ER nebo obycejnej appointment??

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

ER nebo obycejnej appointment??
Jdi na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
Luca
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 3:02 pm    Předmět: ER nebo obycejnej appointment?? Odpovědět s citátem

ahoj lidi, je to nemile, ale potrebuju doktora v USA. Jsem tu jako aupair, takze zdravotni pojisteni mam, jen si nejsem jista, jak to funguje... mohu se objednat k lekari na prohlidku nebo musim jit jedinne pres ER, jako to musi delat cizinci v CR. A k tomu - nevite nekdo, jak to funguje na americky ER? Ja jsem tam nikdy nebyla a ER znam jenom z ze serialu Pohotovost, ktery tak uspesne zamoruje hlavu lidem sedicim pred televizi.... Ja jsem asi taky trosku zamorena, tak by me zajimalo, zda to tam skutecne vypada tak, jako v tom serialu ( spousta krve, zmatek, behajici doktori ). Co mohu od navstevy ER ocekavat? Diky za odpoved a uzivejte USA:-))
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podivej se na web" tve pojistovny tam bys mela najit i seznam a adresy doktoru ve tvem okoli
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja sla do nemocnice, ohlasila se na prijmu, se sestrou vyplnila papiry a pockala az na me prijde rada.
Odvedli me do mistnosti s luzkem, kde jsem cekala na doktora. Jak prisel, zeptal se co mi je, ja mu to rekla. Na zaklade toho udelal prislusne odbery a ja zase cekala. Az dosly vysledky, zase se za mnou stavil, rekl mi co uz sem vedela a predepsal leky. Tot velky nemocnicni dobrodruzstvi.
Nemas se ceho bat, neboj ;]

Krev sem videla jenom pri odchodu, kdyz jsem se ve dverich mijela s typem, co si buhvicim rozsekl nohu a vlacel ji za sebou na prijem.
Bylo to v malym mestecku, takze se zadny televizni ER nekonalo, sorac ;]
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buba napsal:
Ja sla do nemocnice, ohlasila se na prijmu, se sestrou vyplnila papiry a pockala az na me prijde rada.
Odvedli me do mistnosti s luzkem, kde jsem cekala na doktora. Jak prisel, zeptal se co mi je, ja mu to rekla. Na zaklade toho udelal prislusne odbery a ja zase cekala. Az dosly vysledky, zase se za mnou stavil, rekl mi co uz sem vedela a predepsal leky. Tot velky nemocnicni dobrodruzstvi.
Nemas se ceho bat, neboj ;]

Krev sem videla jenom pri odchodu, kdyz jsem se ve dverich mijela s typem, co si buhvicim rozsekl nohu a vlacel ji za sebou na prijem.
Bylo to v malym mestecku, takze se zadny televizni ER nekonalo, sorac ;]

Jenze tys tu nebyla na J1 vizum!!!!!

->
Takze kdyz pujdes kam chces, tak za to taky tezce zaplatis!
Pokud chces aby ti to vse bylo proplaceno, musis jit pouze k tomu doktorovi kteryho ti schvali pojistovna co mas pres agenturu.

Zavolej si na to cislo co mas na ty karticce pojisteni co ti dala agentura a oni ti presne reknou co a jak!!!!

Nevim proc ti tady vsichni pisou rady ktery by ti akorat ublizily, to nechapu Rolling Eyes Ale plno lidi je asi takovych...
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Jenze tys tu nebyla na J1 vizum!!!!!

byla...
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Takze kdyz pujdes kam chces, tak za to taky tezce zaplatis!
Pokud chces aby ti to vse bylo proplaceno, musis jit pouze k tomu doktorovi kteryho ti schvali pojistovna co mas pres agenturu.

Zavolej si na to cislo co mas na ty karticce pojisteni co ti dala agentura a oni ti presne reknou co a jak!!!!

Souhlas. Aby to bylo zaplacené, tak musíš jít k doktorovi/klinikou/nemocnicí který má s pojišťovnou smlouvu že pojišťovna doktorovi/klinice/nemocnici bude platit za péči.

Jestliže Buba neplatila, je to možné že šla do nemocnice která měla s pojišťvnou smlouvu (ať to Buba věděla nebo ne). Nebo je možné že to byla skutečná nouzová situace, v kterém případě pojišťovny platí ať jde pacient do jakékoliv nemocnice.

