|
|
| Autor |
Zpráva |
pavla Anonymní
|
Zaslal: st srpen 29, 2007 8:02 pm Předmět: nemam na zaplaceni dluhu a musim do CR |
|
|
| Ahoj, z rodinych duvodu musim vycestovat zpet do Ceske republiky ale nemam bohuzel dost usetrenych penez abych doplatila auto a kreditku. Jsem z toho zoufala, nevite co se s tim da delat?? Kdyz necham auto zaparkovane pred domem, tak si ho banka zabavi ale co s tou kreditni kartou??? Ma s tim nekdo zkusenosti??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 12:01 am Předmět: |
|
|
Pavlo. To neni tak slozite.Nevim kolik dluzis,ale jestli to chces zaplatit,zavolas bance a vysvetlis bance situaci a zaplatis z Cech.Jestli ne tak se tady asi uz nevratis a podobne...AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1391 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 7:10 am Předmět: |
|
|
Žádný problém. To auto prodej, a splať si s toho půjčku. Jestliže si to auto vezmou, a prodají oni, tak to prodají za špatnou cenu, a Ty jim ještě budeš dlužit ten rozdíl.
A kreditní karty můžeš používat a platit v ČR snad dál, ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 10:18 am Předmět: |
|
|
S pohledavkama se v CR hojne obchoduje a v posledni dobe to je trend, bacha na to. Oni treba za 5 let prodaji pohledavku nejake ceske vymahacske firme a ta to pak bude vymahat napr. s 200% penale.
Kamarad se vratil do CR a financak mu z uctu bez varovani strhl 18 000 KZC za 8 let starou 500KZC pokutu kterou nezaplatil. Slo to na ucet vymahacske firme, ktera dluh predtim odkoupila. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavla Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 3:06 pm Předmět: |
|
|
Dekuju za informace. Prave o to mi slo, abych tu nenechala na kreditni karte 1000$ a za pul roku mne nekdo nezaklepal na dvere. Nejhorsi je, ze mam tak akorad na letenku. No nic, budu si muset v cechach najit zamestnani a posilat jim aspon minimum mesicne az se toho zbavim. To auto se teda pokusim prodat, uvidime. Dik a ahoj |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 4:12 pm Předmět: |
|
|
Pavlo, kde bydlis ve Statech? Ja bydlim v Chicagu, treba bychom se mohly domluvit a udelat "deal".
1-708-497-1266
Jarka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nadka Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 7:58 am Předmět: |
|
|
| Tak to ja mam podobny problem jako Pavla ale bohuzel nejde jenom o jednu kreditni kartu ale i o personalni pujcku na ktere mam asi 4000$. Vubec nevim co delat, nikdy jsem neplanovala odjezd domu, aspon ne v nejblizsi 5letce a ted musim. Nevite jestli se da jeste vyridit bankrot>??Nebo jak se to da jinak resit??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 11:01 am Předmět: |
|
|
To jsou zase kecy tady.Koho strasite? Kdo ze koho bude honit v CR za $1000 nebo i $4000? Pokud vim,tak pri zadosti o kreditku se do zadosti uvadi,jestli je nekdo Citizen nebo ne.Pokud neni,zadnou nedostane(vetsinou).Nikde neudavas zemi puvodu.Souhlasim s tim,ze muzes kreditku slacet i z CR(trochu komplikovany,ze) a nebo se na to zkratka vybodnout.Kdo ze bude mit problemy pri pripadnem navratu?Proc ty lidi strasite zbytecne? Jedine co se stane bude zaznam na Credit agency's ,spatny credit score a po nejake dobe to predaji Collection co.Ta dotycneho bude obesilat na udanou adresu s navrhy na usmireni a castkami na splaceni.Pokud by se jednalo o vetsi castku,muze Collection vymahat $$$ prostrednictvim soudu.Ten vyda jednoduse jugdement na castku,kterou jiz nikdo nikdy NIKDE (pokud zustanete v CR) nevymuze.Jelikoz jsou to male dluhy,tak se tim nadale nikdo zabyvat nebude.I pokud by se dluznik vracel zpet do USA,nema to zadny vliv na vstup nebo vpusteni na uzemi.
