Nove USCIS poplatky!

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Nove USCIS poplatky!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> INS - USCIS
Autor Zpráva
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 8:33 pm    Předmět: Nove USCIS poplatky! Odpovědět s citátem

Od 30.7. 2007 prichazi v platnost nove poplatky. Tyka se to vsech, kteri apply po tomto datu. Ceny jsou v prumeru o 66% vyssi.

STRANA 11 !
http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/FinalRule.pdf
STRANA 11 !

Ve zkratce:

I-485 Application to Register Permanent Residence or Adjust Status
byl $325
bude $930

I-130 Petition for Alien Relative
byl $190
bude $355

I-129F Petition for Alien Fiancé(e)
byl $170
bude $455

I-765 Application for Employment Authorization
byl $180
bude $340

I-698 Application to Adjust Status from Temporary to Permanent Resident
byl $180
bude $1370
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No to snad ne!

Oni uz vazne nevi, jak nam zprijemnit zivot ...

Fuj; N-400 (naturalization) sla z $330 na $595. Skvele ...

Diky moc!!!!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápu že toto naštve, ale mám dojem že toto není žádný útok na emigranty, ale je to jen nový paradigm jak vláda má operovat. Za posledních 20 let (od Reagana), aby se ušetřili peníze poplatníků a zníšili se daně, Congress řekl hodně manažérům vládních úřadů: “přejeme si aby jste dále vyplňovali pokyny od nás, ale moc nás už nebaví za váš úřad platit. Jo, váš úřad bude dále částí vlády, ale budete si muset najít peníze na vaší operace jinde než z federálního rozpočtu.” Dnes už je pár úřadů které už fungují bez finanční federální podpory, a některé úřady pro vládu dokonce vdělávají.

Nevidím v tom problém. Jestli chceš využít nějakého federálního úřadu, tak si za to zaplať.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Chápu že toto naštve, ale mám dojem že toto není žádný útok na emigranty, ale je to jen nový paradigm jak vláda má operovat. Za posledních 20 let (od Reagana), aby se ušetřili peníze poplatníků a zníšili se daně, Congress řekl hodně manažérům vládních úřadů: “přejeme si aby jste dále vyplňovali pokyny od nás, ale moc nás už nebaví za váš úřad platit. Jo, váš úřad bude dále částí vlády, ale budete si muset najít peníze na vaší operace jinde než z federálního rozpočtu.” Dnes už je pár úřadů které už fungují bez finanční federální podpory, a některé úřady pro vládu dokonce vdělávají.

Nevidím v tom problém. Jestli chceš využít nějakého federálního úřadu, tak si za to zaplať.

To ma svou logiku, jen kdyby to nebyl dusledek toho ze tu je premexikovano.....a to uz neni jen problem lokalni.... takze.....
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2007 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tento novy cenik ma udajne zkvalitnit a zrychlit jejich sluzby.

Se uvidi no ;] Ale palky to jsou radny.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2007 5:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Mlynku, v tom mas pravdu - jenom - vis - jenom kdyz sem tam s imigracnim prijdes to styku, tak obcas ziras. Jinymi slovy, priklad: jsem tu legalne, manzelstvi nefinguji a vzdycky jsem se snazila postupovat podle pokynu USCIS. Fajn. V lednu jsem posilala zadost na odstraneni "conditions on residence" (bezny postup, po 2 letech, pred vyprsenim me GC).

A i takhle relativne "bezna" zadost se mi nejprve vratila, protoze jsem neposlala k tomu i fee na biometrii (coz ovsem na strankach - v pokynech pro tuhle zadost uvedeno nebylo) a pak jsem 8 tydnu cekala na receipt. Oni uvadi max. 4 tydny od podani do receipt, jinak pry mas volat. No jo, ale kdyz se po 4 hodinach na telefonu k nim konecne dovolas, tak Ti stejne reknou (dost neprijemnym hlasem) "dojdete si na local office" a na local office Ti reknou "pockejte, az Vase GC propadne a pak si u nas udelejte novy appointment". Jenomze ja ten receipt nutne potrebovala driv - ale nikoho to nezajimalo (i kdyz to stalo $345); proste zaplat a pak cekej.

Takhle: pokud tedy zvyseni ceny pro I-751 (moje posledni zadost) z $205 na $465 bude znamenat, ze ten receipt dostanu rekneme do 2 tydnu a na pripadny pohovor se dostanu do 2-3 mesicu (ja uz ted cekam 6 mesicu a porad nic - dikybohu ten receipt Ti prodlouzi pobyt o cely rok) pak fajn. Klidne to zaplatim. A nebo to pujde pres e-file ci nevim co.

