info o cestě do USA (pracovat)

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

info o cestě do USA (pracovat)
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
rk

Registrace: 28. 05. 2007

PříspěvekZaslal: po květen 28, 2007 4:30 am    Předmět: info o cestě do USA (pracovat) Odpovědět s citátem

Zdravím všechny!Prosím o informace ohledně cesty do USA LA.Co si připravit,kde sehnat práci,jak pojištění,řidičák atd.Chystám se zhruba za měsív do LA a pracovat a nevím jaké jsou následné kroky.Co udělat s pojištěním v ČR,sociálním atd.
díky moc rk
marcibrno
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 30, 2007 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bydlim v Orange County coz je na jih od LA. moc jsi o sobe nenapsal tak ti dam takova vseobecne rady:
V CA nedostanes SS a ridicak bez platneho pracovniho viza. SS dostanes prvne pak DL ( musis slozit zkousku pisemnou a rizeni ( s vlastnim autem nebo si pujcis v pujcovne)
Zrav.Pojisteni v CR si zrus a zaplat si turisticke do US.
Prace: je ji tu tuna ( i nelegalni) ale slusnou ($15/h bez papiru nesezenes
Ubytovani: mrkni na www.craigslist . Je hora ubytovani je to jen otazka kde chces bydlet a za kolik. Plati se najem + zaloha (vetsinou 1x najem) , nekde budou chtit zkontrolovat "credit history" tj. tvoji schopnost splacet ( ta je vazana k SS) Tu ty nebudes mit tak zkousej ubytovani v soukromi ne v komplexech. Cena se dost lisi: u Pacificu za 1+1 das $1300 , cim dal do vnitrozeni tim min 20mil od plaze napr. $800. Nebo muzes pronajmout pokoj ( ostatni budes delit s ostatnimi to je levnejsi.
rk

PříspěvekZaslal: pá červen 01, 2007 1:48 am    Předmět: rk Odpovědět s citátem

zdravim a díky za odpověd,
prosim tě co je SS a DL?řidičák mezinárodní si mám nechat udělat?má to cenu nebo ne!?Jinak jsem Radek z Pardubic 28let dělám fitness-kulturistiku a dosud pracuji ve stavebním průmyslu jako obchodní technik(řešim stavby ze dřeva,sádrokartonu,ale i normální),dělám rozpočty řeším vhodný materiál a na konec ho prodám.Co pracuješ ty a co se tam dá vše dělat jak volno tak práce!umím pracovat rukama,že sedím v kanceláři nic neznamenáSmile!jak je to s příletem a co na letišti(kontrola)musím mít ubytování dřív než se mě zeptá kontrola?a peníze v hotovosti,nebo stačí karta Americanexpres(kterou mám)budu strašně rád,když mi poradíš,nechci někoho využívat,ale máš zkušenosti a ty jsou cenné!
díky moc Radek
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá červen 01, 2007 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli se tam chytes a jses v kulturistice dobrej, tak bys pak mohl casem si udelat licenci a trenovat.
Treba takovouhle:
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-268.html

Moje skorotychne takovou mela a zaridila si doma maly fitko, kam si vodila klientky a ve volnym case je za prachy ucila jak spravne cvicit, aby zhubli Smile
Myslim, ze tloustiku je v USA dost, tak to muze byt perspektivni obor.
Marcibrno
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2007 2:50 am    Předmět: Re: rk Odpovědět s citátem

rk napsal:
zdravim a díky za odpověd,
prosim tě co je SS a DL?řidičák mezinárodní si mám nechat udělat?má to cenu nebo ne!?Jinak jsem Radek z Pardubic 28let dělám fitness-kulturistiku a dosud pracuji ve stavebním průmyslu jako obchodní technik(řešim stavby ze dřeva,sádrokartonu,ale i normální),dělám rozpočty řeším vhodný materiál a na konec ho prodám.Co pracuješ ty a co se tam dá vše dělat jak volno tak práce!umím pracovat rukama,že sedím v kanceláři nic neznamenáSmile!jak je to s příletem a co na letišti(kontrola)musím mít ubytování dřív než se mě zeptá kontrola?a peníze v hotovosti,nebo stačí karta Americanexpres(kterou mám)budu strašně rád,když mi poradíš,nechci někoho využívat,ale máš zkušenosti a ty jsou cenné!
díky moc Radek