Nepisi tohle proto,ze se zastavam dluzniku,kteri zde nechavaji dluhy a mizi z5 do EU,ale udavanim mylnych informaci tez nikomu nepomuzete.Co se auta tyce,pokus se ho prodat na ebay nebo craigslist.Pokud to nestihnes,spoj se s finance co. ,vysvetli situaci a domluv se na predani auta(snizis si tim naklady za REPO ).Pokud se auto odproda v aukci za mene,nez dluzis,dluh ti zustava a postup je stejny jako jsem psal jiz vyse.Tato situace je normalni a bezna pro miliony americanu,kteri dluzi za CC nebo financing.Nejedna se o zadny trestny cin ci prestupek proti zakonu,ktery by mohl ovlivnit navrat do USA nebo zivot v Cr. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 11:05 am Předmět: |
|
|
| Hlavne s nikym nedelejte zadne "dealy".Vetsinou narazite na podvodniky,kteri budto zneuziji vas kredit na vetsi prusvih a nebo neco podobneho. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 11:15 am Předmět: |
|
|
| Jeste jsem zapomnel,ze samozrejme muzete podat zadost na chapter 13 ,ale tim se nevyvazujete z dluhu.Pouze je to zakon na ochranu majetku proti exekucim atd.Dluh nikdo nesmaze.Pokud chcete sve dluhy zaplatit,spojte se s CC co.od ktere mate sve karty,opet vysvetlete situaci a domluvte se na zamrazeni vaseho konta + nasledovne (mensi) povinne splatky az do uplneho umoreni dluhu.Take muzete pozadat v pripade navratu do USA o docasne zamrazeni vaseho uctu do doby navratu a pak pokracovat ve splatkach(urok ovsem poplyne nadale-ale da se sjednat nizsi na tu dobu).Vse je o komunikaci.Personal loans jsou na tom stejne.Pokud Vas debt prekracuje cca.$6000 na vice CC zkontaktujte nekterou z mnoha konsolidacnich firem,ktere za Vas budou s CC Co. dealovat na snizeni urokove sazby a udelaji vam jednu mensi splatku na vsechny vase CC od ruznych CC co. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 11:46 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Jeste jsem zapomnel,ze samozrejme muzete podat zadost na chapter 13 ,ale tim se nevyvazujete z dluhu.Pouze je to zakon na ochranu majetku proti exekucim atd.Dluh nikdo nesmaze.Pokud chcete sve dluhy zaplatit,spojte se s CC co.od ktere mate sve karty,opet vysvetlete situaci a domluvte se na zamrazeni vaseho konta + nasledovne (mensi) povinne splatky az do uplneho umoreni dluhu.Take muzete pozadat v pripade navratu do USA o docasne zamrazeni vaseho uctu do doby navratu a pak pokracovat ve splatkach(urok ovsem poplyne nadale-ale da se sjednat nizsi na tu dobu).Vse je o komunikaci.Personal loans jsou na tom stejne.Pokud Vas debt prekracuje cca.$6000 na vice CC zkontaktujte nekterou z mnoha konsolidacnich firem,ktere za Vas budou s CC Co. dealovat na snizeni urokove sazby a udelaji vam jednu mensi splatku na vsechny vase CC od ruznych CC co. |
To je vazne dobra rada.To ja potrebuji.
Diky anonyme:o) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po září 03, 2007 4:58 am Předmět: |
|
|
Ty ANONYME, si se me dost dotknul, a taky nastval NEDELEJ "DEALY". Dost mozna jsou tu podvodnici, ale ja to rozhodne nejsem!!! Predpokladam, ze Pavla "neni na palici" a presne vi co chce a co ne, na co by pristoupila a na co uz ne!!
Mam uz starou karu, a muj deal byl ten, pokud auto by bylo podle mych predstav - novejsi a nekde pobliz Chi, mohly jsme nechat prepsat auto na me -legalne u company u ktere to ma, ja bych prevzala jeji leasing nebo pujcku, a dala bych ji cast v hotovosti - jako rozdil, ktery uz zaplatila (samozrejme nevim jestli auto splaci pul roku, nebo dva roky..o tom byl ten "deal" taky). Ona by se tim zbavila zavazku auta a jeste mohla ziskat hotovost na vyplaceni jeji kreditky (nejsem prase - na kreditky seru!!) a mozna by ji jeste zbyla hotovost (zalezelo by jak dlouho to auto splacela atd..).
Mohly jsme na tom vydelat obe, ja mit auto za slusnej peniz (protoze company ji nikdy neda tolik, prodela na tom, to vis taky!). A ona mohla odjet s cistym stitem, coz puvodne chtela. Sam vis jak se tezko auta prodavaji.
otravil si me a presla me chut...nicmene, muj telefon jsem sem uz jednou tady napsala (Jarka..708-497-1266), muzes mi zavolat a omluvit se mi, hrdino!Uvidime !! Jarka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po září 03, 2007 7:13 am Předmět: |
|
|
| Omlouvat se za co? Jestli umis Jarko cist,tak si to posun o kousek nahoru a precti jeste jednou,ok? Psal jsem to obecne,psal jsem to jako obecnou radu,nikde nezminil tvoje jmeno.Psal jsem "Vetsinou narazite na podvodniky" .Za tim si stojim,protoze vetsina podvodnici jsou a pokud ty nejses,tak dobre pro tebe a jsi jedna z xxx.Nekteri se ji ozvat take mohli za ucelem ji podvest.Rada to tudiz je uzitecna a mas-li cistej stit a dobre umysly,pak nepotrebujes zadne omluvy a vymluvy.Zdar |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po září 03, 2007 5:19 pm Předmět: |
|
|
Anonyme,
co to blekotas o vymluvach?? Urazis me jeste vice....
Omluvit se neumis, nebot ti nedochazi proc!
Jsi buran! (Vysvetlim ti proc jsi buran : ja totiz pod ten "deal" se podepsala a take uvedla sve telefonni cislo a mobil to nebyl !!!)
Ja, na rozdil od tebe, jsem presvedcena, ze je tu VETSINA LIDI POCTIVYCH A SLUSNYCH!!
Jarka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út září 04, 2007 4:13 am Předmět: |
|
|
takze naivni.Pakze kdo je tu buran  |
|