Ale XxX má docela pravdu. Člověk si musí dá pozor aby se řídil podle smlouvy s pojišťovnou (nejenom ohledně výběru nemocnice), protože pojišťovny neradi vyplácejí prachy. Jestliže se pojišťovně podaří najít něco v čem pacient se neřídil podle smlouvy, tak nezaplatí. Né že by byly pojišťovny zlomyslné nebo nelidské, ale vedení pojišťoven mají povinnost být věrní zájmům akcionářům a jiným majitelům firmy, a né pacientům. Business is business. Sad
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pojisteni s J1 se student agency. Teorie je, ze si tu vsechno platis sam a doma ti to vsechno proplati. V pripade, ze si uschovas potvrzenky.

btw, muj pripad byl akutni, tak se to mohlo vztahovat na to, co rikal pdmlynek.
XxX

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 11:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buba napsal:
pojisteni s J1 se student agency. Teorie je, ze si tu vsechno platis sam a doma ti to vsechno proplati. V pripade, ze si uschovas potvrzenky.

btw, muj pripad byl akutni, tak se to mohlo vztahovat na to, co rikal pdmlynek.

Ja byla taky pres student agency, pojistovna nejaka tady, uz si nepamatuju jmeno.
Taky jsem potrebovala jit na ER, brnkla jsem na to cislo na moji karticce, rekla jim co mi je, kde bydlim, oni mi dali adresu ER co s nima mela smlouvu, tak jsem tam sla, zacalovala jsem si leky (pekna palka), a odeslala vsechny dokumenty do te pojistovny, a za 5 mesicu mi prisel sek a vsechno mi proplatili. (tady v US, ne doma).

Samozrejme kazdej si muze jit k soukromemu doktorovi, kdyz si to chce zaplatit sam, to je jasny.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Buba napsal:

Promiň, ale toto zní velice divně.

Zaprvé, Ty si myslíš že au pair má u sebe dost peněz na to aby si platila za náklady svého šetření, které jí pak nahradí? Uvědomuješ si že jeden den/noc v nemocnici stojí třeba 10.000 USD? Nebo operace jsou stovky tisíc dolarů? Nikdo, ať je v USA na J1 viza nebo kdo v USA se narodil si nemůže dovolit platit léčení ze svých peněz. Jen si přečti jak to bylo finančně těžké pro herce Christopher Reeves; když milionáři mají problém si platit účty na zdravotní šetření, jak si to může dovolit někdo kdo dělá au pairku? Možná tak jí tak proplatí co-pay.

Zadruhé, i kdyby někdo měl dost peněz to tak dělat, byl by to pro povišťovnu nesmysl. 10.000 USD co den v nemocnici stojí nemocnice si zaúčtuje povišťovně podle smlouvy třeba jen 2.400 USD. V žádném případě povišťovny platí pacientovi náhrady za to co utratili u doktora; vždy platí jen rovnou doktorovi/nemocnici. Jestliže pacient si zaplatí za péči ze svého s tím že mu to pojišťovna nahradí, tak bude mít nepříjemný překvapení když bude žádat pojišťovnu o prachy.
XxX

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Buba napsal:

Zaprvé, Ty si myslíš že au pair má u sebe dost peněz na to aby si platila za náklady svého šetření, které jí pak nahradí? Uvědomuješ si že jeden den/noc v nemocnici stojí třeba 10.000 USD? Nebo operace jsou stovky tisíc dolarů? Nikdo, ať je v USA na J1 viza nebo kdo v USA se narodil si nemůže dovolit platit léčení ze svých peněz. Jen si přečti jak to bylo finančně těžké pro herce Christopher Reeves; když milionáři mají problém si platit účty na zdravotní šetření, jak si to může dovolit někdo kdo dělá au pairku? Možná tak jí tak proplatí co-pay.

Zadruhé, i kdyby někdo měl dost peněz to tak dělat, byl by to pro povišťovnu nesmysl. 10.000 USD co den v nemocnici stojí nemocnice si zaúčtuje povišťovně podle smlouvy třeba jen 2.400 USD. V žádném případě povišťovny platí pacientovi náhrady za to co utratili u doktora; vždy platí jen rovnou doktorovi/nemocnici. Jestliže pacient si zaplatí za péči ze svého s tím že mu to pojišťovna nahradí, tak bude mít nepříjemný překvapení když bude žádat pojišťovnu o prachy.

