni asi to spravne misto,kde by si clovek mel vylevat srdce.
P.S. kdyz ja se vazne musim vypovidat a ulevit si.Tak mi to prosim nemejte za zle.
Dekuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 5:28 pm Předmět: |
|
|
| Mas SZ. Drz se. Prosim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 5:42 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | | Mas SZ. Drz se. Prosim. |
Co mam Evco?SZ?Myslis schyzofrenii??
Drzim se jiz 9 let.A je mi lito deti.Ja uz nemuzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Vis,byla jsem dost silna.Par let.Mozna 8,5.
Kdyz jsem tu byla 3,4,5 let jen jsem se rozkoukavala.Nachazela stale neco noveho.Pilne se ucila jazyk.radovala se z kazdeho uspechu,ktery se mi povedl.Radovala se z dcery,ktera odgraduovala(vim,ze v CR by neodmaturovala).Ne kazdy den byl sladky,ale stale se to dalo prekousnout.Dnes,kdy uz mluvim plynule anglicky(a jsem na sebe hrda...ve svem veku )a dosahla jsem temer vseho,co jsem chtela(hlavne pro deti),se hroutim.Za tech 9 let co jsme tu se ze zivota stala tak trosku rutina.Nerikam,ze neni co objevovat,co zdokonalovat,ale chce se mi?Ne.Nemam motivaci.Proste ulitla mi nekam,kde se neda dohonit.Proste je ta tam.Chtela bych se znovu radovat,smat,zit bez stresu.
Ne se v noci budit a premyslet,co dal.Jak dal.Kde dal.
Mozna,ze jsem blba a moc si to beru.Ale ja jsem takova.Kdybych byla mozna tak flegmaticka a laxni ke vsemu,jako je muj manzel a resila to alkoholem,asi by mi bylo dobre.Jenze ja nepiji a na chlast se teda nedam.
Ale ja se asi nezmenim.Mozna az v pristim zivote.A jak rika moje maminka:"Az se priste narodim,tak se narodim ku*vou" .
Naposledy upravil Piskle dne čt červenec 05, 2007 5:56 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 5:45 pm Předmět: |
|
|
Jeste neco.Platime tu 9 let dane.Ja teda jen 6,protoze jsem byla doma.Kvuli dcerinny nemoci.
Platime property taxy...$4000.00 rocne.Platime vse,co musime.Zadny delikty,nic.Dcera graduovala.Syn je jeste na skole.Proste delame vic,nez jini...amici.Delame vse podle pravidel.
Vim,ze to neni zadna cesta k papirum.Jen chci rici,ze nejsem clovek,ktery rika,ze pokud tu nemam papiry,nebudu platit nic.
Tak to je asi vse.............pro dnesek  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 106 Bydliště: Memphis
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 6:13 pm Předmět: |
|
|
No tak jsem si vsechno precetl a mohu rict ,ze to je dost sila.Ja jsem rozvedeny uz v CR a jsem velmi zklaman co se stalo s tim zakonem.Proste vazne nezbyva nic jineho bud zkusit se ozenit a nebo vazne to zabalit a odletet domu.Jsem tu jiz 8 let a je pravda ze jsem si zvykl a docela dost.Co dal momentalne nevim rikam si ve 35 letech zenit se ??Daji me neco??Moc tomu nedavam....
Piskle klobouk dolu pred Tebou!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 6:25 pm Předmět: |
|
|
Dekuji za poklonu.Nemas nejakeho znameho na hoodne vysoce postavenem uradu,ze by i ON treba eventuelne smekl klobouk dolu a dal by mi nejaky oficialni papir?Ale prosim Te ne do blazince.Tam uz totiz mam predplaceno.Ted si zacinam predplacet vstupenku do jailu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 6:49 pm Předmět: |
|
|
Tak to teda nemam jen uplatky a uplatky a zase jenom uplatky urcite to jde to a funguje....jen najit tu sparvnou osobu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 7:25 pm Předmět: |
|
|
to Piskle:
na Floride je jenom otazkou casu, kdy tvuj manzel bude mit zase plne ruce prace. Letosni predpoved slibuje zase nejake mozne hurikany. Neni to ironie, ale fakt. Vydrz, je jenom otazkou casu kdy bude lip!
PS: na Floride je stale par mist, kde lidi teprve zacali [diky cekani na penez z pojisteni] v prubehu letosniho roku prestavovat skody zpusobene hurikany z predchozich let. Nevzdavej se!
I imigracni zakon v jakekoliv podobe jednou projde. Mexiku uz je tu vic nez dost na to, aby to bylo ozehave tema. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
|
Zaslal: čt červenec 05, 2007 7:54 pm Předmět: |
|
|
Moc hezky napsane ,pekny!!Jen kdyby to proslo.....lidi ja bych se tak zmazal  |
|