NO SS je Social Security Number a DL je Drivers Licence. Mezinarodni ridicak si urcite udelej tady se bez auta nehnes a tak se bude hodit. SS je neco jako nase rodne cislo, ale tu ma mnohem vetsi vyznam, bez neho nedostanes legalne praci, nedaji ti ridicak ci pujcku,pouzicva se ke vsemu, vydava se na zaklade povoleni k praci ( zivot bez nej je US docela komplikovany ale da se)Nevim jak sem jedes ale snaz se sem dostat legalne na studentske ci jine nez turisticke vizum. Az ti daji v Praze vizum nemas jeste zaruceny vstup do US to je na urednikovi tady ale vetsinou nedelaji problemy, mej nejake penize v hotovosti ($100) a hlavne nejakou adresu (i hotelu) v US ci "pratel". Ze zacatku asi budes delat cokoli ale casem vlastne muzes delat co se ti libi ( i fitness, hlavne tu v CA na pobrezi jsou lide zblazneni do zdraveho stylu), hlavne nikomu moc never a nedavej prachy dopredu ci dokonce pas?! Prace je tu tuna je to jen otazka co se naucis a jak delas. V podstate kdyz tu nakas poctive tak tu daleko dojdes.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2007 10:39 am    Předmět: Re: info o cestě do USA (pracovat) Odpovědět s citátem

rk napsal:
Zdravím všechny!Prosím o informace ohledně cesty do USA LA.Co si připravit,kde sehnat práci,jak pojištění,řidičák atd.Chystám se zhruba za měsív do LA a pracovat a nevím jaké jsou následné kroky.Co udělat s pojištěním v ČR,sociálním atd.
díky moc rk

Jaky mas vizum? Pracovni nebo turisticky? Protoze na turisticky SSN nedostanes.
rk

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 5:35 am    Předmět: rk Odpovědět s citátem

zdravim a bohužel musim říct že mám turistické vízum a pochybuji,že jiné dostanu.Dle vašich slov soudim,že nemá cenu tam jet,když mám turist.vízum?!
co se týče fitness tak zkušenosti mám velké i závody mám za sebou nějaké.pokud mám tur.vízum tak jsem asi nahraný,když nemůžu dostat povolení-nemůžu pracovat hm?jinak práce se nebojím a umím máknout!!
díky rk
XxX

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 10:01 am    Předmět: Re: rk Odpovědět s citátem

rk napsal:
zdravim a bohužel musim říct že mám turistické vízum a pochybuji,že jiné dostanu.Dle vašich slov soudim,že nemá cenu tam jet,když mám turist.vízum?!
co se týče fitness tak zkušenosti mám velké i závody mám za sebou nějaké.pokud mám tur.vízum tak jsem asi nahraný,když nemůžu dostat povolení-nemůžu pracovat hm?jinak práce se nebojím a umím máknout!!
díky rk

Nene, to urcite neni pravda, ze to nema cenu jet na turisticky vizum, to nikdo nerekl!!!! Jestli mas vizum jsi za vodou Smile (kdyz to tak tady ctes, tak vidis ze vetsina lidi v CR vubec vizum nedostane!!!!)

Jestli jedes do LA, tak se neboj, nepotrebujes ani SSN ani americkej ridicak!!! Horsi by bylo kdybys jel nekam na vesnici! Hlavne si musis pripravit penize, "plan cesty" a ubytovani, aby jsi pak v US na hranicich mohl ukazat a prokazat ze jedes cestovat a prohlizet pamatky atd.
Uz mas v LA neco sehnanyho?? Nebo tam nekoho mas?? Proc ses rozhodl pro LA??
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rk
Asi jako 99% lidi znas tu zacalo zit bez papiry a pracovalo nelegalne. Samozrejme ze to vezme cas a usili se nekam vypracovat ci se zlegalizovat.
Presne jako ty jsem byl, bylo me ale 20 a mel jsem v planu zit v LA a nevedel jsem co je to SSN a DL.
Dnes po 7 letech mam Green Card, jsem zenatej a vede se mi dobre.
Ber to tak, ze neumis asi dobre anglicky, nevis jak to v USA chodi, zvyky, kultura atd.
Zmych skusenosti bych do toho nesel podruhe.
Zalezi co ocekavas, jesli tu zit na trvalo nebo jen vydelat penize. Pokud vydelat tak LA asi nebude dobre misto na vydelani penez, jelikoz jako podradna sila bez jazyku asi nedostanes vice jak 15 usd jak psala Marcibrno. V LA 15 na hodku je asi jako v Praze 50kc na hodku. LA je drahe mesto a proto musis vydelavat dost penez Very Happy
Napis co ocekavas a muzu ti napsat vice info. A zit v USA je dobra volba, ale pozor kazdemu ten styl nevyhovuje.
Zdar Bucky
XxX