Mlynku, placas blbosti, aupair maji uplne jiny pojisteni nez ostatni lidi. Aupair pobyt je pod zastitou US zakona.
To si pis ze pojistovna (kdyz jsi aupair) ti do posledniho centu proplati leky.
Jsi asi jako aupair nebyl a smlouvu si necetl, takze je trochu zbytecny aby ses k tomu vyjadroval. Uz tak ty holky delaj otroky za mizernych 140 dolaru tejdne, a jeste aby si hradily doktora?? Ty Mlynku, ty mas taky aupairku ne? LOL
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

pdmlynek napsal:
Buba napsal:

...
...
Uz tak ty holky delaj otroky za mizernych 140 dolaru tejdne, a jeste aby si hradily doktora??

Nechápu proč mě napadáš. Vždyť já taky píšu že je to nesmysl aby au pair platila za doktora. Vždyť já s Tebou souhlasím. To vážne je má čeština tak mizerná?
XxX

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
XxX napsal:

pdmlynek napsal:
Buba napsal:

...
...
Uz tak ty holky delaj otroky za mizernych 140 dolaru tejdne, a jeste aby si hradily doktora??

Nechápu proč mě napadáš. Vždyť já taky píšu že je to nesmysl aby au pair platila za doktora. Vždyť já s Tebou souhlasím. To vážne je má čeština tak mizerná?

Pockej, tak to si teda nerozumime.
Tys to myslel jinak nez ja.
Vec je ze aupairka si musi leky zaplatit, ty ti gratis nedaj, a pak ji to pojistovna proplati.
Tak to sorry
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Karel ma pravdu. Takhle to chodi i u WAT, ktery je vlastne taky J1. Kamos tady 14 dnu marodil a vsechno nejdriv cvakal sam, pak si podal ins. claim a po asi pul roce to dostal od pojistovny proplaceno zpatky. Nastesti to nebylo nic vazneho, par set dolaru za doktora + leky. Nejvetsi sranda ale byla, ze jsem ho nakonec musel vylecit ja svyma antibiotikama z domu, pac to predrazene "placebo", ktere mu mistni felcar predepsal na tu jeho infekci vubec nezabiralo. Ty zdravotni pojistky, ktere sprostredkovavaji studentske agentury jsou vubec celkem rip-off.
Luca
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 11:11 pm    Předmět: diky za odpoved Odpovědět s citátem

vsem vam dekuju za odpovedi, pekne jste to tu rozebrali:-) Akorat jsem se jeste nedozvedela, zda si muzu udelat ten appointment nebo radsi jit pres ER, az "to" na me zase prijde Wink

Jinak ja si jako aupair nemuzu stezovat. Mam sice tech mizernych 140 dolaru na tyden, ze kterych se opravdu mnoho usetrit neda ( a to rikam ja, ktera nenavidim nakupovani, takze do obchodu mirim jen ve stavu neskutecny nouze,hladu a stradani ), ale mam skvelou rodinu, dobry deti, moc se nepredru ( ja pracuju sotva 25 hodin tydne ) a pripadam si tu jako clen rodiny, coz mi prijde jako jedna z nejdulezitejsich veci. Rodina me vzala na lyzovani do Kanady, bere me na vylety, plati za me kde co, je to o stesti. Je to moje druha rodina. Ta prvni byla v Colorado, byla jsem tam 4 mesice a byly to moje nejhorsi mesice v mym zivote.... Ale taky zkusenost, ze jo Confused
Marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 3:20 pm    Předmět: Levne osetreni v USA ci zdarma Odpovědět s citátem

Hodne Cechum to jeste nedoslo ale v USA se chodi na ER jen v pripade PRVNI POMOCI jinak normalni doktor. ER jsou v US pretizeny prave proto ze nelegalove nemaji pojisteni a tim padem si mysli ze musi na ER a zaplati to za ne stat. Pekna blbost. Nejdrive by sis mnela najit vseobecneho lekare ( poradi ti rodina) a ten te bude vzdy doporucovat k jinym *S*P*A*M*. Pokud nemas penize tak si najdi v okoli health clinic, ktere jsou zdarma ci za maly poplatek ( podle tveho platu) a tam ti poradi co dal.
najdi jednu v okoli:
http://ask.hrsa.gov/pc/
stejne je to se zubari pod health clinic.
Kazda oblast a stat ma docela dost clinic a zaplatite napr. $20 za prohlidku.Musite se jen po nich rozhlednout, hodne je jich financovano z daru a ER samotnych protoze jsou levnejsi nez zabirat misto na ER nekomu kdo to skutecne potrebuje , navic ty mas insurance a pokud je to draha prohlihka tak jim zavolas a oni ti to schvali a zaplati dopredu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com