|
|
| Autor |
Zpráva |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 2:39 am Předmět: Turisticke vizum |
|
|
| Ahoj,mam velkou prosbu.Chci jet v lete na turisticky vizum do USA (asi na par tydnu) a chtela bych se zeptat,jak by mel vypadat invitation letter.Uz jsem tam nekolikrat byla(na Work and Travel) a mam strach,ze mi to nedaji.Mam tam pritele,Americana,ale to asi nebude zahodno v tom dopise zminovat.Dokoncuju vejsku,jsem v 6.rocniku a dokoncila bych to az po prijezdu.Taky delam na diplomce,ktera se z casti tyka vyzkumu v USA - bylo by vhodne,aby to pritel zminil v tom dopise?Treba v tom smyslu,ze mi s tim pomuze,ci neco takoveho.Snad to pro ne bude dostacujici dukaz toho,ze se chci vratit.Poradi nekdo, prosiim?? DIKYY!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 2:41 am Předmět: |
|
|
Pardon,chtela jsem to odeslat k jednomu z temat a ne vytvaret dalsi.Omluvam se.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 896 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st květen 23, 2007 5:00 am Předmět: Re: Turisticke vizum |
|
|
| Kyticka napsal: | | Ahoj,mam velkou prosbu.Chci jet v lete na turisticky vizum do USA (asi na par tydnu) a chtela bych se zeptat,jak by mel vypadat invitation letter.Uz jsem tam nekolikrat byla(na Work and Travel) a mam strach,ze mi to nedaji.Mam tam pritele,Americana,ale to asi nebude zahodno v tom dopise zminovat.Dokoncuju vejsku,jsem v 6.rocniku a dokoncila bych to az po prijezdu.Taky delam na diplomce,ktera se z casti tyka vyzkumu v USA - bylo by vhodne,aby to pritel zminil v tom dopise?Treba v tom smyslu,ze mi s tim pomuze,ci neco takoveho.Snad to pro ne bude dostacujici dukaz toho,ze se chci vratit.Poradi nekdo, prosiim?? DIKYY!! |
Ja jsem byl taky nejdrive v USA dvakrat na WAT, pak jsem tam jel na turisticky a pritelkyne (americanka) mi poslala zvaci dopis (overeny notarem s kopii jejiho pasu). Urednice se jeste usmivala a rikala, ze jsem si vybral dobre  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:06 am Předmět: |
|
|
Ahoj,ja tam byla uz 4krat(jednou na internship na rok)a bojim se,aby nemeli nejaky pripominky..A co ti v tom dopise pritelkyne psala?Promin,jestli je to nejak moc osobni .Vy jste jim rekli,ze spolu chodite?A ten dopis je nutne notarsky overit?To se ptam kvuli penezum,protoze pritel mi uz takhle plati tu letenku a sama na tom ted financne nejsem nic moc.DIKY!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:37 am Předmět: |
|
|
| Kyticka napsal: | Ahoj,ja tam byla uz 4krat(jednou na internship na rok)a bojim se,aby nemeli nejaky pripominky..A co ti v tom dopise pritelkyne psala?Promin,jestli je to nejak moc osobni .Vy jste jim rekli,ze spolu chodite?A ten dopis je nutne notarsky overit?To se ptam kvuli penezum,protoze pritel mi uz takhle plati tu letenku a sama na tom ted financne nejsem nic moc.DIKY!!! |
Nic zvlastniho tam nepsala. Jen jak jsme se potkali, ze se zname dyl a ze ona byla v Praze na navsteve, tak chce, abych prijel i ja na navstevu do Ameriky. Ze bude vsechno hradit, poskytne ubytovani apod. Overeni ti udelaji do 10 babek. Nepsala tam, ze spolu chodime, ale te uradnici to bylo hned jasny. Ale brala to v klidu. Pokecali jsme o zivote na Aljasce a dala mi vizum.