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Rk
Asi jako 99% lidi znas tu zacalo zit bez papiry a pracovalo nelegalne. Samozrejme ze to vezme cas a usili se nekam vypracovat ci se zlegalizovat.
Presne jako ty jsem byl, bylo me ale 20 a mel jsem v planu zit v LA a nevedel jsem co je to SSN a DL.
Dnes po 7 letech mam Green Card, jsem zenatej a vede se mi dobre.
Ber to tak, ze neumis asi dobre anglicky, nevis jak to v USA chodi, zvyky, kultura atd.
Zmych skusenosti bych do toho nesel podruhe.
Zalezi co ocekavas, jesli tu zit na trvalo nebo jen vydelat penize. Pokud vydelat tak LA asi nebude dobre misto na vydelani penez, jelikoz jako podradna sila bez jazyku asi nedostanes vice jak 15 usd jak psala Marcibrno. V LA 15 na hodku je asi jako v Praze 50kc na hodku. LA je drahe mesto a proto musis vydelavat dost penez Very Happy
Napis co ocekavas a muzu ti napsat vice info. A zit v USA je dobra volba, ale pozor kazdemu ten styl nevyhovuje.
Zdar Bucky

Nenech se odradit po Buckyho prispevku Wink
LA je prave idealni pro lidi bez papiru!! Urcite neplanujes bydleni v centru, a bydleni na okraji je levny. A kdyz pises o ty kulturistice, tak v LA urcite najdes praci ve fitku nebo tak (nebo nevim co te bavi Wink )
Myslim ze hlavni je ze vizum mas, tak se nenech odradit!! Good luck!

PS: Bucky, ja taky nevedela jak to v US chodi, protoze jsem tu nikdy predtim nebyla, kultura je jina, jazyk je jinej, lidi jsou jiny, ale co?? Clovek se bud prizpusobi nebo neprizpusobi a o nic prece nejde Smile
Jenze zase ja tu nikdy illegalne nebyla, ja jsem velice organizovanej typ, takze nemuzu mluvit za illegaly kteri meli tezky zacatky.
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX
Bud v ocich Rk. Jede sem na turisticka viza, a asi bez anglictiny, tak jak muze delat v organizaci ( Health and fitness)?
Ty asi nezijes v Americe ne?
Rk kolik mas financi na pocatek?
ANDREA
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CAKU..JA JEN ZE JSEM TU TAKY DELSI DOBU A NELEGALNE JE TO CIM DAL TIM HORSI...POKUD SE NEOZENIS TAK TEZKO SE NEJAK ZLEGALIZUJES...TO VSE ZALEZI NA TOBE..DNESKA V USA MUSIS VYDELAVAT MINIMALNE 50$NA HODKU ABY JSI SE MEL DOBRE ..A HLAVNE V CALIFORNII...JINAK MUZES BYT DOMA..A MOZNA BY JSI MOHL ZKUSIT ANGLII..KAMARAD SI SEHNAL PRACI TRENERA V MENSIM MESTECKU U LONDYNA ..S TIM ZE MA ZDRAVOTNI A SOCIALNI POJISTENI A MUZE DO CESKA KDY SE MU ZACHCE ..A HLAVNE JE TAM LEGALNE...JA JEN TAK NA OKRAJ...MOZNA KDYBYCH SE ROZHODOVALA TAK ZKUSIM NEJDRIV ANGLII.ALE POKUD MAS DOST DOBRE ZAZEMI A PENEZ PRILETET DO USA MUZES ..A PAK UVIDIS VRATIT SE MUZES KDYKOLIV...TAK CAU...
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ANDREA napsal:

A MOZNA BY JSI MOHL ZKUSIT ANGLII

NE MOZNA ALE URCITE!!!

Ted je ta uplne nejhorsi doba, kdy se pokouset dostat do US na cerno. Uz jsem to tady psal x-krat, ale koukam, ze se zase budu muset opakovat. V So-Cal je sice prace dost, ale je tam obrovska konkurence latinos. Za tolik jako mexici delat nemuzes, pac Te to proste neuzivi. Bez DL a SSN opravdu nic poradneho nesezenes - pokud nemas doklady, tak je uplne putna jak velkou praxi a kolik uspechu mas ve fitness, gymu a health clubu je tam opravdu spousta, ale health nuts, kteri by tam chteli pracovat jeste vic ... a vsichni jsou americani s dokladama plus prefektni anglinou.

Pockej si na ten Bushuv "guest worker program", ktery by mel behem pristich par let zacit fungovat. Mezitim to zkus v te Anglii, nasbirej zkusenosti, nauc se english, vydelej nejake love do zacatku.
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig
"Hit the black spot in the target"
No more comment Very Happy
Ale Rk prijet, zkus, a sam si udelej nazor.
Mozna ze si te Svaca vybere do jeho fitu a bude mit mucho dineros Very Happy ale to mi drive svagrova zaridi praci v Hollywoodu s Jodie Foster!!!
XxX

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
XxX
Bud v ocich Rk. Jede sem na turisticka viza, a asi bez anglictiny, tak jak muze delat v organizaci ( Health and fitness)?
Ty asi nezijes v Americe ne?
Rk kolik mas financi na pocatek?

No dneska umi perfektne anglicky fakt skoro kazdej, to si musim uvedomit Bucky! A ne kazdej druhej je zebrak!! (ja prece ziju na mesici nezapomen LOL).
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com