Myslim tim to, ze velice rada zaplatim za vyuziti necich sluzeb, ale aspon bych pak rada, aby imigracni urednici byli alespon trochu milejsi do telefonu ci tak podobne. Aspon to. Mexikum na hranicich at klidne nadavaji Wink
Libor
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2007 2:58 pm    Předmět: absolutni souhlas Odpovědět s citátem

Ja zaplatil 5tisic za vse.
ted davaji zelene carty vod 1-2roku.
to je podle toho jak se jim zdas.
tam zavahas z odpovedi a oni se ptaji dal.ale kdyz s tou zenskou zijes a znas ji zadna nervosita.
ale to vyrizovani tech papiru strasne.voni maji na vsechno cas.s tema cenama to je pravda kdo se tu ozeni nabo vda.to je strasne.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2007 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

...
Myslim tim to, ze velice rada zaplatim za vyuziti necich sluzeb, ale aspon bych pak rada, aby imigracni urednici byli alespon trochu milejsi do telefonu ci tak podobne. Aspon to.

Jo, já chápu. Ale problém je, jako skoro všude jinde, že úředníci nejsou zrovna nejbystřejší nebo nejpracovitější lidé. Né že by byli hloupí, nebo zlomyslní, nebo líní, ale když se zeptáš mládeži co chtějí dělat, tak Ti děcko řekne že chce být sportovec, nebo businessman, nebo doktor, nebo musikant, nebo právník, ale žádný Ti neřekne že chce být úředník.

Navíc zde je i větší problém. Je to kultůra vlády. Podle definice, vláda má monopol na vedení státu nebo země. Když se mi nelíbí jak mi slouží nějaký soukromý kšeft, ať je to restaurace nebo automobilka, nebo instalatér, tak si koupím zboží nebo služby od někoho jiného. Jestliže se Ti nelíbí jak Ti slouží úřad, nemáš moc možností se obrátit na jiné. Jo, státní vlády v USA dosti konkurují, a tak státní úředníci jsou trochu lepší než federální, ale nejsou tak pomocní jako v soukromných kšeftech. Naše civilizace se pokouší vyřešit problém o monopol na vedení státu nebo země tím že se vymyslela a zavedla demokracie, kde lidi kteří pod vlivem vlády žijí, mají možnost, alespoň nominálně, si vyměnit vládu když se jim činy vlády nelíbí. Ale problém je, že vláda se volí ve velkém, a člověk si nemůže vybírat ředitele úřadů a la carte.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2007 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

...Myslim tim to, ze velice rada zaplatim za vyuziti necich sluzeb, ale aspon bych pak rada, aby imigracni urednici byli alespon trochu milejsi do telefonu ci tak podobne. Aspon to. Mexikum na hranicich at klidne nadavaji Wink

Navíc s USCIS existuje problém které se v jiných úřadech nevyskytují. Úřady si zase nemůžou dělat svojí práci jak chtějí. Jestliže nějaký úřad dělá něco blbě, neefektivně, zlomyslně nebo nesmyslně, tak lidé kteří jsou pod vlivem tohoto úřadu můžou něco pro tomu něco dělat. Když, např. EPA nebo IRS napíše nějaký nesmyslný předpis, nebo jim trvá všechno dlouhou dobu, tak ovlivnění podniky, a ovlivnění poplatníci můžou brbtat, stěžovat si svému poslanci v Congressu, psát do novin, atd. Žádný ředitel úřadu nechce číst v novinách jak je jejich úřad neschopný, nebo nechce být pozvaný na kobereček do Congressu aby vysvětvil proč je jeho úřad neschopný. Proto, i když úřad má monopol na předpis a vedení úseku života občanů země nebo státu, ředitelové si musí dávat pozor aby moc nenaštvali lidi které ten úřad ovlivňuje.

Problém s USCIS ale je, že vedoucímu USCIS toto nehrozí: emigranti mají docela nulovou lobbyist moc, nechtějí moc psát do novin nebo hovořit s novinářami, poslanci v Congressu o ně moc zájem nemají (emigranti nevolí a moc nepodporují finančně volební kampagně). Ba naopak; zákazníci USCIS nejsou emigranti, ale občani USA: hlavní povinnost USCIS je sloužit společnosti tím, že se starají o emigranty a zahajovat zájmy sploečnosti, a né že slouží emigrantům zahajovat zájmy emigrantů. Tím pádem stížnosti emigrantů na kvalitu práce USCIS má podobnou váhu jako stížnosti žáků na kvalitu práce ministerstva školství.

Mám nulový zájem přijít do styku s USCIS, a je mi líto lidí kteří se s USCIS stýkat musí. Nadruhé straně, když někdo zvládne ten otřes s USCIS, tak pracovat s jinými úřadu později je děcká hračka. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> INS - USCIS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com