V te dobe jsem ale uz mel skolu skoncenou a byl jsem zamestnany. Samozrejme jsem mel vse ostatni, co pozaduji.
Bylo to na jare 2005. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 7:53 am Předmět: |
|
|
Moc dekuju za pomoc.Jeste k tomu zvacimu dopisu - ma byt adresovan primo mne nebo jako pro ambasadu,tzn.psana o mne ve 3.rode-chtel bych pzvat slecnu tu a tu,protoze..bla bla?Diky za radu,bude se hodit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 1:17 pm Předmět: |
|
|
Diky za odkaz.Jsem ale porad trochu zmatena jako Goro pred Tokiem Nevim,zda bude lepsi formalni ci neformalni dopis.Asi reknu priteli,at napise oba Jeden s tou formulkou ja..se zavazuju..bla bla a jeden "pratelsky"pro me.Jo,ma nekdo nejaky tip na dobre zdravotni pojisteni na dobu nejdele na mesic?DIKY moc  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st květen 23, 2007 1:31 pm Předmět: |
|
|
| Kyticka napsal: | Diky za odkaz.Jsem ale porad trochu zmatena jako Goro pred Tokiem Nevim,zda bude lepsi formalni ci neformalni dopis.Asi reknu priteli,at napise oba Jeden s tou formulkou ja..se zavazuju..bla bla a jeden "pratelsky"pro me.Jo,ma nekdo nejaky tip na dobre zdravotni pojisteni na dobu nejdele na mesic?DIKY moc  |
zkus treba Kooperativu
Maji celkem slusne pojisteni na kratkodobe pobyty, vcetne kryti zubare. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: út květen 29, 2007 8:27 am Předmět: |
|
|
Diky za tip!Na tu Kooperativu se mrknu.Ted hlavne ten zvaci dopis,jsem z toho dost nervozni.Nikdy jsem na ambasade problemy nemela,ale na turisticky vizum letim poprve...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: st květen 30, 2007 12:46 am Předmět: |
|
|
| Ahoj,jeste mam jeden dotazek.Je mozne,aby mi pritel poslal misto pasu kopii ID nebo ridicaku?Pas nema a bude to asi dlouho trvat,nez si to zaridi.Diky!![list=][/list] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st květen 30, 2007 2:33 am Předmět: |
|
|
| Nemel by v tom byt problem. Spousta Americanu nema pas. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
salaska
Registrace: 27. 01. 2005 Příspěvky: 81 Bydliště: Chicago,IL
|
Zaslal: st květen 30, 2007 6:54 am Předmět: |
|
|
Nebo zkus rodny list...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jenn Anonymní
|
Zaslal: út červen 12, 2007 9:44 am Předmět: co je lepsi |
|
|
Prosim o radu nazor ,
Je lepsi nechat se zastoupit spolecnosti co mi pomuze se vse potrebnym k vyrizeni tur.viza nebo je dostacujici zvaci dopis od americkeho pritele s kompletnimi udaji.Spolecnost mi radi ze zvaci dopis neni to pravy orechovy , ale na druhou stanu jsem tu videla spoustu spokojenych lidi kteri to touto cestou udelali.Tak nevim co je lepsi. Nechce ta spolecnost ze me vytahnout jen penize a ve skutecnosti je opravdu dostacujici a mozna i lepsi zvaci dopis? Prosim o nazory a zkusenosti. Dekuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyticka Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 3:45 pm Předmět: |
|
|
Ahojky,ve stredu jsem byla na pohovoru na ambasade a musim rict,ze vse probehlo naprosto v pohode.Konsul(mimochodem velmi prijemny mladik )se na me jen smal a pravil,ze uz tuhle proceduru asi znam,kdyz jedu po paty.Polozil mi asi dve otazky a hotovo.Nechtel videt ani zvaci dopis,ani vypisy z uctu,rezervaci letu...Zkratka nic.Jen vizum mi jeste neprislo,snad v pondeli  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|